Joulun lahjapaketteja

 

Sen verran piti kiirettä tuossa ennen joulua, etten ehtinyt postailemaan yhtään pakettikuvaa tänne, mutta voihan sen tehdä näin jälkeenpäinkin ;).
Tässäpäs siis muutama lahjapaketti tältä vuodelta:

Tämän vuoden paketteja koristi oikeastaan ainoastaan tuollainen lahjanauhasta tekemäni rusetintapainen. Lahjapaperia en ostanut ollenkaan; kaapista löytyi valmiina tämä ihana pieniruutuinen paperi:

Tuosta rullasta ei kaikkiin paketteihin riittänyt, mutta hyödynsin viime joululta säästämiäni kauniita lahjapapereita (kertaalleen jo siis käytettyjä, mutta eihän sitä edes huomannut!):

Nyt on lahjapaperivarastot ja pakettikorttivarastot käytetty, ensi vuonna sitten taas erilaisia! Harkitsen jopa tässä joulun jälkeisessä pienessä ahdistuksessani askartelevani ensi vuoden pakettikortit valmiiksi :D. Samaan tyyliin kuin tänä vuonna noiden Arabian kuvien kanssa, mutta nyt käyttäisin jämätapettejamme, niitä riittää edelleen vaikka millä mitalla! Kolme kaunista lahjapaperipalaa laitoin myös jemmaan; niin pieniä ettei niihin lahjaa voi paketoida, mutta voi ne pakettikorttien taustoina hyödyntää!

Onko muita joita surettaa, kun joulu on taas ohi?

En voisi kuvitellakaan, että nyt heti kylmästi riisuisin joulun kodista, teen sen vähitellen ja kuusi saa olla paikoillaan vielä ainakin viikonloppuun saakka, ehkä jopa vuodenvaihteeseen asti. Olohuoneen tähdet taidan jättää ikkunoihin loppiaiseen saakka, muuten tuo pimeys iskee liian voimakkaasti vasten kasvoja.
Voi Joulu <3. Jaksoin koko pimeän syksyn vain tuota vuoden upeinta ja tunnelmallisinta juhlaa odottaen, mitähän sitä odottaisi seuraavaksi… Seuraavaan jouluun on turhan pitkä aika. Huomaan kuitenkin, ettei tämä ahdistus joulun päättymisestä ole yhtä paha kuin viime vuonna ja iloitsen siitä! Ehkä tämä tästä nyt pikkuhiljaa kun päivänvalokin on jo alkanut lisääntyä :)
Huomiselle ajattelin kuitenkin vielä postailla jouluaiheesta: joulupäivän tunnelmista mm. joulupäivän kattauksen merkeissä. Mutta nyt, joulupöperöihin kyllästyneenä, alan laatia kauppalistaa; nakkikeitto ja omatekoiset sämpylät houkuttaa, karjalanpaistista puhumattakaan, samoin perunamuusi & uunimakkara miehen vanhempien tekemän herkullisen sinapin kera… Mutta tämän päivän ruoka on selvillä: tänään meillä herkutellaan subit, na-am! Mun lemppari on tällä hetkellä Kana Teriyaki parmesan-oregano -leivällä, sisällä runsaasti vihersalaattia, tuorekurkkua, suolakurkkua ja vihreää paprikaa, kevytmajoneesilla ja kaikilla mausteilla! Ehkä teilläkin mennään tänään subwayhin? :P

Comments

 1. Mari
  27.12.2012 / 12:41

  Ei se joulu vielä ohi ole. Ei ainakaan meillä. Ihan sujuvasti vietetään joulua arjen lomassa ainakin loppiaiseen saakka ja kuusikin saa koristaa kotia sinne saakka. Äitini lapsuudenkodissa olleen karjalaisen perinteen mukaan vasta Nuutti vie kuusen pois (Nuutin nimipäivä on muistaakseni 9.1.). Hyvää Joulua siis!

  • 27.12.2012 / 12:45

   meilläkin lapsuudenkodissani vasta Nuutinpäivänä loppui joulu, se on 13.1. :)
   jotenkin mulla tämä blogimaailma aiheuttaa tämän et kamala, miten ihmiset voi ku seinään lopettaa joulun jo tapaninpäivänä tai tänään! ehkä mun on paras lukea blogeja vasta loppiaisen jälkeen, sillä tämä tunteilija ei noin vain nappia painamalla toimi :D. joten joulutunnelmia vielä huomenna! (ainakin)

   • Mari
    27.12.2012 / 12:50

    Onhan se aika älytöntä, jos joulua ensin valmistellaan kuukausi ja sitten se on kolmessa päivässä ohi. Eikö voisi vain olla ja nauttia hetkestä, eikä koko ajan suunnitella jotain uutta ja tulevaa. Elämä on tässä ja nyt. Joulu on tässä ja nyt. Ei se vielä mennyt. Nykyajan ihmiset ei aina muista pysähtyä.

    • 27.12.2012 / 12:55

     mun joulunaika alkaa loka-marraskuun vaihteessa et mulle se valmisteluaikakin on pidempi kuin yksi kuukausi :). mä itse alan tossa vuodenvaihteessa suunnata tulevaan ja intoilla uudesta alkavasta vuodesta, silloin joulu tuntuu mun osalta olevan täysin ohitse. ja pientä surua siitä, että se on ohitse, lievitän tulevilla ihanilla asioilla, haluan suunnata sitten jo tulevaan enkä menneeseen. puhut totta tuosta että ihmisten pitäis enemmän nauttia hetkestä eikä vain havitella koko ajan jotain muuta: arvostaa sitä mitä jo on, sillä hetkellä :)

 2. 27.12.2012 / 13:16

  Kyllähän se jo pikkuisen alkaa tuntua siltä, että joulu alkaa olla ohitse. Vielä mekin nautimme joulukoristeista ainakin tämän viikon, mutta jotenkin sitä sitten taas nauttii siitäkin, että saa riisua talon joulusta ja laittaa muuta jännää sisustusjuttua esille! :)

  • 27.12.2012 / 22:28

   oon hyvin samoilla linjoilla ku sinäkin! jotenkin täytyy vain eka käsitellä tämä asia, ennen kuin on valmis luopumaan joulusta kokonaan, heh :). tämän ymmärtää vain toinen jouluihminen!

 3. 27.12.2012 / 13:31

  Mua kans surettaa, että nyt se joulu on ohi. Meillä kyllä joulutamineet saavat pysyä loppiaiseen saakka ja kuten edellä on jo kommentoitu, niin viimeistään Paha Nuutti ne viepi pois :)

  • 27.12.2012 / 22:29

   kiva että on muitakin, se on lohdullista kuultavaa :).

 4. Neiti Yrjänä
  27.12.2012 / 15:21

  Suru puserossa on täälläkin. Mulla vain se ”joulu on kohta ohi” -morkkis meinaa tätä nykyä iskeä jo aaton aatto iltana!
  Oma joulun odotukseni alkaa jo syyskuussa, kun ostan ensimmäiset joululahjat ja kaivelen kynttilät kaapista. Joulua odotetaan hartaasti koko syksy ja alkutalvi kotia pikkuhiljaa koristellen ja jouluruokia suunnitellen. Pitäisi todellakin osata nauttia hetkestä ja olenkin yrittänyt tänä vuonna vain kuunnella ja katsella jokaista hetkeä joulussa. Joulukuusi ja -valot pidetään loppiaiseen saakka ja senkin jälkeen kynttilöitä poltetaan vielä maaliskuuhun saakka.
  Toki uudella vuodella on ollut aina myös suuri merkitys itselleni, onhan se aina uuden alku, täynnä toivoa ja uusia mahdollisuuksia!

  • 27.12.2012 / 22:33

   voih, purskahdin ihan nauruun tuon sun toisen lauseen kohdalla: sama ajatus ollut mullakin! nytkin jo ihan pikkasen surin joulun loppumista aatonaattona, tavallaan valmistin itseäni ettei iske niin paha ahdistus kuin vuosi sitten ja näköjään se sitten toimikin :)
   kyllä mullakin on joulu mielessä heti kun kesä on ohi ja sen avulla jaksan koko syksyn pimeyden :). joulun odotus on niin parasta aikaa <3
   jouluna aika jotenkin pysähtyy ja joulu kokoaa yhteen koko sen vuoden ja sitä "haahuilua" jatkan ihan hyvällä omallatunnolla vuodenvaihteeseen asti. sitten on taas aika suunnata uuteen vuoteen kun vanha on ns. käsitelty :)

 5. pirjo
  27.12.2012 / 20:26

  Onneksi meillä kaikilla joulunostalgikoilla on tämä blogi, jossa saamme fiilistellä! Tosin meillä syötiin jo eilen nakkisoosia ja perunamuusia. Oli niiiiiin hyvää. Piparit ja suklaa ei kyllä enää osu eikä uppoa. Aion pitää lasipallot lampussa killumassa vielä jonkin aikaa, samoin kuin ”Pohjantähdeksi” ristimäni läpinäkyvän joulutähtikoristeen keittiön korkeissa ikkunoissa. Ja onhan minulla (tänä vuonna valkoinen) amaryllikseni. Siihen pukkaa jo kolmatta kukkavanaa. Ekassa oli kaks kukkaa ja toisessa vanassa NELJÄ. En jaksa lähteä ramppaamaan alennusmyynteihin. Tai ehkä sittenkin – hakusessa on makkarin pöytälamput… valolla on hyvä aloittaa uusi vuosi.

  • 27.12.2012 / 22:38

   ihana että koet tämän fiilistelypaikaksi <3
   tästä sun ihanasta kommentista sain idean, että ripustan jouluisten koristeiden tilalle ruokailutilaan vuosi sitten lahjaksi saamani valkoiset lasilinnut, eivät ole liian jouluiset, joten niitä voi katsella koko talven! ei ole sitten ihan niin tyhjää kun ottaa joulupalloja ja -valoja pois :)
   ja osuit niin naulan kantaan tuossa valoasiassa! mulla on niin samoja ajatuksia! esim. kaksi vuotta sitten aloin harkita Soihtu-valaisimeni hankintaa näihin aikoihin ja helmikuussa sen sitten ostinkin. viime vuonnakin alkuvuodesta starttas valaisinmietinnät ja niitä olen pyöritellyt mielessäni nytkin :D myöskin innoissani ihastelen uusia taulujani ja suunnittelen niille paikkoja.

 6. 28.12.2012 / 08:11

  Sinulle on toive-haastetta blogissani :)

  • 28.12.2012 / 13:30

   kiitokset haasteesta! :)

 7. Jaana
  28.12.2012 / 08:24

  Hei, täällä podetaan myös ahdistusta ja kuusi saa olla vuodenvaihteen yli
  Paikallaan. Olen aika vasta tutustunut blogiisi ja täällä viihdyn. Taidamme olla saman kaupungin asukkeja.:)

  • 28.12.2012 / 13:31

   ilahduttavaa kuulla, mukava että olet löytänyt blogini pariin :) aina mukava ”tavata” täällä saman kaupungin asukkaita! kiva että jätit viestiä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.