Inspiraatiota omaan kotiin

 

Tänään ihastelemme useamman viikon tauon jälkeen lainattuja sisustuskuvia! Tähän kotiin kiinnitin huomiota olohuoneen maton vuoksi – tässä se ihanuus, jota viime syyskuussa Ikeasta metsästin. Valitettavasti tätä Stockholm-mattoa ei silloin myymälässä tässä sävyssä ollut, ainoastaan sinisenä. Tämä olisi niin upea yhdessä makuuhuoneistamme, valkoisen sohvan kaverina! Näissä kuvissa näkyvän sohvan sävyyn en tätä mattoa yhdistäisi; omissa silmissäni nämä kaksi saa toisensa näyttämään jotenkin likaisen sävyisiltä.

Kurkkasin Ikean sivuille ja taas ihastelin siellä sitä Stockholm Rand -mattoa, aivan kuten aina blogeissakin… Mutta kuten olen aiemminkin maininnut, aina paikan päällä liikkeessä se jää hankkimatta; matto näyttää livenä ihan erisävyiseltä kuin kuvissa, valkoiset osat eivät näytä lainkaan valkoisilta, vaan kovin kellertäviltä.

Ihana kuva tämä alempi, pidän kovasti juuri näistä kuvakulmista! Sohvapöydäksi tosin vaihtaisin Hayn Tray -tarjotinpöydän valkoisena – jalkojensa kera muodostaisivat tuon lattiavalaisimen kanssa kauniin kaksikon. Tuli muuten mieleen tuosta mustavalkoisesta H&M:n tyynystä, että olenkin ollut aikeissa ottaa ne esiin jo jonkun aikaa, nämä kuvat inspiroikin ryhtymään tuumasta toimeen! 

Asunnon keittiö näytti kivalta myös, erityisesti ruokailuryhmäkokonaisuus sekä tuo ikkunavalaisin! Hedelmät pöydällä tuo ihanasti (ja riittävästi) pirteyttä keittiöön.

Vielä loppuun kuva kylpyhuoneesta, joka ainakin tässä päässä aiheuttaa ihastuneita huokauksia! Ei pelkästään kylpyhuoneen simppeli look, vaan tuo hyllyllä vallitseva siisti järjestys :D. Tällaisista kuvista saan valtavasti potkua oman kodin järjestelyyn! Olen ottanut tavoitteeksi tässä talven aikana (kesään mennessä) tehdä vähän muutoksia kotimme säilytystiloihin: muokata olemassaolevia toimivimmiksi ja myöskin lisätä säilytystilaa. Eli siis askelia kohti toimivampaa arkea! Vasta nyt sen jotenkin hahmottaa, että mitä tarvitaan missäkin eikä tule tehtyä hutiratkaisuja. Mutta kirjoittelen näistä joskus toiste enemmän!

Oliko teidän mieleen tämä asunto?

Kuvat lainattu Alvhem/Fredrik Karlsson.

Comments

 1. Mari
  10.1.2013 / 11:30

  Mielenkiinnolla odotan sinun säilytysratkaisuja yms muutoksia – itselläni on nimittäin juuri sama ajatus omassa kodissa! :)

  • 10.1.2013 / 12:55

   no sepäs sattui! katsotaan milloin ehdin aiheesta postailemaan, tarkoitus olisi viikonloppuna pyhittää aikaa näille touhuille :). aulan vaatesäilytys on listalla seuraavana!

 2. 10.1.2013 / 11:36

  Se Stockholm randhan ei olekaan valkoinen vaan luonnonvalkoinen. Itse mietin samaa, että se näytti livenä paljon keltaisemmalta kuin kuvissa! Samaa mattoa nimittäin itse haaveilen. Käytiin viime sunnuntaina Ikealla Haaparannassa ja siellä se sama matto maksoi tuplasti Suomeen verrattuna! Mistähän lie moinen ero johtuu… Pienempi koko maksaa Suomessa 129e ja siellä muistaakseni 239e, joten periaatteestakin jäi hyllyyn.

  • 10.1.2013 / 12:56

   jos kuva on vähänkään onnistunut eli valotus kohdillaan, näyttää valkoinen vitivalkoiselta. luonnossa se matto on mielestäni kyllä likaisen keltainen eikä luonnonvalkoinen :D. ei ole meille tulossa! olisipa kiva jos siitä tulisi oikea mustavalkoinen versio :)

 3. 10.1.2013 / 11:58

  Tiedän just mitä tarkoitat tuolla likaisen näköisella. Meidän olohuoneen tapetit vaihdettiin muutama vuosi sitten ja tapetti näytti liikkeellä hyvältä, vaalea yksi värinen tapetti. No ku saatiin se seinään niin sehän on kellertävä, just sellanen mitä niin inhotaan. No sitä ei kuitenkaan oo vaihdettua sillä olkkariin täytyy tehdä muutakin remonttia joten se joutuu siihen asti odottaa. Mutta siis kun meillä on vaalea sohva, beigen suuntaan menevä, ehkä jopa ruskehtava beige, no kuitenkin tuo ruma tapetti johon toinen lapsista on piirtänyt ja ei niin puhdas sohva (johon myös kerran piirretty mustalla tussilla ja reippaasti, onneks on hyvä puhdistusaineet), yhdessä näyttävä likaisilta. Ei yhtään hyvä yhdistelmä. No ne tapetit menee vaihtoon syksyllä kun pesuhuoneremppa on tehty tai ens vuonna, sohvaa valitettavasti uutta vielä saa, nykyinen on vasta reilu 4v vanha joten kyllä sillä vielä joutuu sinnitellä. Ehkä sitten kun koko olkkarin remppa saadaan tehtyä. Lattian joutuu uusia, on painunut levyt ja ilmeisesti se tarkoittaa sitä että koko lattia pitää purkaa hiekalle asti ja ei onnistu pienten lasten kanssa ellen sitten lähden pitkään evakkoon siksi aikaa.
  Meillä on tähän taloon nyt rempattu kaikki makkarit, keittiö, vessa uusi eteinen rakennettu ja vaikka ite sanonkin niin siitä tuli kyllä hiton hyvä :) ja pesuhuone rempataan ja laajennetaan kesällä. Vähän aiheesta karkas, mutta kerroinopa kuitenkin ja näihin remppoihin on rahaa sen verran mennyt, että jossain joutuu välillä toppuutella. Ja ostin muuten sen uuden kärcherin pesurin jolla saa sohvan ja matot pestyä ja voin sanoa että kun taloudessa on kaksi vajaa 4v. lasta ja kissa niin se pesuvesi oli kyllä niin likaista. Eikä ihan kaikki edes lähtenyt pois, olis tarttenut kunnon hinkkauksen, no se on ainakin nyt vähän uudempi. Vaikka lapset on jo sit taas vähän isompia kun uusi sohva hommattais niin taidan silti valita tummemman värin.

  Mä on muutenkin sisustuksessa aika harkitseva, vaikka voisin kyllä koko ajan jotain uutta hommata, niin silti joutuu mennä vähän sillä periaatteella että ensin käytetään vanha loppuun tai ainakin lähes loppuun. Sohvapöydän ostin uuden kun olkkarin muut kalusteet vaihtui ku ei värit sopinut enää yhteen ja oli se vähän liian suurikin. Mutta esim tuo sohva kun se on ihan hyvä, mutta väri ei enää miellytä niin ei voi mitään ja iso kumasohva joka meilläkin on, on kyllä sen verran arvokas ettei sitä noin vain vaihdeta :) Tai korjataan sen verran että minä kyllä vaihtaisin kaikki mutta mies toppuuttaa :), mutta on hän kyllä oikeassa.

  Hei saanko muuten laittaa sulle sulle kuvaa tuosta meidän eteisestä, siinä edessä on kukkapenkki johon ei vielä syksyllä kukkia hommattu, valmiina on kyllä muuten ja siihen mielipiteitä tarvisin et mitä siihen oikien laittais. Mitään korkeaa se ei voi silla peittää sitten vähän tuota eteistä, enkä tahdo sitä tehdä. Tykkäsin et se teidän etupihan on niin mun mieleen.

  Ihana talvipäivä, nyt lapsille ruokaa laittamaan ja sitten haetaan meidän kylän puusepältä hänen lapsille tekemät yöpöydät, lapset jo niitä kovasti odottanut :) Vaikka tähänhän olis nyt voinut vaikka minkälaisen romaanin kirjoittaa :)

  • 10.1.2013 / 13:02

   hih, kyllähän näitä miniromaaneja tänne mahtuu :). mukava että postaus herätti ajatuksia!
   on kyllä ihan totta että remppoihinkin saa kulumaan melkoisia rahamääriä. tuo Kärcherin pesuri kiinnostais muakin, tosin en nyt ole varma onko vanhemmillani sellainen, täytyypä lainata kesällä jos on :P
   saat toki laittaa kuvan tulemaan! katsotaan jos musta ois jotain apua, mut älä odota liikoja kun aihe on tuo ;D

   • 10.1.2013 / 13:27

    Tuo pesuri oli halvimmasta päästä ja oli tarjouksessa joulun alla anttilassa 299e ettei ollenkaan paha hinta jos sohva saa sillä pari vuotta lisäaikaa kun pystyy itse puhdistaa kunnolla. Tuo kone siis suihkuttaa sen veden ja imee samantien pois. Aika märältä kangas tuntuu jälkikäteen mutta kuivaa kyllä nopeasti joten jää varmaan vain siihen pintaan se vesi, ei imeydy syvemmälle. Ennen pesin sohva siten et suihkutin sen aineen, jonka kyllä nytkin laiton suoraan sohvaan ja sitten sen joutui märällä rätillä hiestää pois ja kun koko sohvan kävi läpi niin oli kyllä melko suuri homma. Tuntuis myös että ei se lika voi kunnolla lähteä kun sitä rätillä hinkaa siihen koko ajan ”kiinni”, mutta tuolla pesurilla saa sen veden suihkutettua siihen pintaan niin kyllä tuntui että paremmin pesi. Ihan se pesuri ei ollut niinhyvä kuin ajatteli, esim. vettä meni paljon maahan, meillä kun vielä vanha lattia niin ei haitannut ja saihan sen siitä imaistua pois, mutta kunhan saadaa joskus laminaatit lattiaan niin joutuu kyllä sitten lattian suojata pyyhkeillä tai jollain etti ihan uivaksi pääse. Mutta muute hyvä kone ja uskalsin ostaa jo olohuoneeseen uuden matot, luonnovalkoisen mukkamaton kun nythän sen saa pestyäkin itse. Ja toimii myös märkäimurina.
    Tarkoitus ei ole mainostaa mutta heitän tähän linkin perään jos joku muukin on etsinyt halvempaa vaihtoehtoa niille kalliille pesureille jotka taitaa maksaa lähemmös 1000e. http://www.karcher.fi/fi/Tuotteet/Home__Garden/tekstiilipesurit/Tuotteet/10812200.htm

    • 10.1.2013 / 13:55

     varmasti kätevä! ja monenlaiseen käyttöön soveltuva.

  • 10.1.2013 / 12:54

   juu, kivaa kodikkuutta :)

 4. Anne
  10.1.2013 / 14:06

  Meillä on olohuoneessa Stockholm Rand ja olen siihen kovasti tyytyväinen. Ensin itsekin vähän ihmettelin ”valkoisen raidan” sävyä, mutta silmä on varmasti tottunut siihen, kun ei enää näytä ollenkaan tummalta. Muutenkin tykkään sekoitella valkoisen sävyjä – kirkasta ja harmaalla tai keltaisella taittuvia. Kuvien koti oli kyllä hurmaava! :)

  • 11.1.2013 / 12:30

   meilläkin on kyllä erilaisia valkoisen sävyjä: vitivalkoista, luonnonvalkoista ja harmaaseen taittuvaa valkoista, joten siinä mielessä kyllä passais tännekin :) ja ihan totta; tottumiskysymyshän sekin vain on! kovasti muuten kyllä pidän siitä matosta, raidat on upeat!

 5. Niina
  10.1.2013 / 15:47

  Mun huomion kiinnitti tuo pesuhuonekuva, on varsin samannäköstä kun meidän kodissa, ei tosin järjestyksen puolesta ;) Osaatko sanoa noista suihkuseinäsysteemeistä mitä ne on?

  • 11.1.2013 / 12:28

   varmaan ihan jotain pleksiä? sellaiset, jotka saa käännettyä sisäänpäin, jotta kylppäriin jää enemmän tilaa :)

  • 11.1.2013 / 12:27

   moi Sanna! onnea uudehkolle blogillesi :))
   aivan upean keittiöremontin olette tehneet, wau!

  • 11.1.2013 / 12:26

   kiitos paljon haasteesta, tuo juuri samainen mulla onkin luonnoksissa, en vaan enää näin monen bloggausvuoden jälkeen meinaa keksiä mitään paljastuksia :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.