Ensimmäinen askel kohti joulua

 Pinnistelin tänne asti :D. Ajattelin nimittäin, että kun jouluun on päivälleen kaksi kuukautta, voi tämän fiilistelyn pikkuhiljaa aloittaa (blogissakin). Kaikkien ei toki tarvitse vielä joulufiilistellä, mutta ne jotka haluaa, se heille/meille suotakoon. Jokaisella on varmasti omia jouluun liittyviä rutiineja: toiset viettävät joulua tasan joulunpyhien ajan, toiset ehkä aloittavat joulunvieton viikko tai pari ennen jouluaattoa. Tai sitten se joukko, johon itse lukeudun: on ihana piristää tätä synkintä vuodenaikaa ajattelemalla ja odottamalla jotain iloista, jotain kivaa kohokohtaa. Suunnitella tulevaa joulua kaikessa rauhassa, miettiä kodin jouluasua, askarrella joulukortteja, suunnitella lahjoja, paketoida niitä ajan kanssa kynttilänvalossa joulumusiikista nauttien… Puhumattakaan niistä ensimmäisistä kerroista, kun valmistaa joulutorttuja ja nauttii ne lämpimän glögin kera; tämä yhdistelmä maistuu aina parhaimmalta silloin, kun sen kokee ensimmäisen kerran sille vuodelle! Näistä en ole vielä tehnyt muuta kuin pientä suunnittelutyötä, niin ja paketoinut yhden lahjan ;). Joulumusiikkia aloitan kuuntelemaan vasta marraskuun loppupuolella tai sitten kun siltä tuntuu, voiko tuota edes aikatauluttaa… Olisi ihana ostaa jokin uusi joululevy tälle vuodelle! Esim. Michael Bublén, johon jo viime jouluna niin tykästyin, mutta jätin vielä hankkimatta. Hänen joululauluistaan tulee ihana fiilis, sellainen lämmin ja hyvä olo. Tuo onkin yksi mun joulurutiineistani: käydä Anttilan TopTen-osastolla katsastamassa joululevyvalikoima; joskus tulee hankittua joku levy, joskus ei. Ja Anttila siksi, että siellä on mielestäni paras joulutunnelma :D.

Parisen viikkoa sitten meidän kotiin ilmestyi jotain joulusta kertovaa. Mietin, että taidankin tehdä tästä perinteen: aloittaa kodin vaivihkaisen joulupukeminen Design House Stockholmin Joy-kynttelikölläni. Tämä on meillä nyt toista joulua ja pidän tästä (jos vain mitenkään mahdollista) vielä enemmän kuin viime jouluna.

Inspiraationsa Joy-valaisin on saanut käsintehdyistä kynttilöistä ja toisiinsa nojaavat ja toisiaan tukevat kynttilät kuvaavat sitä iloa, joka syntyy, kun voi viettää aikaa rakastamiensa ihmisten kanssa.

 Joy on kiva siitäkin syystä, ettei se ole liian jouluinen, vaan sitä voi käyttää jo näin hyvissä ajoin ennen joulua luomassa nimensä mukaisesti iloa ja toki myös valoa pimeisiin iltoihin. Meillä siihen on syttynyt valot nyt joka päivä ja varmasti tulee vuoden loppuun asti syttymäänkin. Joulukuussa sille täytyy vain keksiä jokin toinen paikka ettei tuossa lipaston päällä jää joulukuusen varjoon. Joulukuusi tulee tänä vuonna nimittäin tuohon olohuoneen ja ruokailutilan rajamaille, kuten ensimmäisenä joulunakin. Siinä on joulukuuselle täydellinen paikka. Siitä se näkyy sekä olohuoneeseen, ruokailutilaan, keittiöön ja heti, kun saapuu kotiin <3.

Viime vuonna kynttelikkö koristi ruokailutilaa, kuvia näet Jouluisen illan pimetessä -postauksestani. Tuon postauksen kuvissa näkyy myös viimevuotinen Blossa-glögipullo, jonka tumma, kahviarominen sisältö sai näyttämään mustalta. Tämän vuoden Blossa on aika kivassa valkoisessa pullossa, jokohan sitä on saatavilla…
Onko teidän kodeissanne jo jotain joulusta kertovaa tai siihen edes hitusen viittaavaa?

Comments

 1. 24.10.2012 / 11:12

  JOOO, Ihanaa, että joku muukin on ihan jouluhöperö. :) Mä oon pinnistellyt ja pinnistellyt, etten mene kaivamaan joulukoristeita jo, mutta nyt kun kerta sain luvan (kiitos sun), niin tiedänpähän mitä illalla teen… ;)

  • 24.10.2012 / 11:24

   jouluhöperö, that’s my name! ja kissahöperö ja mitä näitä nyt on ;D
   mene ihmeessä! mä taidan niiden kans odottaa vielä kuukauden :P

 2. Tanja
  24.10.2012 / 11:26

  Ihan tuo Joy:) Jokohan sen itsekin raskisi ostaa…
  Viime vkolla ei vielä ainakaan ollet Blossat saapuneet, kun kävin kyselemässä. Onpa mukavaa kun tulee valkoinen pullo tänä vuonna:) Siis meille valkoisesta pitäville:D

  • 24.10.2012 / 11:35

   joo mullakin meni hetki, että raaskin tuon ostaa ;). en kyllä kadu! kyllästyin nimittäin niihin markettikynttelikköihin, jotka meillä tuntui kestävän maksimissaan kaksi joulua. ei auttanu edes polttimoiden jatkuva osteleminen… niissä koin rahani menevän ihan hukkaan!
   valkoinen pullo on tosiaan kiva tuolle mustalle, jonka säilytin, kaveriksi :)

   • Tanja
    25.10.2012 / 11:35

    Se on kyllä totta, että halpoja saisi ostaa koko ajan! Itselläni on yksi aivan ihana Ruotsista ostettu kynttelikkö, joka ei ole edes liian jouluinen. Se on modernin muotoinen ja alumiininvärinen ja siinä on himmenninkin! Yhtenä vuonna taisi olla maaliskuuhun saakka ikkunalla…kun ei näytä ulospäinkään jouluiselta:)

    • 25.10.2012 / 12:01

     oi kuulostaakin ihanalta! ja himmennin, se on aina suuri plussa :))

 3. tiiisku
  24.10.2012 / 11:30

  Blossaa ostin jo parisen viikkoa sitten ekan pullon..Oli muuten sairaan hyvää, tänä vuonna maussa oli mukana ainakin inkivääriä. Maistuu perusglögiltä hieman tvistillä, taatusti auttaa flunssaan (tai ainakin sen ehkäisyyn ;) ).

  • 24.10.2012 / 11:32

   teilläkö oli sitä jo! voi pitääpä kurvata tänään Alkon kautta, jos täälläkin ois :P. ne tuntuu aina hetkessä nimittäin loppuvan! kiitti makukuvauksesta :)

 4. Roosa
  24.10.2012 / 12:24

  Tänne kittilään on lumi satanut jo jonkin aikaa sitten :) Luulin sen sulavan pois, vaan lisää sitä näyttäisi vain tulevan -viime yönä tuli 10cm :) Tänään oli pakko kuunnella pari joululaulua ;)

  • 25.10.2012 / 09:32

   oi että teitä onnekkaita! haaveilen, että jonain vuonna saisin kaikki läheiseni Lappiin joulua viettämään, vuokrattais sieltä jokin ihana mökki yms. :)
   Lapissa on ihan oma taikansa! eikä joulu ole mitään ilman lunta!

 5. 24.10.2012 / 12:39

  Moi!

  Minä olen myös jouluhöperö ( ihana nimitys muuten!). Tällä hetkellä asutaan kuitenkin väliaikaisessa asunnossa (raksaprojekti) ja täällä ei ainakaan vielä ole oikein joulufiilis syttynyt. Kaikki koristeetkin on pakattuna ja roudattuna ties missä…Niinpä olen ajatellut tänä vuonna tehdä sitä joulutunnelmaa lähinnä valoilla ja kynttilöillä. Tuo Joy ajaisi tietysti hienosti asiansa myös uudessa kodissa.8) Ja varmasti, kun tätä ihanaa blogiasi joulunkin osalta seurailee, tarttuu se joulufiiliskin.

  M.

  Ps. Tervetuloa antamaan hyviä (sisustus)vinkkejä raksablogiimme.

  • 25.10.2012 / 09:34

   kiitos kivasta kommentistasi! muistan minäkin tuon raksavuoden joulun, oli se hieman erilainen. kovin haikeakin se oli, koska tiesimme, että se on viimeinen joulu siinä ensimmäisessä yhteisessä kodissamme. joulufiilis lähtee sydämestä, koristeet ja valot yms. on vain pientä extraa :)
   paljon voimia ja onnea projektillenne!

 6. 24.10.2012 / 13:04

  Just mietin, että jokohan sitä kehtaisi alkaa viritellä jouluvaloja vai soittaako naapurit valkotakkiset paikalle. Näköjään en olekaan ainoa jouluun hurahtanut höpsö. :)

  Blogissani on sulle haaste! :)

  • 25.10.2012 / 09:35

   heheh, siitä vain jos siltä tuntuu!
   voi tuunpas kurkkaamaan mikä haaste sieltä löytyy, jännää, kiitos Minttu! :)

 7. Kirsi
  24.10.2012 / 13:41

  Olin kyllä yllättynyt hintaan,aika suolainen!Hinnat nettikaupassa kyllä vaihtelivat 199-244 euron välillä. Mistä sinä omasi ostit?

  • 24.10.2012 / 14:27

   joo, kyllä se kerran kirpas mut onneks vaan kerran :P. tilasin omani FDS:sta.

 8. 24.10.2012 / 14:11

  Yks joulu(ja kissa)hörhö ilmoittautuu myös :) Glögikausi korkattu jo monta viikkoa sitten, jouluvaloja ripustettu ikkunoihin, joululaulujen kuuntelu aloitettu ja piparkakkutalon suunnittelua aloiteltu. Mä kyllä aattelin pikkuhiljaa jo kaivaa joulukoristeita esille.. Mun motto on: Koskaan ei oo liian aikaista aloittaa joulun odotus :)

  • 25.10.2012 / 09:58

   hih :). no sinähän ootkin ehtinyt! ilman muuta; asiat pitää tehdä siten miten itsestä parhaalta tuntuu! tärkeintä on nauttia elämästä :)

 9. 24.10.2012 / 17:45

  Tuo on ihana, ihana!! ♥ Meillä ei ole oikein jouluiltu vielä mitenkään… tai pikkusen suunniteltu, mutta edes glögiä ei ole vielä maisteltu. Mut pian aloitetaan. :)

  • 25.10.2012 / 10:00

   niin on :). mäkään en oo vielä glögiä tälle vuodelle maistellu, ehkä marraskuun loppupuolella :). kyllästyn siihen ja joulutorttuihin melko pian, niin säästelen siksi :D

 10. 24.10.2012 / 19:28

  Kyllä nyt saa ihan luvalla alkaa hiukan fiilistellä joulun tuloa :) Ja nuo kuvat sopivat siihen oikein hyvin – tontut pysykööt vielä komeroissaan ;). Joulun odottaminen tuo syksyyn ihanaa tunnelmaa ja odotusta, muillekin kuin tarhaikäisille!

  • 25.10.2012 / 10:01

   niin saa! joo tonttuja en vielä ota esille kuitenkaan :D ja todellakin muillekin kuin tarhaikäisille ;D hauska kommentti, kiitti!

 11. 25.10.2012 / 08:45

  Oi minäkin olen todellinen jouluhullu :) Tuo kynttelikkö on tosi kaunis, täytyisi löytää meillekin joitakin kivoja täksi jouluksi! Vielä en ole laittanut mitään jouluista esille…. mutta en kyllä jaksa enää kauaa odottaa!

  • 25.10.2012 / 10:02

   kiva etten ole ainoa! hiljaa hyvä tulee, vähitellen :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.