(Adventti)kynttelikköjä

Joulun alla saa tyypillisesti ihastella monenlaisia adventtikynttelikköjä. Kauniita ja erilaisia, itsetehtyjä ja valmiina kaupasta ostettuja. Mulla ei ole vielä koskaan ollut käytössä adventtikynttelikköä, mutta mietin että ehkä tänä jouluna voisin tämän tavan toteuttaakin! En ajatellut väkertää adventtikynttelikköä itse, koska valmiinakin löytyy niin kauniita versioita eikä minulle ne numerot ole niin välttämättömyys ;). En myöskään haluaisi mitään liian jouluista versiota, jolle tulisi käyttöä vain jouluisin. Monikäyttöisyys on aina plussaa.

Kokosin tähän muutamia omaa silmääni miellyttäviä vaihtoehtoja, joista adventtikynttelikön voisi muodostaa, sillä eihän tässä ole oikeastaan kuin pikkaisen reipas kuukausi ensimmäiseen adventtiin! Pohdinnat on siis hyvä aloittaa jo nyt, sillä päätöksentekoon menee aikaa puhumattakaan itse tuotteen tilaamisesta ja saapumisesta ;).

Adventtikynttelikön voisi hyvin koota erillisistä kynttilänjaloista, kuten neljästä erikokoisesta Iittalan Festivo-kynttilänjalasta tai Iittalan Nappula-kynttilänjaloista. Molemmista saisi varmasti kauniin kokonaisuuden:

Joko teiltä löytyy Nappuloita? Mustat ja valkoiset on mun lempparit, ehkä kuitenkin valkoinen versio vie lopulta voiton… Ihanan simppeli ulkomuoto!

 

Sitten nämä kaunottaret! Eli järjestyksessä vasemmalta oikealle Season/Georg JensenHeima/Normann Copenhagen, Gloria/MuutoAllas/Iittala.

Ferm Livingin Candleholder String oli mulle uusi tuttavuus ja siihen ihastuinkin melko voimakkaasti! Saatavilla on tuollainen värikkäämpi vaihtoehto tai sitten puunsävyinen. Kynttelikköä voi pitää kuvien tapaan joko suorana tai ympyrässä. Tuota natural-sävyistä olen jo useamman viikon ajan sommitellut mielessäni kotiimme, se ei olisi liian jouluinenkaan, joten käyttöä tulisi varmasti muulloinkin kuin jouluna. 

Tämä ei liity adventtikynttelikköihin, mutta oli muuten vain niin suloinen, että oli pakko jakaa tämäkin kynttilänjalka! Tai ehkä kyseessä onkin joulukuusen korvike..? Tätä Verso Designin Joulupuuta voi käyttää kummin vain! Esimerkiksi pienempään kotiin, johon ei joulukuusi välttämättä mahdu, olisi tämä aika täydellinen valinta vai mitä!
Meille tämä olisi ehkä just eikä melkein täydellinen pöytämallin joulukuusi :P . Noiden huopakoristeiden joukossa ja osittain tilalla näen jo muutamia omia koristeitani, iiks

Oo miten ihanaa puuhaa onkaan tällainen suunnittelu ja fiilistely! <3

Kuvat lainattu Room21FDS, Iittala.

Comments

 1. 17.10.2012 / 16:32

  Upeita kynttelikköjä olet löytänyt – omaa silmääni miellyttää eniten nuo keskimmäisen kollaasin kyntteliköt :)

  Itse mietin juuri, että ostaisinko Ikean Näsvis-kynttilänjalkoja adventtikynttilöiksi – niitä tosin joutuisi ostamaan ylimääräisiä, sillä niitä myydään tietenkin vain 3 kpl:een paketeissa..! Jännä juttu muuten, että todella monet Ikean kynttilänjalat myydään juuri 3 kpl:een erissä! ;)

  • 17.10.2012 / 17:10

   kävin googlettamassa nuo Ikean kynttilänjalat ja voi miten kauniita! varsinkin ne valkoiset ihastutti suunnattomasti! harmi kun Ikealla ei ole nettikauppaa tai oishan se kyllä aika vaarallistakin jos ois ;D. paikan päällä käyn kuitenkin vain noin kerran vuodessa, joten se rajoittaa aika monia mielihaluja ;). onneks mun vanhemmat pyörähtää kuukauden sisällä Ikeassa, heidän ostoslistansa taisi juuri hiukan kasvaa :P

 2. 17.10.2012 / 17:00

  Vaikka olenkin Festivon ikikannattaja, ja nykyään tykkään tuosta Nappulastakin… niin kylläpä alkoi vähän String systeemi täälläkin himotuttaan.. juurikin tuo puun väri. :)

  • 17.10.2012 / 17:12

   Festivo on ihanan nostalginen tuote! vanhempieni luona niitä aina ihastelen ja juuri hankin sellaisen itsellenikin :). tuo String on kyllä niin ihana! oikein nään miten valunut valkoinen steariini tekee siitä vieläkin kivemman näköisen :D

 3. Niina ja 4kisua
  17.10.2012 / 17:06

  Mä olen festivo fani ;) Varsinkin vanhemman mallin festivojen , uus tuotanto ei oikein nappaa (suipot reunat on terävämpiä) Ja onnistuin löytämään signeeratun festivonkin (yksi tasoinen). Innostukseni festivoihin juontaa juurensa mummulaani kun aina ihailin lapsena (ja ihailen edelleenkin) mummuni kirjahyllyssä olevia festivoita :) Eli rakas mummuni tulee aina mieleen kun katson festivoita :)

  • 17.10.2012 / 17:17

   mä muistan niistä taas vanhempieni kodin, sieltä löytyy Festivoja :)

 4. Hennis
  17.10.2012 / 21:20

  Nappulat mustana houkuttelisi aivan valtavasti… On aivan ihanan ihana minusta, mutta yritän taistella. ;) Mulla on kuitenkin Festivoja aika iso rykelmä, oisko kymmenkunta, niin en kyllä yhtään kynttilänjalkaa varsinaisesti tarvitsisi.

  • 17.10.2012 / 21:32

   oi sullahan mahtava Festivo-kokoelma! mulla taas mustia kynttilänjalkoja riittävästi, joten valkoisina noi ois kivat :). mut en nyt toistaiseksi ainakaan ole niitä hankkimassa.

 5. Marja
  17.10.2012 / 22:50

  Täälläkin festivoja (7kpl) jotka sain kesällä kavereilta ja siskoilta sekä äidiltäni 30v. Synttärilahjaksi.. Ihana muisto ja kiva kun ihmiset sanoo et meidän äidillä tai mummollakin on noita ( : .. Ja onhan niitä lapsuuden kodissakin. Pitkä historia tekee niistä jotenkin erikoisia ja onhan ne tosi kauniit. Tekeeköhän historia barcelona-tuolistakin vielä erikoisemman ja haluttavamman?

  • 18.10.2012 / 13:20

   olipa ihania lahjoja! on aina kiva nähdä, miten jotkin tuotteet kestää aikaa vuosikymmeniä ja näyttää aina vain yhtä hyvältä :)

 6. 18.10.2012 / 08:24

  Kiitos kivoista vinkeistä ja kauniista blogista, joulua täälläkin jo suunnitellaan ja varsinkin nuo Ferm Livingin tuotteet ovat lähellä sydäntä :)

  • 18.10.2012 / 13:21

   kiitos itsellesi kivasta kommentista :). FL:lla on tosiaan useita kauniita tuotteita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.