Etupihastamme

 Tässä nyt muutama kuva etupihan vaiheista, kuten aamupäivällä lupailin. Kävin viikolla ostamassa neljä timanttituijaa sekä neljä pallotuijaa; istutan ne (heti kun ehdin) portaiden vieressä oleviin istutusaltaisiin, joita on neljä kappaletta. Joka altaaseen tulee siis sekä timanttituija että pallotuija.

Tämän kesän aikana on kyllä välillä tuntunut tuolta, miltä kisun ilme näyttää…

Laatikoista täytyy kaivaa ylimääräiset murskeet pois mullan tieltä. Muurikiviksi valitsimme Lakan sileän City-muurikiven. Kivet kaipaa vielä pesua… Joka kylläkin tällä työmäärällä taitaa jäädä tekemättä :P.

Nämä ihanat pylväsvalaisimet on kytkettyinä paikoillaan, näitä on yhteensä kolme ja ne sijaitsevat portaiden toisella puolella. Ollaan miehen kans molemmat aivan ihastuttu näiden valaisinten luomaan tunnelmaan!

Valaisinten kiinnityksen kanssa sai hiukan kikkailla… Jotta saimme ne tukevasti maahan, mies kiinnitti ne tuollaiseen pihakivilaattaan, joka pienesti pilkistää ylemmässä kuvassa. Valaisinten juurella tällä hetkellä olevan pienen murskeen päälle laitamme vielä tätä isompaa mursketta, jota löytyy myös sekä talon että tallin kivijalan ympäriltä.

 Samalla kun pidin näitä timanttituijia vuorotellen vesiämpärissä, mallailin niitä näiden valaisinten yhteyteen. Alunperin emme olleet suunnitelleet laittavamme mitään vihreää valaisinten väliin (pelkkää kiveä), mutta nämä nähtyämme tulimme toisiin ajatuksiin, niin upealta kokonaisuus näytti!
Nyt tullaankin siihen, mikä minua askarruttaa!:
Laittaako keskimmäisen valaisimen molemmin puolin timanttituijat (kuten kuvassa) vai jotain muuta? Onkohan tuo väli leveyssuunnassa tarpeeksi iso timanttituijalle? Ja kuinkahan työläs leikattava se sitten on, sillä tuossa kohtaa tuijaa ei voi päästää kasvamaan kovin suureksi, muuten peittävät valaisinten valaisutehon turhan tehokkaasti. Pallotuija voisi olla toinen vaihtoehto, mutta jotenkin näyttää tuossa kohtaa kovin kauniilta tuollainen korkea kasvi, koska valaisimetkin ovat tuollaiset korkeahkot. Tosin eihän se mikään maailmanloppu ole, vaikka eivät tuossa menestyisikään, aina voi istuttaa uusia tilalle.
Portaiden toiselle puolellehan on tulossa timanttituijaa ja pallotuijaa, kuten postauksen alussa mainitsin.

Valaisinten vasemmalla puolella on autotalli ja -katos, joiden edustat on asfaltoitu. Asfaltin reunaa näkyykin kuvan vasemmassa alareunassa (jos siis ihmettelette mitä se on :)).

 Mitä te laittaisitte tuohon väliin?
Jään innolla odottamaan kommenttejanne, sillä aamusella mun pitäis jo käydä puutarhaostoksilla! Vielä viimeiset vinkit Istutusvinkkejä-postaukseni kommenttiboxista, niin eiköhän tästä ihan hyvä tule :P

Comments

 1. Hsusanna
  16.9.2012 / 18:33

  Moikka!

  Olen etsinyt piiitkään valkeaa ruukkua ja huomasinpa nyt sellaisen tässä viimeisessä kuvassasi taustalla. Eli mistä olet hankkinut tuon ulko-oven vieressä olevan ruukun, jossa näyttäisi olevan puksipuu?

  • 16.9.2012 / 23:36

   mulla on noita valkoisia ruukkuja kahta kokoa ja oon ostanu ne reilu vuosi sitten Bauhausista! toiv. niitä vielä myydään siellä, kauniita ruukkuja ovat :)

   • SanMa
    17.9.2012 / 08:02

    Ainakin 1-2kk sitten oli noita samoja ruukkuja. Kauniita ovat ja edullisiakin vielä.

    • 17.9.2012 / 10:00

     ok kiva :)

 2. m
  16.9.2012 / 18:49

  Kivoja kuvia ja hyvältä näyttää nuo kivetki, sopii hyvin teille. Valitettavasti en osaa auttaa sua timanttituijien kanssa, meillä on ollu vaan palloa ja sehän nyt on ihan piis of kake. Muistaakseni olen nähnyt kyllä jossakin timanttituijan tapaista, mutta sellaista joka ei kasva kovin suureksi… en nyt millään muista nimeä, olikohan ees tuija. Mutta siis sellasiakin on, jos tuossa miellyttää pitkän oloinen ennemmin! ps. kisun ilme oli hyvin tuttu täältäkin, tämän kesän fiiliksiä näköjään! ;)

  • 16.9.2012 / 23:38

   kiitti m! ei hätää vaikka et osannut neuvoa, kiva että jätit kuitenkin viestiä :)). ehkä mullakin alkaa ajatukset pikkuhiljaa tästä selkenemään, ainakin nyt vaikuttaa siltä.

 3. S-P
  16.9.2012 / 18:52

  Mä laittaisin ehdottomasti jotain matalaa, jotta kasvit ei veisi huomiota hienoilta valaisimilta. Nuo tuijat on mielestäni jo nyt liian korkeita, 2 (tai jopa 3) pallotuijaa tai muuta matalampaa juttua olisi paljon parempi. Mun silmääni tuo lamppujen väli kaipaa ehdottomasti jotain vihreää, pysyy tasapaino molemmilla puolilla :)

  • 16.9.2012 / 23:39

   niin kuva hiukan vääristää kyllä mittasuhteita ja tuossahan tuijat näyttää korkeilta siksikin, ettei niitä ole istutettu ;). valaisinten välikin on yli kaksi metriä eli aika harvassa valaisimet tuossa on. hmm, täytyy miettiä. kiitos sulle mielipiteesi jakamisesta! :)

 4. Heidi
  16.9.2012 / 19:07

  Jätä molemmille Tuijille noin metri ympäriinsä tilaa -leviävät kasvaessaan.

  • 16.9.2012 / 23:41

   joo näin olen ymmärtänyt ja hiukan jännittää, miten niille käy noissa istutusaltaissa joissa ovat vierekkäin pallotuijan kanssa :P. nooh, aina ne saa siirrettyä sitten pois kun liikaa kasvavat ja jotain uutta tilalle ;)

   • Nimetön
    17.9.2012 / 16:37

    Jätä siis myös pallotuijille se metri,tarvitsevat ympärilleen ”ilmaa”, etteivät rusketu ja kasvaessaan myös leviävät.

    • 17.9.2012 / 23:30

     juu! päätinkin tänään et pallotuijat löytää kasvualustan jostain muualta, altaisiin laitan timanttituijat yksinään.

 5. Jaana
  16.9.2012 / 19:54

  Laittaisin ehdottomasti jotain matalaa, korkeat varsinkin kasvaessaan peittävät turhaan kauniita valaisimia. Valaisimet ovat tuossa se juttu ja vihreää vain juurelle. Eikös valaisimen valokeila tule alaspäin jolloin ne valaisevat kauniisti juurella olevat havut.

  • 16.9.2012 / 23:43

   juu alaspäin osuu valokeila, tosin valaisinten väli on yli kaksi metriä että jos ihan niiden keskelle jotain laitan, ei valokeila ehkä ulotu kasviin asti, mutta ei se nyt tässä kyllä haittaisikaan. hyvä pointti sulla, kiitti Jaana!

 6. Jossu
  16.9.2012 / 20:55

  Jotain matalaa minunkin mielestäni, ehdottaisin pikkuherukkaa, joka on maanpeittokasvi. Siinä on kaunis väri syksyllä ja lehdet kestää pitkään. Helppohoitoinen kasvi,joka leviää versoilla.

  • 16.9.2012 / 23:43

   kiitos vinkistä, täytyypä tutkailla tätäkin vaihtoehtoa :)

 7. -K-
  16.9.2012 / 21:24

  Meillä on timanttituijat kasvaneet nyt kymmenen vuoden sisällä yli kaksimetrisiksi ja ympärysmitaltaan ovat ainakin yli metrin alaosasta. Luin jostain, että voivat täysikasvuisina olla noin 5 m luokkaa. Tykkääväät kyllä leikkaamisesta, mutta tuntuvat vain kasvavan tuuheammiksi sen ansioista : ) Pallotuijat ovat hyvä vaihtoehto ja kuten jo joku sanoikin matalia havuja löytyy useita vaihtoehtoja. Kannattaa tosiaan miettiä, että mikä sopii parhaiten upeiden valaisimien rinnalle. Ehkä myös puutarhaliikkeestä saat hyviä asiantuntevia neuvoja.

  • 16.9.2012 / 23:45

   joo leikkaaminen tulee meilläkin olemaan säännöllistä. ja jos vielä kymmenen vuoden päästä tässä asutaan niin täytyy siirtää tuijat sitten altaista toiseen paikkaan ettei liian ahtaaksi käy paikat ;).
   aamulla puutarhaliikkeeseen kyselemään!

 8. tiitu
  16.9.2012 / 21:24

  kannattaa jättä tosiaankin reilusti tilaa tuijille.muutamassa vuodessa tuplaavat kokonsa.ja meneekö sitten ajan kanssa jo liiankin ”tukkoiseksi”,jos tuijia laitat…en tiiä…kauniilta kyllä näyttää nuo istutusalueet!ja valasimet.itse ihastuin tänä kesänä seppelvarpuun,aika kiva esim tuijien juurella.ja myös tuivio tuijan kanssa kiva…??tiitu

  • 16.9.2012 / 23:46

   joo päätinkin jo että timanttituijia en tuohon valaisinten puolelle laita; tulee liian ahdasta pitemmän päälle… uusia vaihtoehtoja aamulla siis tutkailemaan :)

 9. 16.9.2012 / 21:35

  Timanttituijat kaappaavat valaisimet syleilyynsä aika nopeasti, silloin kauniit valaisimet häviäisivät. Jos haluat jotain korkeaa, miten olisi ensin matalaa, lamoavaa katajaa juurelle ja sen vierestä ylösnousevaa kapeaa katajaa, jolla on kapea pilarimainen kasvutapa.

  • 16.9.2012 / 23:47

   kiitos vinkistä, täytyy tutkailla tätäkin vaihtoehtoa! :)
   timanttituijat tosiaan tuosta kohtaa jo hylkäsin.

 10. SanMa
  16.9.2012 / 21:52

  Minustakin matalat kasvit voisivat olla kivat noiden valaisinten välissä, kauniit valaisimet pääsisivät paremmin oikeuksiinsa. Ja jos et saa päätöstä tehtyä, kannattaa jättää asia talven yli hautumaan. Istutusten kanssa ei kannata tehdä hätiköityjä päätöksiä ja itse huomasin, että kasvitietämys kasvaa koko ajan, kun pihaa laittelee :)

  • 16.9.2012 / 23:48

   tuo hautuminen on hyvä keino! viime talven meillä olikin hautumassa noiden istutusalueiden sisällöt :P. ja mikäs tässä kiire ois, pihahan ei ole koskaan valmis!

 11. Johanna
  16.9.2012 / 22:22

  Timanttituija kestää hyvin leikkaamista, mutta kasvaa kyllä suureksi, huomattavasti valaisimia suuremmiksi. Laittaisin myös jotain kapeaa, vaikkakin korkeampaa kasvamaan noihin välihin. Pallotuijan muoto ei tuossa välttämättä ole paras valinta. Seppelvarpu ja erilaiset maanpeitekasvit esim. talvio voisivaat olla mukavan näköisiä. Tila tuossa kuvassa riittää tuijille mainioisti. Oikein mukavan näköinen ja värinen talon edusta!

  • 16.9.2012 / 23:50

   mietin myöskin sellaista tuijaa (jonka nimeä en tiedä), jossa on kapea ja paljas runko ja sen päässä pallomainen tuija. se on yksi vaihtoehto tai sitten lamohietakirsikka tai … :)
   kiitos kommentistasi Johanna!

 12. miia
  16.9.2012 / 22:47

  Sun blogi ei ois mitään ilman teidän kisuja!Niiden ilmeistä kyllä näkee niin selvästi mitä ne ajattelee:) Ihan huippuja!

  • 16.9.2012 / 23:51

   :D ne on mun sydänkäpyset <3

 13. Marja
  16.9.2012 / 23:02

  Moi! Joku kyseli ruukuistasi, onko ne lechuzan ruukkuja? Itse laittaisin valaisinten kaveriksi lamohietakirsikkaa, pehmentäisi asvalttia, kasvaisi kauniisti koristesoran päällä eikä peittäisi valaisimia. Timanttituija kasvaa hillitysti ja kauniisti, toisin kuin esim. Rabanttituijat. Timanttituijat sopii hyvin yhteen pallotuijan ja lamohietakirsikan kaveriksi. Laittaisin ne istutusruukkujen puolelle jotta silläkin puolella olisi jotain korkeampaa kun toisella puolella portaita on valopylväät. Timanttituija ei lajikavereja ( useampaa timanttituijaa)kaipaa, koska on niin kaunis yksinään ja pääse näin parhaiten oikeuksiinsa. Juurelle matalaa niinkuin aiemmin mainitsin pallotuijia ja lamohietakirsikkaa.. Sinilaakakataja on myös hyvin kaunis havu joka voisi soveltua altaisiin muiden havujen kaveriksi. Kauniita syyspäiviä ja istutusintoa!

  • 16.9.2012 / 23:53

   vähän pihistin ruukuissa: nuo on Bauhausista :)
   lamohietakirsikka se mullakin mielessä kummittelee, on niin kovin kaunis ja ihastuin siihen asuntomessuilla Tampereella! siihenhän pitäisi tulla upea punainen syysvärikin (tosin olen lukenut ettei kaikkiin tuu), vois olla aika hieno! ja kiitos, istutusintoa kyllä tarvitaankin ;)

 14. TErhi
  16.9.2012 / 23:15

  Minä laittaisin kääpiomäntyä ja korkeat siihen istutusaltaaseen.
  Tai jos haluat säilyttää saman tunnelman tuijan ja pallotuijan kanssa niin laakakataja matalana voisi näytää hyvältä.
  Tosiin kääpiomänty tummempi. Ne näyttävät alussa ihan hassun pieniltä mutta muutamassa vuodessa kyllä isonevat. Juhannuksen tienoilla kuin ottaa uudet alut pois niin pysyy myös ”pienenä”.

  • 16.9.2012 / 23:55

   meillä onkin lähes kymmenen kääpiövuorimäntyä odottamassa istuttamista väliaikaispaikassa (sain ne aiemmin jo). en vain ole osannut päättää, mihin ne laitettaisiin…

 15. hansu
  17.9.2012 / 00:41

  Minusta nämä tuijat näyttivät tosi kivoilta kuvassa, mutta minäkin epäilen, että kasvaisivat pian niin korkeiksi ja leveiksi, että peittäisivät hienot valaisimet :( Jotain vihreää tuo väli kuitenkin selvästi kaipaa…Mites ois joku muu ikivihreä, matalampi pensas tai puu? Ja alusen vois täyttää valkoisella koristehiekalla? :)

  Toinen vaihtoehto voisi olla jopa vähän kukkiva, varjoisan paikan maanpeitekasvi, kivikkokasvit tms.?

  • 17.9.2012 / 10:02

   totta, vihreää kaipaa minunkin mielestäni! jos taas laitan siihen jotain kovin matalaa, se peittyy talvella kokonaan lumeen, hmm…

  • 17.9.2012 / 10:03

   se onkin ollut mulla yhtenä vaihtoehtona, on kaunis! tosin sillä puutarhalla missä käyn, se on tosi haalean vihreä, pitäis löytää sellainen kauniin vihreä :D

 16. Marja
  17.9.2012 / 08:05

  Itselläni on ollut lamohietakirsikkaa joitakin vuosia. Kukkii keväällä kauniisti valkoisinpienin kukin, loistaa kauneusellaan koko kesän ja syksyllä lehdet hiukan punertaa. Leviääkin kivasti ja minusta parhaimmillaan koristesoran päällä jolloin lehdet erottuu kauniisti.

  • 17.9.2012 / 10:05

   kuulostaa ihanalta! kestääkö se leikkaamista? mietin vaan jos leviää asfaltin päälle kovasti niin sitä täytyy kyllä leikata.

 17. Madde
  17.9.2012 / 08:51

  Hyviä vinkkejä olet saanut.
  Minäkin ehdottaisin jotain matalakasvuista katajaa.
  Esim. harokataja, lamosinikataja tai laakakataja (tavallinen, keltainen tai sininen).
  Tuiviokin sopisi.

  Tai jos et välttämättä halua havuja, niin sittenhän vaihtoehtoja on jo liikaakin :D
  Kuten se lamohietakirsikka, joka on todella kaunis.

  Tai, jos tekisi vuodenaika-altaan.Keväisin esim. tulppaaneja ja krookuksia. Liljat ovat kauniita, mutta ei kissaperheeseen sopivia.
  Sitten kun ne on kukkineet, niin laittaisi jotain kesäkukkia tilalle(vaikka ihan ruukuissa, niin on helppo ottaa poiskin) ja syksyllä taas syyskasveja, kuten callunaa. Talvella taas voisi laittaa vaikka pari jäälyhtyä, tai ihan tavallisia lyhtyjä. Jouluna pari kuusenoksaa vierelle.

  Hmm.. Meille taitaa olla tulossa tuo vuodenaika-allas ;D

  • Madde
   17.9.2012 / 09:51

   Ohops! En saanut aiemmin kaikkia kuvia näkyviin ja luulin, että olet yhteen istutusaltaaseen miettimässä kasveja. Kyllähän se tuossa lukeekin selvästi, mutta ei tälläinen aamu-uninen ihminen (joka on herätetty liian aikaisin) sitä tajunnut.
   Eli siis tuohon sopisi matalakasvuinen kataja, tuivio tai lamohietakirsikka.

   Olisikohan jo päiväunien aika :D

   • 17.9.2012 / 10:12

    ei hätää :))

  • 17.9.2012 / 10:11

   ihana tuo viimeinen lause :D
   kuulostaa kieltämättä hyvältä, mutta myös tällaiselle kuin minä (jota pihahommat ei niin kovasti kiinnosta) turhan työläältä :P

   • Madde
    17.9.2012 / 10:27

    Itsekkin olen aika laiska puutarhuri, mutta ei tuossa vuodenaika-altaassa kovin paljon työtä ole. Sipulikukathan istutetaan vain kerran ja kukkivat monia vuosia(jos myyrät ei vie sipuleita). Sitten vain hankkii kauniita ulkoruukkuja joihin vuodenajan mukaan laittaa kasveja. Ei ainakaan kyllästyisi, kun saisi helposti vaihdettua kasvit. Olisipa mein piha jo valmis niin pääsisi toteuttamaan tuon idean ;)

    • 17.9.2012 / 10:37

     niin jotenkin vain äkkiseltään kuulosti suurelta työmäärältä, näin aamutuimaan lähes hengästyin :D

 18. Kirsi
  17.9.2012 / 08:55

  Tuivio sopii hyvin mataliin istutusryhmiin. Se leviäää tasaiseksi matoksi ja kestää myös leikkaamista tai oksien katkeamisen lumen alla. Väri muuttuu syksyllä vaaleamman vihreäksi, mutta se kuuluu asiaan.

  Viereen sopisi esim. pilarikataja (pieni multatila riittää ja kestää kuivaa juurruttuaan). Kukkivia pensaitahan voi laittaa muualle. Mielestäni kulkureittien varressa on paras olla vihreää ympäri vuoden.

  Kasvien ympärille laittaisin mustaa kuorikatetta, niin ”laatikot” näyttävät siisteiltä siihen asti kun kasvit lopulta valtaavat alan.

  Istutusiloa!

  • 17.9.2012 / 10:13

   tuiviosta en oikein tykkää, jostain syystä se ei miellytä mun silmiä. kuorikatetta aionkin laittaa altaisiin, mutta en tähän missä on valaisimet :).
   kiitos kommentistasi Kirsi!

 19. Aikku
  17.9.2012 / 09:41

  Mä olen samaa mieltä: älä peitä korkealla kasvilla noita erikoisia ja kauniita valaisimia, vaan korosta niillä valaisimilla jotain matalaa kasvia, esim. jo mainittuja lamohietakirsikkaa tai seppelvarpua. Sen olen ite tässä 10 vuodessa, mitä olen pihaani hoitanut, huomannut että vikatikkejä tulee ja kasveja kuolee tai joutuu siirteleen, kun kaikki ei menesty kaikkialla:) Tai sitten huomaakin, ettei tykkää jostain kasvista, tai se on liian iso ko. paikkaan… Muista muuten suojata tuijasi kevätauringolta!

  • 17.9.2012 / 10:15

   joo näin aion tehdä! jää kyllä nähtäväksi, istutanko tänä syksynä enää mitään tuohon vai jääkö asia talveksi hautumaan :)
   juu tuijat huputan jo helmi-maaliskuun vaihteessa, näin neuvottiin puutarhamyymälässä!

 20. Hennis
  17.9.2012 / 09:56

  Itse varmaan laittaisin laakakatajaa valaisinten juurelle… Ehdottomasti pidättäytyisin havukasvissa, koska tuossa istutusaltaassakin niitä on. Niin kaunis kuin se lamohietakirsikkakin olisi, ei vaan minun makuun sovi tuohon havujen viereen. Toisaalta sitten se talven yli hautuminen ei ois hassumpi ajatus sekään… ;)
  Tuli muuten mieleen, kun sanoit, että täytyy timanttituijia siirrellä, jos kasvavat liian suuriksi, niin mulla on vähän sellainen käsitys, että havukasvit eivät kovin isoina enää oikein kestäisi siirtelyä. Kannattanee varmistaa asia vielä, kun on mahdollisuus asiaan vaikuttaa ilman siirtelyä. Toisaalta jos sulla on ne pallotuijat jo valmiina, niin voisithan laittaa ne valaisinten juurelle ja timanttituijat istutusaltaisiin…

  • 17.9.2012 / 10:00

   niin mä mietin et timanttituijien siirtely tapahtuis ehkä kahden vuoden päästä, kun oisivat ees vähän kasvaneet. mietin vaan sitä et näyttääkö tyhmältä nyt ekat vuodet pelkät timanttituijat istutusaltaissa, ne kun on leveydeltään lähes 1,5 metriä… et aika tyhjää ois tuijalla ilman pallotuijaa. vai mitä mieltä oot?

   • Hennis
    17.9.2012 / 17:56

    No mun mielestä ei haittais vaikka ois yksinäiset timanttituijat altaissa… Ne on kuitenkin vastaistutettuja ja heti ei tarvi olla valmiin näköistä.
    Nimittäin se uudelleen juurtuminen juurikin tuossa parin vuoden kuluttua (havulla voi mennä hyvinkin se pari kasvukautta tuohon kunnolliseen juurtumiseen) voi viedä todella pitkään tai luultavimmin ei enää juurru ollenkaan siirrettäessä.
    Itse tein meidän ekassa talossa sen virheen, että laitoin kaikki istutukset ihan liian tiuhaan ja nyt kun yks päivä menin siitä ohi, niin kaikki istutusaltaat rehotti kuin mikäkin vanhempi puutarha (ja istutukset tehtiin pääasiassa -07). Aika rajua karsimista ja jakamista olisi siellä saanut jo harrastaa.

    • 17.9.2012 / 23:36

     tehokkaita lauseita, kiitti! noin mä tänään päätinkin tehdä eli timanttituijat istutan altaisiin yksinään, viis siitä vaikka ovatkin alussa hiukan väljästi… käytännöllisyys ennen kaikkea!

 21. Marja
  17.9.2012 / 10:42

  Leikkaamista kestää.. Ekana kesänä pienin lapsista päätti irrottaa yhden kukkivan oksan, kukista nautimme pihan sijaan maljakossa..harmitti hiukan mutta oli kaunista katseltavaa sisälläkin. näistä kolmesta lamohietakirsikastamme katkeilee välillä oksia kun koira tykkää hyppiä niiden päältä, eivät ole
  säikähtäneet katkenneista oksista joten en usko että säikähtäät leikkaamistakaan.

  • 17.9.2012 / 10:46

   hienoa, kiitos tiedosta :)

 22. 17.9.2012 / 13:13

  Nuo valaisimet on todella kauniit :)

  • 17.9.2012 / 13:36

   kiitos Satu, niin mustakin :)

 23. Elviira
  17.9.2012 / 19:48

  Mahtavan näköiset nuo istutusaltaat ja valaisimet!!!:) Oliko nuo altaat hankala tehdä itse? Onko muurikivet jollain kiinni toisissaan?

  • 17.9.2012 / 23:38

   voi kiitti Elviira! mietinkin et mitähän tuumaat :)
   muurikivet ei ole millään kiinni toisissaan; on niin painavat et ihan omalla painollaan pysyvät tiiviisti. meidän altaissa haastetta toi tuo, kun menevät portaiden mukaisesti eli porrastetusti. muutenhan ois ollu ihan superiisit! kaikki kunnia miehelleni et sai niistä noin kivat, kivituhkan päälle noi on tehty :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.