Kotisunnuntai

 

Eilisen aika vauhdikkaan lauantain vastapainoksi huomattavasti rennompi sunnuntai. Kotona puuhastelua ja karjalanpaistilla herkuttelua, iltapäivällä synttäreille menoa.
Eilen käytiin elokuvissa: 21 tapaa pilata avioliitto. Voin kyllä suositella, oli hauska komedia ja sai nauraa. (Jos et halua tietää elokuvasta enempää, hyppää postauksen ensimmäisen kuvan alapuolelle!) Jopa tuossa komediassa mulla pääsi muutama kyynel: se vanha pariskunta oli niin liikuttava. Joka paikkaan kulkivat yhdessä käsikynkkää: toinen lähes sokea ja toinen lähes kuuro. Ja se näky, kun vanha mies jäi yksinäisenä ja heiveröisen näköisenä vilkuttamaan ambulanssille, joka vei mennessään tämän vaimon… Voi niisk. Elokuvan jälkeen mun mielessä oli päällimmäisenä tuo :D.

Oletteko pysyneet terveinä? Influenssaepidemia taitaa ihan lähipäivinä saavuttaa Suomessa huippunsa. Mies on ollut flunssassa nyt viikon, on nyt jo paranemaan päin, itse olen vielä siltä välttynyt. Juuri sanoin miehelle, että en ole lähes neljään vuoteen sairastanut minkäänlaista flunssaa! Miehellä niitä on varmaan aika tyypillisesti: kerran pari vuodessa, mutta ne ei koskaan tartu muhun. *Koputtaa puuta.* En ole koskaan ottanut mitään rokotteita influenssaa vastaan, tänä vuonna mietin sitä ensimmäistä kertaa hieman vakavammin, mutta päätin etten nytkään ota. En ole mikään lääkevastainen ollenkaan, mutta hieman sai miettimään ne viime vuoden influenssan jälkeiset rokoteuutisoinnit tai lähinnä mitä jälkiseuraamuksia rokotuksilla oli… Lisäksi luin lehdestä, että terveydenhuollon ammattilaisistakin suurin osa jätti rokotteen tänä vuonna ottamatta (viimeisintä prosenttilukua en tiedä, vain sen hetken tilanteen, jolloin asiasta oli kirjoitettu ja silloin rokotteen oli ottanut vain alle kolmannes), joten se vain vahvisti omaa päätöstäni. Jotenkin myös ajattelen niin, että jos otan rokotteen joka vuosi ja joskus sitten taas jättäisin sen pois, ei oma vastustuskykyni toimisi enää samalla tavalla. Että kun kerran rokotteen otan, on se sitten paras ottaa joka vuosi. Nyt kun nämä asiat otin puheeksi, saan varmasti ihan kamalan taudin… Näiden terveidenkin vuosien edestä :/.

Mun 10-vuotias raitainen ystäväni lähettää terkkuja nakerrettujen tulppaanien kera :D. Yksi tulppaaninkukka oli päässyt suuhun ja sen lisäksi kaksi lehteä, nami nam. On se sellainen viherpipertäjä!

Mutta nyt karjalanpaistilihojen kimppuun! Haluattekos joku päivä kuulla mun ”salaisen reseptini” tähän herkkuruokaan? ;)

Comments

 1. 24.2.2013 / 10:54

  Kerro ihmeessä reseptisi salaisuus.

  • 24.2.2013 / 11:14

   heh, älä sitten odota liikoja, ihan perusresepti, mutta meidän mielestä superherkullinen :)
   juttua tulossa lähiaikoina!

 2. Mape
  24.2.2013 / 11:09

  Voih, mä itkin ihan samassa kohdassa elokuvaa :'( Toivottavasti mamma pääsi vielä kotiin takaisin…

  • 24.2.2013 / 11:18

   toivottavasti. miehet on niin surullisia ja jotenkin avuttomia yksin jäädessään… mun toinen mummu kuoli kun olin pieni ja muistan vieläkin miten pappa oli jotenkin niin yksinäisen oloinen, vaikka muuta perhettä paljon ympärillä olikin :'(. sitten kun pappa nukkui pois lähes 13 vuotta mummun jälkeen ja vaikka se valtavan surullista olikin, koin suurta helpotusta että hän pääsi mummun luo, johon aina niin kovasti kaipasi :'(. hui kun alkoi taas itkettää.

   • Mape
    24.2.2013 / 17:21

    Jotenkin sitä ajattelee, että pitkän yhdessäolon jälkeen olisi parempi, että saa lähteä täältä yhdessä…

    • 24.2.2013 / 20:41

     kyllä. pitkän yhteisen elämän aikana sitä jotenkin niin tiiviisti nivoutuu yhteen, että toisen poismennessä tuntuu kuin osa itseäkin katoaisi, kuvittelisin.

 3. 24.2.2013 / 13:45

  Juu tykkäsin myös tuosta elokuvasta! Ja itse itkin ja nauroin elokuvassa myös ja tuo vanha pariskunta jäi kanssa mieleen <3 Voi että. Voin kyllä suositella lämpimästi. Täällä myös mies on influenssan kourissa ollut kohta 5 päivää -kauhea tauti. Korkea kuume ja sängynpohjalla tuo vain makoilee. Ihanaa sunnuntaita sinne! :)

  • 24.2.2013 / 20:42

   mun miehellä ei ollut onneks kuumetta ollenkaan, et ihan niin rajuna ei tullut. toivottavasti pysyt itse terveenä!

   • 24.2.2013 / 21:09

    Influenssa ja flunssa on kaksi eri tautia :) Ihmiset sekoittaa ne herkästi.

 4. Niina ja 4kisua
  24.2.2013 / 14:23

  Suosittelen kanssa kyseistä elokuvaa ;) Odotukset leffaa kohtaan oli kovat ,koska kärkikaartin koomikko/näyttelijät vauhdissa. Sai kyllä tirskahdella nauruun vähän väliä ;D SILTI olisin halunnut vielä ripauksen enemmän hauskoja kohtauksia ;)
  Kipeenä olemisesta, sain elämäni ekan keuhkokuumeen :S mutta nyt olen jo terveiden kirjoissa ;) Jos tuo sairastelu riittäisi tälle vuodelle (turha luulo kun olen asiakaspalvelussa talossa jossa on n.500 ihmistä töissä….)
  Tänään tosi aurinkoinen päivä ja ulkoiluhullu kisu on IHAN SEKAISIN ;D kevättä pukkaa :) Mukavaa viikkoa teille !

  • 24.2.2013 / 20:48

   mun intoa vähän latisti ku näin leffan alussa et o-ou, Putous-näyttelijöitä ;D. totesin sitten miehelle et no onneks ne hahmot ei sentään oo tässä elokuvassa :D
   voi voi mulla on pahoja kokemuksia keuhkokuumeesta noin seitsemän vuoden takaa… kuume neljässäkympissä ja lääkäri ohjas aina kotiin uuden antibioottikuurin kera – ei apua. lopulta parin viikon korkean kuumeilun jälkeen tajusivat ottaa keuhkokuvat ja samantien osastolle, jossa kunnon lääkkeet suoneen niin johan alkoi helpottaa. kauan pisti keuhkoihin vielä ton jälkeen ja seurantakuvia riitti. onneks selvisit vähemmällä!
   mulla asiakaspalvelu on aina parantanut vastustuskykyä :). täälläkin oli ihana aurinkoinen päivä! terkut kisuille :)

 5. 24.2.2013 / 14:51

  Mekin käytiin ystävän kanssa katsomassa elokuva ja sai kyllä nauraa ja myös liikuttua! Meidän tulppaanit näyttää aivan samalta, kaksi narskuttajaa öisin hyökkää niiden kimppuun ja pahimmassa tapauksessa levittää ne pitkin pöytää.. ;)

  • 24.2.2013 / 20:49

   heh, tuollaiset tulppaanit on paljon persoonallisempia ;)

 6. Äippä
  24.2.2013 / 17:42

  Moi, juu täällä sairastellaan. Tilanne käy jännittäväksi, koska mieheni ei ole vielä saanut tätä kuumeyskä-tautia ja loppuviikosta olemme lähdössä etelän lomamatkalle.. Kauniit kuvat olet taas laittanut :)

  • 24.2.2013 / 20:50

   voi toivottavasti pääsette terveinä reissuun! saako udella mihinpäin lähdette? :)
   kiitos kuvakehuista!

   • Äippä
    24.2.2013 / 21:01

    Lanzarotelle mennää. Blue couples hotelliin :-)

    • 24.2.2013 / 21:52

     oi ihanaa! :)) ja tuollaisen hotskun valitsisin itsekin!

 7. 24.2.2013 / 21:34

  Reseptiä kehiin vaan. :) Täällä sama juttu, mies sairastaa jo neljättä päivää ja itse odotan jännittyneenä tarttuuko pöpö minuunkin. Toivottavasti ei.

  • 24.2.2013 / 21:53

   voi, toivotaan että vältyt!

 8. Marika
  24.2.2013 / 21:56

  Laitapa ihmeessä se resepti. Olisi kiva kuulla miten sen teet :) Jos saisi samalla vinkkejä omaan versioon.

  Oletpa hyvin pysynyt terveenä. Sinulla on varmasti hyvä vastustuskyky. Itse otin loka-marraskuussa influenssarokotteen, pitkään sen ottamista kyllä mietin. No olinpa sitten joulua edeltävällä viikolla todella kipeä :/ Ihan ihme tauti joka veti tosi heikkoon kuntoon pitkäksi aikaa. En tiedä oliko influenssaa mutta joku kamala pöpö kuitenkin.

  • 25.2.2013 / 09:05

   joo laitan tulemaan kun ehdin! kerrohan sinä oma reseptisi :)
   mä oon kans ihan ihmeissäni ollu ku näin monta vuotta ilman flunssaa! pari kertaa ollu jotain tunnin verran kurkku kipeä, mut menny tosiaan noin nopsaan ohi. kiitän kyllä kissojakin tästä, jos pikkasen misukka hörppää salaa mun maitolasista niin se on vain hyväksi, kuten tästä näemme ;P. sillon syksyllä ku nähtiin Ikeassa ni sillonhan mulle nousi kuume, mut sitäkin kesti vain sen yhden illan eli uskon sen tulleen vain siitä ku innostuin Ikeassa olemisesta niin paljon :D

 9. 24.2.2013 / 22:26

  Hei.resepti kiinnostaa.kiva blogi sinulla ja pidän myös kissoista:) miten säästyt flunssalta?

  • 25.2.2013 / 09:09

   kiva, reseptiä tulee joku päivä! ja kiitos kovasti palautteesta :))
   en tiedä miten säästyn flunssalta, en popsi mitään vitamiinipillereitäkään, oisko siinä sitten se salaisuus :). enkä välttele/varo mitään julkisia paikkoja, joten vastustuskyky saa säännöllistä treeniä. myöskin kissojen kanssa eläessä vastustuskyky harjaantuu, koska meillä ei tod. joka päivä imuroida yms. ;)

 10. 25.2.2013 / 21:28

  Vitsi! Pakko mennä kyllä katsomaan toi 21 tapaa pilata avioliitto! :D Kaikki sitä niin kehunut!

  • 25.2.2013 / 22:20

   kyllä, suosittelen :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.