Pientä suunnittelua

 

Oon jo hiukan mielessäni suunnitellut uutta järjestystä olohuoneeseen. Ihan pientä sellaista koskien vain tuota kulmaa, missä divaani alemmassa kuvassa on sekä olohuoneen ikkunanurkkausta. Niihin on luvassa muutoksia. Divaani on jo siirtynyt ikkunanurkkaukseen ja Soihtu tuohon divaanin vanhalle paikalle. Pientä valmistautumista jo nyt joulukuusta varten… Ei me toki vielä marraskuussa joulukuusta esiin oteta, mutta ehkä kuukauden päästä ;). Viime vuonna oivalsin, että kyllä kauniista joulukuusestakin saa nauttia enemmän kuin vain muutaman päivän! Kamala homma hakea se säilöstä ja kasata vain nähdäkseen saman vaivan parin päivän päästä uudestaan! Ei mitään järkeä sanon minä! Niinpä kuusi saakin koristaa kotiamme ainakin pari viikkoa ennen joulua. Viime vuonna toimme kuusen sisään itsenäisyyspäivänä, muistaakseni, ei paha idea sekään :P

Ruokailutilassa on valkoiset verhot, samoin tällä hetkellä olohuoneessa. Näyttää ihan kivalta, kun molemmissa on valkoiset verhot, lähes samaa tilaa kun ovat… Silti taidan lisätä olohuoneen valkoisten verhojen kaveriksi ne harmaatkin, tuovat huoneen valkoisuuden keskelle mukavaa ryhtiä näin talviaikaan, kun ikkunoistakin avautuu kaunis valkoinen talvimaisema. Tumma sohvakin saa verhoista väriparin. Jos nyt lisäisi ne harmaat verhot ja viikon päästä ikkunatähdet!

Tällaisten kevyiden ja huolettomien mietteiden keskeltä lauantaiterkkuja! Nyt kissat mukaan ja ulos reippailemaan, ajattelin että tänään on sopiva päivä laittaa ulos vähän tunnelmavaloa: portaille valaistu puksipuu ja terassille jotain muuta. Ulkoilun jälkeen on ihana mennä iltapäiväsaunaan ja myöhemmin ravintolaillalliselle!

Melko mukava lauantai, toivottavasti teilläkin! :)

Comments

 1. Sari
  10.11.2012 / 19:44

  Moi!Toi taso olohuoneessa on hieno.mistä löytyy?Kiitollinen vastauksesta.Teillä on kaunis koti.

  • 11.11.2012 / 10:04

   oi kiitos Sari! tarkoitatko tuota, missä on mm. TV? se on Ikeasta, Bestå-sarjaa.

 2. Aila
  10.11.2012 / 22:45

  Samaa olisin kysynyt, että kenen valmistajan kaappi on ruokailutilassa ja entä tuo olohuoneen tvtaso?

  • 11.11.2012 / 10:06

   juu eli molemmat Ikeasta :). olkkarin taso Bestå-sarjaa ja ruokailutilan kaappi nimeltään Norrsten (jota ei mielestäni enää ole saatavilla, mutta Bestå-osasista voi koota lähes samanlaisen).

 3. 11.11.2012 / 00:09

  Meillä tuodaan kuusi sisään jo marraskuun lopussa, tosin kuusi koristellaan vasta myöhemmin, ensin mennään vaan pelkillä valoilla. Saadaan jouluisesta tunnelmasta nauttia siis vähän pidempään. Call me crazy. :)

  • 11.11.2012 / 10:08

   ei yhtään hullua mun mielestä! meilläkin sit ku kuusi tuodaan, annetaan olla jonkun aikaa pelkillä valoilla. kisut saa haistella rauhassa yms. nuorempi rakastaa joulukuusta ja lempipuuhaa jouluisin on antaa joulupalloille tassulla kyytiä ;D.

 4. Linnea
  11.11.2012 / 01:16

  Moi, miten S olet kiinnittänyt nuo ikkunatähdet tai siis ne johdot? Kiitos!

  • 11.11.2012 / 11:02

   eli tähden johto on kierretty pari kertaa verhotangon ympäri ja siitä se jatkuu sivulle pistorasiaan, joka meillä sijaitsee seinässä ikkunan vieressä, tosi kätevää! sivuverho sen sitten peittää :). mm. noista pistorasioista olen kirjoittanut hieman tarkemmin täällä:
   http://allyouneediswhite.bellablogit.fi/2011/12/14/sahkosuunnittelua/

 5. 11.11.2012 / 08:52

  Minä olen sitä mieltä kans joulusta, että kyllä se kuusi parii viikkoa ennen aattoa tulee että siitä kerkeää nauttia. Koska itse toisaalta olen sellainen ihminen, että kun joulupäivä on ohi niin on joulukin ja kuusi lähtee samontein :) Alkaa uusi vuosi ja sillon ei kuusta pidetä :D

  • 11.11.2012 / 10:56

   no niinpä! mäkin olin muuten ennen tuollainen et heti tapaninpäivänä ahdisti joulukoristeet, mut viime vuonna oli toisin. meillä tais viime vuonna olla kuusi vielä vuoden vaihtuessakin :D. oli niin kovin haikea olo joulun mentyä, etten raaskinu riisua joulua heti kodista…

 6. Niina ja 4kisua
  11.11.2012 / 09:35

  Ihanaa että pystyt muuttamaan tavaroiden paikkoja ;) Itsellä se ei ole tällä hetkellä mahdollista, tv-tasoa ja isoa vitriiniä ei paljoa siirrellä ;D (kisuista kun ei ole apu miehiksi heheheh) Mietin kanssa uusia verhoja makkariin, mutta taitaa jäädä hamaan tulevaisuuteen, pitäisi ensin ostaa ne verhot (tai käydä äidin verhokaapilla ;D )ja joku ystävä joutuisi/saisi tulla ripustamaan verhot.( se käsi operaatio edessä….)
  Joulukuusen virkaa täällä toimittaa ikean punainen pieni huopa kuusi ;D

  • 11.11.2012 / 10:54

   mä vaihdan olkkariin tänään verhot, tai en oikeastaan vaihda vaan lisään ne harmaat :). varmasti tulee kivaa vaihtelua ku lähes vuoden menty noilla pelkillä valkoisilla. mä oon jo pari viikkoa etsiskellyt sellaista pientä pöytämallin kuusta, eräs tietty mielessä, mutta niitä ei vielä kaupoissa ole, höh. tai oli pari, mutta eivät miellyttäneet silmääni, joten täytyy odotella että tulee uusia :)

 7. Liinu
  11.11.2012 / 11:32

  Mä olen ajatellut laittaa joulukuusen esille ensimmäisenä adventtina. Ostin tänä vuonna nyt ensimmäistä kertaa sellaisen täysimittaisen kuusen, aiemmin kuusen virkaa on saanut toimittaa sellainen pöytämallinen versio. Vähän kyllä jänskättää tuliko ostettua turhan iso tänne meidän rivariolkkariin.. :) ja miten se pysyy pystyssä kisujen käsittelyssä, etenkin tuolla nuorimmaisella kun virtaa riittää! :)

  • 11.11.2012 / 11:59

   hyvä suunnitelma! kannattaa eka laittaa vaikka ilman koristeita muutamaks päiväks ni kisut ehtii tutustua :D

 8. t
  11.11.2012 / 14:46

  Söpönen tuo tonttu, mistä olet ostanut sen?
  Tahtoisin laittaa jo kuusen esille, mutta ei ehkä kuitenkaan ihan vielä :)
  Hauskaa joulunodotusta!
  t. malttamaton

  • 11.11.2012 / 18:44

   niin se tämän päivän postauksessa näkyvä tonttu? se on Kodin Terrasta :)
   kiitos samoin sinulle!

 9. 12.11.2012 / 10:27

  Ihana tunnelma kuvissa! Näyttää oikein kutsuvalta kaikkine torkkupeittoineen ym. Tykkään! Mukavaa uutta viikkoa ;)

  • 12.11.2012 / 11:38

   voi kiitos Sally! tämä on niin ihanaa aikaa, tämä aika ennen joulua :)

 10. 12.11.2012 / 15:35

  Tuo teidän koti on vaan niin täydellinen, se on ollutkin varmaan suurin tekijä mun järjettömässä talokuumeessani :D Se on aivan mahdoton kuume, kun se iskee… Voi kun itsellekin saisi joskus noin mahdottoman kauniin kodin, en varmasti ensimmäiseen pariin vuoteen haluaisi edes reissuun kun iihastelisin vain kotia ;D

  • 12.11.2012 / 16:03

   voi miten kultaisesti sanottu, kiitos sinulle! tiedän hyvin miltä tuollainen kuume tuntuu :)
   toivon, että jonain päivänä talohaaveesi toteutuu! :)

 11. Satu
  21.11.2012 / 23:18

  Kertakaikkisen ihana blogi! Löysin blogiisi muutama viikko sitten ja olen ahkerasti tätä lueskellut iltaisin :)

  Maalausurakkaa suunnittelen omaan kotiini, nykyinen valkoinen on täydellisen epäonnistunut valinta, silmä ei ole parissa vuodessakaan tottunut… Kotisi seinät näyttävät kaikissa kuvissa täydellisen värisiltä. Mitä maalisävyä olet käyttänyt? Eteinen, keittiö, olohuone ja makuuhuone kiinnostavat… :) Ahkerasti olen koittanut etsiä tietoa, mutta silmääni ei ole osunut.

  • 22.11.2012 / 11:27

   voi kiitos Satu, ihana että olet löytänyt tänne!
   meidän sisäseinävalkoinen on joka huoneessa sama, olen sävyyn kyllä täydellisen tyytyväinen. se ei ole kellertävä mutta ei myöskään vitivalkoinen, jonka rinnalla kaikki listat näyttäisivät keltaisilta… eli maalikoodi on NCS 0502-Y. maalimyyjä voi äkkiseltään katsoa, että kyseessä on listavalkoinen eli puusepänvalkoinen, mutta eipäs olekaan! listavalkoisen koodi on tämä: NCS S 0502-Y ja tähän versioon tulee vähän enemmän keltaista/okraa, kuin tuohon, millä olemme maalanneet sisäseinämme.

 12. maijj_
  17.2.2013 / 14:08

  miten tuo teidän tv-taso on koottu? onko siinä kolme bestå 120cm kaappia (kaksi vierekkäin ja yksi päällä) vai millaset hyllyt tuohon on yhdistelty? :)

  • 17.2.2013 / 16:03

   joo juuri noin! tuo ylimmäinen on vain ilman jalkoja :)

 13. Jenni
  24.4.2013 / 13:30

  Ovatko nuo ikean bestå kaapit olleet laadukkaita? Oletko itse ollut tyytyväinen niihin? :)

  • 24.4.2013 / 13:42

   en kyllä keksi mitään moitteen sanaa laadusta. ainakin nämä meidän versiot on olleet tosi hyviä. niin tyytyväisiä olemme olleet, että ostin noin kuukausi sitten myös eteiseen samaa sarjaa :)

 14. Henna
  18.8.2013 / 02:45

  Kaunis koti :) Mistä olet löytänyt nuo valkoiset verhot?

  • 18.8.2013 / 08:55

   kiitos Henna! :)
   tarkoitatko olohuoneen vai ruokailutilan verhoja? olohuoneen verhot olen teettänyt kangasliikkeessä. ruokailutilassa on kahta verhoa: paksumpaa ja ohuempaa. paksummat olen tilannut Jotexilta (purjerengasverhot) ja ohuet voilee-verhot olen teettänyt kangasliikkeessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.