Euron maljakko

 

Kirpputorilta löytyi kiva lasiastia, jonka hoksasin eilen sopivan loistavasti myös maljakoksi. Ruusut vain nips naps ja maljakkoon. Jäi hiukan vajaaksi, mutta kun nuput tuosta aukeavat, näyttää täydemmältä. Tähän euron lasiastiaan kuuluu myös puulla vuorattu lasikansi, mutta sille ei varmaankaan tule käyttöä, sen verran ruma se oli :D

Mielestäni kiva pieni yksityiskohta muuten aika valkoisessa kattauksessa. Sävy sopii hyvin myös näiden tablettien vaaleanharmaaseen. Sitten kun ruusut on mennyttä, täytyy koittaa miltä tuo näyttää, kun sisällä on palava kynttilä. Kynttilänvalo siivilöityy varmasti kauniisti noista raoista.

Mietin myös sellaista vaihtoehtoa, että jos tuohon haluaa vaihtelua, voi astian ympärille kutoa suojuksen, tulisi ihana talvinen look! Tai jos ei halua alkaa puikkoja heiluttelemaan, ehkä sukkalaatikolta löytyisi valmiina tuohon suojus esim. säärystimestä ;). Itse taidan koittaa sitä kikkaa, löytyy paritkin tähän soveltuvat säärystimet (tosin toisesta parista toinen on vasta vaiheessa, ollut itse asiassa jo muutaman vuoden :P). Lisäksi sukkalaatikostani löytyy yksi yksinäinen luonnonvalkoinen villasukka, pari on ollut hukkateillä jo pitempään enkä omista toista samansävyistä villasukkaparia, niin mietin että sen parittoman sukan vartta voisi ehkä hyödyntää tuohon tai johonkin pienempään astiaan tai kynttilälyhtyyn, sukan varsi kun on melko kapoinen. Vai lähteeköhän se purkaantumaan… No täytyy kokeilla! Sain näihin idean kun olin jokin aika sitten Kodin Terrassa ja näin siellä kauniin AmandaB-Collectionin lasilyhdyn. Lyhty oli sylinterin muotoinen ja sen ympärillä oli neulottu suojus. Oli kivannäköinen, mutta en halunnut ostaa kun noita lyhtyjä on jo riittämiin. Niinpä sitten mietin, miten saisin jostain olemassaolevasta vastaavanlaisen… Sopii niin kivasti kotiin nyt kun ikkunasta taas aukeaa tuo ihana luminen talvimaisema.

Nyt alan valmistautumaan töihin, töiden jälkeen palaan puhtaaseen kotiin ja aloitan viikonlopun vieton mun kolmen murmelin kanssa! <3

Ihanaa viikonloppua! 

Comments

 1. 9.11.2012 / 10:23

  Huippua, sain ideoita mihin käyttää jämälankoja :)! Jos vain on ylimääräistä aikaa ehkä saisin neulottua jollekin maljakolle jouluisen ilmeen. Kiitos ideasta! Ja on ihana maljakko, joskus kirpparilta tekee hyviä löytöjä!

  • 9.11.2012 / 10:48

   no jämälankojen hyödyntämiseenhän nää käykin just täydellisesti! joku pieni kynttilälyhtykään ei paljon lankaa tarvitse :). joskus kirpparilla tuotteet näyttää vähän kulahtaneilta, mut sitten ku ne tuo kotiin ne näyttääkin ihan erilaisilta!

 2. 9.11.2012 / 10:25

  Onpa söpö maljakko – hieno löytö eurolla! Pitäisikin taas muistaa käydä lähiaikoina kirppiksellä, viime kerrasta on jo ihan liian pitkä aika – kiitos muistutuksesta! :)

  • 9.11.2012 / 10:49

   eikö olekin, söpö nimenomaan :)). mullakin on aina kausia, milloin käyn kirppiksillä ja sit saattaa mennä taas monta kuukautta etten käy ollenkaan.

 3. Rags
  9.11.2012 / 10:36

  Upea maljakko! Mietin jo eilen, kun nain sen ed. postauksessa, etta mistahan olet sen ostanut. Mutta siis kirppariloyto! Tosi kiva.

  Ihanaa viikonloppua kaikkien kolmen murmelin kanssa! <3

  • 9.11.2012 / 10:50

   sä oot aina niin tarkkasilmäinen ja huomaat usein sellaista, mitä muut ei :))
   kiitos, ihanaa viikonloppua teillekin <3

 4. Piia
  9.11.2012 / 10:51

  Mä en kyllä uskaltaisi laittaa mitään kudottua, tai palavaa yleensäkään minkään astian ympärille, jossa kynttilää poltan. Sen verran pelkään kuumenemista, hui. Reilu kuukausi sitten kävi todellinen läheltä piti -tilanne Iittalan Kivi-tuikkulyhdyn kanssa, kun se kirjaimellisesti räjähti olohuoneen hyllyssä. Tuikku lensi lattialle, levittäen steariinia ympäriinsä ja roihusi lattiallakin vielä tovin ennen kuin sain sen sammumaan. Kivi-lyhdyn palaset, joita oli pitkin olohuoneen hyllyä ja lattialla, olivat tapahtuneen jälkeen niin kuumat, että meni lähes tunti ennen kuin sain kerättyä ne pois. Nyt musta on tullut aika säikky kynttilöiden suhteen :(

  • 9.11.2012 / 10:54

   ilman muuta varovaisuutta pitää noudattaa aina elävän tulen kanssa. kaikki lasitavara ei kuumene niin paljon, et riippuu vähän… kamala tilanne teillä, ei ihme että olet säikky! onneksi ei käynyt mitään pahempaa. oon kuullu et Kivi-kynttilälyhdyille voi käydä noin, jos niitä pesee astianpesukoneessa (jännite) tai niissä polttaa vääränlaista lämpökynttilää. en tietenkään sano etteikö muutenkin voisi käydä noin, mutta nuo tuli ensimmäisenä mieleeni.

   • Piia
    9.11.2012 / 11:30

    Juu, syitä Kivi-lyhdyn hajoamiselle varmasti voi olla monia. Luulen, että tässä tilanteessa kävi niin, että oli suojapakkauksesta huolimatta muuton yhteydessä saanut jonkun kolhun… koneessa en oo lyhtyjä pessyt, kun ei mulla sellaista ole ollut (paitsi nyt uudessa kodissa). Aiemmin olin aika huoleton kynttilöiden suhteen, nyt en jätä palamaan edes suihkussa käynnin ajaksi.

    • 9.11.2012 / 19:17

     minäkään en tohdi ikinä jättää kynttilää valvomatta palamaan, en edes pieneksi hetkeksi. jos menen esim. suihkuun ja mies on toisessa huoneessa kuin palava kynttilä, sammutan sen silloinkin. ikinä ei voi olla kyllä liian varovainen.

 5. Heidi
  9.11.2012 / 11:19

  Mistä nuo ihanat pöytätabletit on? sopisivat niin hyvin meidänkin kotiin.. mukavaa viikonloppua! :)

  • 9.11.2012 / 17:52

   kiitos Heidi! ne on Pentikin, ostin viime talvena, mut näin niitä vielä tänä syksynäkin :)

 6. Suffeliini
  9.11.2012 / 11:28

  Aivan ihana löytö!!! Sulla on muutenkin ihana blogi!!! Tykkään just tuosta raikkaan valkoisesta lookista ja itselläni on myös musta tällä hetkellä in… =) Avasin eilen oman blogini… Paljon on vielä opittavaa! homewhitestar.blogspot.com Vink… Vink… ;)

  • 9.11.2012 / 19:19

   äitiäni saan kiittää tästä löydöstä, hän tämän löysi :). kiitos ihanasta blogipalautteesta! meiltäkin löytyy mustaa kotoa vuoden ympäri :). onnea uudelle blogille, täytyypä tulla vierailulle!

 7. Niina ja 4kisua
  9.11.2012 / 11:33

  Kirppiksiltä tekee välillä kivoja löytöjä pilkkahintaan :) Nyt ei ole tullut käytyä pitkään aikaan missään kirppiksellä.
  Siivoukset tehty täälläkin (ma vielä jotain pientä) ja vko:n loppu meneekin järjestellessä asioita, (menen ti käsileikkaukseen , rajoittaa elämää jonkin aikaa ;D ) ja tietty ISÄNPÄIVÄ ;) Jos vaikka innostuisin leipomaan isälle. Leppoisaa viikonloppua teille :)

  • 9.11.2012 / 19:20

   kyllä, meillä on täällä yksi kirppis, missä on tosiaankin kohtuuhinnat ja tuotto menee SPR:n hyväksi. sieltä tämäkin maljakko on peräisin.
   voi onnea leikkaukseen, jos ei sitä ennen ”puheissa” olla. ja kivaa viikonloppua sinnekin :)

 8. -aNo
  9.11.2012 / 13:03

  Kivan maljakon löysit! Vietähän kiva viikonloppu :-)
  Muuten, tein bloggeriin ”tilin”, vai miksi sitä nyt sitten kutsutaankin, niin miten se sitten onnistuu ettei minun tarvitse kirjoittaa nimeä joka kerta kun kommentoin? :) Ymmärsitköhän ;D Olen nytkin siis kirjautuneena.

  • 9.11.2012 / 19:24

   kiitos paljon, näin olisi tarkoitus :)
   joo eli siis teit Google-tilin itsellesi? se toimii vain Blogger-blogeissa eli kun olet sisäänkirjautuneena, näpytät vain kommentin ja lähetät, jolloin se kommentti tulee sillä sun Google-tililläsi näkyviin eli sillä Google-tilin nimimerkillä. täällä sitä ei voi käyttää, koska tämä on WordPress alusta, ei Blogger. tänne minun blogiini (joka on siis WordPress-alustainen) kommentoidessasi selaimen pitäisi kyllä muistaa sun nimi (ja sähköposti/kotisivu, JOS olet ne viimeksi kommentoidessasi tänne kirjoittanut). ja siinä tapauksessa jos kommentoit aina samasta ip-osoitteesta.

   • jAsmiN
    9.11.2012 / 19:46

    Ok! :) Tesmataas toimiiko.

    • jAsmiN
     9.11.2012 / 19:48

     Joo, toimi ;D Kiitos avusta <3

     • 9.11.2012 / 19:59

      hyvä homma! nyt täytyy vaan osata yhdistää et se oot SINÄ tuolla nimimerkillä :D ku tottunu tuohon vanhaan nickiin :)

 9. 9.11.2012 / 13:37

  Aika kiva eurokippo! Voisi mennä multa ohi tällaiset astiat, pitääkin pitää silmiä vähän enemmän auki niinä harvoina kertoina kun ”ehtii” kirppareilla käymään :)
  Mitä, onko teillä siellä lunta?

  • 9.11.2012 / 19:27

   mun äiti ton mulle bongas :D
   joo voi meillehän satoi ensilumi (yli 20 cm) jo kaksi viikkoa sitten. se ehti sulaa melko lailla kokonaan ja nyt tuli sitten taas, ihanaa! :) tosin taitaa nämäkin sulaa ku on taas plussakelejä luvattu, blaah…

 10. 9.11.2012 / 20:18

  Välillä tekee tosi hyviä kirppis löytöjä! Niistä onkin sitten kivaa keksiä kaikenlaista ihanaa…

  • 10.11.2012 / 09:58

   totta! sellaisista löydöistä tulee niin hyvä mieli :)

 11. Nimetön
  10.11.2012 / 08:42

  Ihanaa viettää talvipäiviä murmeleiden kanssa kodin lämmössä. Kuunnelkaapa youtubesta Irinan kissa pakkasessa kappale, antaa vielä enemmän arvoa kainalosta kuuluvalle tyytyväiselle kehräykselle.
  Lämpöistä viikonloppua : )

  • 10.11.2012 / 09:59

   niin on, yks parhaimmista asioista! <3
   kiitos sulle tästä vinkistä, kävin kuuntelemassa ja vuodatin kyyneleitä varmaan tuon maljakon verran. sydäntä ihan vihloo ajatus, että tuolla ulkona jonkun hylkäämä murmeli vaeltaa kylmissään :'((
   kissa kuuluu kotiin lämpöiseen <3 <3 <3

 12. 10.11.2012 / 11:45

  Kaunis tunnelmallinen kuva. Ja upea, vieläpä halpa maljakko!

  • 10.11.2012 / 14:05

   kiitos Jenna! :)

 13. Reija
  30.11.2012 / 13:25

  Hei, löysin eilen blogisi. Ihana kaunis koti sinulla! Halusin vaan kysäistä että mistä olet hankkinut ton valkoisen jolutähden ikkunassa? Kiitos.

  • 30.11.2012 / 15:03

   voi kiitos ja onpa mukava että löysit tänne, tervetuloa! tuon valkoisen ikkunatähden ostin Clas Ohlsonilta :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.