Sängynpääty tilaukseen

 

Kiitos teille avustanne sängynpäädyn mittapohdinnoissani! Sain mitat päätettyä ja sängynpäädyn tilattua – kokonaan toinen asia on sitten se, oliko ne lopulliset mitat nyt sitten ne oikeat ja sopivat vai ei… Jännittää ja kovasti! Tuo kun on sellainen hankinta, että sitä ei sitten niin vain muuteta tai vaihdeta, vaan se on ja pysyy…
Maalarinteipillä hieman hahmoittelin päädyn kokoa suhteessa sänkyyn – korkeus oli mielestäni helpoin päättää:

024

Syvyydeksi ajattelin aluksi 10 cm, mutta päädystä tulee nyt kuitenkin 15 cm syvä. Syvempi ei onnistu, sillä sängyn jalkopäähän täytyy jäädä tarpeeksi tilaa kulkureittiä varten. Ja se päädyn leveys, se aiheutti kyllä eniten päänvaivaa! Päädyin lopulta tilaamaan 170 cm leveän päädyn, jos tuli huti niin ette ehkä näe kuvia :D. Pääty tulee todennäköisesti näkymään sängyn takaa pari senttiä molemmin puolin, mutta mielestäni se on parempi vaihtoehto kuin että sitä ei näkyisi lainkaan, jolloin se mielestäni näyttäisi liian kapealta sänkyyn nähden. Nyt kun pääty jää hieman näkyviin, se muodostaa varmaan ihan kivan, ikään kuin kehyksen sängylle.

Korkeudeksi päätin sen alkuperäisen 110 cm, jolloin pääty nousee petauspatjasta vielä 50 cm ylöspäin. Tässä kuvassa on sellainen petaus, jota yleensä käytän eli tyynyt on seinää vasten hieman viistosti. Teippi on tulevan päädyn kohdassa, joten mielestäni juuri sopivasti jää päätyä näkyviin. Korkeus on sopiva siihenkin nähden, että sen päälle ylettyy vielä kurkottamaan sängystä käsin esim. kännykkää tai kirjaa :)

004

Vitsit mä oon innoissani tästä! Sain jo alustavan lupauksen, että pääty valmistuu pääsiäiseen mennessä, kivakiva. Sitten kun pääty on paikoillaan ja kunhan se vain on onnistunut (:D), tulee blogissakin näkymään niitä keväisen raikkaita petauksia, joita multa viime kuussa pyydeltiin!

Yöpöytiä meillä ei enää tosiaan ole eikä näillä näkymin kyllä enää myöskään tule. Myin yöpöydät niitä tarvitsevalle ja laitoin väliaikaisesti tilalle tuolit. Sängynpääty tulee jonkin verran korvaamaan yöpöytiä, kaavailen miehen puolelle sijoitettavaksi Block-valaisinta. Mies tosin alkoi hieman hifistelemään tämän päädyn kanssa ja mietti upottavansa siihen pari spottia, mutta todennäköisesti tämä jää ainakin nyt alkuun toteuttamatta.
Omalle puolelleni harkitsen pientä tasoa seinään kiinnitettäväksi (esim. neliönkokoinen Ikean Lack), johon voisin sijoittaa jonkin pöytävalaisimen ja ehkä joskus jonkin ihanan kukkasen yms., mutta tämä on vasta harkinta-asteella. Miehen puolella sänkyä voisi edelleen olla jokin tuoli laskutasona – johonkin täytyy kuitenkin yön ajaksi jemmata sängynpeite sekä ylimääräiset tyynyt eikä niitä lattialle viitsi heittää. Näillä järjestelyillä saisin sitä kivaa ja kaipaamaani epäsymmetriaa myös makuuhuoneeseen! Kyllästyin nimittäin kahden ensimmäisen asuinvuoden aikana totaalisesti siihen sänky-kaksi yöpöytää-kaksi samanlaista yöpöydän valaisinta -järjestelyyn…

cats

Tuo Ikean Ursula-huopa on ollut kyllä yksi viime vuoden parhaimmista hankinnoistani! Sopii paikkaan kuin paikkaan ja tuo huoneeseen kuin huoneeseen kivaa fiilistä. Hieman sellaista lämminhenkistä, mutta modernia mummolafiilistä jopa :D. Kiva pari vaaleansinisten petivaatteiden kanssa!

Ajatella, ensi viikolla jo pääsiäinen! Sen kunniaksi ostin eilen muutaman narsissin. Narsisseja on pari tyyppiä vaivihkaa nakerrellut, erityisesti ja yllättäen se ei-viherpipertäjä matikainen, joka nyt erittäin äänekkäästi nenätuhisee sohvan ja ikkunan välissä. Mitään ei näy, mutta kova tuhina kuuluu! Ja se on muuten niin äänekästä, että jos yrität vieressä unta niin ei onnistu. Taidan mennä halimaan tuhisijaa – toinen oli (taas) koko viime yön kylppäriarestissa… Aurinkoa päivääsi!

Comments

 1. Nita
  20.3.2013 / 11:03

  Hyvältä kuulostaa. Uskoisin että leveys toimii, kun päätyyn tulee syvyyttäkin aika mukavasti. Pelkistetyissä ja selkeissä kodeissa symmetria on helposti tylsä ratkaisu, epäsymmetrisillä ratkaisuilla saadaan sopivaa jännitettä aikaiseksi kun ympäristö muuten on rauhallinen ja seesteinen.

  • 20.3.2013 / 14:06

   toivotaan ja odotellaan :)). olen ihan samaa mieltä tuosta viimeisestä lauseestasi!

 2. 20.3.2013 / 13:24

  Bongasin just Koti ja Keittiö-lehdesta yhden artikkelin naisen suokikkiblogeista sinun blogisi :)

  • 20.3.2013 / 14:06

   ai niinkö, voi miten kiva et tulit kertomaan :))

   • Nimetön
    20.3.2013 / 17:03

    Tottahan toki :) siinä oli listattu hänen suosikit ja siellähän sinä olit :)

    • 21.3.2013 / 09:01

     aika hienoa päästä tuollaiseen listaukseen ja jonkun lemppareihin, blogeja kun on pilvin pimein :))

 3. 20.3.2013 / 21:20

  Onnea uuden sängyn päädyn johdosta! Ehkä mekin joku päivä vielä saadaan hankituksi ;)

  • 21.3.2013 / 09:04

   voi kiitti Saara! :)

 4. 20.3.2013 / 21:54

  Jännä nähdä, millainen sängynpäädystä tulee! Malttamattomana jään seurailemaan taustalle :) Täälläkin päässä on kyllästytty totaalisesti yöpöytiin, joten sängynpääty olisi ehkä tulevaisuudessa ostos/toteutuslistalla.

  • 21.3.2013 / 09:05

   niin mustakin :D mä kyllästyin etenkin siivouspäivinä (ja kyllä vähän muutenkin) ku yöpöydät oli edessä ja keräsivät jotenkin niin paljon pölyä taakseen, iuh.

 5. 28.3.2013 / 15:43

  Eikös tämä filtti ollut Ursula? Ihana Ursula <3 :D

  • 28.3.2013 / 20:24

   no on! hyvä että huomasit, korjasin tekstiin :). se Eivorkin multa löytyy, mut se on se mustavalkoraitainen :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.