Kurkistus Joulupäivään

 

Kuten tässä viikolla mainitsinkin, saimme joulupäivänä vieraita, joiden kanssa istahdimme syömään joulupäivän päivällistä. Katoin pöydän vähän ennen hämärän tuloa.
Tämä oli muuten ensimmäinen joulu, kun ostin tulppaaneja: punaisia ja valkoisia. Olin jo unohtanut kuinka pian ne menevät huonon näköisiksi: lehdet kellastuu ja näyttävät muutenkin huonoilta. Joulupäivänä pelastin punaiset tulppaanit kattaukseen; katkoin tulppaanit ja heitin kellastuneet lehdet pois.

Asettelin tulppaanit noihin Iittalan laseihin (en tiedä yhtään mikä sarja on kyseessä?), joita sain lapsuudenkodistani mukaani reilut 10 vuotta sitten muuttaessani omilleni. Pelkässä vedessä näyttivät vähän valjuilta, joten lisäsin lasiin reilun kourallisen hopeisia koristekivitähtiä (näkyvät myöhemmissä kuvissa), jotka kynttilänvalo toi kivasti esiin.

Enää en taida jouluksi hankkia tulppaaneja: mulle tulppaanit kuuluu olennaisesti kevääseen ja kevään odotukseen, ei jouluun. Ja ennen kaikkea ihanissa, hempeissä, mutta aika pirteissäkin sävyissä: valkoisia, keltaisia, hennon vaaleanpunaisia ja pinkkejä, ehkä lilojakin, mutta ei näitä tummanpunaisia, nämä ei tunnu omilta. Mutta tulipahan tämäkin nyt koettua, testattua ja todettua :)

Kattaus ei ollut tässä vaiheessa vielä ihan valmis: jälkiruokakulhot lusikoineen puuttuivat.

Multa on jotenkin mystisesti kadonnut yksi kirkas Iittalan Kivi-kynttilälyhty. Mulla on ollut niitä kirkkaina neljä, ennen joulua oli vain kolme. Joululahjaksi sain yhden, joten niitä on taas neljä, mutta häiritsee kovasti missä se yksi on. Oon yleensä aika tarkka tavaroistani ja siitä, missä niitä säilytän, joten tuntuu hassulta että yksi olisi noin vain kadonnut…

Takkatulen sijasta takassa paloi taas kynttilät; lämpöä oli riittämiin ilman takkatultakin. Ruokailun ja kahvittelujen välissä pelasimme kivaa Iskelmä-peliä; siinä missä elokuvat niin myös seurapelit kuuluvat joulunpyhiin!

Viimeisiä viedään; ei vain joulupostauksissa vaan tämän vuoden päivissä, joten ei muuta kuin mukavaa vuoden viimeistä viikonloppua!

Comments

 1. SanMa
  28.12.2012 / 12:18

  Kauniita kattauskuvia! Minustakin tulppaanit kuuluvat kevääseen ja juuri mainitsemissasi väreissä, en malta odottaa, että saan laittaa maaliskuun tienoilla keltaiset tulppaanit pöydälle. Ja tuosta tavaroiden katoamisesta, minäkään en saa rauhaa ennen kuin kadonnut tavara on löytynyt, oli se sitten mikä tahansa. Olen ollut sellainen jo lapsena (mm.monta kertaa kotona tyhjennettiin imurin pölypussi, kun minun 1cm kokoinen pikkuesine oli kadoksissa) :)

  Mukavaa loppuvuotta sinulle!

  • 28.12.2012 / 13:34

   voi kiitos! mä yleensä alan haalia tulppaaneja jo tammikuussa :P
   joo vähän ärsyttää kyllä ku en ymmärrä missä se kynttilälyhty voi olla! oon aina säilyttäny niitä tuossa ruokailutilan kaapissa ja se yksi tosiaan nyt puuttuu :O toivottavasti tulisi vielä jostain jotenkin mystisesti vastaan!

 2. pirjo
  28.12.2012 / 18:18

  Kekseliäisyytesi yllättää minut tämän tästä. Toi tulppaanijuttu oli mainio ja kaunis. Aloin lisäksi suunnitella keltaisia ja vihreitä lyhtyjä pääsiäispöytään. Pähkinäpuun oksat maalaan spraymaalilla hopeisiksi ja piirrän taidetussilla omat kuviot pääsiäismuniin, jotka sitten ripustan noihin hopeisiin oksiin. Saattaa olla, että koristeet ovat tänä vuonna lyhtyjä/lasituikkuja lukuunottamatta melko mustavalkoisia. Kuka on sanonut, ettei tuikkuja voisi polttaa vielä maalis-huhtikuussa? Kuten huomaat, mieli lentää jo kevääseen. Tehdään sen valmistelusta yhtä ihanaa kuin joulun odotuksesta. Pian kaikki on ihanalla hiirenkorvalla…;)

  • 28.12.2012 / 20:49

   oi että, onpa ihana kuulla moista! itse kun en itseäni mitenkään kovin kekseliäänä pidä :)
   voi pääsiäinen taitaakin olla seuraava juhla, kun saa kotia koristaa! viime pääsiäisenä oikein väri-ilottelin: oli keltaista, limenvihreää, hempeän vaaleanpunaista ja pinkkiä, nam!
   kolme viimeistä lausettasi on aivan ihania, jäivät soimaan päähäni! saivat myös mielen kovin keväiseksi :). kyllä ehdottomasti tehdään, rakastan kevättä tuoksuineen ja väreineen yli kaiken. sitä on ihana odottaa, taidan pitää keväästä jopa himpun verran enemmän kuin itse kesästä :)

 3. Marika
  28.12.2012 / 19:48

  Aivan mielettömän kaunis kattaus, sinä se osaat luoda lämminhenkistä tunnelmaa :)

  Onkohan siellä käynyt joulutonttu kaapeilla ;)? Ei vaan, se on tosi häiritsevää kun on ihan varma, että jokin tietty tavara on tietyssä paikassa eikä se siellä olekaan ja on mystisesti kadonnut.

  • 28.12.2012 / 20:44

   voi miten kultaisesti sanottu, kiitos Marika <3
   mä jo mieheltä kyselin, jos hän ois "unohtanu" mainita et ai niin, se yks meni rikki, mut ei kuulemma oo niinkään käyny… ;) oon tainnu käyttää sitä unissani ja sit laittanu vähän turhan hyvään jemmaan, hehe!

 4. 28.12.2012 / 20:07

  Niin kaunis kattaus! Hassua että noin vain se kynttilälyhty on voinut kadota, toivottavasti löytyy jostakin (ja ehjänä). Meillä tuossa tilanteessa voisi jo melkein arvailla, että syyllinen saattaisi löytyä lasten keskuudesta.

  Oikein ihanaa loppu vuotta ja uutta vuotta, pitää jo etukäteen toivotella, kun niin harvoin tulee kommentoitua. :)

  • 28.12.2012 / 20:42

   ooh, kiitos niin paljon Satu!
   yritin muistella milloin viimeksi oon käyttäny niitä kaikkia kerralla, mut en muista… kysyin kyllä jo mieheltäkin et onko se hänellä rikkoutunut, mut ei ainakaan tunnustanut :D. ehkä mä oon unissani kattanu pöytää ja laittanu ne sitten hyvään talteen ;D
   ja kiitos, ihanaa vuodenvaihteen aikaa sinullekin! kiitos että ehdit nyt jättää viestiä (mulla sama vika tuon kommentoinnin suhteen…).

 5. MuuMuu
  28.12.2012 / 22:11

  Moi, Minulla olisi yksi kysymys, kun teiltähän löytyy tuo Le Klint 172. :) Posti toi minullekin samanmoisen äsken, mutta minä rukka en ymmärrä, että miten tuo mukana tullut johto tulisi tuohon valaisimeen kiinnittää, eikä minkäänlaisia ohjeita tullut… Johdosta lähtee 3 pitkää metalliketjua, enkä millään tajua mikä niiden funktio on, ja miten ne tuonne lampun sisään tulevat. :/ Eli muistatko vielä miten tuo lamppu kiinnitettiin siihen johtoon? Aloin jo epäilemään, että olen saanut vääränlaisen johdon.. FDS:äänkään ei voi ennen maanantaita olla yhteydessä, ja palo saada lamppu kattoon olisi tietysti kova :) Kiitos miljoonasti jo etukäteen!!

  • 28.12.2012 / 22:39

   moi MuuMuu :)
   käytiin äsken miehen kanssa yhdessä kurkkimassa Le Klintiämme eikä meidän versiossa ainakaan ole mitään metalliketjua. mies laittoi meillä ihan sen valkoisen virtajohdon varjostimen sellaisen poikkiriman välistä paikoilleen, mitään metalliketjuja ei ole näkyvissä. en mä tiedä onko tuo meidänkään oikeaoppisesti laitettu, mut järkevältä se ainakin näyttää ja valo palaa :D
   etkö voi vaan pujottaa sitä valkoista virtajohtoa varjostimen sisään ja laittaa lamppua sen päähän, ilman niitä metallisia härpäkkeitä (kyselee blondi)? ;D

 6. MuuMuu
  28.12.2012 / 23:08

  Kiitos paljon nopeasta vastauksesta! Ok, eli meillä on varmaan väärä johto, tästä tosiaan lähtee 3 kpl noin 40 senttistä metalliketjua tuollaisesta metallimötikästä keskeltä johtoa… Ketjut kyllä saisin irti, mutten kyllä taida keksiä miten saisin tuon johdon pysymään tuolla varjostimessa, ainakaan ilman mitään nippusiteitä.. ;) No, pitänee pyytää uusi johto maanantaina.

  • 29.12.2012 / 09:51

   no voi että, olipa moka FDS:lta :/

 7. Niina ja 4kisua
  29.12.2012 / 07:53

  Jos iittalan tuikku on paikassa :täydellinen jemma ;D Mulla katosi mystisesti reppusuojus, ei sitten niin mistään löydy. Ja väittävät jotkut että pesukone ”syö” toisen sukan häviksiin ;D Elämä on ;)
  Ihanaa uudenvuoden odotusta! Mietin itse että uskallanko jättää kisut kotiin aattona kun raketit vähän pelottaa…mamin pitäisi mennä 40v synttäreille…(jos jättäisi valot päälle ja radion auki…vois auttaa???)

  • 29.12.2012 / 09:54

   jep, siellä se varmasti on! kyllä uskallat jättää kisut kotiin: ei sun kotonaolo paljoakaan kisuja helpota, vaikka me niin haluttais ajatellakin. se auttaa ainoastaan sua itteäs… tai näin sanoisin kokemuksesta :D. jätä radio päälle, joitain valoja palamaan ja kaikki verhot kiinni niin hyvin menee :)

 8. Nimetön
  29.12.2012 / 14:42

  Hei! Katseeni kiinnittyi teidän upeaan takkaan, siihen kuinka puhtaana tuo on pysynyt.
  Meillä olisi edessä takan pinnoituksen valitseminen. Olemme miettineet jotakin valkoista hiertopinnoitetta. Mutta meitä epäilyttää puhtaana pysyminen. Ei ole kiva jos uusi takka on heti musta. Millä teidän takka on pinnoitettu?pystyykö sitä pyyhkimään yhtää ja kuinka huokoista se on? Olisin erittäin kiitollinen jos jaksat kertoa omia kokemuksiasi:)

  • 29.12.2012 / 21:52

   heippa! takan ihan valkoisena pysyminen on ollut mulle itsellenikin iloinen yllätys :)
   meidän takan pinta on sileä, halusin sileän juuri siksi että sitä olisi helppo pyyhkiä, mutta ei tosiaan ole juuri tarvinnut pyyhkiä. meidän takka on pinnoitettu LR+-pinnoitteella (samalla kuin sisäseinämme). takka on myöskin maalattu ihan samalla sisäseinämaalilla kuin seinät, hyvin on pysynyt nyt jo kolmatta vuotta.
   toivottavasti tästä oli jotain apua!

 9. alma
  30.12.2012 / 19:42

  Moikka!

  Oletko mistä ostanut nuo serviettirenkaat vai askarrellut ne itse?

  Terkuin Alma

  • 30.12.2012 / 19:55

   moi Alma! nuo servettirenkaat ostin Pentikiltä jokunen vuosi sitten :). samanlaisia näin vielä syksylläkin siellä.

 10. Kati
  2.1.2013 / 08:46

  Heipä hei! Minulla tulppaanit kuuluvat jouluunkin, mutta vain valkoisena ja punaisena ja varsinkin valkoisina – en ole niin punaisen ystävä. Ihmeen huonoilta tosiaan näyttivät tulppaanisi! Supussa ja pintakin kuin ylikukkineissa. Minulla kestävät hyvin hieman (alle) viikon, ja pidin niitä sitä ennen tallin kylmässä viikon kun ostin hyvissä ajoin, ettei tarvitse pelkkiä tulppaaneja mennä ostelemaan kaupan ruuhkiin. Teen tulppaaneista muhkeita kimppuja havunoksilla (osassa kävyt mukana) ja osaan laitoin leikkoamaryliksia mukaan. Nyt on kyllä ihanaa, kevät kun alkoi minulla virallisesti vuoden ensimmäisestä päivästä =) ja nyt on joka viikonloppu kotona tulppaaneja. Valkoiset ovat suosikkeja olivatpa ne kerrottuja tai ei, mutta muutkin värit kelpaavat.

  Mukavaa tätä vuotta!

  Kati

  • 2.1.2013 / 12:16

   mulla valkoiset tulppaanit kuuluu niin ehdottomasti tähän alkuvuoteen (maalis-huhtikuuhun saakka), etten enää kyllä joulukuussa osta! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.