Edistystä eteisessä

 

Muistatteko Eteisessä-postaukseni? Siinä vähän kertoilin pienten muutosten kourissa olevasta eteisestämme, joka on nyt vihdoin edistynyt. Tein jo hyvän aikaa sitten tilauksen Finnish Design Shopiin -20 % alekoodin innostamana ja sieltä kotiutin mm. tämän valaisin-kaunottaren, jota on tullut säännöllisesti viime kuukausien ajan eri paikoissa ihasteltua ja hypisteltyä:

031

Olin vähällä ostaa tämän jo Milanosta, mutta säästeliäs luonne muistutteli mahdollisista alekoodeista… Eikä mennyt kauan matkan jälkeen, kun tuollainen tilaisuus sitten tulikin!

Muutamiakin eri valaisinversioita mietin tähän eteisen kattoon, mutta päädyin lopulta sitten valitsemaan tämän ja olen nyt lähes kuukauden testailujen jälkeen enemmän kuin tyytyväinen! Kyseessä on siis Tom Dixonin messinkinen Beat Light Tall -valaisin. Kiva valaisin siitäkin syystä, että sen paikkaa voi helposti vaihdella; jonain päivänä sen voisi ripustaa vaikka makuuhuoneeseen.

029

Kerroin aiemmin, että halusin eteiseen hieman enemmän sellaista huonemaisuutta ja sen myötä viihtyisyyttä ja nyt siellä mielestäni sitä on. Eikä tosiaan vähiten tuon valaisimen ansiosta! Halusin sen asennettavan tuohon seinän viereen, jolloin se luo tilaan ihanan kodikasta tunnelmaa. Vaikka nyt illat on jo valoisia, vielä parisen viikkoa taaksepäin näin ei ollut ja ehdin jo muutaman kerran ennen kesää testata, miltä tuntuu tulla pimeällä kotiin ja sytyttää eteiseen tämä valo. Meinasin jäädä eteiseen!

cats

Kovin kirkasta yleisvaloa tuo ei tuo, mutta sitä harvemmin eteisessä tarvitaankaan, ainakaan meillä. Aulan puolelta löytyy seinävalaisimet ja runsaasti kattospotteja, jotka hoitavat helposti myös eteisen puolen kirkkaamman valaistuksen esim. siivouspäivinä.

Lipasto kenkäkaapin korvaajana on käytössä todistanut olevansa loistopäätös! Mies tätä hieman etukäteen epäili, mutta on nyt myöntänyt että toimii :). Ensinnäkin, lipaston jalkojen ansiosta sen alta imuroiminen on täysin vaivatonta. Lisäksi siivouspäivinä helpottaa myös huomattavasti, kun eteisen lattialla ei ole sitä lähes kymmentä kenkäparia siirreltävänä, vaan kengät on kaapissa ja vain pari-kolme kenkäparia lattialla. Kenkäkaappiin ei nimittäin mahtunut kaikenlaiset kengät, joten ne jäivät usein sen vuoksi lattialle. Nyt tämän Ikean Bestå-lipaston sisään on helppo sujauttaa harvemmin käytettävät kenkäparit ja hyllytasoja voi muokkailla eri korkeuksiin kenkien kokojen mukaan.

015

Eteinen ei ihan vielä kuitenkaan ole valmis, sieltä puuttuu nimittäin se naulakko! Naulakko saapui muusta tilauksesta erillään vasta viikko sitten ja odottelee kiinnittämistään… Mietin vain kummalle seinälle sen laittaisin: tuohon lipastoseinälle ikään kuin valaisimen viereen vai sitten tuohon vastapäiselle seinälle?

Tällaista tällä kertaa! Täällä onkin erittäin työpainotteinen viikonloppu edessä, poikkeuksellisesti meillä molemmilla, mutta onneksi luvassa on myös laatujääkiekkoa! Kesäistä viikonloppua! 

Comments

 1. 17.5.2013 / 13:11

  Voi itse täydellisyys!!!! Tuo valaisin on teille ihan TÄYDELLINEN! <3 Mä oon ihan hirveän suuri Dixonin valainten fani, vaikka meillä niitä ei ole vielä ensimmäistäkään. Ne vaan on niin kauniita.

  Muutenkin teidän eteinen on kyllä aivan ihana. Beståt istuu tilaan kuin nakutetut.

  • 17.5.2013 / 14:00

   oi kiitos, ihana :D. oon samaa mieltä, tosi kauniita valaisimia! kiitos ilostuttavasta kommentistasi.

 2. 17.5.2013 / 13:44

  Sopisiko naulakko vastapäiselle seinälle, niin kauniisti tuo upea valaisin heijastaa valon tyhjästä seinästä :)

  • 17.5.2013 / 13:59

   sitä täytyy testailla! vastapäisellä seinällä on tosin sähkökaappi tai -taulu, joten naulakko tulisi sen viereen eteisen ja aulan rajalle…
   jos taas laitan sen valaisin-seinälle, se tulisi tuon istuinosan päälle eli ei sinänsä häiritsisi valaisinta.

 3. Niina ja 4kisua
  17.5.2013 / 17:10

  IIIIIIIIIIIIIIHANA valaisin :) Kun tarpeeksi mietti hankintoja ja sitten kun näkee että sopii kuin täydellisesti , se tunne ;)

 4. Rags
  17.5.2013 / 17:34

  Oih miten kaunis valaisin ja ihanan kodikas tunnelma!
  Ja ihanat apulaiset sulla edellisessa postauksessa. :-) Heidan avustuksella pihasta tulee ihan varmasti kaunis. Vinkkeja ei ole antaa, kun olit saanut jo niin hyvia ideoita. Innolla odottelen kuvia, etta mita keksitkaan. :-)

  • 18.5.2013 / 13:22

   kiitos paljon!
   apulaiset on kyllä parhaita <3. innolla odottelen itsekin, pää kun ei tällä kertaa näytä täyttyvän ideoista :D

 5. Suffeliini
  17.5.2013 / 19:55

  Aaw! Pidän itsekkin noista Dixonin valaisimista ja juurikin tuosta samaisesta lampusta, tällä hetkellä sille ei ole vaan paikkaa. Ihanan vaalea ja kaunis eteinen teillä! Itsekkin täytyy jossain vaiheessa tuulikaappia ehostaa, eteinen saikin jo vähän vaaleutta muutama viikko sitten. :)

 6. 17.5.2013 / 20:05

  Aivan upeeta! Todella onnistunut tuon valaisimen sijoitus ja koko eteisen fiilis :) … Harmi, sillä nyt haaveilen itsekin kyseistä valaisinta! :D

 7. 17.5.2013 / 20:39

  Ihana eteinen! :) Ei mikään välikulkutila, niinkuin eteiset usein tuppaa olemaan.

 8. 17.5.2013 / 20:40

  Aivan upea valaisin ja tosi hyvä oivallus kiinnittää se tuohon sivuun. Tuo juuri sellaista huonemaisuutta. Ja teillä on kyllä niin kaunis eteinen, harvoin noin ihania näkee missään sisustuskuvissakaan. :) Ja hyvä idea tuo Bestå kenkäkaappina! Meillä on tosin Bestån kanssa ongelmana nimenomaan se, että (ilmeisesti) aika jättimäinen imurisuulakkeemme EI mahdu sinne alle ja saa aina erikseen pyyhkiä jollain muulla sieltä alta…

  • 18.5.2013 / 13:29

   niin minustakin luo huonemaisuutta! tuossa sivussa valaisin valaisee kivasti tuota tasoa ja luo ihanaa tunnelmaa :). kiitos sulle ihanan lämpimästä ja ilahduttavasta kommentistasi!
   onkohan Bestå-lipastoon saatavana erikorkuisia jalkoja, jos teillä onkin jotkin matalammat jalat..?

 9. 17.5.2013 / 21:16

  Niin kaunis ja juuri täydellisesti sijoitettuna tuollalailla reunaan. Tykkään! Tykkään! Tykkään! (ylläri ;))

 10. Emma
  18.5.2013 / 13:06

  Tosi kaunis valaisin ja nappivalinta tohon eteiseen! Minua erityisesti kiinnostaa tuo kattokiinnitys millä olet vetänyt valaisimen sivuun…? Ilmeisesti siinä on sellainen johtoklipsi mutta mikä on tuo renkula? :)

  • 18.5.2013 / 13:24

   kiitoksia Emma! heh, hiukan nauratti :D. siis tuo renkula taitaa olla johtoa, joka on kierretty klipsin ympärille, jotta se pysyy paikoillaan. vai käsitinkö oikein mitä tarkoitit? :)

   • Emma
    18.5.2013 / 20:40

    Oho! no niinpäs onkin kun tarkkaan katsoo. :) hyvä idea muuten tolla tavalla vetää. Ei jää niin iso jälkeä kattoon kuin esim koukusta. :)

 11. Anna-Leena
  18.5.2013 / 18:56

  Kaunis eteinen! :) minäkin laittaisin naulakon vastakkaiselle seinällä. Onko tuo johtoklipsi ostettu mistä ? Onko se tarkoitettu juuri tuohon tarkoitukseen? Kestäisiköhän lokin painoa..

  • 19.5.2013 / 06:17

   kiitos Anna-Leena! täytyy funtsia hieman tuota naulakkoa, harmi ettei viitsi kokeilla ja turhaan rei’ittää seiniä, vaan täytyy tietää se lopullinen sijoituspaikka :)
   tuo johtoklipsi on muistaakseni sellainen, jolla esim. jatkojohdon tai muun johdon saa kulkemaan siististi lattialistan päällä (esim. edellisessä asunnossa oli käytössä, kun emme itse päässeet sähköjä suunnittelemaan, vuokra-asunto kun oli :)). että en valitettavasti osaa sanoa kestäisikö lokin painoa… siisti pieni koukku ainakin kestäisi!

 12. 18.5.2013 / 23:25

  Aivan älyttömän ihana eteinen ja tietysti myös tuo valaisin. Kyllä upeilla valaisimilla tekee sisustukseen sen ripauksen luksusta, sama minkä hieno käsilaukku tekee pukeutumiseen. Niin kaunista!

  • 19.5.2013 / 06:18

   älyttömän ihana kommentti, kiitos kovasti! :))
   valaisimet kyllä on se piste iin päälle ja olennainen osa kodin kodikkuutta.

 13. Johanna
  20.5.2013 / 23:48

  Todella upea eteinen ja tuo valaisin on kuin jalokivi ;)
  Loistava idea laittaa Beståt noin, tuo korkeusero tekee tilasta kivasti mielenkiintoa herättävän. Saako samalla udella, että mistä tuo kori ja tyynyt ovat? Olen metsästänyt saman tyylisiä jo koko kevään ja aina vastaan tulleissa on ollut jokin vika. Taitaa se vika olla etsijässä….

  Rapsutuksia ja terveisiä täältä kahdelta karvakuonolta ;)

  • 21.5.2013 / 09:34

   oi ihanaa, kiitos Johanna! :)
   tuo kori on ostettu Ikeasta ihan tässä 1-2 kuukautta sitten, se on oikeastaan ruukku (sisällä kovamuovikalvo eli on vedenpitävä). tyyny (niitä mulla on 2 kpl) on Ikeasta myöskin, tosin poistopisteestä ja noin pari vuotta sitten hankittu. rapsut menee perille ja terkut sinnekin suuntaan! :)

 14. riikka
  23.5.2013 / 10:31

  Aivan mielettömän ihana eteinen! ja tuo lamppu <3 on sulla kyllä hyvä maku :) Onko teidän eteisessä muuten laatta lattiassa vai laminaatti? Jos laatta niin muistatko mikä? meille tulossa vaalea laminaatti muuten, mutta eteiseen laatta, enkä osaa päättää minkälainen. Onko huonon näkönen jos vaalea laminaatti, mutta harmaat laatat? vai pitäiskö olla mahdollisimman lähelle laminaatin sävyä?

  • 23.5.2013 / 21:33

   voi kiitos Riikka! olipa kivasti sanottu :). eteisen lattiassa on vaalea laatta, halusin juurikin lähelle laminaatin sävyä olevan. en muista mikä laatta on kyseessä, mut K-Raudasta sen tilasimme. toki tuo on haasteellisempi puhtaanapidettävä kuin jokin tummempi kuten harmaa… et molemmissa on puolensa :)

 15. Leena
  12.6.2013 / 15:21

  Hei! Olen uusi lukija, teillä on ihana koti! Kysyisin tuosta Bestå-lipastosta, että kestääkö sen päällä istua esim. kenkiä solmiessa? Me tarvitsisimme penkin eteiseen ja tuohan olisi oiva yhdistelmä penkkiä ja säilytystilaa mikäli kestää istumisen. Kiitos vastauksesta!

  • 12.6.2013 / 16:07

   voi kiitos Leena ja tervetuloa blogini pariin! Bestå on hyvin jämäkkä. on tullut usein istahdettua sen päälle kenkiä laittaessa, joten hyvin kestää aikuisen painon :)

 16. Anna-Leena
  13.6.2013 / 20:53

  Hei,
  Kysyisin vielä että jätitkö ylemmästä 60 cm osasta ne pyöreät palat pois pohjasta ? Pysyvätkö hyvin paikoillaan kun ovat päällekkäin ?

  • 13.6.2013 / 21:18

   joo jätin. pysyvät hyvin paikoillaan, kun osien väliin laittaa esim. Ikeasta saatavaa liukuestettä (maton ja lattian väliin tarkoitettua). mutta yhtä hyvin toimivat myös laatikon pohjalle laitettavat ns. muovialustat.

 17. Anna-leena
  10.2.2014 / 16:40

  Heippa! Mitkä bestå osat sinulla on tuossa eteisessä? Todella kaunis eteinen!

  • 10.2.2014 / 16:53

   Voi kiitos, mukava kuulla! :)
   Eli tuossa on alempana 120 cm leveä Bestå ja päällä puolikas eli 60 cm leveä kaappi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.