Muutama joulukortti

 

Askarteluliikkeissä on niin mukava piipahtaa! Suunnitella siellä erilaisia kortteja, näin joulun lähestyessä joulukortteja, ja ihastella valmiita itsetehtyjä kortteja. Menin viime viikolla askarteluliikkeeseen vähän sillä asenteella, etten välttämättä tee itse joulukortteja tänä vuonna, mutta käynpäs kurkkaamassa. Ja siellähän se inspiraatio sitten taas syntyi. Viiden euron ostosten kanssa kotiin, sillä kaikki muut tarvikkeet löytyivät jo valmiina askarteluboxista. Puisiin tähtiin ihastuin erityisesti, niitä täytyy ehkä hankkia lisää :P. Voisin käyttää niitä myös koristeina pöytämallin ”joulukuusessamme” (tiedän muuten jo millaisen aion tänä vuonna hankkia!). Puunsävyjen ihasteluni siirtyi siis joulukortteihinkin:

Ostin pari A4-arkkia tuollaista Hyvää Joulua! -tekstiä, kauniin helmiäispintainen valkoinen paperi. Myös noita erilaisia jouluntoivotus-tekstitarroja ostin lisää. Niitä kortteihin liimaillessani naureskelin, että mulla jopa tuollaisen valmiin tekstin loppu nousee :D, ei siis pelkästään oman käsialan… (Tästä oli joskus aiemmin puhetta…)

En ole mikään kovin kummoinen askartelija, mutta tykkään väkertää jotain pientä silloin tällöin (mutta en pakon edessä, inspis täytyy ehdottomasti olla!). Suosin korteissa yksinkertaista lookia, ne ovat mielestäni kauneimpia. Kätevästi ne on myös helpoimpia toteuttaa, jos kovin pitkää pinnaa ei ole suotu ;). Valkopohjaisia joulukortteja tänä vuonna (tai löytyy joukosta myös pari mustapohjaistakin). Mustapohjainenkaan ei ole liian synkkä, kun siihen yhdistää vaikka valkoisia enkeleitä, hopean hohtoa ja kullan kimallusta. Valkoisen kaveriksi sopii puolestaan kirkkaanpunainen satiininauha erittäin hyvin. Ihanan raikkaat yhdessä!

On kivaa, että kortti kertoo jotain lähettäjästään ja mun mielestä nämä sopii hyvin (no ehkä tuotan punaista ruutua lukuunottamatta) joulutervehdyksiksi meidän kodista.

Siinä muutama versio. Lisää syntyy kun seuraava inspis iskee! Ja jos ei iske, niin joku/jotku saa meiltä kaupan valmiskortin ;D. Eihän siinäkään mitään pahaa ole, kauniita valmiskorttejakin on valtavasti ja ajatushan se tärkein on.
Joulukortteja askarrellessa kuunnellaan tietysti joulumusaa ja poltetaan kynttilöitä. Ehkä hörpitään glögiäkin samalla! Kysyin eilen mieheltä et milloin lämmitetään ekat glögit ni hän tuumas et adventtisunnuntaina. Ai ai, aika pitkä aika odotella :D. Ehkä kuitenkin jo tulevana viikonloppuna :P

Comments

 1. 5.11.2012 / 11:01

  Ihania kortteja :) Mä ajattelin tänään lähteä Tiimariin vähän kurkistelemaan joulukorttimateriaaleja.. pientä ideaa jo päässä.

  • 5.11.2012 / 16:11

   kiitti Irina! mä en olekaan vielä käyny Tiimarissa, mut eipä enää ole tarvettakaan :)

 2. 5.11.2012 / 11:16

  Tosi kauniita! Ehkäpä muutama on pakko väsätä täälläkin muuttorumban lomassa ;)

  • 5.11.2012 / 16:12

   voi kiitos Hertta! on kyllä niin mukava fiilis tehdä joulukortteja. totta, eihän niitä urakalla tarvi, mut muutama ;)

 3. Nimetön
  5.11.2012 / 12:33

  Laitatko siis noin monta ”Hyvää Joulua” sanaa yhteen korttiin? :D

  • 5.11.2012 / 16:14

   siis mitä ihmettä? :D
   sehän on koristepaperia, joka on tarkoitettu koristeeksi eikä toivotukseksi. sanatkin niissä menee sikinsokin ja välillä loppuu lause kesken… toivotukset tein tuolla tarratekstillä ja niitä on yksi/kortti. näissä kuvissa en tarkoituksella näyttänyt kokonaisia kortteja, koska moni tuttu lukee blogiani :)

   • Nimetön
    5.11.2012 / 20:10

    Äää oon kattonu iha… Joo sori! :D

 4. 5.11.2012 / 13:16

  Omat korttini tilailin tänä vuonna Etsy.comista, en uskaltanut jäädä odottamaan, sattuuko inspistä korttien tekemiseen tulemaan :)
  Ja halusin kuitenkin, että meiltä lähetellään jotain muita, kuin Tiimarin valmiskortteja :P Niissä ei ole muuta vikaa, kuin se, että niitä ostavat kaikki muutkin.

  • 5.11.2012 / 16:16

   mä en ole vielä koskaan sieltä tilannut, mut oon nähny ja kauniita ovat! joskus oon teettäny kortit jostain ottamastani valokuvasta, sellaisetkin on kivoja :)

 5. Mape
  5.11.2012 / 14:19

  Arvostan suunnattomasti ihmisiä joilla on näkemystä ja kykyä askarrella jotain noin kaunista <3 Itse joudun tyytymään kaupan joulukortteihin…

  • 5.11.2012 / 16:17

   voi miten kauniisti sanottu, kiitos Mape! toivottavasti ovat korttien saajienkin mieleen :)

 6. Niina ja 4kisua
  5.11.2012 / 14:44

  Muutama joulu sitten tein hirveen määrän itse joulukortteja ja sen jälkeen niiden itse tekeminen lopahti….Tuli ensinnäkin hirveän kalliiksi…(vaikka ostin ihan normi tiimari kamaa…)Jouluna on nyt kaikenlaista rahan menoa muutenkin. Ihanaahan se on saada itse tehty kortti :) Tänä vuonna lähtee valmiskortit, pyrin ostamaan ei niin tavallisia versioita. Joululahjaksi mietin että teettäisinkö kisuistani (taas) vuoden 2013 kalenterin vanhemmilleni :) Glögi odottaa täälläkin korkkausta ;D

  • 5.11.2012 / 16:19

   sulle tuli siis selvä ähky! on kyllä totta et askarteluun saa uppoamaan aika reippastikin rahaa. onneks mulla on valmiina jo vaikka minkämoisia juttuja askarteluboxissani et saa väsättyä kortin milloin tahansa ja mihin tahansa tarkoitukseen :D. kissakalenterit on ihania <3

 7. Rags
  5.11.2012 / 14:49

  Voi miten kauniita kortteja! <3
  Olethan sa kummoinen askartelija, ihania ovat!

  • 5.11.2012 / 16:20

   oi kiitos kovasti! <3

 8. MaTuKo
  5.11.2012 / 16:05

  Aivan ihastuttavan kauniita kortteja!!! :) Muistatko, minkähintaisia nuo puiset tähdet olivat? Ja olivatko ne Sinooperista? Kiitos! :)

  • 5.11.2012 / 16:21

   oo kiitos paljon kivoista sanoistasi! :)
   Sinooperista juu! niitä myytiin muistaakseni 5 kpl pussissa ja hinta oli jotain 2,50 €, jos en nyt ihan väärin muista :)

  • 5.11.2012 / 16:23

   apua nyt mulla lipsahti vähän väärää tietoa: askarteluliike onkin nykyisin Siluetti (ei Sinooperi, joka se oli kyllä ennen…).

 9. Blondi
  6.11.2012 / 09:06

  Joulukorttien askartelu on mun joka marraskuinen juttu. Mä aloitan visioimisen jo hyvissä ajoin mielessäni ja sitten painelen askartelukauppaan ostamaan omasta varastosta puuttuvat tarvikkeet.

  Meidän perhe lähettää n. 30 korttia joka joulu ja jokainen saa samanlaisen. Teen ne ikäänkuin liukuhihnalta :) Meidän kortit on tänä vuonna kylmänsävyiset, ehkä enemmänkin talviset kuin jouluiset. Sävyinä on helmiäisvalkoinen, hopea ja valkoinen kimallus, ripaus yönsinistä ja tähtitaivasta.Tänä vuonna käytän myös ekan kerran tarratyynyjä, jotta saan tietyn osan nostettua ylös korttipohjasta, ikäänkuin kolmiulotteiseksi. Tuli muuten jännä efekti! Mutta kuten sanoit, askartelu tosiaan tarvitsee inspiksen. Siksi mäkin aloitan aina aikaisin, että jos viikkoon tai kahteen ei hotsita näpräillä, ei silti tule kiire saada kaikkia valmiiksi.

  • 6.11.2012 / 13:24

   heh, mä taas teen niin et painelen askarteluliikkeeseen, ostan jotain mitä mieli tekee ja alan tekemään, jolloin vasta päätän millaisia teen :D
   kuulostaa ihanilta sun kortit! tulee varmasti tosi kauniita :). mä tein kans ennen kaikista samanlaisia, mut nyt tulee mitä sattuu, ihan erilaisia. ehkä kaksi samanlaista korkeintaan :D

 10. 6.11.2012 / 12:40

  Hienon hienoja! Johan tässä alkaa täälläkin sormet syyhyämään. Jos uudelta kutomisinnostukselta joutais korttihommiinkin kohta.

  • 6.11.2012 / 13:25

   kiitti Kaisa! sun korteista tulee ihan takuuvarmasti upeita, kiva nähdä ne sitten! :)

 11. PikkuMyy
  16.11.2012 / 17:56

  Ihania! Noi kultaiset kohokirjaimet on todella hienot! :) Ite suunnittelen kans joulukortteja joita haluisin lähettää, ja saatan vähän ottaa mallia näistä, toivottavasti et suutu :D Tässä blogissa kans muutama hauska idea: http://print24.com/blog/2012/11/35-remarkable-christmas-postcard-designs/ Tykkään noista missä on enemmän käsintehdyn tuntua… :)

  • 16.11.2012 / 22:01

   kiva että tykkäät :) enkä missään nimessä suutu, kiva jos sait jotain vinkkiä! kauniita kortteja tuon linkin takana :)

 12. Elina
  5.12.2012 / 11:40

  Oletko liimannut tuon punaisen nauhan korttiin vai pysyykö se siinä ilman liimaa?

  • 5.12.2012 / 12:01

   kiedoin sen vain rennosti kortin ympärille ilman liimaa, hyvin pysyy :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.