Rahapuu-raasu

 

Vanhassa Kotimme viherkasvit -postauksessani esiintyneistä viherkasveista on hengissä enää tämä raasu:

cats

Tosin pahoin pelkään, että tämäkin vetelee viimeisiään; on pudottanut jo yli puolet lehdistään eikä enää näytä noin runsaalta kuin kuvissa. Tämän kasvin kohtaloksi näyttäisi koituneen myrtin vastakohta: tätä olen kastellut liikaa. Harmillista, mutta sai se meiltä kodin ainakin yli vuoden ajaksi… Yritän vielä varovaisesti sitä hoitaa, jos se tuosta elpyisikin kevään myötä. Huomasin nimittäin tänä aamuna, ettei se ole pudottanut lehtiään ainakaan pariin viikkoon – elpymisen merkkejä?
Tilalle voisin joku päivä hankkia vaikka samanlaisen, niin kivannäköinen tämä Rahapuu eli Crassula on. Myöskin pieni Bonsaipuu ja Varjofiikus kiinnostaisivat…

026

Millaisia viherkasveja teidän kodeista löytyy vai löytyykö leikkokukkia kummempia? :) Ajatella, ei enää pitkästi kun saa käydä valikoimassa kesäkukkia pihaa koristamaan! Ne kesän ensimmäiset puutarhavierailut on aina yhtä mukavia!

Comments

 1. 21.3.2013 / 12:14

  Mulla kans kuoli rahapuu, sain sen kaverilta valmistujaislahjaksi :/ Nyt on kyllä kaupoissa näkyny rahapuita, oon miettiny että ostaisko uuden tilalle… Mulle on tullu nyt hirviä hinku saada huusholli täyteen viherkasveja, tällä hetkellä löytyy vain paavalinkukkia, anopinkieliä, viirivehka, rönsylilja ja kevätkaktus.

  • 21.3.2013 / 14:02

   kiva että listasit noita; tuli pari vierasta kasvia vastaan (tai ainakin nimeltä vierasta) eli ei muuta kuin google käteen ja tutkimaan :))

 2. Johanna
  21.3.2013 / 13:30

  Mä sain pidettyä rahapuun hengissä yli vuoden, sitten oli siskon lapset kylässä ja tiputtivat sen lattialle. Tömähdyksen seurauksena kuoli pikku hiljaa ;( Pitäisi ostaa uusi!

  Ihana peili taustalla, saisko siitä lisätietoa, minkä merkkinen ja mistä ostettu? Itse olen etsinyt vastaavanlaista, mutta ei ole vielä tullut vastaan, joka olisi juuri se peili ;) Kiitos kovasti jo etukäteen

  • 21.3.2013 / 14:04

   yli vuoden tuo mullakin on porskuttanu, jännä nähdä toipuuko nyt, tänään pitkän tauon jälkeen annoin vähän vettä.
   oon ostanu tuon peilin Iskusta 3-4 vuotta sitten, merkistä ei valitettavasti tietoa. kiva peili on kyllä, kehykset on korkeakiiltovalkoiset. oiskohan Ikeassa jotain vastaavia, muistelisin näin…

 3. Ritsku
  21.3.2013 / 14:04

  Minulla on ollut rahapuita lapsesta asti. Ne ovat ainoat kasvit, jotka pysyvät minulla hengissä vuodestatoiseen. En nimittäin hoida niitä oikeastaan ollenkaan. Talvella annan ehkä kerran kuussa hiukan vettä kasteluvadille. Keväällä ja kesällä hiukan useammin. Rahapuu ei tykkää siitä, että vettä tulee juurelle.

  • 21.3.2013 / 14:10

   kiitos näistä vinkeistä, tosi hyvä tietää! jos tämän ensimmäisen rahapuuni menetin, hoidan seuraavaa näillä sinun vinkeillä. kukkakaupan ohjeen mukaan annoin vettä, varmaan liikaa sitten talviaikana…

 4. Tipi
  21.3.2013 / 15:13

  Hei auttaisiko, jos kevään kunniaksi vaihtaisit rahapuulle uuden mullan. Laita salaojaksi ruukun pohjalle kivi tai sitten ihan soraa jolloin ylimääräinen vesi valuu heti pois.
  Hyvä minäkin olen sanomaan, kastelen itsekin kaikki kukat hengiltä…
  Älä anna periksi vielä! :)

  • 22.3.2013 / 10:19

   hyvä vinkki tämäkin, täytyy koittaa tuota jos ei muu auta :)

 5. Sari
  21.3.2013 / 20:59

  Suosittelen lämpimästi palmuvehkaa. Kerran kuukaudessa kastelu riittää. Lannoittaa voi kasvukautena. Todella helppo kasvi, sillä kasvaa paahteessa sekä täysin varjossa.

  Meillä on viherkasveina: palmuvehkoja, viirivehkoja, reunustraakkipuita, rahapuu, kultapalmu sekä rahapuu. Vien kaikki kasvit kesällä katetulle terassille, johon ei aurinko porota. Kasvit rakastavat tätä ja hehkuvat.

  • 22.3.2013 / 10:20

   olen kuullutkin sen helppohoitoisuudesta! täytyypäs googlettaa nuo sinunkin kasvisi :)

 6. Rags
  21.3.2013 / 22:32

  Olen todella huono antamaan vinkkeja viherkasviasioissa (kotoa loytyy yksi, jonka nimea en edes muista, nayttaa kun vaatii kastelua eli lehdet alkaa lurpsahtamaan, ja heti kun antaa vetta, piristyy), mutta anopilla on ollut rahapuu vuosia, vievat sen aina ulos kesaksi ja talvella on viileassa, varmaan vahalla kastelulla (ainakin talvisin?). Haluaisin enemman viherkasveja, mutta ei ne meilla saisi olla rauhassa, kaikkea kun taytyy nakertaa… Se ainoa kasvi, joka on viela hengissa, on sellaisessa paikassa, ettei pojat (viela) paase sinne… :-)

  • 22.3.2013 / 10:22

   tuon virheen mä just tein: annoin talvella liikaa vettä, talvella pärjäisi huomattavasti vähemmälläkin… ihme että meillä kissat on jättäny ton rahapuun rauhaan! narsissit sen sijaan on maistunu tällä viikolla :P

 7. .eeva
  22.3.2013 / 20:10

  Voi, pakko kommentoida, kun lempikukka kuitenkin tuo rahapuu! Kuulostaa just siltä, että liian vähäisesti raukka on vettä saanut SEKÄ ollut todennäköisesti liian pimeässä. Itse annan rahapuilleni talvella valohoitoa (hifistelyyn eli kasvilamppujen hankintaan ei tarvitse lähteä vaan lampun lähellä olo riittää), jotta eivät tiputtaisi lehtiä. Valohoitoa ja niukkaa nesteytystä, n kerran kuussa, ehdotti vanha kukkakauppias ja näillä ohjeilla rahapuuni hehkuvat elämää <3 Ja nyt voi jo kukille laittaa ravintotikkuja, joista saavat lisävoimaa kasvuun!

  • 23.3.2013 / 09:24

   joo liikaa olen kastellut talven mittaan… kiitos ohjeista, otan käyttöön :)

 8. 23.3.2013 / 08:34

  Meillä ei ole tällä hetkellä muita kuin leikkokukkia. Jostain syystä ei vaan ole. Odotan myös innolla pihakukkien laittamista. Muutettiin tähän viime syksynä, eli ensimmäinen kesä tulossa omalla takapihalla. Sitä ennen pitää kuitenkin maalata patiota ja vähän aitaa. Tehdä kissoille häkki ja grillikin pitäis jostain löytää. :)

  • 23.3.2013 / 09:25

   mua jännittää nouseeko mun tulppaanit tuolta maasta kevään mittaan, jotenkin pahoin pelkään että eivät nouse :P. teilläkin riittää puuhaa kesällä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.