Ensimmäinen joululahja paketissa

 

Tervetuloa marraskuu! Tämä taitaa olla se kuukausi, jolloin suurin osa ihmisistä aloittaa jouluvalmistelut jollain tapaa. Millä tavoin teillä aloitetaan jouluvalmistelut; onko se jokin toistuva kaava vai liittyykö siihen perinteitä laisinkaan? Minä luulen, että tulen aina aloittamaan jouluvalmistelut Joyn esiin ottamisella.

Itse olen kuulunut yleensä niihin, jotka hieman tuskastelevat, kun kauppoihin tulee niin aikaisin joulutavarat. Olen aina yrittänyt ummistaa silmäni niiltä… Nyt kuitenkin jo parin vuoden ajan on ollut toisin! Eilenkin Kodin Terrassa piipahtaessani vähän harmittelin, että vasta laittoivat joulutavaraa esille :D, olisi ollut niin mukava hypistellä niitä enemmänkin. Eräs ihana tonttu siellä kuitenkin jo vei huomioni, taidan joku päivä käydä nappaamassa sen mukaani! Sellainen suloinen valkoharmaa tonttu-ukkonen, jolla oli lakki salaperäisesti silmillä. Salaperäisyys kuuluu jouluun. Muistin siinä sitten kaiken keskellä näitä asioita miettiessäni erään kauan sitten lukemani toteamuksen, jonka ehdottomasti allekirjoitan:

”Joulu ei merkitse minulle vain muutamaa pyhäpäivää, jonka vuoksi touhotetaan koko pimenevä ja kylmenevä kausi, vaan loppuvuoden viimeisiä kuukausia, hämärän kautta, jolloin painopiste arjessa on vahvasti sisätiloissa ja kodin juhlan valmisteluissa.”

Niinpä jo tässä yksi päivä aloitin näitä kodin juhlan valmisteluja paketoimalla yhden lahjan! Halusin punavalkoisen paketin ja tarvikkeet löytyivätkin valmiina kaapista. Viime jouluna ostamani valkoinen lahjapaperi tuntui ikävän kankealta ja sillä oli melko vaikea paketoida, joten käytin tällä kertaa valkoista silkkipaperia. Olen jo pitkään säilyttänyt postimyyntipakettien mukana tulevat silkkipaperit, sillä aina silloin tällöin tulee lähetettyä paketteja (joskus särkyviäkin), jota silmälläpitäen olen niitä pakkausten täytteiksi jemmaillut. Nyt ajattelin sitten hyödyntää silkkipaperia tähän lahjan paketoimiseen. Paperi oli hieman ruttuinen, mutta se teki paketista vain entistä kivemman näköisen.

Punainen koriste paketin päällä on vanha kynttilämansetti, jonka olen jokunen vuosi sitten poistanut käytöstä. En kuitenkaan hävittänyt sitä, sillä ajattelin, että ehkä sille tulee joskus jotain käyttöä ja säilöin sen askarteluboxiini. Nyt osa vanhasta mansetista koristaa tätä joululahjaa. Tällainen kierrätyspaketti siis, heh! Jos pakettiin haluaa vähän särmää, voi ympärille kiepsauttaa valkoisen nauhan kaveriksi mustaa nauhaa tai lisätä paketin keskelle vaikka paksuhkon mustan satiininauharusetin! Sehän olisikin ihana lisä!

Uskallanko paljastaakaan, että tein tällä viikolla ensimmäisen erän joulukortteja :P. Iski inspis ja silloinhan on toimittava! Nyt toivottelen teille kivaa marraskuun ensimmäistä päivää!

Comments

 1. 1.11.2012 / 11:58

  Mä tein kans jo tällä viikolla ensimmäiset joulukortit. Ajattelin, että ei tartte sit paniikissa tehdä kaikkia kun aloittaa teon jo nyt :) Ja kun omasta mielestä kortit pitää olla omatekoisia, muuten on ihan sama lähettää vaikka tekstiviesti. Tämä siis omaa pakkomielteisyyttä, en pistä pahakseni jos muut lähettävät semmoisia kortteja kuin haluavat, ihanaa silti saada edes kerran vuodessa tavallistakin postia!

  • 1.11.2012 / 13:44

   niinpä, niitä on kurja väsätä jos on kiire. viime vuonna en ehtiny tekemään itse, joten lähetin valmiit kaupan kortit, ajatus on kuitenkin tärkein :))

 2. -aNo
  1.11.2012 / 20:36

  No hitsit! Mun pitää ottaa susta mallia! Ostan lahjat tyyliin 23.12 :D Ja kortit lähetän sillai et ehtii enneku joulu on ohi :DD

  • 2.11.2012 / 10:07

   huom! tämä oli vasta ensimmäinen paketti, lopuista ei hajuakaan :D

 3. 1.11.2012 / 21:17

  Jos mä saisin noin kauniin paketin, niin sisällöllä ei olisi mitään väliä. En ehkä raaskisi sitä kumminkaan avata ;)

  • 2.11.2012 / 10:08

   oi kiitos, olipa ihanasti sanottu :))

 4. 2.11.2012 / 08:03

  Mukavaa marraskuuta, kohta on joulu!!! Ihana paketti, laita vain jatkossakin kivoja ideoita miten paketteja voisi koristella kauniisti ja persoonallisesti!

  • 2.11.2012 / 10:09

   kiitos Susanna! joo täytyy kuvailla sitten, sais eka niitä lahjoja lisää hankittua :P

 5. A-M
  2.11.2012 / 08:29

  Hauska sattuma! Kävin citymarketissa pari pvää sitten ja minua jäi samanlainen valko-harmaa tonttu sinne odottamaan! :D Lähes samoilla sanoilla kerroin omasta tontustani ystävälleni… :D

  • 2.11.2012 / 10:10

   voi niinkö! :D täytyypä ehdottomasti tehdä vertailuja ennen kuin säntään Terraan tontun ostamaan :))

 6. Rags
  2.11.2012 / 09:58

  Tosi kaunis paketti! Kivaa marraskuuta sullekin! :-)

  • 2.11.2012 / 10:09

   voi kiitos ihanainen <3

 7. 2.11.2012 / 10:51

  Minäkin kävin terrassa juuri kun olivat laittamassa esille joulutavaroita, kun kyselin niin vielä oli tulossa lisää sillä ei ollut tarvitsemaani ainakaan sillä hetkellä, mutta toivottavasti saavat. On vain niin kiva ostaa joka joulu jotain uutta koristetta. Seuraavan kerran menenkin maanantain käymään terrassa josko sieltä sitten tarttuis jotain mukaan.
  Minä ihailin viime vuonna sinun pakettejasi ja tuokin paketti on tosi kaunis. Ajattelin itsekin että tekisin valkoisia, hopeisia ja kultaisia paketteja tänä vuonna ja paksulla nauhalla, mutta kuitenkin löysin jo kaupasta niin ihanaa vaaleanpunaista prinsessapaperia että tytön lahjat on pakko kääriä sellaiseen ja pojalle autopaperia :)
  Lapset tykkää niistä, ehkä kun ovat isompia niin siirrytään sitten niihin erilaisiin papereihin tai jo muutamaan pakettiin sellainen tänä vuonna :)

  • 2.11.2012 / 16:34

   joo jokin pieni juttu on kiva hankkia joulua silmälläpitäen :). itse ajattelin turhista joulujutuista luopua tässä piakkoin, sellaisista joille ei tule käyttöä, mutta joita on vain säilönyt…
   oi kiitos pakettikehuista :). enpä ois varmaan viimevuotisia edes muistanut, jos niitä ei ois tullu kuvattua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.