Postia lukijalta

 

Kyselisin apua ja neuvoja Malm-lipaston somistukseen. Sisustustyyli on samankaltainen kuin teillä, mustaa ja valkoista sekä selkeitä linjoja. Haluaisin siis tuohon lipaston päälle ”jotain”. Ensin haaveilin design-pöytälampusta, mutta mies tyrmäsi Bourgien ja Tupla Kupla on mielestäni jo liian yleinen. Pöytälamppu on kyllä vielä mahdollinen jos löytyisi joku mikä kolahtaa eikä maksa paljon yli 300 €. Lipasto on Ikean Malm ja tällainen sohva nahkaisena on tilattu. Matto on valkoinen ja verhoiksi on mahdollisesti tulossa Marimekon Ruusupuu-kangasta.

Kokosin tähän muutaman pöytävalaisinvaihtoehdon (otin joukkoon muutaman Ikean valaisimenkin), jotka voisin tuohon lukijan kuvailemaan huoneeseen kuvitella istuvan. Pidin hintakattona tuota 300 euroa.


Pedrera
ABC Gubi, Ikea PS Svarva Ikea, Milk &Tradition, Block Design House StockholmBox light Design House Stockholm, Modern Art Yki Nummi, Cosy Muuto, Sången Ikea, Side Normann Copenhagen, Samtid Ikea, Swan Studio Eero Aarnio.

Näistä valaisimista voisin nähdä oikeastaan kaikki tuossa kyseisessä huoneessa! Riippuu siis lähinnä siitä, millaista tunnelmaa huoneeseen halutaan (esim. halutaanko valaisimella tuoda huoneeseen pehmeyttä vai korostaa modernia lookia) ja että riittääkö ihan tunnelmavalaistus vai täytyykö valaisimen toimia myös mahdollisena lukuvalona.
Valaisimen kaveriksi lipaston päälle sopisi muutama taulu, kynttilänjalkoja (kuten lukija sähköpostissaan miettikin), ehkä jokin koriste-esine, viherkasvi tai leikkokukkakimppu. Syksyn tullen vaikka kaunis lyhty, jossa polttaa kynttilää tai pitää sisällä tunnelmavalosarjaa. En siis tarkoita näitä kaikkia kerralla esilläpidettäviksi kuitenkaan ;).

Minkä valaisimen te valitsisitte tällaiseen huoneeseen?

Kuvat lainattu FDSIkea ja Masku.

Comments

 1. Fanni Pauliina
  14.1.2013 / 11:24

  Heippa!

  Kiva kun auttelet lukijaa pulassa :)

  Minä laittaisin lampuksi sen ikean valkoisen kiemuralampun. Uskon että se sopii parhaiten sisustukseen. Verhot ovat kiemuraiset, joten lampun muoto korostaa sitä ja toistuu kivasti sisustuksessa. Sohvatyynyt voisivat olla samaa kuosia verhojen kanssa ja niiden kaveriksi saman sävyinen pinkki viltti tai sitten valkoinen. Tilan matto voisi olla valkoinen.

  Tällainen ehdotus minulla ;)

  Mukavaa viikkoa

  • 14.1.2013 / 13:41

   hyviä ideoita! mä oon itse sen verran pian räikeisiin väreihin kyllästyvää sorttia et taitaisin laittaa sohvatyynyiksi joko valkoiset tai vaaleanharmaat tyynyt, vaaleanharmaa mattokin olisi kiva, jos haluaa joskus vaihtelua valkoiseen mattoon! ja jos kyseessä olisi minun kotini, kaiken valaisinpähkäilyn jälkeen valitsisin noista kollaasin valaisimista joko Gubin, Normann Copenhagenin tai Yki Nummen valaisimen ;). myöskin tuo Ikean Sången jotenkin viehättää, kiva muoto!

 2. 14.1.2013 / 11:42

  Tuo swan on keikkunut jo kauan minun haavelistallani! Kaunis se on vieläkin, mutta edelleenkään ei ole sopivaa paikkaa sille.. :)

  • 14.1.2013 / 13:44

   munkin silmissä se on kaunis! Aarnion valaisimista pidän ainoastaan siitä ja sitten Nukkumatista :). muut on jotenkin ehkä liian nähtyjä makuuni… en ole kuitenkaan mitään näistä kyseisistä valaisimista hankkinut, koska koen ne ehkä jotenkin liian kalseiksi omaan kotiini. tulevaisuudessa voi olla toisin, mutta nyt on jo pitkään tuntunut tältä :)

 3. 14.1.2013 / 12:30

  Mulla on sama ongelma lukijan kanssa, en vain osaa tehdä mitään hienoja asetelmia lipastojen päälle! Meillä on muuten nyt tuo sama Malm lipasto ja kahtena kappaleena kuten lukijallakin ja siinä on tällä hetkellä vain yksi matala kynttilälautanen ja selvästi se kaipaisi jotain asetelmaa. Minkäs teet, kun ei ole silmää sille, että mikä on liian paljon ja mikä liian vähän :)

  • 14.1.2013 / 13:49

   aina haastavampaa, mitä kookkaampi taso on kyseessä. ainakin omasta mielestäni :). tykkään että esineet on joissain ryhmissä tasojen päällä, mutta toisaalta en taas tykkää, jos lipaston jossain kohtaa on ihan tyhjä kohta… en myöskään pidä symmetriasta, mutta en vastaavasti myöskään kovin toispuoleisesta, joka näyttää vain tasapainottomalta. vaikea selittää pelkästään kirjallisesti näitä asioita :D
   voitko laittaa tasolle tauluryhmän? valaisimen? lehtipinon? viherkasvin tms.?

 4. 14.1.2013 / 12:56

  Itse kääntyisin Yki Nummen ”Modern art”-lampun puoleen.
  Se on todella ajaton eikä helposti kyllästy. Kaveriksi huolettomia lehti/kirjapinoja, muutama tuikkukuppi, tuikkuja purkissa, joku vihreä kasvi, juliste kehyksissä nojaamaan seinään jne.

  • 14.1.2013 / 13:51

   oon hyvin pitkälle samoilla linjoilla sun kans! myöskin tuo Gubin valaisin on niiiiiiiin upea ja omaan makuuni :). musta tuntui että jotain puuttui tuosta mun listasta ja se oli nuo lehti- ja kirjapinot, hyvä että toit esiin! ja ihana uusi blogi sulla :))

 5. Äippä
  14.1.2013 / 13:42

  Moi :) Nimenomaan tuohon huoneeseen ja noiden verhojen pariksi sopisi parhaiten noista valitsemistasi Pedrera ABC

  • 14.1.2013 / 13:52

   moikka moi! olen ihan samaa mieltä ja juurikin mustana tuo valaisin! :) myöskin sen lattiavalaisinversio on aivan upea :P

 6. Toinen ässä
  14.1.2013 / 14:41

  Ihana blogi sulla. Kaikki vaihtoehdot on tosi hyviä. Mullakin ois jemmassa tuota ruusupuukangasta ja tykkään kovasti tuosta printistä. Itsellä tuli mieleen Ghost tyylinen lamppu netanttilassa. Ihan kohtuuhintainen myös.
  http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=945458&storeId=1444&catalogId=1444&shopId=10008&compartmentId=10064&categoryId=10499#

  Myös Eero Aarnion Pinja sopis, joka myytäis samaisella nettikaupassa alehintaan.

  • 15.1.2013 / 13:27

   voi kiitoksia! :)
   tuo on aika kopio Bourgiesta ja sitä lukija (tai hänen miehensä :)) ei halunnut.
   kiitos kommentistasi!

 7. V
  14.1.2013 / 18:03

  Minä yrittäisin taivutella miehen ja hommaisin ehdottomasti Bourgie:n mustana! :) Koska sohva on musta ja verhoissa on mustaa, niin musta lamppu valkoisen lipaston päällä jatkaisi tuota lookia, ja Bourgie:n muoto sopisi myös verhojen kanssa. :) Sitten maljakkoon pöydälle pinkkejä tulppaaneja niin se on siinä! :D

  • 15.1.2013 / 13:30

   niin ihan totta. vai tulisiko noin ison mustan valaisimen kanssa jo liian synkkä..? itse ostaisin Bourgien kirkkaana, ei olisi niin suurta vaaraa kyllästyä :)

   • V
    15.1.2013 / 15:39

    totta, kirkas voisi olla hillitympi, mutta jotain mustaa joka tapauksessa lipastolle kuitenkin laittaisin, vaikkapa sitten musta maljakko, kuvakehys tms :)

    • 16.1.2013 / 23:43

     samaa mieltä! hyviä vaihtoehtoja, jotain tuonsuuntaista itsekin ajattelin :)

 8. -A-
  14.1.2013 / 18:38

  Meiltä löytyy myös tuo malm-lipasto, tosin korkeampi ja kapeempi versio eteisestä. Mulla on siinä päällä ikeasta malmiin saatava harmaa lasikansi sekä tuo Muuton Cosy-valaisin + pari pienempää kynttiläkippoa. Harmaa lasikansi ja valaisin sopivat kivasti yhteen ja se lasikansi tekee lipastonkin heti vähän eri näköiseksi. Uusimpana hankintana löytyy myös tuo Aarnion Swan valkoisena olkkarista. Jossain kohti voiskin koittaa vaihtaa niitten paikkaa. Ja myös Nukkumatti on haavelistalla, lastenhuoneeseen, jos meille joskus sellainen tulee. :)

  • 15.1.2013 / 13:32

   oi, kuulostaa ihanalta! niillä laseilla saa kyllä kivasti ja edullisesti erilaista ilmettä :). Swan sopisi harmaalle lasitasolle upeasti myös!

 9. viivi
  14.1.2013 / 19:38

  Minäkin suosittelen Swania, toki muutkin ko. vaihtoehdot passaa:) meillä on samanlaisen kaksiosaisen Malmin päällä nököttänyt n. 3 vuotta Aarnion Pinja emmekä ole siihen kyllästyneet. Vaihdoimme heti osataessa siihen energian säästölampun.

  • 15.1.2013 / 13:44

   kuulostaa hyvältä! Swan miellyttää yksinkertaisen muotonsa ansiosta munkin silmiä :)

 10. pirjo
  14.1.2013 / 21:16

  Yki Nummen valaisimen lasi keventäisi mielestäni hyvin tumman nahkasohvan massiivisuutta ja maskuliinisuutta. Ja jos joskus haluat muuttaa valaisimen paikkaa, neutraalimpi vaihtoehto istuu ehkäpä helpommin useampaan tilaan. Ajattomuutta ja muunneltavuutta!

  • 15.1.2013 / 13:45

   aivan loistava pointti! jotain tuollaista oli munkin mielessä, en vain osannut pukea sitä sanoiksi :)

 11. Anna-Leena
  15.1.2013 / 13:02

  Minulla on itselläni valkoisen lipaston päällä modern art ja design Stockholm housen Tid kello mustavalkoraitaisena. Tykkään kovasti eikä siihen kyllästy. Ja sitten vuodenajasta riippuen vaihtelen väriksi erivärisiä kivi tai kastelhelmi kynttilälyhtyjä.

   • 15.1.2013 / 13:46

    mukava asetelma sinulla! tykästyin tuohon kelloon, mielenkiintoinen, en vain löytänyt sen kokoa… itselläni nimittäin yhden (ehkä jopa kahden) seinäkellon vajaus kotona!

    • Anna-Leena
     15.1.2013 / 14:10

     Yhden nettisivun mukaan halkaisija on 12 cm, mutta luonnossa näyttää jotenkin isommalta, varmaankin siksi kun on niin paksu ja siinä on jalusta. Ostin sen noin vuosi sitten, oli jossain tarjouksessa 50 €. Nyt näyttää olevan joka paikassa 92 €.

     • 15.1.2013 / 14:25

      ok hyvä tietää, kiitos! täytyypä tutkailla kellovalikoimia lähiaikoina :)

 12. tintti.
  22.1.2013 / 16:10

  Hei!

  Tuhannet kiitokset S!
  Tuo Pedrera Abc meni ehdottomasti harkintaan, samoin kuin kommenteissa mainittu Eero Aarnion Pinja! :)
  Ja Bourgieta voisin yrittää vielä vähän tyrkyttää, josse alkaisi kelpaamaan ;)
  Hommasin jo olkkariin ”pehmentäviksi yksityiskohdiksi” ne Luhdan Vakka-pärekorit.

  Kiitos uudesta inspiraatiosta!

  • 22.1.2013 / 23:45

   voi miten ihana että näit tämän postauksen, mietinkin jo että laitanko sulle sähköpostiin viestiä :). ja eipä kestä, mukava jos oli jotain apua ja antoi ajattelemisen aihetta! tuo Pedrera ABC on kyllä niin munkin makuun :P
   oi ne Luhdan korit on kyllä tosi ihanat ja niin kovin käytännölliset!

 13. tintti.
  2.2.2013 / 10:18

  Hei S! :)
  Olen saanut miehen pään käännettyä, meille tulee Bourgie kirkkaana! :) Tilaan sen pian Stockmannin verkkokaupasta -20% koodilla. Nyt sitten mietin minkälaisen kollaasin sen ympärille rakennan. :)
  Ajattelin tällaista taulua:
  http://www.walldesign.fi/fi/motiiveja-kodille/dots.html
  musta-valkoisena ja tekstillä hem ljuva hem.
  Pitäisiköhän siinä olla toinen taulu myös tasapainottamassa, joku pieni, postikortin kokoinen? :)
  Ja koriste-esineitä meillä on erittäin vähä mutta Pentikin pieni poro löytyy.

  Minkälaista ehdottaisit? Olen superkiitollinen avustasi! :)

  ps. Mistä sinulla on se mustavalkoinen raitamaljakko? Se on ihana! :)

  • 2.2.2013 / 11:22

   onnittelut uudesta valaisimesta! kiva että saat sen nyt alennuksella ja hyvä päätös ottaa kirkkaana. laittaisin myös toisen taulun tuolle isommalle kaveriksi, esim. postikortin kokoinen vaikka vaakasuuntaisena! siihen eteen vaikka se poro jos haluat ja kukkakimppu maljakkoon? Bourgien ja tuon tauluasetelman väliin vaikka kirja- tai lehtipino?
   se mun raitamaljakko on Shop Amforan :)

 14. tintti.
  2.2.2013 / 10:25

  Näistä postikorteista olen haaveillut ja voisin kehystää pallotaulun kaveriksi tuon LOVE IS THE NEW BLACK :)

  • 2.2.2013 / 11:23

   hyvä idea :) mukana voisi olla myös kolmas taulu, jossa olisi vähän väriä, esim. sitä fuksiaa mitä on verhoissa?

 15. tintti.
  2.2.2013 / 11:24

  Totta! :)
  Pitääpä pitää silmät auki jos tulisi vastaan sopiva! Verhot ovat nyt Marimekon Lumimarjat, eivät nuo Ruusupuut mutta samat sävyt niissä on :)
  Kiitos taas avusta, eiköhän tämä homma tästä etene :)

  • 2.2.2013 / 11:25

   ole hyvä! tai sitten vaikka pinkkejä tulppaaneja/neilikoita :)

 16. tintti.
  2.2.2013 / 11:26

  Tulppaanit onkin lempparikukkia heti kallojen jälkeen ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.