Lisää tunnelmavaloa

 

Joy-kynttelikkö, ruokailutilan tähti ja nyt löytyy takan äärestäkin pieni tunnelmavalokokonaisuus. Laitan lisää kuvia toisena päivänä, haluan kuvata takan päivänvalossa. Kiva kokonaisuus tuli ja siihen liittyy myös pari lyhtyä sekä lampaantalja. Mukava täältä sohvalta käsin katsella. Takan reunukselta löytyy myös eräs salaperäinen tyyppi, jolla on lakki silmillä… Hän muutti meille tänään Kodin Terrasta. Kuitissa lukee piippalakkinen karvapeikko, minä kutsun häntä nätimmin tontuksi. Hänestäkin luvassa kuvia myöhemmin.

Oon tässä miettiny joululahjoja; läheisten lahjoja ja vähän omiakin toiveitani… Puhuin miehelle joululahjoista ja hän sanoi, että mun pitäisi kirjata joululahjatoiveeni ylös. Kysyin että miksi… Hän siihen että no pukkia varten tietysti ja että kirje pitäisi jättää portaille. Kuulemma aamulla ennen kuin hän lähtee töihin ;D. Kysyin et mites hän siihen asiaan liittyy… Jouluun liittyy kaikenlaisia salaisuuksia, oli vastaus.
Niin liittyy ja sekin tekee joulusta niin ihanan! <3
Äitini kanssa tänään muisteltiin, kuinka jännittävää oli pienenä jättää joulupukille kirjoitettu kirje portaille ja käydä vähän väliä illan aikana kurkkimassa, onko kirje hävinnyt… Ja voi elämä sitä hetkeä kun oli ja näin ne valtavat kengänjäljet lumihangessa (jotka iskä oli tietysti käynyt tekemässä ;)). Oi sitä onnea ja kihelmöivää joulunodotusta! Ja miten ihanaa onkaan huomata, että sama kutkuttava joulunodotus valtaa mielen vuosi toisensa jälkeen, aikuisenakin.

Tänään naurettiin myös sille muistolle, miten edesmennyt kultainennoutajamme eräänä jouluna teki oman pienen joulukepposensa! Olimme viettämässä jouluaattoa mummun ja papan luona, pappa toimi perinteisesti joulupukkina. Taisin olla tuona kyseisenä jouluna 6-vuotias ja uskoin pukkiin koko lapsen sydämestäni. Koiramme Kimi kuitenkin päätti, että nyt on aika paljastaa totuus ja hyppäsi pappaani vasten nykäisten joulupukin parrasta, jolloin naamari valahti alas papan kasvoilta :D. Muistan vain sen miten tuijotin hetken suu auki papaksi paljastunutta joulupukkia kaikkien muiden nauraessa mahat kippurassa. Sen jälkeen vielä hetken mietin, että missä  s e   o i k e a  joulupukki viipyy…

Nyt taidan aivan pikkaisen penkoa joulukoristelaatikoitani, en koristeita vielä esille laita, mutta pengon vain hiukan ja palauttelen mieleeni, mitä kaikkea sieltä löytyykään ;). Joulumuistoja, lämpöä, kynttilöitä ja vaimeaa jouluista musiikkia. Niistä on mun maanantai-iltani tehty.

 Tunnelmallista maanantai-iltaa sinullekin!

Comments

 1. 5.11.2012 / 19:58

  Ihanan näköistä.
  Ah, tulipas joulu jo!

  • 6.11.2012 / 13:28

   kiitos Johanna! iltaisin pimeällä on kyllä vähän joulun tuntua jo, ihanaa <3 ulkona tosin ei koska lumi puuttuu…

 2. 5.11.2012 / 20:50

  Aivan ihania joulumuistoja :D!

  • 6.11.2012 / 13:28

   hih, aika hauskoja, naurattavat vuosi toisensa jälkeen :D

 3. SanMa
  6.11.2012 / 09:22

  Saat näillä ihanilla kuvillasi väkisinkin joulumielen tarttumaan minuunkin. Kiitos muuten kortti-ideasta, taidan itsekin tehdä tänä jouluna kortit itse, olen joskus muutama vuosi sitten tehnytkin, mutta pari joulua on menty valmiskorteilla tai lapsen kuvilla. Voi että tää marraskuun alku on niin pitkäveteinen, tekisi mieli jo laittaa kaikki joulujutut esille! Eilen mies viritti ulos kaikki valot, mutta sanoin, ettei vielä kehtaa päälle laittaa :)

  • 6.11.2012 / 13:30

   voi miten ihana kuulla! <3
   mä pinnistelen viikonloppuun, sitten ehkä jotain pientä lisää ja sit taas seuraavana viikonloppuna ja sitä seuraavana ;). aina jotain kivaa sitten mitä odottaa viikonlopulta, muutakin kuin se itse viikonloppu.
   meillä mies tuumasi aika iloisesti et mikäs tämä on ku näki eilen illalla ostamani tontun takan reunalla ;D

 4. Rags
  6.11.2012 / 10:20

  Voi miten ihana postaus… Jouluun liittyy kaikenlaisia salaisuuksia… :-) Ja voi 6-vuotiasta sinua, oli varmaan ihan kauheata kun totuus paljastui!! :-D
  Kauniita, tunnelmallisia kuvia. :-)

  • 6.11.2012 / 13:33

   kiitos ja niin liittyy! :)) näkisinpä uusintana sen joulun ku koko karmaiseva totuus joulupukista paljastui :D. yleensä meidän koiraa pidettiin toisessa tilassa ettei tällaista pääsis tapahtuun, mut se puski muistaakseni iskän takaa sen yhden oven auki ja juoksi papan luo :D. voi miten ihana koira hän olikaan, itku tulee aina ku muistelee vaikka toinen nukkui pois jo 14 vuotta sitten…

   • Rags
    6.11.2012 / 21:24

    <3 Se ikava ja kaipaus ei varmaan koskaan katoa, mutta onneksi on ihanat muistot. <3

    • 6.11.2012 / 23:52

     juuri näin. ja kun aikaa kuluu, niin enemmän sitä niille muistoille nauraa kuin itkee <3 lämpimiä ajatuksia sinne! :)

 5. 6.11.2012 / 10:55

  Voi miten jouluista! Itse laittelin jo ensimmäiset jouluvalot, mutta mies varoitteli ahkerasti kaikesta muusta jouluhärpäkkeestä eikä torttujakaan saa vielä leipoa! Noh, vastaavasti mies sitten kuolaa joulusuklaita, tosin meillä on pienoinen herkkulakko meneillään… Jouluun valmistautumista sekin! ;) Ehtii sitä suklaatakin syödä vähän myöhemmin, jos ei koristeitakaan saa vielä laittaa! ;D

  • 6.11.2012 / 13:35

   heh, se vaan noin yhteen kuvaan ikuistettuna näyttää siltä ;P. ei meillä oikeasti vielä mitenkään erityisen jouluiselta näytä. joo sano kato et yhdestä tontusta yks pieni suklaapalanen! ;D

 6. 6.11.2012 / 14:53

  Ihanan tunnelmallista :) Teillä on kyllä aina niin kaunista, en kyllästy sun kuviin varmasti koskaan :) Voisitkohan muuten joskus kertoilla, mitä tekisit toisin jos rakentaisitte uudelleen ja mitä talostanne haluaisit myös uuteen taloon? Ihanaa joulunodotusta teidän poppoolle :)

  • 6.11.2012 / 15:20

   voi mikä yli-ihana kommentti! lämmin kiitos sinulle :))
   kiva postausidea tuo! mulla on ollu nuo asiat aina silloin tällöin mielessä kyllä ja ollaan miehen kans myös yhdessä noita mietitty… katsotaan jos saisin väsättyä aiheesta postauksenkin tässä joskus!
   ja kiitos, sitä samaa! :) (täällä joululaulut soinu jo parisen tuntia :P)

 7. Jen
  6.11.2012 / 15:27

  Ihanaa ihanaa. Olen myös ostellut jouluvaloja uuteen kotiin ja lisää tekisi kokoajan mieli ostaa. Ehkä maltan kuitenkin joulukuuhun, että laitan niitä koristeiksi kotiin. :)

  • 6.11.2012 / 15:36

   hih, mäkin muistan sen ekan joulun täällä :). nyt ei enää tarvitse ostella uusia tai no ehkä jotain pientä kuten se tonttu ;)

 8. 7.11.2012 / 20:04

  Kauniita valoja <3 Kivalta näyttää :)

  • 8.11.2012 / 09:20

   kiitos Maria! :))

 9. Aveliina
  7.11.2012 / 21:27

  Kauniita valoja! Minkä niminen ja mistä hankittu on tuo takkapuiden edessä olevä valosarja, aivan ihana!

  • 8.11.2012 / 09:21

   oon ostanu sen Anttilasta parisen vuotta sitten, en valitettavasti muista nimeä :/. mutta se myytiin sellaisessa pienessä sinisessä valosarjalaatikossa, olikohan nimeltään joku kristallivalosarja ku siinä on noita koristeita… toiv. löydät itsellesikin :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.