Märät varpaat

 

Iuuuh, mikä inhottava tunne! Kävin kaupungilla asioilla ja mikä loskakeli tuolla onkaan, hyi hyi hyi. Vannoin, että heti kotiin päästyäni tilaan katseenkestävät kumisaappaat (omat Nokialaiseni on lähinnä piha- ja metsähommiin tarkoitetut ja ovat talvilevolla varastossa kesäkalustevuoren takana ;)). Blogini facebook-sivulla ehdin jo pikaisesti kokemuksia näistä kyselemäänkin ja kyllä edelleen nämä Tretornin Hovdala-kumisaappaat on vahvoilla! Etsin nimenomaan suht lyhytvartisia, kaupunkikävelyyn ja työmatkalle sopivia versioita, sellaisia nopeasti jalkaan sujahtavia :D. (Tuotekuvat lainattu.)


Samalla ajattelin tilata talvikengät, nämä EMUt houkuttelee kovasti (edelleen)! Ja näistä varsinkin nämä kaksi versiota:

Supersweet! Ja ihan varmasti myös lämpimät! Toiset vähän pitempivartiset kuin toiset. Nyt useammassakin paikassa näyttäisi olevan tarjous osta kolmet, maksa kahdet, joten pitäisiköhän vihdoinkin :P

Toinen juttu: löysin tänään kivan uuden hierontapalveluita tarjoavan yrityksen! Vielä enemmän ilostuin, kun sain tietää että sinne käy Tyky-setelit. Joskohan nyt saisin kaikki jumiutumat pois pikkuhiljaa; ensimmäinen aika takana, kaksi jo varattuna edessä! Sain myös muutamia uusia venyttelyohjeita, joita alan nyt aktiivisesti harrastaa päivittäin, niitä ei vaan aina meinaa muistaa ennen kuin kivut on päällä, höh. Lahjakortti hierojalle on muuten oiva joululahja kenelle tahansa; jokainen on joskus hieronnan tarpeessa.


Aivan hytisen vieläkin, kun jalat pääsi kastumaan :/. Toivottavasti tästä ei nyt seuraa mitään sairastelua… Sukat oli kyllä niin märät et vääntää sai! En muista moneen vuoteen tällaista loskakeliä, en syys- enkä kevätaikaan. Tosi helpolla ollaan siis muutama vuosi päästy! Tämä melkoinen lumimäärä sulaa nyt kyllä vauhdilla, kauniit valkoiset puut on enää muisto vain. Tilanne vaatii kuppikaupalla lämmintä juomaa (ehkä teetä, tai sitten cappuccinoa… glögin kanssa vielä pinnistelen marraskuun puolivälin yli :D) ja rutkasti kynttilöitä. Onneksi mun toinen ystäväni antoi työntää villasukkaiset varpaani lämpimän masunsa alle. Onni on oma pieni lämpöpatteri, joka kehrääkin vielä! <3

Lämpöistä päivänjatkoa!

Comments

 1. 30.10.2012 / 14:45

  Onni tosiaan on oma lämpöpatteri ;) Meillä on sellaisia kaksi, ne vain vähän erilaisia kuin teillä: nämä meidän ulvoo.

  • 30.10.2012 / 15:28

   heh, ulvovat patterit on varmasti suloisia myös :)). harmittelin vain ku kisu oli niin pieni, lämmityshomassa tarvis usein isompaa :D. vanhempi neiti ei edes tykkää, jos ujutan varpaitani hänen alleen, luulee usein et leikin ja saattaa näykkäistä ;D. mut onneks on tää nuorempi, joka ei edes heränny vaikka vähän kyljen alla liikkui, haha!

 2. 30.10.2012 / 14:47

  Varpaiden kastuminen on kyllä inhottavaa ja todellakin sen jälkeen hytisee vielä pitkään! Itseltä löytyy kyllä kumisaappaat ja mielelläni ne märällä ilmalla vedän jalkaan villasukkien kanssa. Hankin myös goretex-pintaiset ja karvavuorelliset talvisaappaat, joten kyllä nyt kelpaa loskasäilläki käppäillä ulkona! :)

  • 30.10.2012 / 15:30

   joo aivan kamalaa! tätä ei ollutkaan vuosiin tapahtunut, hyvä niin! kuulostaa erittäin hyviltä sun varusteet :))

 3. Madde
  30.10.2012 / 14:59

  Täälläkin ollaan kovasti uusien kumppareiden tarpeessa, vaikka ei loskakeliä olekkaan. Ihana lumi pysyy maassa ainakin vielä tämän päivän. Huomiseksi luvattu 6 astetta plussaa. (nyt äkkiä tilaamaan ne mullat pihalle, ettei myöhästytä :D) Aamulla kun kävin koirien kanssa lenkillä, huomasin että toinen saapas vuotaa. Aika pahasti vielä. Tykkään kävellä metsässä ja polku oli ihan täynnä syviä lätäköitä.
  Lapsia vähän nauratti, kun tultiin kotiin ja päästiin etuterassille niin otin saappaan pois jalasta ja kaadoin vedet sieltä pois. Vettä oli ainakin nilkkaan saakka.

  Olenkin pitkään haaveillut pinkeistä tai vaaleanpunaisista saappaista, mutta en ole raaskinut ostaa kun vanhat on ollut vielä ihan hyvät.
  Yleensä kun niitä saappaita tarvii eniten syksyllä tai keväällä loskakelissä, niin olisi ihanan piristävää vetää pirteät pinkit kumpparit jalkaan.

  Nyt menen sohvalle omien suloisten lämpöpattereideni viereen päiväunille. Siinä nukuttaa kaikkein parhaiten. :)

  • 30.10.2012 / 15:32

   hui tuosta tarinasta tuli vain enemmän vilu :D. näin tänään yhdellä naisella kirkkaankeltaiset kumpparit, oli aika kivat nekin (kaiholla niitä katselin :D). lämpöpatterit on parhaita (uni)kavereita <3

 4. 30.10.2012 / 15:14

  Mulla löytyy Tretornin kumpparit pinkkeinä, tosin ei noin siron malliset.. Mutta voin kyllä lämpimästi suositella merkin kenkiä :) Tosi mukavat jalassa ja muutenkin kivan näkösiä. Ite oon ainakin tykänny, paljon :)

  • 30.10.2012 / 15:22

   oi ihana kuulla! tykästyin kovasti noiden kenkien malliin ja hintakin on kovin kohtuullinen, mieluinen löytö siis! :)

 5. SanMa
  30.10.2012 / 15:24

  Voi että kenkien osto Suomen vaihteleviin säihin on sitten hankalaa, vaikka ostat kuinka monet, niin aina puuttuu johonkin tiettyyn säähän tai tilaisuuteen sopivat kengät..Itse ostin viime viikolla mokkanahkaiset saappaat, joissa sisäosa karvaa, ovat ihanan lämpimät ja hyvännäköiset talveksi (mietin myös Emuja/Uggeja, mutta ne eivät jotenkin mun jalkaan istu). Omistan myös katseenkestävät kumisaappaat, mutta mun jalat vaan niissä paleltuvat, vaikka olisi millaiset sukat alla :( Loskakeleissä suosin enemmän coretex-pintaisia kenkiä ja niissäkin on nykyään paljon valinnan varaa.

  Mutta Tretorn on merkkinä hyvä, vaikka juuri noista saappaista minulla ei olekaan kokemuksia. Onnea kenkien etsintään :)

  • 30.10.2012 / 15:36

   no älä muuta sano! siis mä en edes muista minä vuonna viimeks on ollu loskakeliä, ei mitään hajua milllä kengillä oon silloin käppäillyt :O. mutta en mä ainakaan jalkojani koskaan ole näin kastellut, hyi olkoon. aivan sisäisesti itkin tuolla lampsiessani :D
   goretex-pintaisista kengistä mulla ei taida kokemusta ollakaan, eikö ne siis kastu ollenkaan? täällä on tuota loskaa vähän nilkkojen yli jopa, yöks.

   • SanMa
    30.10.2012 / 16:42

    Goretex-merkinnällä olevat kengät eivät kastu, vaikka lätäkössä seisois. Mulla on pitkään ollut käytössä sellaiset lenkkarityyppiset, hieman pidemmällä varrella olevat kengät loskakelillä ulkoiluun ja varpaatkaan eivät palellu, jos käyttää niille tarkoitettuja villasekoitesukkia.

    • 30.10.2012 / 18:36

     oi kuulostaa ihanalta! laitoin tilauksen nyt noista kumppareista, jos ne ei tunnu hyvältä jalassa niin alan metsästämään tuollaisia Goretex-kenkiä :). tai voihan ne toki omistaa kumppareiden ohellakin, onhan näitä kelejä joka lähtöön ;D

 6. 30.10.2012 / 16:13

  Ihanat saappaat. Olen noita joskus aiemmin katsellut ”sillä silmällä”, postauksesi palautti nuo taas mieleeni. Hintapolitiikkaan en ole tutustunut, mutta kuulostaa hyvälle että mainitsit niiden olevan vieläpä kohtuuhintaiset.

  • 30.10.2012 / 18:34

   nyt lähti tilaus, saapa nähdä sitten millaiset ovat kun pääsen sovittamaan! oli kivasti ilmainen toimitus ja palautuskin :). vähän liikkeestä riippuen noiden hinta näyttää olevan 60-70 euron väliltä, mun mielestä kohtuullinen hinta kumppareista :)

 7. 30.10.2012 / 16:48

  Mulla myös Tretornin kumisaappaat ja ei kyllä voi muuta kuin kehua! Omat saappaat vaan pinkit ja niissä on karvavuori <3 Lisäksi posti toi tänään Sorelin talvikengät, joissa varpaat varmasti kuivat myös loskassa :D Vaikka ei mitkään kengät voi korvata kehräävää lämpöpatteria <3

  • 30.10.2012 / 18:52

   mahtavaa! mä just tilasin Tretornit, saapa nähdä millaiset on jalassa :). nyt kyllä viluttaa sen verran paljon (edelleen) et tuntuu ettei mitkään kengät oo tarpeeks lämpimät tähän talveen :D

 8. -aNo
  30.10.2012 / 18:43

  Noi emut ois kyllä kivat! Tiiiän niin ton tunteen ku sukat kastuu! Argh. :D Mut täällä meillä (länsi-Suomessa) on vuodesta toisee joutunu kärsii pahemmistaki loskakeleistä, on siis tottunu märkii sukkii :-DD

  • 30.10.2012 / 18:57

   joo tilasin ne, odotan innolla pakettia et pääsen sovittamaan! mä en siis oikeesti muista tällaista loskakeliä ollenkaan, en muista ees sitä et millaisilla kengillä silloin joskus näistä keleistä selvisin :D. tännehän tuli tosi paljon lunta viikonloppuna ja nyt ne alko yhtäkkiä viime yönä sulaan ni sitä loskaa on nyt semmoset 15 cm paikoitellen, yök. mä en tottuis märkiin sukkiin varmaan ikinä, siis nevö evö :D

 9. Niina ja 4 kisua
  31.10.2012 / 05:53

  Mulla on maailman palelevimmat varpaat ;D ja nyt kun vain 2v vanhat goretex lenkkarit sanoi sopimuksen irti, olen joutunut käyttämään kumppareita…ja voi mun varvas parkani :( Paleltuu ihan heti vaikka on villasukat (kin). Tähän ikään mennessä MITKÄÄN KENGÄT EI OLE ollut tarpeeksi lämpimiä minulle ;S Kisun kanssa ulkoillessa varpaat ne ekana paleltuu. Aika top ykköseen menee varpaiden takia toi talvi, ei oikein nappaa mua ;) (eilen olin vanhemmillani ja takka laitettiin mun käskystä päälle hihi ja isä valitteli et liian kuuma kun sisällä oli +26 , mut mä nauuuuuutin ;D )

  • 31.10.2012 / 10:12

   mä en aio noita kumppareita käyttää pitkillä matkoilla, vain pakollisilla lyhyillä. meillä ei loskakeleissä onneks ulkoilla :D

 10. Sanna
  31.10.2012 / 11:17

  Katseen kestävät kumisaappaat on hakusessa täälläkin. Harmittaa paljon, etten jossakin vaiheessa tilannut Stockaltako se oli Hilfigerin kumppareita, jotka näyttivät enemmän ratsastussaapikkailta kuin kumisaappailta. Niissä oli täyskorkea varsi. Oli rakkautta ensi silmäyksellä, mutta muut olivat nopeampi tilaamisessa.

  Tilasin itse Uggit, classic tall kun oli alennettu 295 eurosta 236 euroon Brandosilla. Enempää ei taloon tule jos eivät ole niin lämpöiset, että talvella tarkenisi varpaat kerrankin jäätymättä kun olemme ralleissa =) Mutta jos on lämpimät, taitaa kasvaa valikoimakin. Emujakin voisi harkita.

  • 31.10.2012 / 13:19

   tuollaiset tarjoukset saa aina hyvälle mielelle ja ne kannattaakin hyödyntää :). odotan innolla omia popojani saapuviksi, sitten selviää oliko hitti vai huti ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.