Lempiasioita

 

Sain kivan haasteen Mintulta; uusi haaste, johon en ollut vielä törmännytkään, kiitos vielä! Haasteen säännöt tulevat tässä:

1. Listaa tämän hetken kymmenen lempiasiaasi.
2. Jaa haaste vähintään viidelle tykkäämällesi blogille ja ilmoita siitä heille.
3. Muista nauttia listaamistasi lempiasioista mahdollisimman usein! :)

Tässäpäs tulee nyt mun 10 tämänhetkistä lempiasiaa satunnaisessa järjestyksessä. (Listauksesta jätin tarkoituksella pois kaikki suuret elämän asiat ja keskityin tällaisiin pienempiin ja arkipäiväisiin, se varmaan oli tarkoituskin.) Joukkoon olisi mahtunut vaikka mitä muutakin, lempiasioita kun on hirmuisesti. Niitä on muuten hyvä aika ajoin pysähtyä miettimään! 

* Kotoilu, se on vaan niin parasta. Kotona on aina ihana olla ja kotona riittää aina kaikenlaista puuhaa. Muutakin siis kuin vain velvollisuuksia. Tähän liittyy olennaisesti myös kodin sisustaminen.

* Monenlaisten asioiden suunnitteleminen kuuluu lempiasioihini… Se voi olla jotain niinkin pientä kuin runsaan aamiaisen/brunssin suunnitteleminen jollekin viikonlopun aamulle. Tällä hetkellä erityisesti kaikenlaiset pienet joulusuunnitelmat valtaavat mielen ja pää on täynnä erilaisia ideoita :)

* Kun näkee kissojen nauttivan esim. takkatulesta, pehmoisesta peitosta tai oman pihan ikkunanäkymästä. Ja varsinkin se, kun kissa oivaltaa että nyt lähdetään ulos, yhdessä. Se pieni onnellinen naama <3

* Upea talvimaisema lumisine puineen, lumen narina kengän alla.

* Palavan puun tuoksu pakkassäässä, siitä tulee mieleen lapsuus ja mummola.

* Omatekoiset nakkikeitto ja sämpylät, slurps. Kunnon voinokare ja iso lasillinen kylmää maitoa.


* Takkatulen lämpö, ritinä ja aikaansaama tunnelma.

* Kun kissa tulee syliin, asettautuu oikein mukavaan asentoon ja alkaa nauttimaan unista tärkeän ihmisen sylissä. Se luottavainen katse ja kehräys <3

* Villasukat. On onni, että lähipiiriin kuuluu kutomistaitoisia ihmisiä. Itse kudon lähinnä säärystimiä :D ja niitäkin erittäin harvoin. Villasukat taisin kutoa ala-asteella (vai oltiinkohan silloin jo yläasteella..?). Niistä tuli sellaiset superisot jalkaosasta ja toooosi tiukat varsiosasta :D. Ne oli siniharmaat ja käytin niitä vielä reilut kymmenen vuotta sitten, mutta pikkuhiljaa alkoi isovarpaat tulla ulos eli sukat alkoi päistä purkaantumaan. Muistan, miten yhdellä luokkakaverillani tuli sellainen sukkapari, josta toinen sopi vaarille ja toinen vauvalle, hehe, varmaan melko yleistä…

* Viimeisenä voisin mainita sellaisen kerran vuodessa tapahtuvan lempiasiani: jonain viikonloppuaamuna lähellä joulua herään aikaisin, ehkä kuuden-seitsemän aikoihin ja menen keittiöön nauttimaan lasillisen glögiä muutaman piparin kera, joskus joululehtiä selaillen. Valaistuksena vain jouluvaloja, kynttilä, ehkä joulumusiikkiakin ihan ihan hiljaisella, koska mies (ja kissat) vielä nukkuu. Tunteroisen jälkeen hipsin vielä hetkeksi takaisin nukkumaan. Tälle en suunnittele päivää etukäteen, se vain jonain aamuna tapahtuu kun satun heräämään ja siltä tuntuu. Lumisateinen aamu olisi paras. Tuo on niin mukava hetki; pysähtyä miettimään ja nauttimaan tunnelmasta. Se on kuulunut mun joulunodotukseen olennaisena osana jo edellisestä kodistamme lähtien. Se sai oikeastaan alkunsa siitä, kun miehen vanhemmat oli lähdössä viikonloppumatkalle ja aikaisin aamulla ohiajaessaan toivat meidän oven taakse pikkujouluyllärikassin. Kuulin jonkun rapisevan oven takana enkä enää sen jälkeen malttanutkaan nukkua: halusin heti tietää, mitä kassi sisälsi! :D Siellä oli monenlaista jouluherkkua, mm. rasia heidän itseleipomiaan pipareita, superherkullisia! Glögiäkin sieltä löytyi ja jouluisia servettejä, joten niin mä hipsin keittiöön ja nautiskelin lasin glögiä. Oi siellä rivitalokodissakin oli niin ihana keittiö, tunnelmallinen ja pieni <3. Siellä meillä oli keittiönpöydällä, ikkunanurkkauksessa, kynttelikkö, jonka valaistuksessa tunnelmoin ja haaveilin lähestyvästä joulusta. Kynttelikkö oli tosi vanha, punainen puukynttelikkö. Maalasin sen jonain jouluna helmiäisvalkoiseksi. Meidän Hilda Hirmuhan sen sitten jonain jouluna vahingossa lattialle pudotti eikä sitä saanut enää korjattua… Kisun vakiotähystyspaikka oli siinä pöydällä, josta oli ikkunat moneen suuntaan. Siihen ei oikein hyvin mahtunut sekä kisu että kynttelikkö, joten… ;). Tässä yksi kuva edellisestä kodista:

Näin! Tulipas pian kymmenen lempiasiaa listattua. Pinnistelin kyllä ettei kaikki lempiasiat liittyisi jollain tapaa kissoihin ;D. (Niistähän nyt tulisi yksistään aivan ääretön määrä lempiasioita!) Se vain on niin, että kun kerran menetät sydämesi kissoille, et saa sitä koskaan takaisin <3.

Minä lähetän tämän Lempiasioita-haasteen eteenpäin seuraaville blogeille: Oma Deco by J, Valkoinen Koti, Mona’s Daily Style, Pihkala ja lisbet e. Näistä kaksi viimeisintä olen löytänyt kunnolla vasta tänä syksynä. Se on muuten kiva tunne; löytää jokin uusi & mielenkiintoinen blogi, sekin on yksi mun lempiasioita! Niin ja kommenttiboxissa saa myöskin jakaa omia lempiasioitaan :))

Iloa keskiviikkoonne!

Comments

 1. 31.10.2012 / 12:21

  Ihana postaus ja niin kauniita kuvia jälleen, kiitos! Ja täällä yksi joka rakastaa myös suunnittelua :) Tuo villasukkakuva muistuttaa, että työkiireistäkin pitäisi höllätä hetkeksi.

  • 31.10.2012 / 13:23

   voi kiitos, ilahduttava kommentti! kaikenlainen suunnittelu on niin mukavaa ajanvietettä :D

 2. Nuppu
  31.10.2012 / 13:08

  Kiva postaus ja ihanan arkisista asioista löysit iloa :) Tänään olen itse iloinnut, kun kuulin Bon Jovin keikkailevan toukokuussa Tampereella. Pakko päästä! ;) Muistanko ihan väärin, että sinäkin tykkäät?

  • 31.10.2012 / 13:24

   tosi kiva että tykkäsit! minä kuulin tänään ihan tuon saman uutisen Bon Jovista! ja oikein muistat, on yks mun suuri lemppari, ollut jo vuodesta -94 (jos oikein muistan) :). harkitsen kyllä itsekin Tampereelle lähtemistä!

 3. 31.10.2012 / 14:48

  Ihania hyvänmielenjuttuja sinulla! <3

  Kiitos kaunis haasteesta! Lähtee pikimiten toteutukseen! :)

  • 31.10.2012 / 15:13

   ole hyvä! kiva että tartut tähän :))

 4. Viivitys
  31.10.2012 / 21:54

  Kissat <3

  • 1.11.2012 / 10:00

   samat sanat :)

 5. Jenna
  31.10.2012 / 22:56

  Kiva postaus, sai itsenikin pohtimaan kuinka pienistä asioista sitä oikeasti tulee onnelliseksi – siihen ei aina tarvita suuria asioita ! Itsekin olen niin onnellinen siitä että mummoni kutoo joka talvi uudet villasukat! Itsekin kyllä aloin eilen kutomaan, en ole vielä tähän asti saanut siihen hommaan minkäänlaista kipinää mutta nyt jotenkin tuntui että nyt voisi olla aika, tosin villasukat ovat varmaan valmiita ensi talvena vasta… ;D

  • 1.11.2012 / 10:01

   kiva että pidit! mulla on kans villasukkia ihan valtavasti, ei varmaan kauas heitä jos sanon et noin 20 paria… :P

 6. 1.11.2012 / 01:45

  Ihania arkisia asioita, mutta se on totta että juuri ne pienet ”ihmeet” tekee onnelliseksi. Joskus on hyvä miettiä näitä :)

  • 1.11.2012 / 10:01

   juuri näin! :)

 7. Niina ja 4kisua
  1.11.2012 / 08:15

  Pakkohan sitä on muutama lempiasia laittaa :D
  1. Vaikea arvata että ykköseksi menee mamin KISUT ;)
  2. Perheeni on kanssa lempi asia , melkein joka päivä jommankumman vanhemman kanssa puhelimessa :)
  3. Mansikoita ei voi unohtaa, voisin syödä vaikka kuinka paljooooooooooon ;D
  4. Mummuni tekemät villasukat ovat oikeita lempi aarteita, tarkasti käytän muutamat loppuun ennenkuin ”korkkaan” uudet.
  5. Muutamat teelaadut on päässyt lempi teeksi.(mulla on n.25 teelaatua)
  6. Lappi-Hunajan appelsiini hunaja on lempi hunajani ;)(heillä on niiiiiin ihania maku hunaja laatuja)
  Lista voisi olla melko pitkä , mutta tässä muutama ;)

  • 1.11.2012 / 10:02

   kiva että listasit omia lempiasioitasi! ilman muuta mullakin on perhe (joka luonnollisesti sisältää myös kisut) ykkösenä, mut keskityin tosiaan näihin pienempiin asioihin :)
   oi tuoreet mansikat <3

 8. 1.11.2012 / 10:16

  Kiitos ihana niin kivasta haasteesta <3 :) Laitan ehdottomasti työnalle tämän:)
  Hih, ja mä niiiiiin yhdyn tuohon villasukat kohtaan;) Parhautta niin kesällä kuin talvellakin:D
  Pus ja haleja <3 :)

  • 1.11.2012 / 10:41

   ole hyvä vain! mukava että toteutat, odotan innolla sun lempiasioita :)). jep, ilman villiksiä ei kyllä pärjäis :D
   kivaa päivää sulle! <3

 9. 2.11.2012 / 16:20

  Sylissä kehräävä kissa tuo kyllä niin onnellisen ja tasapainoisen olon silloinkin, kun muuten olisi kaikenlaista vetoa elämässä. <3

  • 2.11.2012 / 16:32

   aivan totta! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.