Joulun viettoa

 

Jouluaatto alkaa meidän kodissa jo lapsuudestanikin tutulla tavalla: joulusaunalla. Aamu on ehdoton ajankohta tälle, ei missään nimessä aattoiltana. Aattoaamuna on niin mukava peseytyä punaisten kynttilöiden valossa joulumusiikkia kuunnellen ja sen jälkeen valmistautua & laittautua putipuhtaana kaikessa rauhassa juhlapäivään. Tänä vuonna tämä aattoaamun joulusauna ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, sen verran oli mutkia matkassa, mutta ei siitä täällä sen enempää :D. Oli ainakin ikimuistoinen aaton aloitus!

Nuo mutkat matkassa aiheutti sen, että jouluaatolle kaavailemamme aikataulu venyi liikaa ja sen vuoksi jouduimme tällä kertaa (ensimmäistä kertaa vuosikausiin) jättämään joulukirkon kokonaan välistä.
Päivällä suuntasimme miehen vanhempien luo jouluaterialle. Se ensimmäinen jouluateria on aina paras; silloin jouluruuat maistuu parhaimmalle kun edellisestä kerrasta on niin pitkä aika. Söimme joulumusiikkia kuunnellen ja ihanan lumisia talvimaisemia ikkunasta ihastellen:

Miehen vanhempien luota lähdimme minun vanhempieni luo aattoiltaa viettämään. Kävimme vain välissä kurkkaamassa kissoja; emme viitsineet raasuja repiä kylmään autoon, saivat olla kotona lämpimässä.

Illalla vielä ennen kotiinlähtöä kiersimme ihastelemassa Vanhassa kaupungissa: perinne jo tämäkin. Siellä on niin ihana wanhan ajan joulutunnelma, että sen haluaa joka jouluaatto itse kokea. Aina aiempina vuosina sieltä on tosin sammutettu katuvalaisimet, mutta nyt niissä paloi valo. Jäälyhtyjä oli lähes joka pihassa ja kynttilöitä joka nurkalla.

Loppuilta vierähti sitten kotoisasti kotona kynttilöiden ja jouluvalojen loisteessa. Joulupäivänä eli eilen saimme vanhempani ja veljeni vieraiksemme ja tänään vierailimme miehen vanhempien luona. Tähän Tapaninpäivään on mahtunut myös monen monta elokuvaa, ihanaa!, ja vielä on edessä iltasauna. Mutta kertokaahan, millainen joulu teillä on ollut?

Tapaninpäivän illasta,

Comments

 1. Niina ja 4kisua
  26.12.2012 / 20:34

  Joulu mennyt rauhallisesti syöden, saunoen , haudoilla käyden, kyläillessä ja aivan totaalisesti rauhoittuen. Kisut ei kyllä tunne käsitettä joulurauha ;D

  • 27.12.2012 / 10:59

   kuulostaa oikein kivalta! täällä on kisutkin ottanu aika rauhallisesti :)

 2. kipa
  27.12.2012 / 10:54

  mukavasti syöden ja leväten, joulukirkko ja hautausmaalla käynti. hei, kerrotko mistä toi upea kuusi on, minun nähdäkseni se on muovikuusi. oisi kiva saada yhtä tuuhea kotiin ;)

  • 27.12.2012 / 11:04

   tuo kuusi on jostain tavaratalosta monta vuotta sitten hankittu. tuuheita kuusia myy mm. Halpa-Halli ja Stockmann :)

 3. 27.12.2012 / 12:10

  Meidän joulu oli vähän toisenlainen, pahin painajainen minulle joka rakastaa sitä jouluruokaa ja suklaan mässäilyä. Lapset oli kuumeessa jo ennen joulua, mies mahataudissa ja minulla oli niin huono olo torstaista tiistaihin että ei ruoka maistunut ja kaikki valmiiksi tehdyt salaatit sai heittää pois ja kinkkuakin vain vähän maisteltu. No jos joku hyvä puoli niin ei tarvinnut harmitella painon nousua jouluruuista, ei laihis kärsinyt joulusta. Mutta kerkeäähän senkin vielä muuttaa uutenan vuotena. Sillon syödäänkin sitten vain joululta syömättä jääneet juustot ja suklaat. Jos tänään syötäis meidän perheessä jouluateria, onneksi noissa laatikoissa on vielä hyvin päiväystä :)

  Ankeaa joulua kuitenkin pelasti se lasten ilo kun pukki toi niin paljon ihania paketteja, harmi vaan kun oma kunto oli sen verran heikko ettei jaksanut ankarasti lasten kanssa leikkiä, mutta keretäänhän me vielä :)

  • 27.12.2012 / 15:42

   voi ei miten kurjaa sairastaa ja vielä jouluna!
   minäkin kyllä tykkään kovasti jouluruuista ja suklaistakin, mut tänä vuonna alko ennätysajoissa tökkimään, omituista :O. kuitenkin niitäkin niin paljon odotin…

 4. Alli
  27.12.2012 / 12:15

  Vanhassakaupungissa näytti olevan katuvalot pois joulupäivänä, ainakin ohi ajaessa olin näin näkevinäni :)

  • 27.12.2012 / 15:41

   jaa niinkö! ovat tainneet sitten hieman muuttaa tuota tapaa, joten ensi vuonna täytyy aaton lisäksi piipahtaa siellä myös joulupäivänä! :)

 5. Marika
  28.12.2012 / 19:59

  Meillä joulu meni tänä vuonna vähän eri tavalla kuin aikaisempina vuosina. Mies oli reissussa ja hain hänet aattoiltana lentökentältä kotiin, oli kyllä ihanaa nähdä monen viikon jälkeen :) Jouluruoat syötiin sitten muina päivinä. Kisut saivat paketit tottakai myös ja jouluruoat. Suihkutin pakettien sisään kissanminttua ja se villitsi kisut täysin ;)

  Itsellä sama juttu, että jouluruoka ja suklaa alkoivat tökkiä tosi pian. Kumma juttu kun kuitenkin pidän niistä kovasti enkä ennen jouluakaan niitä syönyt, joten siitäkään ei voinut olla kyse. Kinkun sijaan meillä oli palvattu kalkkuna, joka oli tosi hyvää. Sitä on vieläkin ja se onkin ainoa mikä ei vieläkään töki :)

  • 28.12.2012 / 20:39

   oli varmasti ikimuistoinen ja erilainen joulu :). mukava kuulla kuulumisia sieltä suunnalta <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.