Ei enää niin minimalistista

 

En tiedä johtuuko vain musta, mut näyttää aika täydeltä tuo taso..? Onkohan tuo kello liikaa, tai toinen taulu… Ei, se on tuo valaisin, ihan varmasti!

Tästä ei sisustusasetelma enää paremmaksi muutu. Tätä näkyä katselisi mielellään vaikka aamusta iltaan. Aamuruuan jälkeen oli mukava käydä vähän patsastelemassa, kaksistaan.

Ensin sinne meni vanhempi kissa, sitten nuorempi. Hänellä kun on vähän taipumusta matkimiseen, asiassa kuin asiassa :). Voih, tuo nuorempi matikainen on kyllä niin yöeläin: aina ennen talvisin on nukkunut yöt rauhassa, keväästä loppukesään kun on yleensä yökukkuja, mutta nyt tuo yökukkuminen on jatkunut lähes koko syksyn ja tämän talvenkin. Herään siis joka yö 1-2 kertaa tämän kattimatin takia eikä siinä mitään, jos vain heräisin, mutta joudun myös nousemaan… Kun kissa saa yöllä hepulikohtauksen halutessaan ulos vipeltämään, se viedään kylpyhuoneeseen. Onneksi rauhoittuu sinne heti ja nukkuu tyytyväisenä niin kauan, että aamulla päästetään pois. Mutta oi miksi hän ei voi jo uskoa ettei yöllä pääse ulos, vaan tulee kylppäriarestia. Kohta täytyy tehdä niin, että kissa laitetaan kylppäriin jo illalla, kun käymme nukkumaan, jotta ei tarvitsisi yöllä nousta. Niin ja siinähän on vielä se, ettei hän anna yöllä ottaa itseään noin vain kiinni, vaan häntä kuuluu jahdata ympäri taloa :D. Työläs tapaus! Sanonkin usein, että meillä on kolme kissaa, koska tuo nuorempi vastaa vähintään kahden kissan pitoa. Vanhempi kisu on aivan erilainen: tänäkin aamuna nukkui tyynyni vieressä vaikka aamu hieman venähtikin, köh, ja heräsin vasta kun toisen maha murisi äänekkäästi tyhjyyttään <3.
Tänä iltana taidan kyllä sujauttaa suloisen pikkutyrannimme kylppäriin jo valmiiksi, kunnon yöunet tulee todellakin tarpeeseen, nyt jo haukottelen siihen malliin että hohhoijaa…

En tiedä huomasitteko, mutta päätin alkaa merkitä kuvani tästä päivästä eteenpäin. Ainakin suurimman osan kuvistani, sillä niinkin kiva kuin Pinterest on, olen törmännyt siellä yllättävän moniin omiin kuviini lähteinään ihan jokin muu osoite kuin blogini, josta ne ovat peräisin. Melkoisen holtitonta kuvien käyttöä! Minulle ainakin on eri asia törmätä kotini kuviin jonkin amerikkalaisnaisen Pinterest-boardilla ilman lähdemerkintää kuin nähdä ne omassa blogissani – oma blogi tuntuu kodilta ja tänne ne omat kuvat kuuluvat :D. Olen lähinnä laiskuuttani jättänyt aiemmin kuvani merkitsemättä, mutta nyt tähän tuli muutos. Kokeilen tässä lähiaikoina erilaisia merkitsemistapoja, jotta saan päätettyä sen parhaan. Yritän olla häiritsemättä itse kuvaa näillä merkinnöillä, mutta mihinkään aivan pieneenkään merkintään en aio tyytyä – siitä kun ei ole juurikaan hyötyä. Kyllä tähän varmasti pian silmä tottuu!

Pirteää perjantaita meille kaikille!
Taidanpas tästä hujauttaa kuppiini jonkin laittoman määrän kofeiinia :)

Comments

 1. Suffeliini
  11.1.2013 / 12:23

  Mä tiedän niin tuon yöheräämisen tunteen!!! Täällä on samanlainen tapaus vaikka hän on ihan sisäkissa. Nyt vanhetessa on pikkuhiljaa rauhoittunut… Mutta on niin mukava herätä siihen pojun naukuun.. ja se kovenee sitä mukaa jollei emäntä heti nouse. Sitten jahdataan vähän aikaa ja mennään yhdessä nukkumaan ja yleensä nyt vanhempana jää jo ekalla kerralla… =) Mut päivääkään en vaihtaisi… on se niin persoonallinen tapaus!!! <3 Niinkuin on noi teidänkin matiaiset!!! =)

  • 11.1.2013 / 12:37

   kesällä on helpompaa kun kissan voi viedä vaikka kissatarhaan. siis pihallamme olevaan, ei mihinkään yleiseen hoitolaan :D. ja tää matikainen ei edes nau’u vaan raapii seiniä ja ovenkarmia, arrrgghhhhhh!!! ihan ADHD. tosin hänen kissaäitinsäkin on täysin yöeläin, joten se on tälläkin verissä. enkä minäkään tuosta pirpanasta mistään hinnasta luopuis, se on mun murmeli ja tuollainen höpsykkä joka nytkin nukkuu tuossa vieressä peffa kaukosäätimen päällä :D <3

  • Suffeliini
   11.1.2013 / 21:22

   Ps. Sinulle on haaste blogissani homewhitestar.blogspot.com =)

   • 12.1.2013 / 12:33

    voi kiitos tästä, menee toteutukseen jonain sopivana hetkenä :))

 2. 11.1.2013 / 12:37

  Voi matikaiset! =D Eikä ole yhtään liian täyttä, hyvin mahtuu pari matikaista mukaan. Ja hyvin pysyy kuitenkin tavarat paikoillaan, vaikka vähän käyvätkin patsastelemassa. Meillä olis lähteny ainakin puolet alas. Ja jos ei muuten, niin kaikki tavarathan pitää merkata puskemalla eli siinä lähtis ainakin kukat ja valaisimet alas samantien. =)

  • 11.1.2013 / 12:56

   :D meillä toi vanhempi harrastaa puskemista, mut hän on kato niin säikky (säikkyy kaikkia kovia ääniä ja kolahduksia) ettei uskalla niitä itse aiheuttaa, tämän oppi parista omasta virheestään :). nuorempi taas ei välitä metelistä tuon taivaallista: mitä äänekkäämpää sen parempi, mut hän tykkää puskea lähinnä läheisten ihmisten kasvoja :D. huvinsa kullakin!

 3. Anne
  11.1.2013 / 14:05

  Ihanat kisulit! Tuli oikein ikävä omaa, elokuun lopussa 13-vuotiaana kuollutta kissaa. ;( On ne sellaisia persoonallisuuksia kaikki! Mutta – täytyy tunnustaa, että olen salaa nauttinut kodin ja kaappien karvattomuudesta. Meidän kissaherra rakasti vaatekaappeihin livahtamista ja hyllyillä makoilua. Kissan vielä eläessä eilen puheena ollut mustavalkoinen mattokin oli lähes kokovalkoinen.. :)

  • 12.1.2013 / 12:54

   voi aina niin kurjaa kuulla jonkun menehtymisestä :'(. se saa myös pelkäämään sitä päivää kun näistä mun rakkaista aika jättää…
   en varmasti osaa enkä enää edes halua elää ilman kissoja, ne kuuluu mun elämään pysyvästi karvoineen päivineen :D. näistä meidän kisuista lähtee pari kertaa vuodessa karvaa, muulloin ei mitenkään häiritsevästi.

 4. jAsmiN
  11.1.2013 / 14:15

  Toi on kyllä kurjaa että ottaa kuvia eikä viitsi rehellisesti kertoa mistä kuva on peräisin! :/

  Muuten, mulla on kyllä eri kapselikone, mutta oletko puhdistanut sitä teidän vielä millään? Kun mulla on paulig kone ja se huuhdellaan joka kerta. No huomasin kun huuhtelin 2 kertaa putkeen, niin tuli yhä keltaista vettä ja siellä jotain pikku roskaa. Huuhtelin kymmenisen kertaa ennenkuin alkoi näyttää puhtaalta. Mietein että varmaan pitäisi puhdistaa.. Oli se sitten yön aikana heittänyt kaikki säiliö vedetkin ulos :S Tää on jo toinen kone kun ekassa oli vikaa niin saatiin uusi.

  Söpösti taas kisut patsailee :P

  • 12.1.2013 / 12:59

   nämä Dolce Gusto -koneet on tosi helppoja puhdistuksen kannalta, mitenkään erityisemmin niitä ei puhdistella edes tarvitse eikä ole mitään pieniä osia, jotka vaativat pesua. omalla tekemisellään saattaa sotkea näkyviä osia/pidikkeitä tai valuttaa juomaa siihen kupin alla olevaan kaukaloon, mutta ne on irtoavia molemmat ja voi huuhtoa hanan alla. tosi helppo käyttää siis! tosin kalkitseminen mulla tulee kyllä ihan pian ajankohtaiseksi.

 5. maria
  11.1.2013 / 14:30

  upea tuo lipaston päällä oleva vaalea taulu! sopii erinomaisesti vaaleaan sisustukseen, rikkoo sopivasti valkoista pintaa! itsekin olen pidempään jo etsiskellyt tuon tyyppistä abstraktia taulua eteiseen, olisiko jotain vinkkiä mistä tuon tyyppisiä saa hankittua?

  • 12.1.2013 / 12:38

   eikö olekin! tuon taulun minulle maalasi ja lahjoitti helsinkiläinen lukijani Pirjo, tässä hänen sähköpostiosoitteensa:
   taidepouttu@gmail.com

 6. Jenna
  11.1.2013 / 14:31

  Täällä kohtalontoveri! Meilläkään ei välillä yöllä saa mitään rauhaa ja nuo kylppäriarestit on täälläkin tuttuja :D Tosin nyt kisu nukkuu yöt suht rauhassa, mutta aamut onkin eri juttu… Joka ovea raavitaan niin kovaa että varmaan naapuritkin herää ! sitten tullaan puskemaan ja kuolaamaan meidän naamoja että varmasti muistetaan antaa aamupalaa, on nuo kissat niin ihania :D

  • 12.1.2013 / 12:40

   heh! meillä kylppäri on arestipaikka siksi että siellä pystyi alkuaikoina raapia ovea, jos siltä tuntui, ovi kun on lasia ;). ei siis raapimalla saanut tahtoaan läpi ja nyt ei enää aikoihin ole edes yrittänyt ovea raapia, kun tietää ettei se neidin päähänpistoista aukea.

 7. 11.1.2013 / 14:50

  Hei! Ensimmäistä kertaa eksyin blogiisi. Aivan ihania kuvia ja mikä ihaninta, kisuja löytyy kuvasta jos toisestakin. :)
  Tulen käymään varmasti toistekin!

  • 12.1.2013 / 12:40

   voi kiitos sinulle ihanasta kommentistasi, mukava että löysit tänne, tervetuloa! :)

 8. 11.1.2013 / 15:47

  Meillä kanssa välillä kissoilla on melkoisia yövilleyskausia. Viimeyönä esimerkiksi toinen paineli tuhatta ja sataa alakerrasta ylös ja takaisin hirveän mourunan saattelemana. Onneksi rauhoittuu itsekseen nopeasti. Välillä tosin meno on niin villiä, että pitää puuttua siihen ennekuin jotain rikkuu. Päivisin meillä ei koskaan riehuta, koska meillä on koirapoliisi joka pitää mellakoitsijat kurissa. :D

  ps. mulla olisi sulle haaste: http://omavalkoinenkoti.blogspot.fi/2013/01/olohuone-haasteen-kynsissa.html

  • 12.1.2013 / 12:43

   heh, kuulostaa hauskalta! pitäisköhän munkin hankkia koirapoliisi :D
   kiitos paljon että muistit mua haasteella! <3 voi olla etten tähän ehdi tarttua, sen verran postauksia ja lukijatoiveita rästissä ja on vielä niin tuoreessa muistissa viimekeväinenkin samantapainen neljän VIIKON sisustushaaste :P. mutta kiitos kovasti kuitenkin, mielenkiinnolla seuraan sun toteutusta teidän kauniista kodista.

 9. 11.1.2013 / 17:05

  Söpöt kisulit! :)

  Miltä asetelma näyttäisi jos kukat olisivat lampun vieressä ja kello seinällä (vai oletteko vielä raaskineet tehdä seinään reikiä)? Kevenisikö näkymä…?

  • 12.1.2013 / 12:47

   kiitti Suvi, arvostan sun näkemyksiä ja mielipiteitä kovasti, käy maut niin yksiin! :)
   tuon kellon toinkin aiemmin olohuoneeseen aikomuksenani laittaa se tuolle seinälle, mut sitten en osaa päättää kohtaa sille kun seinä on niin korkea: yli neljä metriä. ja sitten jos siirrän tasolla olevat esineet kuten ehdotit, on tuo näkymä jotenkin toispuoleinen. ei välttämättä kuvissa, kun sen saa rajattua, mutta täällä paikan päällä :D. eli miten ratkaiset tämän tai häiritseekö sua sellainen et toinen puoli lipastosta on tyhjillään? vai tarkoititko että siirtää kaikki nuo kamat keskelle lipastoa? sekin jotenkin tökkii mun silmissä…

 10. EmiliaMaria
  11.1.2013 / 19:16

  meillä ei tahtonut tulla kissojen kanssa mitään kun haluan nukkua ILMAN kissoja ja kun makuuhuoneen oven laittaa kiinni, alkoi melkoinen martyyrikissojen mouru ja raapiminen. Tilasin sitten zooplussasta tämän: http://www.zooplus.fi/shop/kissat/luukut/karkotteet/142794 ja kissat ottivat muutamat lähdöt paineilmasta ja loppui se ovien raapiminen ja mouruaminen. Nykyisin makuuhuoneen oven voi laittaa kiinni ja kissat menevät omille paikoilleen nukkumaan, ilman mitään esityksiä. Omat yöunet ovat parantuneet ainakin puolella.

  • 12.1.2013 / 12:52

   hahah, ihan loistava tuo tuote :D en oo tienny että noita saa myös liiketunnistimella :D. meidän pikkupomo on kyllä niin kovis ettei välttämättä tehoa häneen tuo, mut ehkä pakko kokeilla :P.
   mä taas haluan nukkua mun vanhemman kisun kanssa, hän saa tulla viekkuun aina kun tahtoo <3 nukkuu nätisti mun tyynyn vieressä siten et vedän alemman tyynyni hänen leuan alle :D

 11. 13.1.2013 / 18:47

  Mä tossa yks yö heräsin siihen, kun yksi kissa oli mun peiton alla niin, että osa kissasta oli mun alla ja osa päällä. Oltiin siis kivasti kietouduttu toisiimme :) Peiton päällä taas oli kaksi muuta kissaa ja niistä toinen oli kaiken huipuksi mun päällä! Yritäpä siinä sitten kääntää kylkeä… Mutta kun ei raaski työntää niitä pois, ei millään <3

  Ihana asetelma sun lipastolla, tykkään!

  • 13.1.2013 / 20:59

   kuulostaa aivan ihanalta <3 heräisinpä huomenna noin :D

 12. Niinanja 4kisua
  14.1.2013 / 08:28

  Mä tiedän NIIIIIIIN sun tunteen kun ei saa nukkua kisujen riehumiselta :/ Täällä varsinkin ulkoiluhullu aiheuttaa mamille verenpaineen nousua huutamisellaan ja kevättä kohdin se vaan pahenee….
  Asiakkaatkin ovat tottuneet että useimmin haukottelen vedet silmissä ;D ja kysyvät että kisutko on taas valvottaneet ;) Viime vko:lla asiakas sanoi että kisuni alkaa olemaan jo kuuluisuus työpaikallani hehhehehheheh :) Pitäisiköhän vähän rajoittaa kisuista puhumista ;D

  • 14.1.2013 / 11:35

   :/ joo kyllä sitä unta tarvitsee ja ois kiva joskus nukkua kokonaisia öitä! viime yönä tuo hirmu taas herätteli… nyt se yrittää koko ajan tähän syliin nukkumaan, on niiiin niiiiiiiiin väsynyt. pieni kiusaus herätellä tasaisin väliajoin ;D

 13. Meiju / Valkoisen talon arkea
  14.1.2013 / 17:35

  Niin tuttu tunne! Meilläkin kissa herättää öisin, raapii seiniä niin että tapetit hilseilee seinistä… ja minä konttaan kissan perässä saadakseni kiinni. :D Kylppäriarestia kokeiltiin täälläkin, mutta ei toiminut meillä. Kuullostaa kuin kissa pistäisi kylpyhuoneen puuoven säpäleiksi.. Monet keinot on läpi käyty tämä yöhillumisen rauhaoittamiseksi, mutta turhaan :/ Silloin kun nukkuu vieressä yö sujuu rauhallisemmin. Kisu kaveriakin on mietitty, mutten tiedä olisiko siitä sitten yhtään apua..

 14. 16.1.2013 / 21:00

  Hyvä idea tuo kuvien merkitseminen. Kauniit kuvat lähtevät nopeasti kiertämään ja lähteet katoavat, joten on myös katselijoiden etu, jotta alkuperän voi nopeasti googlettamalla löytää uudelleen. Jos ole mac-käyttäjä, suosittelen App Storesta huokeaan hintaan ladattavaa Impression-ohjelmaa. Käytän sitä omien kuvieni vesileimojen tekoon. Helppo ja nopea käyttää. Tavallaan minusta on ihan ok, että blogini kuvat lähtevät jakoon ja itsekin pinnailen niitä sitä varten Pinterestiin. Joskus vain näkee jopa kuvien rajatun uudelleen niin että vesileima on saatu kadotettua…

  • 16.1.2013 / 23:50

   aivan totta! en ole mac-käyttäjä, olen ihan Photoscapella merkinnyt kuvani. samalla kun pienennän kuvan ja teen jotain pientä muokkausta, jos tarpeen, lisään tuon blogini nimen kuvaan. Photoscapella se on siinä mielessä vaivatonta, että merkintäteksti on aina valmiina/muistissa, joten merkintä on vain parin klikkauksen päässä. hyvä vinkki kuitenkin tuo, jos maciin jonain päivänä siirryn!
   munkin mielestä kuvien leviäminen on kyllä ihan ok, mutta ilman lähdemerkintää ei. olen hiukan tiukkapipoinen tuon asian suhteen ;). ja tuollainen omakätinen toisten kuvien rajailu on kyllä törkeää suorastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.