Talvipäivän herkkujuoma

 

Jos joulukiireet meinaa liiaksi vallata mielen, voi vaikka lähteä pienelle happihyppelylle! Käveleskellä lähialueilla, ihastella naapuruston pihojen joulutunnelmia valoineen, kauniin talvisista metsistä puhumattakaan! Sen jälkeen on kiva tulla kotiin ja valmistaa herkullinen, lämmin juoma: kuppi kuumaa lämmittää sekä mieltä että palelevia sormia.

Yksi suosikkikahvijuomani on mocha, joka on pehmeän täyteläinen yhdistelmä tummapaahtoista kahvia ja suklaata. Tällä kertaa tein siihen vähän muunnoksia: lisäsin joukkoon lusikallisen daim-kaakaojauhetta (sisältää pienenpieniä daim-murusia :P) sekä piparminttua karkkikeppien muodossa. Naaaammnamnam!

Aika täydellinen makunautinto muodostui tästä kokeilustani! Karkkikepit suli juomaan melko pian: mochan aavistuksen suklaisesta mausta tuli ihanan minttusuklainen maku. Jos ei ole mahdollisuutta tähän ihan samaan juomaan, toimii sama yhdistelmä aivan yhtä hyvin lämpimässä kaakaossakin Hot Chocolate -postaukseni tapaan. Herkullisia hetkiä!

Comments

 1. 12.12.2012 / 20:12

  Meillä lapset uittaa noita keppejä kaakaomukeissa aina näin joulun aikaan. Tuollainen mocca olisi kyllä minunkin mieleen ♡

  • 13.12.2012 / 11:07

   löysin sattumalta kaapista viime joululta jääneitä karkkikeppejä, täytyy heti hyötykäyttää :))

 2. Mape
  13.12.2012 / 07:56

  Mullakin on noita keppejä kotona, joten taidan heti tänään kokeilla :-P

  Olimme viime viikonloppuna mieheni kanssa Denniksessä syömässä ja siellä join yhden kaakao-kanelisambuca-kermavaahto-drinkin, oli aivan ihanaa sekin :-P

  • 13.12.2012 / 11:08

   oi nam, kuulostaakin jo herkulliselta! :P

 3. Niina ja 4kisua
  13.12.2012 / 08:20

  Vaikka teen juoja olenkin niin Robert´s Coffeen sesonki kahvi on viennyt mun kielen ;D Latte jonka pohjalla on kinuski kastiketta, päällä kermavaahtoa kinuskilla ja (manteli tai pähkinä) rouhetta ;D NIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIN hyvää ;) nam! Joulun odotusta sinne :)

  • 13.12.2012 / 11:09

   slurps! mä en oo koskaan käyny tuossa kahvilassa, onkohan meillä sitä enää edes täällä, hmm…
   kiitos samoin :)

 4. Viivi
  15.12.2012 / 11:02

  Onpas hauskannäköonen kynttelikkö, mistä tuollaisia saa? Kivaa joulua sinne!

  • 15.12.2012 / 17:13

   se on Design House Stockholmin Joy-kynttelikkö, ainakin Finnish Design Shop niitä myy :). ja kiitos Viivi, sitä samaa sinulle!

  • 15.12.2012 / 17:14

   kiitos kovasti Stella! :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.