Tahtoo valokuvauskurssille!

Tänä aamuna mun piti valokuvata yhtä juttua varten, kun se tapahtui. Nimittäin turhautuminen tuon kameran kanssa! :D Jostain syystä mulle ei ole tämän elämän eväiksi suotu mitään valtavaa annosta kärsivällisyyttä eikä myöskään mielenkiintoa lukea mitään teknisiä oppaita (ainakaan mitenkään kovin itsenäisesti…). Kaikki kovin teknistä tietoa sisältävät lauseet muuttuu melkoisen pian niitä luettuani mun päässä sellaiseksi mössöksi että blaablaablääh. Jotta saan tuosta järkkäristäni kaiken hyödyn irti, tarvitsen opastusta. Mielellään selkosanaista sellaista, kiitos. Mielellään jokin valokuvauskurssi ja pian, kiitos. Ongelmana on vain se, että missä voin sellaiseen osallistua? Jostain syystä tässä kaupungissa ei niitä järjestetä, olen törmännyt ainoastaan joihinkin digikuvaus luonnossa -kursseihin.

Kuinka paljon kokkolalaisia (tai lähiseudulla asuvia) löytyy blogini lukijoista? Ja vielä sellaisia, joilla olisi mielenkiintoa osallistua valokuvauskurssille?
Saisikohan sellaisen porukalla järjestymään? Sillä jos kysyntää on, luulisi tarjontaakin järjestyvän vai mitä!

 Toinen seikka: (kehtaanko myöntääkään, mutta) en vielä omista kameralleni jalustaa. Ostoslistalla siis sellainen, joten suosituksia hyvästä ja tukevasta jalustasta saa laittaa jakoon! Mitään rimpulaa en halua.

Ja myöskin järjestelmäkameralla kuvaamiseen liittyviä vinkkejä, erityisesti näin pimeään vuodenaikaan, saa avokätisesti jaella :))

Comments

 1. 18.10.2012 / 12:46

  No. Minähän olen itsekin TODELLA kipeästi valokuvauskurssin tarpeessa. Taitaa tämä Oulun eteläinen seutu olla liian kaukana yhteiselle kurssille? :)

  Mutta siis, mulla on lisäsalama käytössä näinä päivinä. Yleensä yritän ottaa kuvat ilman salamaa, mutta kun sen lisäsalaman suuntaa kattoon ja laittaa siihen päälle sellaisen valoa hajoittavan läpyskän onnistuu kuvat ihan kivasti. On tullut ihan valoisia kuvia, ilman että ne olisi kauhen kylmiä. Eikä sillä tavalla tule varjoja.

  • 18.10.2012 / 20:51

   eihän sitä tiedä minne se kurssi/valokuvausilta saadaan järjestettyä, katsotaan katsotaan ;). lisäsalama on varmasti kätevä, täytyy harkita sitä! tänään oon omistanu monta tuntia valokuvausaiheelle ja nyt ostoslistalla on jalusta, kaukolaukaisin ja uusi putki, huh huh hikeä pukkaa! :D

 2. 18.10.2012 / 13:14

  Täällä ilmoittautuu heti toinen kokkolalaisbloggaaja :)

  • 18.10.2012 / 20:51

   mahtavaa, katsotaan jos tästä syntyy jotain! :)

 3. Niina ja 4kisua
  18.10.2012 / 13:31

  Hyviltä blogisi kuvat minun silmin näyttää :) Itellä on (vain) pokkari digikamera…Toivottavasti löydät kurssin :)

  • 18.10.2012 / 20:55

   voi kiitos Niina! <3
   tuskastumista tulee vaan näin syksyllä, kun päivänvaloa on heikonlaisesti. ja tää on vähän sellainen harrastus et nälkä kasvaa syödessä ;)

 4. 18.10.2012 / 13:42

  Ihan samat mietteet täällä..kurssille haluan. Oppis etes jotain perusjuttuja :) Olen kyllä Espoossa, etten kokkolaan pääse, mutta toivotaan että sellainen kurssi löytys sieltäkin. Ensi vuoden asiaksi olen itselle laittanut kurssille menon :) Mutta ihania kuvia sinulla silti.

  • 18.10.2012 / 20:56

   kiitos Johanna, mukava kuulla! mulla on ollu tänään sellainen valokuvauksen tehopäivä ja oon pakottanu itteni lukemaan oppaita, aika hyvin se kuiva teksti uppos lopulta :D

 5. 18.10.2012 / 14:28

  Kuvaamisesta ja opuksista samoin ajatteleva kokkolalaisbloggaaja ilmoittautuu! Itse en osaa kuvata sitten piirun vertaa. Juuri ostin kuitenkin Canonin järjestelmäkameran Olympuksen tilalle. Kun opettelet kamerastasi valotusaikojen, ison ja aukon merkitykset ja säädöt, pääset jo hirvittävän pitkälle. Näin olen itsekin tehnyt. Ohjekirjasta etsitään sitten vain hukassa olevat akuutit tiedot. Loppujen lopuksi sitä itseoppii kaiken, hitaasti mutta varmasti :)

  • 18.10.2012 / 20:58

   juu näin olen tehnyt ja se on johtanut siihen, että tarvitsen uuden objektiivin :D. mua tänään vähän puraisi joku tekninen kärpänen ja ahmin erilaisia oppaita urakalla :)

  • 18.10.2012 / 20:59

   kiva! katsotaan jos tästä jotain kehkeytyy :)

 6. 18.10.2012 / 17:33

  Mäkin haluan valokuvauskurssille :( Mutta täällä niitä ei järjestetä tai sit ne ovat pirun kalliita.
  Mulla kaikki joululahjat liittyvät valokuvaukseen:
  a) valokuvauskurssi
  b) kunnon jalusta (nyt omistan sellasen rimpulan, mikä nyt tietty on tyhjääkin parempi syksyn hämärässä)
  c) uusi objektiivi (50mm/f1.8)

  • 18.10.2012 / 18:32

   voi harmi! tosin googlettamalla huomasin että on jotain verkkovalokuvauskurssejakin! hinta vähän alle 200 euroa.
   mikä se sun rimpulajalusta on etten vaan osta samaa? ;D

 7. 18.10.2012 / 21:19

  Täällä yksi Ylivieskalainen lukija. Meillä on kans järkkäri, mutta kuvaan vaan automaattitoiminnolla :) En siis osaa käyttää juurikaan muita ja sinun tapaasi en jaksa yhtään lukea mitään kirjoja aiheesta… Plaah, ajatuskin unettaa. Täältä on Kokkolaan alle 100km, joten ei olis mahdoton matka ajella ;)

  • 18.10.2012 / 21:45

   mua tänään puras joku ihme tekninen kärpänen ja perehdyin tohon järkkäriin vähän perusteellisemmin! joo sieltähän ei oo matka eikä mikään, mehän ollaan täälläpäin Suomea totuttu vähän erilaisiin etäisyyksiin ;). toivottavasti saadaan järkättyä joku iltama edes, jos ei kurssia! katsellaan :)

 8. 18.10.2012 / 21:26

  Kamppailen samojen ongelmien ja turhautumisen kanssa!! Ehdotinkin, että kameran oston yhteydessä jälleenmyyjä voisi tarjota jonkin lyhyen kurssin sopu hintaan :) helsingissä on kyllä aika paljon noita muitakursseja, mutta tälläkin kertaa olin myöhässä ja kaikki täynnä :)

  • 18.10.2012 / 21:46

   no niin kyllä vois tarjota! voi vitsi ois ihana saada tähän talveen jokin kiva ja hyödyllinen valokuvauskurssi :))

 9. @nne
  18.10.2012 / 22:06

  Yksi naapurikaupungin lukija ilmoittautuu :) Joku aika sitten hommasin järkkärikameran ja itseäkin kiinnostais hirveästi mennä kurssille oppimaan lisää. Oon kyllä yrittänyt netissä opiskella mahdollisimman paljon, mutta hienoahan se olis jos ihan käytännössä joku näyttäis.
  Kälviällähän on se valokuvauslinja, niin saisko sitä kautta jotenkin järkättyä esim. lauantaipäivälle kurssin?

  • 18.10.2012 / 22:14

   joo oishan se vaihtelua itseopiskelulle! täytyypä selvitellä tuota mitä ehdotit, kiitos vinkistä :)

 10. 18.10.2012 / 22:19

  Asiakas seuraa tätä blogia ja vihjasi minulle tästä.

  Minä taas osaan kaikki kameran asetukset vaikka unissani. :)
  Olen tähän menneessä opettanut kameran käyttöä ainoastaan 1:1 tilanteissa, mutta muutama mainitsi, ettei haluu sijoittaa suuria summia valokuvauskurssiin.
  Kurssin pitämiseen menee tietenkin jonkun verran resursseja, mutta jos löytyisi tarpeeksi osallistujia hinta/hlö ei ole kovin suuri.
  Jos on oikeasti tarvetta ja löytyy tila Kokkolasta, ja tarpeeksi(mutta ei liian) suuri porukka, blogin ylläpitäjä voi ottaa minuun yhteyttä ja lähettää tarjouksen sekä toivotun kuvausaiheen.

  Itsestäni:
  Kuvaan päätoimisesti mainoksia, ilmakuvia ja tapahtumia. Vapaa-aika kuluu maisemia kuvaten.

  Terveisin,
  Jan

  • 18.10.2012 / 23:38

   moi Jan! ja kiitos kovasti sekä sinulle että asiakkaallesi! kävin ihastelemassa kuviasi, upeita! ehdin jo kontaktoida toisaallekin, mutta voisin huomenna laittaa sinullekin tarkempia tietoja tästä aiheesta. joten palataan asiaan :)

 11. HannaKoo
  19.10.2012 / 07:37

  Täällä kans käsi pystyssä halutaan mukaan :) Kokkola on niin lähellä, että matka ei tuottaisi ongelmaa ainakaan minulle. Olen myös etsiskellyt täältä valokuvauskurssia, mutta kas vaan ei suomenkielistä kurssia löydy. Siksipä pakotin miehen ruotsinkieliselle (joita järjestetään 2kpl), jotta saa sitten opettaa minua (voi olla että ero seuraa siitä sitten) :D Sekin kurssi alkaa tosiaan vasta helmikuussa, kun syksyn kurssi oli tullut samantien täyteen…

  • 19.10.2012 / 09:52

   jee mahtavaa! ilman muuta mukaan vain (nauratti tuo ero :D)! kyllä mä varmaan jotain saan järjestettyä :)

   • HannaKoo
    19.10.2012 / 16:39

    Joo, mua ei oo kovin pitkällä pinnalla siunattu, niin hermot saattaa aika äkkiä palaa jos se mua joutuu opettamaan :D

    • 19.10.2012 / 16:44

     heh, jotenki ehkä pikkasen kuulostaa tutulta :P

 12. 19.10.2012 / 10:34

  Minä ilmoittauduin juuri sellaiselle digijärkkäri kurssille. Ajattelin, et jos ensin oppisi kunnolla käyttämään kaikkia kameran toimintoja, niin sitten voisi myöhemmin mennä ihan valokuvauskurssille jos innostusta riittää :)
  Mulla on kameran jalka, mut se on niin rimpula, että tuntuu ettei siihen uskalla oikein painavaa kameraa laittaa…

  • 19.10.2012 / 11:00

   juu pointtina tässäkin on nimenomaan opetella käyttämään sitä omaa kameraa kaikkia mahdollisia toimintoja hyödyntäen! itse valokuvan ottamista on kiva opetella itsenäisesti, mutta eiköhän sitäkin tähän samaan saada :)

 13. 19.10.2012 / 10:35

  Suosittelen jalustaksi Slik-merkin tuotteita. Itsellä on Slik-jalusta ja siinä Manfrotton kuulapää. Eli jalustan lisäksi suosittelen myös sellaisen ison kuulapään ostamista. Näin saat kameran lähes mihin asentoon tahansa kätevästi ja nopeasti. Manfrotolla on myös yhtä hyviä jalustoja, mutta näistä ei ole omakohtaista kokemusta. Ja ei missään nimessä sitä kaikista sirointa ja kevyintä mallia vaan reilun tukeva.

  Eli usein nuo jalustat myydään kinopään kanssa, joka ei oikein ole se paras nyt sulle ;) Kinopää on itsellä ollut alusta asti kaapissa käyttämättömänä ;) Hyvän jalustan tunnistaa alk. reilun 100e hinnasta, kaikki markettien tarjonnat kannataa jättää kauppaan. Hyvä kuulapää maksaa myös useita kymppejä, mutta sijoitus kestää vuosia ja on mukava käyttää.

  Terv. aivan liian vähän jalustaa käyttävä ;)

  • 19.10.2012 / 11:03

   Slikistä olenkin kuullut suosituksia! mitä jalustaa niistä tarkalleen ottaen suosittelet? tuota kuulapäätä täytyy vielä harkita, ehkä mä pärjäisin sillä jalustan päälläkin vai miksi se ei oo paras mulle? :D
   kiitos näistä tiedoista!

   • 19.10.2012 / 11:15

    Pitääpä katsoa mikä tuo oma on ja mitä nykyään tarjolla vastaavia. Valintaan vaikuttaa myös minkälaista kalustoa siihen meinaa laittaa kiinni, siinä kohtaa nuo alan liikkeet on käteviä kun saa apuja valintaan. Slkin SprintPro mallin jalustakin löytyy käyttämättömänä jostain, voisinkin myydä sen pois :)

    • 23.10.2012 / 07:17

     ok. taidan päätyä tohon Slikin yhteen malliin.

     • 23.10.2012 / 16:01

      Slik Pro 400 DX on tuo mikä minulla on. Se on pyöreästi se satasen jalusta, tämä kyseinen malli on kyllä erittäin tukeva, voi olla sinulle jopa turhankin raju. En tunne tarpeeksi hyvin valikoimaa, että olisiko siellä joku aste kevyempi malli tarjolla. Ei tuo ainakaan huono ole, parempihan se ”liian” tukeva on :) Tuossa mainitsemassani kuulapäässä on myös hyvänä ominaisuutena tuo pikakiinnityslevy, kyseinen pää on Manfrotto 486RC2.

      Pari kertaa kotona kuvannut nyt jalustalla ja kyllähän sitä sitten taas alkaa mielellään käyttämään enemmän kun näkee eron ;)

   • RouvaK
    19.10.2012 / 16:33

    Mieheni harrastaa kuvausta ja hän hankki valokuvauskurssin kautta Manfrotto-merkkisen jalustan. Kalleimmat mallit olivat tosi tyyriitä, mutta tuolla hieman edullisemmallakin kyllä pärjää. Muistaakseni maksoi jotain 100-200 euron väliltä.

    • 19.10.2012 / 16:45

     juu minäkin oon varannu jalustaan noin sata euroa, varmasti pärjään sillä ihan hyvin :)

 14. hale
  22.10.2012 / 18:31

  HEI! Täällä yks kans kokkolasta, joka mielellään osallistuu kursille, jos semmoinen täällä vaan järjestetään :)

  • 23.10.2012 / 07:19

   voi olla että kesäyliopiston kautta järjestetään jokin kurssi, niin ja katsos kommentti alempaa, AKK:ssa alkaa kurssi pian :). itse ajattelin nyt järjestää vain jonkin valokuvausiltaman tai pari, sellainen sopii paremmin omiin aikatauluihini :)

 15. 22.10.2012 / 21:07

  Hei!

  Käytettiin meidän yksivuotiasta tyttöä Studio Alfassa kuvauksessa. Ollaan käyty hänellä aikaisemminkin kun hän on niin taitava. Silloin häneltä kysyin neuvoa sisustus kuvaamiseen ja hän antoi muutaman vinkin. Silloin kysyin häntä että pitääkö hän kursseja valokuvaamisesta. Ritva sanoi että jos saadaan kasaan muutaman henkilö niin hän voi (jos kerkeää) pitää pienimuotoisen kurssin joka voisi esim. suuntautua siihen sisustus kuvaamiseen. :)

  • 23.10.2012 / 07:20

   ok hyvä tietää! mulla on tässä vähän suunnitelmia, mut jos ne ei toteudu niin pidän mielessä tämän :)

 16. salice
  22.10.2012 / 22:29

  Kuule, just tänään loppuu ilmoittautuminen kpakk:n valokuvauskurssille. Sinne varmasti vielä kannattaa yrittää, vaikkei enää tänään ehtiskään ilmoittautua :)
  http://www.kpakk.fi/Koulutus.aspx?kid=3951

  • 23.10.2012 / 07:22

   toi oli mulla menny ihan ohi! kiitos kovasti vaivannäöstäsi ja avustasi, hyödyllistä tietää :). itselleni tuo ei harmillista kyllä aikataulujen puolesta sovi, mut täytyy katsoa jos saan järjestettyä jotain muuta, lyhytkestoisempaa :)

  • 25.10.2012 / 21:46

   moi Roosa! kiitti että linkitit, harmi että tuo on Helsingissä. oon tässä jo ehtiny järjestämään pientä kamerailtamaa (tai paria) kotikulmille ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.