Talvitekstiilihimotus

 

Huomasin viime viikonloppuna niitä talvisempia tekstiilejä vaihtaessani, ettei mulla oikeastaan ole niitä! Varsinkaan tyynynpäällisiä! Vain pari valkoista pörröistä päällistä ja nekin hieman vanhoista sohvistamme värjäytyneet (enkä ole millään aineilla saanut väriä takaisin täysin valkoiseksi). Niinpä kuin tilauksesta äitini toi eilen valmiiksi saamansa aivan ihanan palmikkoneule-tyynynpäällisen, se on niin pehmoinen ja talvinen! <3 Nuorempi kissakin nukkui koko illan selkä sitä vasten, vaikka yleensä on tyyppiä mikään ei saa koskettaa minua kun nukun. Laitan kuvaa tyynystä lähipäivinä. Näin vain ne ääneen lausumattomatkin toiveet huomioidaan joulun alla, aivan kuten viime vuonnakin :).
Tyyny sai aikaan sen, että surffailin koko eilisen illan etsiskellen kaikenlaisia ihania talvitekstiilejä. Novitan sivuilta bongasin niin ihanan torkkupeiton että! Puhumattakaan niistä muutamista tyynynpäällisistä, joita parissakin käsitöihin keskittyvässä blogissa ihastelin. Mä tykkään kyllä suunnitella näitä juttuja, mutta en ehkä osaisi itse niitä neuloa :P. Esim. tälle peitollekin keksin vaikka minkämoisia väriversioita, oi oi! Ja tyynyn kaveriksi, tottahan toki.

Siis aivan ihana! Kuinkakohan työläs tehtävä tuollainen olisi… Kuvan peitto on kokoa 130×170 cm ja siinä on käytetty viittä eri lankaa/sävyä. Itse haaveilen sellaisesta, jossa olisi kolmea tai maksimissaan neljää eri väriä. Täytyypä kurvata töiden jälkeen käsityöliikkeen kautta, ainakin suunnittelemassa jos ei muuta! Ja nämähän on tällaisia pidemmän aikavälin projekteja, ei ollenkaan nyt tähän jouluhässäkkään sekoitettavia, mutta ainahan suunnitella voi :)

Kuva lainattu Novita.

Comments

 1. SanMa
  14.12.2012 / 13:50

  Aina voi suunnitella ja haaveilla, meilläkään ei viime talvena ollut talvisia tekstiilejä, mutta nyt löytyy palmikkotyynynpäällisiä ja se ihana Ursula peitto. Tuo kuvan peitto on upea!

  • 15.12.2012 / 17:16

   voi Ursula-torkku on kyllä kans niin ihana :))

 2. 14.12.2012 / 17:11

  Ei tuommoinen peitto ihana kamala projekti ole jos on paksua lankaa ja paksu koukku. Toki tuo on melko iso, mutta kyllä sen nopsaa tekee kun mallikerta on yksinkertainen. Tein muistaakseni pienen version parissa illassa :)

  • 15.12.2012 / 17:17

   niin tai sitten toinen vaihtoehto vois olla tilkuista koottu torkkupeitto, vois olla tosi kiva värkätä niitä erilaisia tilkkuja :). eikä ottais mitään mahdotonta urakkaa niistä!

  • 15.12.2012 / 17:20

   voi vitsi, tuohan ois tosi kätevä! meillä on tullu yhteen mattoonkin joku kumma tahra, luulen että on öljyä tmv. en saa sitä pois, mutta ehkä tuolla lähtis! täytyypä tutkia missä tuota myydään täälläpäin.

   • SanMa
    17.12.2012 / 10:21

    Sappisaippuoita myydään myös aika monessa lastentarvikeliikkeessä, koska sitä käytetään mm.kestovaippojen tahranpuhdistukseen. Se on kyllä tahranpoistossa hyvä :)

    • 17.12.2012 / 10:54

     hyvä tietää, kiitos sulle :)

 3. 14.12.2012 / 23:12

  Oletko tutustunut Ravelryyn? Sieltä löytyy ohjeet, langat ja kaikki mitä neulomiseen/virkkaamiseen tarvitaan. Kannattaa kuitenkin laittaa jäitä hattuun paljonko haluaa itseään ideoilla kuormittaa…

  • 15.12.2012 / 17:23

   en ole, kiitti vinkistä, täytyy tutustua. jäitä hatussa on kyllä, mä vaan nautin suunnitella kaikenlaista mut mietin sit järjen kanssa mitkä menee toteutukseen asti :). ja voihan tuollaisesta peitosta ottaa vaikka vuoden-parin projekti, ei sitä missään kuukaudessa parissa valmiiksi täydy saada :D

 4. HannaKoo
  15.12.2012 / 14:04

  Oi tuo peitto on kyllä kaunis! Tuollaisen voisin itsekin haluta, mutta en ehkä jaksaisi sitä itse tehdä. Meinaa kärsivällisyys ja mielenkiinto loppua kesken tuollaisia vähän isompia juttuja tehdessä :)

  • 15.12.2012 / 17:25

   eikö olekin! sullekin vois mun tapaan olla parempi vaihtoehto tilkkutäkki? ne on sen verran pieniä et ois helppo niitä tehdä ja peitosta tulis sit sen kokoinen, kuinka monta tilkkua jaksaa tehdä :D

   • HannaKoo
    16.12.2012 / 21:39

    Jep, se vois olla enemmän munkin hermoille sopiva projekti :D

 5. 15.12.2012 / 15:49

  Minä neuloin juuri tuon viltin reilu vuosi sitten kun olin sen Dekosta bongannut, löytyy täältä:
  http://www.piipadoo.blogspot.fi/2011/08/vaara-viltti.html
  Suhteellisen nopeasti sen tekee, aikamoinen lankasyöppö kuitenkin, vaikka sen vain yksinkertaisesta langasta teinkin! Mutta aivan ihana, kaiken vaivan arvoinen!

  • 15.12.2012 / 17:37

   olipa upea! ja ihan varmasti kaiken vaivan arvoinen. sävytkin on sellaiset mitä voisin omaankin versioon käyttää :))

 6. 21.12.2012 / 21:49

  Äitini teki minulle myös viime vuonna samanlaisen peiton. Silloin 7 veljestä -lankojen värivaihtoehdot eivät olleet parhaimmillaan, mutta siihen käytettiin mustaa, beigeä, luonnonvalkoista, harmaata ja roosaa. Peitto on todella lämmin, tehtiin kaksinkertaisesta langasta. Tästä johtuen se on kyllä myös todella raskas. Riippuen tietysti siitä kuinka muhkean peiton haluaa, voisi sitä kokeilla tehdä myös ihan yksinkertaisesta langasta (jolloin hintakin on puolet halvempi, tuolla lankamäärällä hintaa tuli yli 100e). Muistaakseni äitini sanoi, että tunnin verran kului aikaa per raita ja hän on kyllä aika nopea neulomaan :)

  Sappisaippuakeskustelusta sen enempää tietämättä sanoisin (satuin vain huomaamaan, että sen ostopaikkoja mietittiin), että sitä löytyy myös ihan perus ruokakaupoista: cittareista, prismoista, s-marketeista. On hyvää tavaraa. Palasaippua toimii paremmin jos tarvitsee hangata ja pinta kestää, herkempiin kankaisiin olen käyttänyt nestemäistä.

  Oikein ihanaa joulun odotusta!

  • 21.12.2012 / 22:07

   ihanat sävyt sun peitossa! kiitos kovasti näistä tiedoista :))
   sappisaippuaa löysinkin muuten Prismasta ja hyvin lähti tahra matosta :)
   kiitos, sinullekin kivaa joulunodotusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.