Kolmen kopla

 

Ihania tonttu-ukkosia on nyt meidän kodissa koko koplan verran. Huomasittekohan joulukattauksia esitellessäni, missä nämä tonttuset silloin majaili..? Kohta he pääsevät kuusen alle lahjojen joukkoon ja takan päällisen valtaa kookkaampi Viljami-tonttu, jonka sain viime joulun aikoihin lahjaksi. Viljamilla on yllään punaista ja harmaata, vähän perinteisempää jouluväritystä. Mies eilen jo kyselikin et missäs Viljami on: vasta matkalla Korvatunturilta ;P

Nyt ajattelin vähän sisustella! Nimittäin kun näitä jouluisempia juttuja ottaa esiin, on vaarana sellainen kamala tavarapaljous – näkisittepä vaikka meidän olohuoneen nyt! Tasoilla ei juurikaan laskutilaa, on vaikka minkälaista kynttilänjalkaa ja -lyhtyä, kranssia, tähtiä ja vaikka mitä! Löytyypä tuosta olohuoneen sohvapöydältä yksi jättikokoinen suklaakonvehtirasiakin. Oikeasti jätti: peittää lähes puolet pöydän pinta-alasta :P. Tavoitteena siis jonkinlaisen harmonian luominen tänne ennen joulukuusen koristelua. Täytyy miettiä, jos aluksi laitettaisiin kuuseen pelkästään led-valot, koristeita sitten pikkuhiljaa. Kävin läpi noita joulukoristelaatikoitani ja voi mitä kaikkea ihanaa ne sisään kätkevätkään! Silti kuitenkin mietin, että ei kai kaiken tarvitse olla samaan aikaan esillä… Esim. kuuseenkin vain tietyt koristeet tänä jouluna, ensi jouluna sitten taas vuorostaan toiset… Toisaalta pidän kovasti siitä, että jos koti on suht pelkistetty, kuusi koristeineen saa olla kovin runsas. Tosin nyt meillä ei kyllä ole mikään pelkistetty look täällä valloillaan ;). Mutta mutta, katsotaan millainen koristelu kuuseen tänä jouluna saadaan aikaan! 
Niin ja sohvan sisustustyynyillekin täytyisi tehdä jotain, vähän yksinkertaistaa päällisiä, niitä kun on nyt pikaisesti laskettuna viittä erilaista, huh! Graafiset mustavalkoiset päälliset pääsevät ainakin joululomalle, jotain pehmeämpää tilalle. Tyynynpäällisistä puheenollen; muistin viikolla sellaisen jutun, että mulla lojuu varastossa toooosi vanha luonnonvalkoinen villapaita, sellainen jota en ole käyttänyt vuosikausiin… Ei toki mikään tunnearvoa sisältävä & itsetehty 100 % villaa oleva, vaan muistaakseni jonkin edullisen ketjuliikkeen versio. Saisinkohan siitä tehtyä tyynynpäällisen: leikkais etu- ja takaosat irti ja ompelis reunat sitten kiinni, ehkä muutama nappi reunaan koristeeksi, jos oikein innostun. Päällinen saisikin näyttää omatekoiselta, se vain lisäisi sen suloisuutta! Hmm, tuliskohan kiva… Vinkkejä toteutukseen? Voi voi, ideoita ois vaikka mihin, mutta aika on niin kortilla! Kääk jouluunkin enää parisen viikkoa! Nytpä siis tuumasta toimeen ja tämän olohuoneen kimppuun :)

Comments

 1. 8.12.2012 / 17:48

  Ihanat tontut, eniten tykkään teidän tontuista tuosta, joka ylimmässä kuvassa on vasemmalla. <3 Mullakin on täällä kolme tonttusta, on ne vaan rakkaaksi muodostuneet heti kättelyssä. :)

  http://www.whiteandfresh.fi

  • 9.12.2012 / 10:51

   ai jaa, mä taas en osaa sanoa mistä pidän eniten, noilla kahdella on niin kivat naamat :D

 2. pirjo
  8.12.2012 / 19:10

  Tonttuja talo tulvillaan täälläkin. Eilen sekosin täysin Stockmannin oman tuotannon lasisiin joulupalloihin. Ripustin ne roikkumaan lampusta, ja nyt ne heijastelevat jään lailla valoa iltaisin. Valkkasin neutraalit lasiset pallot, koska ne ovat niin ajattomat ja niitä voi käyttää vielä joulun jälkeenkin. No huh, meidänkin koti on nyt tämän blogin innoittamana täynnä amarylliksiä ja ne on niin iiiiiihhhhhaaaaaaniiiiiiiaaaa! Laitoin ruukut korkeampiin lasisiin maljakoihin. Pentikin ihanat valkoiset isojen kynttilöiden ympärille tarkoitetut hopea-valkoiset -helmikoristeet peittävät ruman mullan. Katoin miehelleni itsenäisyyspäiväkattauksen. Oikein valkoinen pellavaliina (tietenkin valkoinen!) ja kristallia pöytään. Tällä blogilla on selvästi myönteinen vaikutus parisuhteeseen ;)
  Että näin…

  • 9.12.2012 / 10:53

   voi mäkin yritän päästä Stockalle vielä ennen joulua! amarylliksistä ei kyllä saa tarpeekseen, kiva että se on tarttunut :D. oi, oli varmasti tosi kaunis kattaus! mukava kuulla että blogini aiheuttaa moisia ”oireita” :)) kiitos kivasta kommentistasi Pirjo!

 3. miibsi
  9.12.2012 / 12:00

  Kivat tontut kyllä :) Meille ei voi laittaa mitään karvasia olentoja minnekkään, koska kissa pudottaa ne alas ja koira sitten tyhjentää ne…….. Tuholaiskaksikko olis vauhissa :) Tuosta villapaidasta tulee varmasti ihana tyynynpäällinen, ehdottomasti kannattaa kokeilla! Jos tarvit lankaa yhteenompeluun, pura sitä paidasta ja ompele sillä kappaleet yhteen. Itse en ole tuota hoksannut koskaan toteuttaa, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoista, täytyykin penkoa vähän kaappeja ;)

  • 9.12.2012 / 13:27

   meillä tontut on turvassa takan päällä, sinne ei kisut yritä :)
   hyvä vinkki tuo lankahomma, kiitti! kirppiksiltäkin voi löytyä kivoja villapaitatyynynpäällisiä :))

 4. Johanna
  10.12.2012 / 00:38

  Ihania tonttuja kertakaikkiaan ;0) Missä noin ihania myydään? Itselle on kohdalle tullut vain perus punaisia tonttuja ja ne ei oikeen nappaa, you know ;)

  • 10.12.2012 / 10:04

   näitä oon nähny ihan perusmarketeissa kuten Prismassa, Citymarketissa… omani ostin Kodin Terrasta ja Minimanista :)

 5. Johanna
  10.12.2012 / 17:58

  Kiitos tiedosta, saako vielä udella mistä tuo oikein puolison valkolakki on ostettu? Aivan ihana, toivottavasti kodin terrasta, sillä moinen kauppa löytyisi suht läheltä ;)

  • 10.12.2012 / 23:33

   se valkoinen on Minimanista. toivottavasti löydät jostain vastaavan :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.