Järjestelyä ruokailutilassa

 

154-crop

Vaihdoin pienen siivoustauon ajaksi pölyrätin teekuppiin & läppäriin. Iltapäivällä kotiin tultuani tartuin nimittäin staattiseen liinaan ja aloin siistimään ja järjestelemään ruokailutilan lipastoa Maison Bellen kera. Tästä lipastosta tulee säännöllisesti kysymyksiä eli kyseessä on Ikean Norrsten-lipasto, jota ei tietääkseni enää ole valikoimissa. Lipasto on paitsi tilaihme, myös tosi kivana yksityiskohtana pidän sitä, että sen sisus on musta (seikka, joka aiheutti aikoinaan pahvipakkauksia avatessa pieniä ylimääräisiä sydämentykytyksiä tyyliin ostinko vahingossa mustan lipaston…):

160

Näiden lipastonovien takaa löytyy erilaisia laseja aina viini- ja vesilaseista cocktail-laseihin, jälkiruokakulhoja, karahveja, mariskooleja… Oikeastaan kaikki Iittalan tuotteeni löytyvät tämän lipaston kätköistä. Myöskin kaikki maljakkoni säilön täällä.

Maljakoista puheenollen; harkitsin lähes kolme kuukautta erään ihanan maljakon hankintaa (ei siksi että se olisi niin valtavan kallis, vaan mietin tuleeko sille varmasti tarpeeksi käyttöä) ja vihdoin viime viikolla sen ulkomaisesta nettikaupasta sitten tilasin. Olin onnessani kun sen maanantaina sain – tuskin maltoin odottaa, että saisin pääsiäiskukkani siihen esille! Pettymys oli suuri, kun avasin laatikon ja huomasin maljakon olevan kymmeninä palasina… Mikään ihme maljakon rikkoutuminen ei kyllä ollut: sitä ei oltu pakattu mitenkään, se oli vain laitettu pahvilaatikkoon ilman mitään pehmusteita! No, nyt sitten odottelen uutta maljakkoa, jonka saapumiseen kuluu hieman kauemmin, sillä varastossa niitä ei tällä hetkellä enempää ollut.

161

Tyhjensin koko lipaston, pesin hyllyt ja järjestelin tavarat entistä paremmin takaisin paikoilleen. Maljakot pyörii vielä astianpesukoneessa, mutta jo nyt näen, että yksi hylly jää kokonaan tyhjäksi, aika kiva! Tavaroiden uudelleenjärjestäminen säästi samalla siis tilaa.

162

Taidan laittaa saunan lämpenemään ja viettää pienen kotikauneushoitolahetken kasvonaamion ja manikyyrin merkeissä. Nuo viinilasitkin tuossa huhuilee (puhumattakaan uhkaavasti kasvavasta viinivalikoimasta!; mm. syksyllä viinitilalta ostetut viinit on vieläkin korkkaamatta…), joten ehkä tilkkanen? Jääkaappi on täynnä pääsiäistä silmälläpitäen, kissoilla murkinaa jos minkälaista, trullikarkkeja hommattu valtava vaatimaton kasa… Enää huomiset viikkosiivoukset – tässähän voi kohta aloittaa pääsiäisen vieton!

Comments

 1. Anne
  27.3.2013 / 18:36

  Iltasi kuulostaa täydelliseltä! :) Leppoisaa pääsiäistä teille kaikille!

  • 27.3.2013 / 19:37

   niin minustakin :). silloin tällöin tällaiset hetket on mukavia, erityisesti silloin kun on takana tehokas päivä. kiitos, kivaa pääsiäistä sinullekin!

 2. 27.3.2013 / 19:43

  Samoissa hommissa täälläkin tänään, järjestelin uudelleen keittiössä muutaman kaapin jossa mulla myös viinilasit ja muut lasit joita vähemmän käytetään ja jälkiruokakulhot ja parhaita tarjoiluastioita. Ja sinne kaappiin pääsi myös uudet teeman valkoiset lautaset jotka juuri ostin, ajattelinkin alkaa keräämään teema ja sitten heitän ne kultakeramiikat pellolle.
  Mulla kans tuli kaappiin vähän enemmän tilaa sillä joitain laseja laitan pois, joita ei vain tuu käytettyä.

  Niin ja samalla huomasin, että meidän päivittäisessä käytössä olevat lasit ovat ihan sameita ja harmaita, en oo ennen huomannut sitä. Pitääköhän kokeilla huuhtelukirkastetta vai kaipaakohan ne oikein kunnon pesua tiskiharjalla jynssäten?

  Saa nähdä päästäänkö me trulleilemaan ollenkaan lasten kanssa, oat nimittäin tosi flunssasia ja tyttö itkee korvaansa, taitaa olla korvatulehdus. Mutta joka tapauksessa saan tehdä kunnon kattauksen pääsiäiseksi uusilla lautasilla :)

  • 27.3.2013 / 19:49

   Tuosta viinistä vielä, että minä en oo koskaan tykännyt viinsitä, mutta kovasti yritän opetella juomaan sitä. Olisi joskus kiva ruuan kanssa, vaikka sitten jouluna juoda viiniä ja kun saadaan keväällä pesuhuoneremppa tehtyä ja poreamme sinne, niin tokihan se vaahtokylpy kynttilänloisteessa vaatii tilkan viiniäkin. Mä hyvin vähän joun mitään muutakaan alkohopitoista, mitä nyt siideriä joskus saunajuomana tai bacadri breezeriä, mutta jotenkin on viinistä sellanen kuva että olis ihan ottaa pieni hemmotteluhetki itselle ja vähän viiniä juomaksi :)
   Kaikkein parhaiten mulle kyllä uppoaa limukka ja mies toi tänään sodastreamin kun kävi kaupassa :)

   • 28.3.2013 / 08:00

    minäkään en tykänny viinistä yhtään vielä kymmenisen vuotta sitten, mut jossain vaiheessa aloin vain pikkuhiljaa maistelemaan. alkoi ärsyttää siiderit, joista tuli aina niin täysi olo, jos joi enemmän kuin yhden.
    joo ilman muuta kuuluu lasillinen kuohuviiniä poreammehetkeen :) mun makuun on myös jotku Breezerit ja Somersbyt, myöskin Smirnoff Icet. ne on kivan pienikokoisia, yksi sellainen on juuri sopiva :). eli taidan olla samanlainen kuin sinä etten kovinkaan usein alkoholia käytä. siksi tuo viinivalikoimakin on noin päässyt kasvamaan kun ollaan saatu lahjaksi ja pari ostettu itse, mut kukaan ei oo juonu :D. eiköhän tilanne kesällä korjaannu…
    aloita vaikka viinien maistelu makeista viineistä, sitten siirryt pikkuhiljaa puolimakeisiin ja puolikuiviin (ja kuiviinkin, jos tykkää), sama kuohareissa!

  • 28.3.2013 / 07:32

   voi keittiö on mulla vielä edessä, puuh! oon säästäny sitä viimeiseksi, koska se on aikaa vievin :)
   en tiedä mistä voi johtua lasien sumeus, peseekö astianpesukone kuitenkin ihan hyvin? sinnekin voi joskus kertyä jotain sakkaa et kannattaa tehdä säännöllisesti sitruunahappokäsittely (happoa saa apteekista), kuten pyykinpesukoneillekin tehdään.
   nythän onkin loistava aika alkaa keräämään Teemaa kun alkaa se kampanja: merkkejä keräämällä saa ostettua astioita puoleen hintaan. muistaakseni Citymarketin mainos oli ja huhtikuun alussa alkaa.

   • 28.3.2013 / 23:52

    Joo huomasin myös, että teema tulee cittariin keräilyyn. Aika harvoin vaan tulee cittarissa käytyä, mutta täytyy varmaan sitten joka kerta käydä kun käy siellä päin. Onkohan sen uuden cittarin avajaiset milloin?

    • 29.3.2013 / 11:53

     en tiedä, pääsiäiseksi piti alunperin aueta…

 3. Niina ja 4kisua
  27.3.2013 / 20:05

  Täällä on touhuttu töissä extra kovalla vauhdilla että meidän pääsiäinen menee levon +ystävien tapaamisen merkeissä :) Kisut sai jo tänään pääsiäisruohonsa.(kaupan vehnäorasta) Siinä tuppaa vaan käydä niin että ulkoiluhullu kisu repii koko vehnäoraksen lattialle silpuksi.(vaikka kuinka vahdin ruohoa) Sitten istuu syyttömänä kasan vieressä ja EN MÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ mitään tehnyt ;D Oikein ihanaa pääsiäistä teidän poppoolle :)

  • 28.3.2013 / 07:34

   kuulostaa kivalta tuollainen pääsiäinen! mulla jäi nyt tältä vuodelta pääsiäisruohot laittamatta, mut jos nyt oikein harmittaa niin voihan sen vielä kisujen nakerrettavaksi kasvattaa :)
   ja kuulostaapa tutulta tuo kissan käytös :D
   kiitos Niina, samaa teille sinne <3

  • 28.3.2013 / 07:33

   se on kyllä ihana yksityiskohta, aina mukava hakea sieltä astioita :D

 4. 28.3.2013 / 07:35

  Kirjoitin jo kerran tähän tekstiä, mutta se hävisi jonnekin? Jos tuli perille, ota tämä pois.
  Kaappisi sisältö on täynnä herkkuja (siis vain silmäruoaksi, hih) ja niin siisti, että oviahan voisi pitää kokonaan auki! Ihania astioita.
  Ei sinua ainakaan impulsiiviseksi ostajaksi voi sanoa, jos maljakkoa harkitsit jopa 3 kk. :D

  • 28.3.2013 / 07:49

   vain tämä tuli perille, kiva että jaksoit kirjoittaa uudestaan.
   oi kiitos tuosta siisti-kommentista! nuo kuvat oli ennen-kuvat eli nyt näyttää vielä paremmalta kun pölyt on poissa ja tavarat vielä paremmassa järjestyksessä. tuli samalla myös käytyä kaikki läpi ja tarkistettua, onko siellä jotain tarpeetonta. tein myös pari löytöä alahyllyiltä eli täytyypäs alkaa niitä ottamaan enemmän käyttöön sieltä! tällainen mini-invis siis :)
   on kyllä noita impulssiostojakin tullut tehtyä, joista kaikki ei oo aina menny ihan nappiin, joten niistä oppineena parempi näin :). lisäksi mietin tuona aikana, tilaanko maljakon lisäksi jotain muutakin kun postikuluja tuli kuitenkin jonkin verran… päädyin sitten tilaamaan vielä tuon lipaston päällä näkyvän mustaraitaisen kynttilänjalan. toivottavasti saisin maljakon pian!

 5. -S
  29.3.2013 / 13:45

  Miten oon aina luullut että lipasto on Bestå! Eroaako sitten miten paljon Beståsta? Itse olen ostanut keittiöön Bestå-lipaston sun kuvien innoittamana :D

  • 29.3.2013 / 16:49

   ai jaa :) Bestå-sarjasta kyllä tosiaan saa koottua aika lähelle tuonnäköisen kokonaisuuden, joten sinänsä ei ihme! meiltä löytyy Bestån osia olkkarista, ei kovin paljon eroa muuten kuin mittojen ja tuon sisätilan värityksen osalta.

 6. 31.3.2013 / 14:01

  Pidän kaapista ja erityisesti kaapin sisällöstä :) Ihana tuo valkoinen mariskooli – pure love <3

  • 31.3.2013 / 20:35

   hih, mukava kuulla :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.