Keittiön kulmaus

 

Millään taikatempulla ei meidän keittiön kulmauksen sekasorto ratkennut. Avonaisen to do -boksin korvasin kannellisella korilla, johon nyt kulkeutuu kaikki reagointia odottavat tärkeät paperit sekä maksamista odottavat laskut. Meillä on miehen kanssa omat kodin kansiomme, joihin suurin osa papereista päätyy suoraan, mutta laskut siirrämme niihin vasta ne maksettuamme. Makselemme laskuja mieluiten suuremman erän kerralla – käytännössä siis parin viikon välein, niin riittää hyvin kun käyn tuota koria läpi kerran viikossa.

Meillä ei ainakaan nykymuodossaan toimi sellainen, että laskut viedään sinne, missä työpöytä sijaitsee. Ensinnäkin työpöydässä ei ole mitään laatikkoa tms. ja muutenkin tuo huone on mietinnän alla ja muutoksen kourissa: tarvitsemme sinne lisää säilytystilaa (jota siellä ei tällä hetkellä ole ollenkaan) jonkin lipaston tai kaapin muodossa. Lisäksi tuo huone on aika paljon miehen käytössä, vaikka sieltä molempien läppärit löytyvätkin (joo; mies osti syksyllä vihdoinkin läppärin pöytäkoneensa tilalle!). Itse käytän eniten miniläppäriäni, joka seilaa mukanani huoneesta toiseen. Normiläppäriäni käytän lähinnä silloin, kun teen jotain jossa tarvitsen tulostinta.

Mutta näin yksinkertaisesti ratkesi tämä asia meidän kodin osalta, nyt on mukavaa kun ei ole valtavia paperikasoja tuossa tasolla. Hyvin on toiminut tämä systeemi jo kohta parisen kuukautta!

Vasen matala laatikko korin alapuolella on varattu muille kuin keittiötarvikkeille: sieltä löytyy kyniä, paperia (= kauppalistatarvikkeet, heh), kurkkupastilleja :D sekä myöskin joitain lippulappusia, jotka odottavat jotain tiettyä päivämäärää ennen kuin ne voi hävittää. Juuri siivosin tuonkin laatikon eli mikään kaaos ei ole valloilla sielläkään – täytyy vain muistaa pitää järjestystä yllä ja käydä läpi myös laatikon paperit aika ajoin.

Tuo Blossa jäi meiltä muuten joulun aikaan maistelematta, ei tainnut tänä vuonna olla kovin jouluinen maku vai kuinka? Voi hyvin vielä tammikuun pakkaspäivinäkin nautiskella :).

Comments

 1. 9.1.2013 / 15:16

  Meillä oli sama ongelma, että laskut ja muut parit kerääntyi keittiöntason päälle, ja siinä ne olivat, kunnes ne maksettiin/järjestettiin.
  Ostin Ikeasta tämän säilytysboksin: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/70198031/
  Sijoitin sen yhteen meidän keittiönkaapeista, ja se on niiiiin MAHTAVA juttu! Ei tarvitse kuin avata ovi ja laittaa maksamattomat laskut omaan lokerikkoon. Sinne mies sai myös oman lokerikkonsa, jonne laittaa palkkakuitit ja tuntilaput. Omin itselleni yhden lokerikon tärkeille papereille (palkkakuitit, sopimukset, yms). Myös pieni poikamme sai oman välikkönsä, ja sieltä löytyy kaikki lääkäriin, neuvolaan ja päiväkotiin liittyvät paperit :) Alimmassa lokerossa on sitten kynät, jotka muuten myös lojuisivat pöydillä, ja ovat nopeasti saatavilla, kun niitä tarvitsee. Enää ei tarvitse toiseen huoneeseen lähteä :)

  • 10.1.2013 / 11:33

   tosi hyvä systeemi! tuollaista voisin harkita meillekin, jos joskus raaskin luopua keittiön säilytystilasta tuon verran :D. meillä tosin jo ne kodin kansiot säilyttää tärkeät paperit.

 2. Tiina
  9.1.2013 / 17:26

  Mun vinkkini on siirtyä sähköisiin laskuihin ja kirjeisiin, ei kerry papereita pöydänkulmille. :)

  Meidän taloudessa 99 % laskuista ja yritysten kirjeistä tulee suoraan NetPostiin verkkopankkiin, josta ne on helppo laittaa maksuun parilla klikkauksella. Verkkopankissa tulee kuitenkin käytyä ainakin kerran viikossa ja sähköpostiin kopsahtaa ilmoitus jokaisesta saapuneesta kirjeestä tai laskusta. Sen lisäksi käytämme paljon suoraveloituksia ja e-laskuja, joten kirjepostia tulee vain ehkä yhdeltä-kahdelta yritykseltä. Arkistoituvatkin automaattisesti useiksi vuosiksi eteenpäin, joten eipä ole tarvinnut enää hillittömiä mappipinoja säilöä.

  • 10.1.2013 / 11:37

   totta puhut! meillä tosin laskut on vain osa noista kertyvistä papereista, joten ei ratkeaisi pelkästään tällä :). mutta aion tässä joskus sopivana hetkenä perehtyä enemmän tähän sähköiseen laskutukseen, se kuulostaa todella toimivalta ja helpolta! meillä se vaan aiheuttaisi muitakin järjestelymuutoksia kun meillä on miehen kanssa eri tilit: että mitkä laskut mihinkin/kumman verkkopankkiin ne sitten ohjataan :D. muutoksia olisi luvassa sitten yhteisen tilimme käyttöön eli ohjata kaikki laskut sitä kautta.

 3. pirjo
  9.1.2013 / 20:03

  Kiitos S ja Heidi, sain taas puhtia tarttua samaan visaiseen ongelmaan. Kokeilen molempia ratkaisuja. Noi pöydillä lilluvat ja tasoilla lojuvat lippulappuset on niiiiiiin ärsyjä. Vanha sanonta ”paikka kaikelle ja kaikki paikalleen” on siisteyden ja vähemmän stressin alku.

  • 10.1.2013 / 11:38

   mahtava kuulla! toivottavasti löydät teillä toimivan ratkaisun :)

 4. 9.1.2013 / 21:24

  Näin joulujuomien rakastajalle tuo Blossa oli tosiaan hieman pettymys. Meilläkin sitä jäi ja hyvillä mielin joimme sen vielä viime viikonloppuna. Mutta maku tosiaan oli jotenkin ” kumma ” ei jouluinen ainakaan! Mukavaa viikkoa!

  • 10.1.2013 / 11:39

   tässä tapauksessa se on sitten hyvä kun jäi jouluna juomatta ;)

 5. Pippuri
  10.1.2013 / 10:49

  Siis onko tippunu kärryiltä vai kysyikkö muutama päivä sitten tohon ratkaisua, vaikka olit ratkaissut sen 2kk sitten? :D Ajattelin, että ihan kuin olisin lukenut juuri postauksen aiheesta ;D

  • 10.1.2013 / 10:57

   oot tainnu tippua! lukaises uudestaan postaus niin näet, etten pyydä vinkkejä vaan ihan selvällä suomen kielellä kirjoitan, että tilanne meidän kodissa tuon asian suhteen on jo parempi yms.
   mua ihmetyttää sellainen juttu, että aina kun sulla on jotain tällaista kommentoitavaa, teet sen eri nimimerkillä kuin muulloin…

   • jAsmiN
    10.1.2013 / 15:55

    Hei tuun tähän väliin, mutta sekoitat varmasti muhun? Koulun tietokoneella useampi kaverini seuraa tätä blogia, joten osoite on varmasti samalla joskus sama kuin esim. Minulla? Olemme samassa atk luokassa. Tänään koulussa luokkakaveri (pippuri) tätä kysyi. Itse en ollut lukenut postausta niin en tiennyt asian olevan noin :)

    • 11.1.2013 / 00:16

     juu sovitaan vaikka niin :)

     • jAsmiN
      11.1.2013 / 10:13

      Pelästyin oikeasti että nyt kaivelet sieltä jotain iipeitä ja hyökkäät :D Vaikken kyllä tiedä onko mahdollista, en ole mikään tietsikkainsinööri ;d Mutta oikeasti olen pahoillani, ja pippuri myös jos hän muotoili kysymyksen jotenkin ei hän sitä tarkoittanut ilkeällä sävyllä! :) Yritin silloin liittyä lukijaksi juuri tämän takia, että kaverit lainaavat välillä esim. Puhelintani datailua varten jne. Niin ei menisi sekaisin minun ja heidän kommentit! Mutta sujut? :)

      • 11.1.2013 / 10:34

       älä huoli, pikkujuttu, ei mitään hätää :)

 6. Viivitys
  10.1.2013 / 21:30

  Pakko kommentoida, kun meillä on keittiön tasolla Blossa pullo ja tuo sama ”sääasema” samalla tavalla vierekkäin. Oikein hieno asetelma siis ;o). Ja jäi tosiaan juomatta meilläkin, ehkä sitten helmikuussa, tammikuu kun on tipaton.
  Niin, ja tietysti vikassa kuvassa sisustuselementeistä paras, kaunein ja ihanin; kissamainen siluetti ;o).

  • 11.1.2013 / 00:18

   heheh, hauska :)
   ihana tuo viimeinen lauseesi, sydäntälämmittävä suorastaan! kissan siluetti (joulun jäljiltä aika pyöreäkin sellainen) – voiko kauniimpaa ollakaan <3

 7. Emma
  11.1.2013 / 09:42

  Blogistasi saan aina ihania inspiraatioita :)

  Vielä keittiön kaapeista kysyisin. Teille on laitettu kippikaappeihin samat vetimet kuin laatikoissa. Toimiiko ne hyvin yläkaapeissa kippisysteemissä? Keittiökalustemyyjämme hieman epäili, että riittääkö niissä ns. vetovoima…

  • 11.1.2013 / 10:35

   ihana kuulla! meidän keittiön yläkaapit aukeaa normikaapinoven tavoin eli ei ole kippikaapit :D laitoin vain vetimet keskelle, jotta näyttää tasapainoisemmalta ja kivemmalta silmissäni :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.