Korkealla Milanon sydämessä

 

277

247

Pienen tauon jälkeen muutama matkakuva Milanosta. Milanon sydämessä -postauksessani ihasteltiin näkymiä katutasosta, Piazza del Duomolta, nyt hieman korkeammalta: upean Duomon uumenista.

310

cats

2000-luvun alussa Milanossa lomaillessani menin Duomon huipulle portaita pitkin, tällä kertaa valitsimme hissin. Lippuja Duomon huipulle myydään Duomon takana sijaitsevassa kioskissa. Portaita pitkin upeita näkymiä pääsee ihastelemaan 7 eurolla, hissilippu maksaa 12 euroa.

293

Melkoinen rakennelma se kyllä on! Valtavan kokoinen ja vaikuttava. Ei ihme, että Duomon rakentaminen on kestänyt vuosisatoja. Katedraalin upeuden oivaltaa vasta paikan päällä, kuvat voivat antaa ainoastaan jotain pientä osviittaa. Ja näitä kuvia mulla kyllä riittää, sillä rakennus on upein koskaan näkemäni rakennus; jopa Eiffel-torni kalpenee silmissäni tämän rinnalla.

279

cats

Duomon katolla oli toki ahkerat valokuvaukset käynnissä: heittäkääs villi veikkaus mitä kansalaisuutta nämä ihmiset edustavat ;)

317

298

Päivä oli pilvinen ja hieman sumuinenkin, joten kuvat eivät ole ihan parhaita mahdollisia. Suosittelen kyllä ehdottomasti piipahtamaan täällä Duomon huipullakin! Täältä näkee kivasta näkökulmasta myös muita Milanon nähtävyyksiä, kuten allaolevassa kuvassa näkyvä Galleria Vittorio Emanuele II sekä Castello Sforzesco, joka sekin on ihan kävelymatkan etäisyydellä Duomosta – vastapäätä, Via Danten toisessa päässä.

300

cats

Piazza del Duomo:

324

cats

302

286

Iiks, tässähän alkaa matkakuume nostaa päätään! Hmm, mihin lähtisi seuraavaksi… Lontoo, Praha, Wien, Tukholma, Kööpenhamina vai aurinkoloma?

Comments

 1. Mg
  11.4.2013 / 12:54

  Tuolta ylhäältä näki ihan Duomon vieressä olevan kattohuoneiston, joka oli siis ”jonkun vanhan rakennuksen” katolla. Se oli modernisti valkoisilla kalusteilla sisustettu kattohuoneisto ja -terassi! Huomasitko? :) Aikamoinen kontrasti, meinaan..

  • 11.4.2013 / 13:55

   en nyt muista mitään yhtä yksittäistä, mutta tuosta tuli mieleen et tarkoitatko siellä La Rinascenten puolella? ton tavaratalon ylimmässä kerroksessa oli siellä sivussa kiva ravintola, jolla oli tuollainen valkoinen terassi, upea! se näkyi Duomon katolle :)

   • Mg
    11.4.2013 / 14:02

    Hmm, tää tais olla ihan asunto. Mielestäni se oli tuosta 9. ja 10. kuvasta heti oikealle.. :)

    • 11.4.2013 / 14:14

     ok :). ainakin samalla kohdalla sitten kuin se tavaratalon yläpuolella sijaitseva baari.

     • Mg
      11.4.2013 / 14:18

      No hittolainen, pitää tarkastaa kotona kuvista, että oliko se sittenkin baari! :D

 2. Heidi
  11.4.2013 / 14:34

  Milano kutsuu kahden viikon kuluttua! Tää oli kiva postaus, tietääpähän mitä tuolla Duomon katolla kannattaa tiirailla :oD Olisko sulla noiden Outlettien ja tän lisäksi muita vinkkejä mitä Milanossa pitää ehdottomasti nähdä?

  • 12.4.2013 / 09:59

   kiva että tykkäsit tästä Heidi! Milano on nähtävyyksien osalta hieman erilainen kuin esim. Pariisi, mielestäni Milanon nähtävyydet on aika pian koluttu läpi. itse keskitynkin Milanossa lähinnä siihen tunnelmasta nauttimiseen, ympäristön ihasteluun ja nautiskeluun ylipäätään :). Duomo kannattaa tosiaan katsastaa ja viettää aikaa sen ympäristössä. Duomon vieressä on upea Galleria Vittorio Emanuele II, joka kannattaa samalla katsastaa. lisäkuvia tuosta löytyy omasta postauksestaan, linkki tässä postauksessa. Gallerian toisesta päästä pääsee kätevästi Teatro alla Scalan luo, jos haluaa nähdä tuon maailmankuulun oopperatalon :). sitten taas kun Duomolta lähtee Via Dantea eteenpäin, tulee Castello Sforzescon luo, jossa voi käydä vierailulla.
   metrolla on erittäin kätevä liikkua ja mm. metron sisälläkin näkyvään metrolinjastoon on merkitty pysäkkien kohdalle nämä tunnetuimmat nähtävyydet :). päivälippu maksoi muistaakseni 4,50 €.
   riippuen kauanko Milanossa viipyy, voi hyvin tehdä päivämatkan esim. Comolle. sama firma, joka järjestää Outlet-matkoja, järjestää monenlaisia päivämatkojakin. Zani Viaggi oli tuo matkatoimisto. toivottavasti näistä oli jotain hyötyä! ei muuta kuin ihanaa matkaa, vie terkkuja ;D

   • Heidi
    12.4.2013 / 21:59

    Kiitti vinkeistä, täytyypä yrittää löytää se laatta tuolta Galleria Vittorio Emanuele II:lta :oD Viivymme Milanossa vain muutaman päivän ja jatkamme siitä Torinoon. Olimme ajatelleetkin lähinnä vain ihmetellä ja syödä hyvin, niin ja ostoksiahan sitä varmaan tulee tehtyä :o)

    • 13.4.2013 / 10:12

     joo mua jäi harmittamaan ku en siellä muistanu tuota laattaa ollenkaan! toivottavasti teillä on parempi onni :)

 3. Rags
  12.4.2013 / 09:39

  Errr… japanilaisia…? ;-)

  Upeita kuvia ja nakymia, aivan mielettoman vaikuttava tuo Duomo! Sinne kylla taytyy joskus paasta!
  Kivaa viikonloppua! :-)

  • 12.4.2013 / 09:59

   heitäpä hyvinkin :)). suosittelen kyllä käymään Milanossa, kaunis kaupunki! ja kiitos, samoin sinulle :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.