Alkuvuoden ajatuksia

 

Paluu arkeen koitti tänään niin meidän kuin varmasti monen muunkin kodissa. Tulihan tuota jo kaksi viikkoa enemmän tai vähemmän lomailtuakin, joten ihan mukavaakin palata normiarkeen. Ensi viikko taitaa olla ensimmäinen normaalimpi viikko, kun loppiainenkin osuu taas viikonlopulle ja viikko alkaa jo maanantaina. Joten hyvästi haahuilupäivät, tervetuloa arki ja rutiinit!

Kun tässä muutama päivä sitten tein tuota vuoden 2012 muistelupostausta, törmäsin vuoden takaiseen lauseeseen; tämä esiintyi tuolloinkin alkuvuoden postauksessani:

Don’t cry over the past, it’s gone.
Don’t stress about the future, it hasn’t arrived.
Live in the present and make it beautiful. 

Sopii erinomaisesti paitsi jokapäiväiseen elämään, myös hyvin näin vuoden alkajaisiksi. Tuota ajatellessani huomasin, miten se sopii myös joulun kaipuuseeni. Ja siihen joulusta luopumisen vaikeuteen. Suretti, että joulu oli ohi, mutta huomasin, että joulukoristeiden katseleminen vain pahensi sitä surua ja sai oloni tuntumaan siltä, kuin roikkuisin menneessä. Niinpä meidän joulukuusi lähti varastoon säilöön jo 29.12. Se oli koristeineen liian jouluinen katseltavaksi. Muutkin joulukoristeet säilöin laatikoihinsa odottamaan seuraavaa joulua, ei lokakuuhun ja joulufiilistelyiden aloittamiseen enää niin pitkä aika ole vai mitä :). Nyt enää muutama tähti valaisee pimeitä iltojamme, mutta nekin poistuvat pikkuhiljaa ja viimeinenkin viimeistään Nuutinpäivänä. Jouluhaikeus on vaihtunut intoiluun alkaneesta vuodesta.

Nyt kun olen tässä pikkuhiljaa laittanut joulua pois, olen jo alkanut miettimään kotimme talvilookia. Joulun mentyä haluan kotiin kovin pelkistetyn lookin, sellaisen puhtaan pöydän, mihin alkaa sitten rakentaa asioita. On monenlaista pientä projektia odottamassa ja haaveissa, nekin näkee selvemmin, kun on ikään kuin puhdas pöytä pohjana. Syksyn aikana oli sen verran muita kiireitä, että kotiprojektit joutuivat odottamaan. Mies on edelleen kovin kiinni kesämökin rakentamisessa, joten en tiedä mitä ehdimme kotona toteuttamaan, mutta aika näyttää.
Yksi projekti liittyy keittiöön, yksi eteiseen & aulaan, yksi makuuhuoneeseen… Muutama upea taulukin tulee kotiamme koristamaan lähiaikoina, esittelen ne teille joku päivä. Niille täytyy vain ensin löytää paikat täältä kotoa, siinä onkin miettimistä!

Hyasintit kasvoivat ruukuissa melkoisen pitkiksi: varret kaartuivat ja hipoivat jo pöydän pintaa, joten leikkasin kukinnot talteen. Eivät mielestäni näytä ollenkaan jouluisilta näin. Kauniita valkoisia kukkasia!

Muutama sana blogistani! Blogini tulee varmasti jatkumaan tällaisenaan, vaikka vuosi vaihtuikin ;), tuntuisi oudolta jos näin ei olisi. Jos blogini tästä kovasti muuttuisi, täytyisi minun muuttua myös ihmisenä; sen verran omana itsenäni tätä tulee tehtyä. Tämän näkökohdan vuoksi katson aina hiukan huuli pyöreänä lukijoiden toiveita/vaatimuksia blogien muutoksille – siinähän vaatii samalla ikään kuin ihmisen blogin takana muuttuvan. Tottakai riippuu hiukan blogin luonteestakin: toiset antavat itsestään enemmän kuin toiset, mutta mielestäni juuri tuo piirre erottaa blogit lehdistä – kirjoittajan vuoksi (tai ansiosta :)) koen blogit henkilökohtaisempina kuin lehdet.
Koska blogini aihealueet ovat nämä täällä jo nähdyt, niin olisiko teillä niihin liittyen jotain toiveita? Tarkoitan, toivoisitteko kenties jonkin aihealueen juttuja lisää? Kirjoitan blogia vahvasti fiiliksen mukaan: nytkin postausluonnoksissa on nelisenkymmentä juttua, mutta en tarttunut yhteenkään niistä, vaan fiiliksen mukaan aloin kirjoitella näitä mielessäni pyöriviä ajatuksia. Kuten olen aiemminkin sanonut: jokaiselle aiheelle/postaukselle on oma inspiraatioaikansa ja niitä rauhassa odottelen :D. Joinain päivinä on enemmän aikaa kirjoitella kuin toisina, joten joskus aiheet valikoituvat sitäkin kautta. Jonain päivänä, kun on inspiraatiota, saatan luonnostella eri postauksia kolmekin tuntia, jonain päivänä ehdin hädin tuskin kommentit julkaisemaan (kommenttien julkaisu minulla on päällä mm. siksi, että näen kaikki vanhempiinkin postauksiin tulevat kommentit/kysymykset, joita tulee kohtalaisen paljon). Joskus taas on päiviä, kun otan satoja valokuvia ja sen jälkeen seuraa mahdollisesti viikon valokuvaustauko. Ihanan vaihtelevaa! Ja ihanaa, kun on mahdollista odottaa niitä erilaisia inspiraatiohetkiä eikä tästä sen vuoksi tule mitään pakkopullaa. Tämä bloggaaminen saa myös tasaisin väliajoin aikaan sellaisia pakahdun innosta ja ilosta –tunteita. Esim. silloin, kun tuntuu että postausideoita on mielessä kymmenkertaisesti aikaan nähden; tuntuu ettei niitä ehdi koskaan saamaan blogiiin asti eikä tiedä mistä päästä aloittaisi tai vaikka silloin kun saa lukijalta ihanan viestin, oli se sitten blogikommentti tai sähköposti. Nämä tunteet on juuri sellaisia bloggaamiseen vahvasti koukuttavia tunteita.

Nytkin intoilen, sillä mulla on monta uutta postausideaa mielessäni. Osa liittyy kevääseen, voisivat ajoittua maalis-huhtikuuhun, joten niiden kanssa joudun vähän pinnistelemään :D. Tämä kasvattaa siis hiukan myös kärsivällisyyttä, joka on ainakin minulle hyväksi.
Mutta tällaisia ajatuksia näin vuoden alkajaisiksi. Että jos joku siellä miettii oman blogin perustamista niin ei muuta kuin tuumasta toimeen!

Comments

 1. 2.1.2013 / 13:48

  Ihanaa että kevät alkaa jo pikku pikku hiljaa tulemaan ;) Tai ainakin siltä tuntuu kun vettä sataa ja lumet sulaa pois.. Mutta nautitaan tästä talvesta vielä muutama kuukausi, sitten voi alkaa taas laittaa keväisiä värejä esille kotiin <3

  • 2.1.2013 / 13:57

   voi, mä en halua vielä kevättä ku talvi on vasta alkanut :D. otan sata kertaa mieluummin lumen pakkasineen ku tämän kamalan loskan :/. lumet voi mun puolesta sulaa maalis-huhtikuussa, siihen asti saa olla talvi :)

 2. Jenna
  2.1.2013 / 13:57

  Jatka samaan malliin, tämä on tälläisenään juuri paras! Joka päivä luen postauksesi, vaikken monesti kerkeäkkään kommentoimaan. On kiva hetkeksi paeta arjen kiireitä tänne näin :) ja hei myöhäiset uudenvuoden toivotukset!

  • 2.1.2013 / 13:58

   oi ihana kuulla Jenna! kiva että käyt päivittäin, tosi kiva :) ja kiitti samoin!

 3. Anne
  2.1.2013 / 14:03

  Minä meinasin myös riisua kuusen jo uuden vuoden päivänä, mutta mies pisti vastaan; ”niin kova työ tehtiin koristelussa ja on se niin hieno” :). Näin ollen kuusi sai lisäaikaa viikonloppuun, jolloin kannetaan varmasti ulos! Ihana on aina laittaa joulua, mutta aika pian ylimääräiseen koristeluun kyllästyy ja haluaa, kuten sanoit, ”siivota pöytä” :)

  • 3.1.2013 / 11:49

   heh, tuon takia meillä tulee joulukuusi jo itsenäisyyspäivän tienoilla :). sitä on mukava katsella reilusti ennen joulua, mutta ei kovin monta päivää joulun jälkeen.

 4. 2.1.2013 / 14:05

  Mukavaa kuulla, että konkaribloggaaja pohtii ihan samoja asioita, kuin tällainen keltanokkakin :) Blogini on vielä uusi, moderniin ja kotoisaan sisustukseen keskittyvä, toki mukaan mahtuu paljon elämän muitakin iloja. On uskomatonta, mikä fiilis tulee kun tajuaa, että joku on todella käynyt lukemassa postauksen, katsomassa kuvan ja vielä jaksanyt jättää kommentinkin. Olet tervetullut vierailulle, toivottavasti ”tavataan” kommenttiboksissa ;) http://modernistikodikas.blogspot.fi/

  • 3.1.2013 / 11:50

   hymyilytti tuo konkaribloggaaja, heh.
   kävinkin blogissasi silloin kun ekan kerran siitä viestin jätit, tuunpas katsomaan onko uusia juttuja!

 5. SanMa
  2.1.2013 / 14:13

  Jatkan lukijana tulevanakin vuonna :) Minäkin keräsin jo joulukoristeet pois, muutama jouluvalo (tai kausivalo) jäi vielä, mutta kaikki muu pois. Huomasin, että minulla on joulun jälkeen vähän aikaa semmoinen ”väritön” kausi ja pikkuhiljaa kevään edetessä on mukava taas lisäillä kotiin väripilkkuja ja kukkia.

  Mukavaa alkanutta vuotta! Innolla tulevia postauksia odottelen :)

  • 3.1.2013 / 11:51

   mulla ihan samat ajatukset kuin sulla! ja täälläkin loput valot taitaa saada kyytiä viikonloppuna :)

 6. 2.1.2013 / 14:20

  Onpa kauniita kuvia!! Ihanaa alkanutta vuotta!

  • 3.1.2013 / 11:52

   voi kiitos kehuista R! :) samaa sinulle!

 7. Heli
  2.1.2013 / 14:56

  Muutama sananen…
  Kiitos blogistasi! Se on ensimmäisiä blogeja, joihin oikeastaan tutustuin ja googlen kautta ”törmäsin”suunnitellessani kotiimme keittiö ja lattiaremonttia. Minulla oli haaveita mustavalkoisesta keittiöstä ja vaaleista lattioista! Bingo -sanoin kun näin kotisi kuvat! Ne inspiroi meitä niin paljon (kuvathan edelleen kertovat enemmän kuin tuhat sanaa…). Käytimme niitä apuna oman keittiömme suunnittelussa keittiöfirmankin kanssa. Joku voisi sanoa sitä matkimiseksi, minusta se on hyvien ideoiden jakamista ihmisten kesken. Tänäpäivänä nautin vaaleista lattioistamme ja korkeakiiltovalkoisesta keittiöstämme, joka sopii uskomattoman hyvin vanhaan maalaistaloomme. KIITOS siis blogistasi, johon olen koukkuuntunut muiden ihanien blogien tavoin! Jatka samaan malliin jakaen postauksia aiheista, jotka Sinua inspiroi. Et arvaakkaan kuinka moni saa ihan konkreettista apua oman kotinsa sydämeen! <3

  • 3.1.2013 / 11:57

   voi et usko miten hyvä mieli tuli tästä viestistäsi, kiitos kovasti Heli! ihan mahtava kuulla, että postauksistani on oikeasti ollut hyötyä jollekin, aika paljon vaivaa esim. niiden keittiöjuttujen kanssa silloin aikoinaan näin. ja muistan, miten joku lukija silloin kirjoitti ettei enää jaksa lukea mun keittiöjuttuja, et hän osaa jo ulkoa meidän keittiön materiaalit yms. :D hän ei ehkä ajatellut, et niistä postauksista voi jollekin olla hyötyä tulevina kuukausina/vuosina, ei vain sillä hetkellä, ja se mielessäni ne teinkin. keittiö- ja kodinhoitohuone -postaukseni ovat edelleen blogini luetuimpien juttujen joukossa, vaikka niiden kirjoittamisesta on lähes kaksi vuotta aikaa :).
   kiva että näit vaivaa ja mainitsit asiasta, aina mukavampi saada viestiä kuin katsella tilastoja ;)

 8. jAsmiN
  2.1.2013 / 16:29

  On mahtavaa että oot jaksanut kirjottaa ja jaksat yhä edelleen :) Blogiasi on niin mukava lukea kun postauksetkin ovat mielenkiintoisia :)
  2011 löysin blogisi ja mukana ollaan tänäkin vuonna!

  • 3.1.2013 / 12:00

   kiitos kivoista sanoistasi! mukavaa päivää sulle :)

 9. Rags
  2.1.2013 / 17:27

  Blogisi on juuri ihana tallaisena! Tosin kissoista ei koskaan voi olla liikaa juttua… <3
  Jos jotain "taytyy" toivoa, niin ruokapostauksia olisi kiva lukea, kun tuntuu etta itse syodaan aina samoja ruokia viikosta toiseen… :-)

  • 3.1.2013 / 12:01

   kiitos! yritän pitää mielessä tuon ruokajutun, mutta tässä taloudessa on vähän sama ongelma :P

 10. Lakeudelta
  2.1.2013 / 19:55

  Täällä myös tyytyväinen blogisi pitkäaikainen lukija! Seuraan kommenttejasi lähes päivittäin. Sisustustyylisi on ihailtavaa, pidän tavastasi saada pienellä tavaramäärällä kaunista aikaan. Lentävä lause ”less is more” tarkoittaa juuri sinun sisustusta!
  Olen saanut paljon inspiraatiota ja hyvää mieltä blogistasi.
  Toivottavasti jaksat bloggailla vielä pitkään!
  Hyvää alkavaa vuotta!

  • 3.1.2013 / 12:02

   oi kiitos, olipa ihana tämä viestisi! ja niin ihana kuulla, että olet inspiroitunut ja saanut täältä hyvää mieltä, voiko parempaa palautetta saadakaan!
   kiitos samoin sinulle :)

 11. Marika
  2.1.2013 / 22:53

  Olen ollut blogisi lukija ihan alusta asti ja tykkään tosi paljon lukea blogiasi. Siinä on lämminhenkinen, persoonallinen ja humoristinen aito ote ja huomaa, että teksit tulevat sydämestäsi ja näet blogin eteen todella paljon vaivaa. Jatka siis samaan malliin :) Ja kisuja ei ole koskaan liikaa, niiden hupaisia kuulumisia on aina kiva lukea :)

  • 3.1.2013 / 12:04

   voi kiitos Marika, tuli niin hyvä mieli tästä <3
   kisujuttuja tulossa lähipäivinä :)

 12. Pinjan pohdintoja
  3.1.2013 / 10:41

  Moi!
  Olen ollut blogisi vakkarilukija jo pitkän aikaa. Sisustusmakumme on hyvin samanlainen, siitä kiinnostus lukea jokainen postaus =) Jatka vain samalla linjalla tänäkin vuonna. Itse tein eilen sen, mitä olen jo suunnitellut jonkin aikaa, mutta olen epäillyt, ettei taidot ja uskallus riitä. Avasin oman blogin. Viimein yöllä puoli kahden aikaan sain ekan postauksen julkaistua. Jännää =) Käyhän kurkkaamassa blogia ja kommentteja voivat jättää muutkin. Blogi on siis vielä aivan alkutekijöissään ja hakee muotoaan. Kaikenlaisia ehdotuksia oteaan vastaan. Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

  • 3.1.2013 / 12:07

   mahtava kuulla! paljon onnea uudelle blogillesi, kävin kurkkaamassa :)
   sulta tais jäädä linkki blogiisi, lisään sen tähän:
   http://pinjanpohdintoja.blogspot.fi/

   siitä kellonajasta, että muuta se asetuksista Helsingin ajaksi, niin postauksiin tulee oikea kellonaika :)

 13. Anne
  3.1.2013 / 16:30

  Ihanaa Uutta Vuotta! Blogisi on aina vaan koukuttava, kaunis ja hauska. Oli päivä millainen tahansa, saatte matikaisten kanssa minut aina hyvälle tuulelle.

  Olen jouluihminen ja terassilleni kausivalot ilmestyvät viimeistään marraskuussa ja kyllä ne aina vähintään tammikuun loppuun asti palavat. Mutta haikeus joulun mentyä, tuntuu vain vuosi vuodelta pahenevan. Niinpä uudenvuodenpäivänä oli pakko purkaa joulukuusi pois. Kuitenkin kaikki jäljelle jääneet joulujutut tuntuivat jotenkin ahdistavilta ja niinpä samoin tein vaihdoin verhot, sohvatyynynpäälliset, huovat, koriste-esineet jne. En jättänyt kuin yhden kirkkaan ”pleksi”-tähden ikkunaan, kun ei minusta edes ole erityisen jouluinen. Joulukukatkin oli siinä kuosissa, että saivat samalla lähtöpassit.
  Ja kas, kun joulukoristeet eivät olleet enää ”irvailemassa” häipyi joulun jälkeinen ahdistuskin ja mielen valtasi innostus uutta vuotta ja uusia kujeita kohtaan! Oli ihana huomata, että joku muukin on samanlainen höppänä ;)
  Tänä vuonna minulla oli aika paljon punaista muuten vaalean kodin mausteena. Sen jälkeen, kun kaikki oli raivattu ja koti oli palannut pääväritykseltään valko-musta-harmaalle linjalle, olin varsin tyytyväinen lopputulokseen, koti tuntui raikkaalta ja helpolta hengittää :D

  • 4.1.2013 / 00:13

   kiitos Anne, ihanasti kuvailit blogiani! <3
   voi että, siis ihan tuolta samalta musta tuntui joulun jälkeen niiden koristeiden keskellä! ihan mahtavaa että joku muukin kokee samoin :))
   aion viikonloppuna karsia näitä tähtivalojakin pois, sitten palaa normaali talvi meidän kotiin ihanan raikkauden kera :)

 14. Hennis
  3.1.2013 / 22:35

  Sanoinkin sulle jo tuossa joulun alla, että bloggaajista taidat olla mun lemppari. Toki sisutusmakukin käy aika lailla yksiin, vaikka itse taidan olla vielä himpun verran minimalistisempi. Mutta vaikutat todellakin lämminhenkiseltä, sympaattiselta ja sellaiselta jalat maassa -tyypiltä, jolla on arvot kohdillaan. Nämä seikat koukuttaa mut sun blogiin ja ehkä siksi ajattelen, että se sinun persoonasi saisi näkyä täällä vieläkin enemmän. En silti tarkoita konkreettista ”naama esiin” -linjaa, vaan juuri näitä tämän kaltaisia postauksia, missä vähän raotat omaa ajatusmaailmaasi hippusen enemmän. :) Olen kanssasi siinä tismalleen samaa mieltä, että persoonat tekee juuri sen eron blogien ja lehtien välillä. Laitoin sulle just äsken kilometrin mittaisen sähköpostinkin… ;)

  • 4.1.2013 / 00:20

   heh, mun sisustukseen kuuluu sellaiset romanttiset jutut aina silloin tällöin ja jossain muodossaan :D
   hieno palaute, kiitos! <3 jos on huono päivä niin tätä palaan lukemaan, niin mieltä ja sydäntä lämmittävä. ja painan mieleeni tuon toiveesi oman ajatusmaailmani raottamisesta! tosi mielenkiintoinen pointti, jota en itse ole edes ajatellut sen kummemmin. täytyy miettiä miten tuota saisin lisää postauksiini, edes silloin tällöin :)

 15. 3.1.2013 / 22:52

  Hyvin kirjoitit bloggaamisesta, itseltäkin löytyy ihan samanlaisia fiiliksiä. On aivan parasta kun tuntuu puhkuvan intoa, ja postausaiheita pursuaa joka tuutista! Mutta sitten toisinaan on niitä hetkiä, jolloin ei huvita. Onneksi silloin eile ole pakko tehdä mitään :) Muutenhan tämä koko homma varmasti menisi ihan puihin ja into lopahtaisi. Bloggaaminen on kyllä aivan huippu harrastus!

  • 4.1.2013 / 00:15

   mukava kuulla! olen huomannut, että silloin kun ei huvita, on vain paras olla poissa blogista :). tosin noita hetkiä mulla on 2,5 vuoden aikana ollut todella vähän. mutta niin yksinkertaista se on ja etäisyys missä tahansa asiassa on paikallaan aina silloin tällöin :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.