Lumoava talvi

 

Vietin tänään kivan kolmetuntisen ystävien seurassa kotonamme. Heidänkin kanssaan tuli ihasteltua ikkunoista avautuvia talvimaisemia. Niihin ei kyllästy ikinä, ne on niin lumoavia että niitä huomaa pysähtelevänsä katsomaan tämän tästä: olohuoneesta sohvan uumenista tai keittiön pöydän äärestä… Ystävien lähtöä tehdessä haukottelin kovasti (ehkä unenomaiset maisemat teki tehtävänsä?), joten puin takin päälle ja lähdin kameran kanssa ulos piristymään! Upeimmillaan nämä talvimaisemat on juuri ennen pimeän tuloa, joten juuri oikeaan aikaan kiersin pihallamme:

Kesän lopussa etupihan portaiden viereen istuttamamme tuijat ihastuttavat nyt lumisina. Tosin kun ensilumi lokakuussa satoi, kävin kiireesti puistelemassa tuijien oksia pois lumesta peläten niiden kuolevan :D. Nyt lumi saa olla, luonto hoitaa.
Viime viikonloppuna kiepsautimme LED-valosarjan tuijien ympärille, valaisee mukavasti portaita lyhtyjen lisäksi. (Toisella puolella portaita on ne pylväsvalaisimet.) Kynttilälyhtyjä on mukava ripotella portaita kiertävän matalan muurin päälle. Jouluksi laitan kaikki omistamani lyhdyt portaita reunustamaan, silloin ei juuri muita valoja tarvitakaan, kynttilät valaisevat riittävästi ja luovat sitä oikeanlaista tunnelmaa.

Olen moneen otteeseen täälläkin tainnut mainita, että pidän valtavasti ihan kaikista vuodenajoistamme; jokainen on niin omanlaisensa ja jokaiseen kuuluu ne omat ihanat piirteensä. Silti tämä talvi on jotain niin taianomaista ettei sanat riitä kuvailemaan. Joskus aivan liikuttavan kaunista katseltavaa, mikä rikkaus asua tässä maassa ja näissä maisemissa! <3

Kuvat sopii sattumalta hyvin päivän teemaan: tänään vietetään Lucian eli valon päivää, joten näiden kuvien myötä toivotan teille rauhallista Lucian päivän iltaa!

Comments

 1. 13.12.2012 / 17:38

  Kauniita kuvia! Mina olen kaivannut vuodenaikoja ulkomailla asuessani ja nyt kun olen juuri muuttanut tanne Ruotsiin, nautin lumesta kovasti. Omakotitaloalueellamme on aivan ihana kavella pimealla kun kaikki kodit nayttavat niin upeilta jouluvaloineen. :-)

  • 13.12.2012 / 21:19

   kiitos Paula! voi varmasti olet kaivannut, nyt onneks Ruotsiinkin tuli kunnolla lunta :))
   ja tuollaiset kävelyt on munkin lemppareita :)

 2. pirjo
  13.12.2012 / 20:00

  Kiitos sinisestä hetkestä, jonka lumon olet kuviisi onnistunut vangitsemaan. Tunnelma on taianomaisen vangitseva. Miten meiltä niin usein pääseekin unohtumaan kaikki se kauneus, joka meitä ympäröi?

  Valon juhlan kunniaksi hankin Stockmannilta 8 tuntia palavia tuikkuja (Tealights 8h, 50 kpl:n pussi). Tämän syksyn toistaiseksi paras hankinta.

  Joulutorttujen ja kynttilöiden tuoksu täyttää keittiön. Nyt villasukat jalkaan ja nauttimaan elämästä.

  • 13.12.2012 / 21:22

   voi ole hyvä vain! ja sanoppa muuta: liian usein tämänkaltaisia asioita tulee pidettyä itsestäänselvyyksinä. täytyykin usein yrittää katsoa näitä maisemia ”ulkomaalaisten silmin” :)
   oi wau tuollaiset tuikut, ihan uusia juttuja mulle!
   ihana hetki sulla siellä ollut, huomenna minäkin nautin vastaavan :))

 3. Hennis
  13.12.2012 / 22:13

  Upean talvisen tunnelman olet kyllä saanut vangittua! Oikein postikortimaisemaa!

  Mulla olisi sulle yksi kysymys koskien teidän kotia… Yritin etsiä arkistostasi vastausta, mutta postaamastasi pohjakuvasta en nähnyt mittoja. Nimittäin meidän kolmostalohanke on edennyt siihen pisteeseen, että tontti on varmistunut ja pohja alkaa olla viilattu, mutta julkisivu tai lähinnä katto aiheuttaa pientä päänvaivaa. Meidän talosta taitaa tulla myös tuollainen L-mallinen ja kysyisin sinulta, että minkä levyinen teidän talo on tuosta leveimmästä kohdasta? Teillähän tuo katon harja taitaa olla pitkittäin ja mietimme, että miten se toimisi meidän tapauksessa ja kummin päin tuo harja kannattaisi laittaa. Tokihan ammattisuunnittelija varmasti osaisi tämän meidän pulman ratkaista, mutta ihan ei vielä siinä vaiheessa olla. Halutaan itse ensin miettiä asiat loppuun saakka. Blogissasi ei myöskään taida olla julkisivukuvaa teidän talosta, missä näkyisi tuo kattorakenne kokonaisuudessaan? Ymmärrän kyllä senkin, jos et sellaista kuvaa täällä halua julkaista. Sähköpostitsekin voit lähestyä, jos et halua näin tarkkoja tietoja tänne boksiin. Olisin kuitenkin tosi kiitollinen avustasi. Selkeyttäisi kummasti meidän suunnitelmia.

  • 14.12.2012 / 19:37

   oi kiitos Hennis!
   juu se pohjakuva on tosiaan vain sellainen kuin on, siitä ei oikein mittoja saa. ensinnäkin onnittelut teille, ensimmäinen iso etappi sitten saavutettu, mutta teillähän on toki näistä paljon kokemusta ennestäänkin :)
   levein kohta on 18 metriä ja pisin kohta 13 m, pääovelta katsottuna siis. eli tuon leveimmän sivun (18 m) mukaan menee myös katon harja.
   tuttu tunne että itse haluatte funtsia! meillä oli ihan valmis paketti ennen ku vietiin pääsuunnittelijan puhtaaksipiirrettäviksi paperit :). hyvin onnistuttiin amatööreinä, ihmettelen sitä vielä joskus näinä päivinäkin :D
   täällä ei tosiaan ole sellaista kokonaiskuvaa kodistamme ulkoapäin. laita mulle vaikka sähköpostia ja kerro tarkemmin, millaista kuvaa toivoisit näkeväsi niin voin tutkia kuviani tai sitten kahlaan tuonne hankeen ottamaan uudet kuvat :D

   • Hennis
    22.12.2012 / 13:23

    Voi kamala, mulla pärähti tuossa siivotessani mieleen, että mulla on jäänyt kiittämättä tästä kokonaan! Anteeksi, olen kamala tötterö! :D Mun oli tarkoitus tuolloin heti vastauksen luettuani laittaa pikapuolin sähköpostia sulle, mutta oon kieriskellyt niin joulutuskissani (ei oikein ole sellaista joulufiilistä, meille on tulossa vähän erilainen joulu – ei mitään dramaattista, vaan ihan tavallinen meidän arkeen kuuluva juttu, joka nyt iskee näppinsä joulunviettoonkin), että blogeissa pyöriminen on jäänyt vähän vähemmälle yms.

    Mutta siis suuri kiitos sulle jo tästä, ruutupaperilla noi meidän mitat on samansuuntaisia, joten luulen tän meidän ongelman ratkenneen. Laitan sulle välipäivinä tai vuodenvaihteen tienoilla sähköpostilla joitakin kysymyksiä, jos vielä sopii. Vuodenvaihteen jälkeen muutenkin selviää paljon tämän meidän projektin osalta, katsotaan sitten millä tahdilla pyörät lähtee pyörimään. :)

    Oikein rentouttavaa ja tunnelmallista joulua mun lempibloggarille! Nautihan nyt jouluvalmisteluidesi tuloksista täysin siemauksin!
    (Olen tänä jouluna päättänyt – kun tää fiilis on yleisesti mulla vähän hukassa – paikata sitä kertomalla hyville tyypeille kuinka tärkeitä ja rakkaita he mulle ovat, joten em. sanavalinta samassa hengessä. :D Tää ei ole missään nimessä kritiikkiä tuottamaasi sisältöä kohtaan, mutta vaikutat tyyppinä loistavalta ja jotain samanhenkisyyttä olen aistivinani sinussa, että sun persoonasi on kyllä isoimmista syistä mulle tän blogin lukemiseen.)

    • 23.12.2012 / 13:54

     tötterö :D ei kestä kiittää ja ilman muuta voit laittaa sähköpostilla lisäkysymyksiä kun ehdit!
     kiitos toivotuksista ja ihanista, lämpimistä sanoistasi. mukava kuulla että aistit samanhenkisyyttä ja että vaikutan loistavalta tyypiltä! :D tulipa hyvä mieli tästä! pidän sun kommenteista, vaikka myönnänkin joskus niitä vähän jännittäneeni, heh.
     joka tapauksessa ihanaa joulua teille, toivottavasti se joulufiilis edes pikkasen näyttäytyy, muista asioista huolimatta. kiitos että pidät blogiani seuraamisen arvoisena!

 4. Linnea
  14.12.2012 / 00:15

  Sellaiset jäälyhdyt olisi kans ihanat pihallanne

  • 14.12.2012 / 19:26

   voi niin ois! ne on niin kauniita, oi oi <3. ensimmäisenä jouluna tässä kodissa saatiin valtavasti jäälyhtyjä miehen vanhemmilta, jotka tehtaili niitä silloin mahtavien pakkasten aikaan oikein urakalla :)

 5. 14.12.2012 / 10:10

  Tuo sininen hetki talvisin on todella kaunis. Se saa maisemat näyttämään taianomaisilta :)

  • 14.12.2012 / 19:27

   olen täysin samaa mieltä! ehdottomasti talven parhaita puolia :)

 6. Marika
  15.12.2012 / 09:01

  Kuvat ovat todellakin taianomaisia ja todella upeita ja kauniita! Olet saanut ikuistettua sen todella kauniin sinisen hetken. Talvessa on kyllä omat hyvät puolensa. Kynttilöiden polttaminen on yksi niistä, luovat ihanaa tunnelmaa.

  • 15.12.2012 / 17:15

   kiitti Marika! <3 ihanaa viikonloppua sulle :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.