Hopeinen Omena

 

Päätös uudesta älypuhelimestani tuli vihdoin monen pähkäilyn kautta tehtyä ja otsikkokin jo kertoo, mihin sitten lopulta päädyin. Kiitokset teille lukuisista vinkeistänne, joita ystävällisesti Älypuhelinta hankkimassa ja Piristysruiske (ja vähän kännykkäpohdintaa) -postausteni kommenttiboxeissa jaoitte! Loppusuoralle mulla pääsi Samsung Galaxy S2 ja iPhone 4S ja näistä kahdesta erittäin hyvästä päädyin sitten valitsemaan jälkimmäisen. Pyysin myyjältä rehellistä mielipidettä, että tulenko katumaan jos valitsen 4S:n enkä vitosta ja hän sanoi, että todennäköisesti en. Hänellä oli itselläänkin 4S eikä kokenut tarpeelliseksi vaihtaa uusimpaan, hänen mielestään eroa oli lähinnä näytön koossa. Niinpä pihistin ja hankin edullisemman 4S:n ja päätin hankkia säästämilläni 200 eurolla jotain muuta :).

012

018

Hieman harjoittelua on puhelimen käyttö vielä toistaiseksi ollut enkä tokikaan osaa vielä ottaa siitä kaikkea mahdollista irti, mutta pikkuhiljaa opettelen ja syvennyn paremmin sitten kun on enemmän aikaa. Hyvältä vaikuttaa tähän asti, eniten totuttelua vaatii akun tiheä lataaminen ;). Akku kestää käytössäni 1,5 vuorokautta eli aika lailla joka yö saa ladata, kuten tekin kommenteissanne mainitsitte. Tosin tässä alussa puhelimeen vasta tutustuessa se on käytössä lähes koko ajan, joten senkin vuoksi akku kestää vähemmän… Mutta niinhän se on, että kun jotain saa lisää, täytyy jostain samalla myös luopua. Kuitenkin tämä hankinta on jo nyt helpottanut elämääni suunnattomasti enkä ymmärrä miksi pitkitin hankintaa näinkin kauan. Hieman vain yskitti maksaa puhelimesta satoja euroja… Mutta on se sen arvoinen!

022

Eniten juurikin tuon puhelimen korkeahkon hinnan vuoksi kävin eilen vähän shoppailemassa Gigantissa :D. Ostin puhelimen näyttöä varten suojakalvoja ja samalla kivan kotelon, jotta ei tarvitse niin kovasti pelätä puhelimen tippumista. Kotelo on Insmatin Flip Case; kovakantinen molemmin puolin ja sehän onkin omiaan suojaamaan puhelinta kolhuilta. Kotelossa on myös pari korttitaskua, kätevää!
Olin kyllä etukäteen ajatellut ostavani jonkin kivan konjakinruskean suojuksen, mutta iskinkin sitten silmäni tähän valkoiseen ja sehän oli siinä! Tämä on kätevä siinäkin mielessä, että puhelinta voi vaivatta käyttää kotelosta käsin, sitä ei siis tarvitse irrottaa, vaan kaikille painikkeille on suojassa aukot ja läpän voi helposti kääntää takapuolelle puhelimeen puhuessa. Ajattelin myöskin niin, että koska käytän sekä ruskeita, mustia että valkoisia laukkuja, sopii tämä valkoinen parhaiten kaikkien kanssa. Kiva myös, että suoja on puhelimen kanssa samaa sävyä.

021

029

Kohta nakkaan laukun hihnan olan yli ja lähden asioille. Täällä paistaa tänäänkin aurinko, mahtavaa! Toivottavasti Tampere olet huomenna jo aurinkoinen, sillä vietän seurassasi viikonloppuni! Kivaa viikonloppua kaikille!

Comments

 1. 24.5.2013 / 11:12

  Ihana tuo kotelo! Mä oon kyllä ollut tosi tyytyväinen myös tähän puhelimeen. Vaikka pitääkin useammin ladata, niin toisaalta kyllä tätä käyttääkin paljon enemmän kun on kaikki sovellukset tässä, että ei ihme kun virtaa kuluu.

  Huomenna nähdään! :)

 2. 24.5.2013 / 11:23

  All you need is white ja kuinka ollakaan, kotelo on valkoinen! Hyvä valinta, sopii kaiken kanssa eikä tarvitse pähkäillä.
  Toivottavasti hankinta kestää pitkään ja näin ”maksaa itsensä takaisin”.
  Voi kun saisi itsekin aikaiseksi…
  Hyvää viikonloppua! :)

 3. viivi
  24.5.2013 / 11:31

  Tervetuloa omenaperheeseen! Seuraavaksi sitten iPad, eihän ilman sitä voi elää;)
  Hyvä ostos tuo kotelokin, suojakalvoa ei välttämättä kyllä tarvitse kun on noin hyvä kotelo. Mulla samanlainen tosin aukeaa pitkittäin, sen tilasin Englannista kun silloin ei vielä täältä löytynyt vastaavia. Onnittelut!

  • 24.5.2013 / 18:06

   kiitos kiitos! heh, ei makeaa mahan täydeltä ;).
   ajattelin tuollaisen tuplavarmistuksen ja hankin suojakalvonkin – kiireessä mulla tulee joskus hieman kolhittua ja joskus tuo saattaa johonkin kolahtaa läppä aukikin, joten hyvä näin. pari suojakalvoa saa kympillä, joten ei paha :).

 4. Nimetön
  24.5.2013 / 11:56

  Erittäin hyvä ostos! Et varmasti tule katumaan :) Itselläni on suojakalvot edessä ja takana ja koen ne tarpeellisiksi, ei näyttö naarmuunnu. Nyt päästäänkin lähettämään sit iMessageja eli tekstareita, jotka on maksuttomia 2 Ompun välillä :)

  • 24.5.2013 / 18:07

   hyvä kuulla! en tiennytkään tuollaisesta maksuttomuudesta, tosin tekstaan muutenkin tosi vähän, mut hyvä tietää :)

 5. Pilvi
  24.5.2013 / 12:36

  Hieno puhelin, erityisesti väri! Mieheni on Apple-fani, mulle ei ole merkillä niin väliä, kunhan puhelimella voi soittaa ja lähettää tekstareita (ja värinä valkoinen ;))! Ja tuo kotelo on ihana! Oi, pääset Tampereelle, yks lempparikaupungeistani!

  • 24.5.2013 / 18:08

   ei ole mullekaan merkki niin ratkaiseva, vaikka tähän nyt päädyinkin. toivotaan etten joudu katumaan!
   Tampere on munkin yks lempparikaupunki Suomessa :))

 6. Nuppu
  24.5.2013 / 12:43

  Ihanaa viikonloppua Tampereelle :) Sunnuntai ilta menee itselläkin Tampereella. Seurana ei sen vähempää kuin Jon Bon Jovi ;)

  • 24.5.2013 / 18:09

   kiitos Nuppu! oi apua, pikkasen kirpas toi konserttitieto :D. noh, ehkä minäkin vielä jonain päivänä… mahtavaa konserttia sulle!

 7. Rags
  24.5.2013 / 13:08

  Kaunis puhelin ja kotelo, varmaan hyva valinta. Huomioni kiinnittyi kuitenkin enemman kauniiseen laukkuusi, ihana!

  Kivaa viikonloppua sinnekin! Tampere on kylla kiva paikka! :-)

  • 24.5.2013 / 18:10

   tuo laukku on kyllä niin kiva, varsinkin keväällä ja kesällä aivan ehdoton ykkönen!
   Tre on kiva, kaunis kesäkaupunki 8)

 8. Maria
  24.5.2013 / 13:23

  Minkä niminen tuo Longchamp-laukku on ja mistä olet sen ostanut? Ja paljonko maksoi? mun pitäis hankkia konjakinruskea laukku. Ootko ollut tuohon tyytyväinen?

  • 24.5.2013 / 17:59

   se on Gatsby Messenger, ostin viime kesänä Tukholmasta. ihan heräteostos: oli takaseinällä -50 % lapulla varustettuna, en malttanut jättää sinne ja erittäin hyvä niin! tosi ahkerassa käytössä on kyllä, olen todella todella tyytyväinen ollut. just sopivan kokoinenkin, ainakin omiin tarpeisiini ja tuo mukavaa vaihtelua kun jättää kädet vapaiksi. laadukas laukku, nahka on ihanan pehmeää :). alehinta oli jotain vähän päälle 200 euroa.

 9. Jenni
  24.5.2013 / 14:04

  Moikka! :) olen pitkään jo etsiskellyt uutta kivaa kuorta omaan puhelimeeni. Ihastuin tuohon kotelomalliin ja yritin bongata vastaavaa Gigantin nettisivuilta onnistumatta siinä :( viitsisitkö vinkata suojakotelon merkkiä, voisin yrittää metsästää tuollaista netistä. Mukavaa vkl! :)

  • 24.5.2013 / 18:02

   oli vielä pussin pohjalla tallessa tuo etiketti eli kyseessä on Insmat Flip Case (for iPhone 4 & 4S). tuossa näyttää olevan myös nettisivu insmat.fi
   lisäänpäs tämän tiedon postaukseenkin!
   toivottavasti löydät omasi, on tosi käytännöllinen ja kauniskin :)

 10. Nooh
  24.5.2013 / 16:13

  Osaatko sulkea ohjelmat? Se voi olla yksi syy miksi joudut latailemaan puhelintasi noin usein. Itsellä ollut käytössä yli vuoden tuo 4S ja lataan sitä noin 2-3 päivän välein.

  Näytön kirkkautta vähän alentamalla (vaikka siinä onkin se automaattinen säätö niin säästät tosi paljon akkua kun laitat sen vähän himmeämmälle) ja sammuttamalla kaikki ohjelmat ainakin ennen nukkumaan menoa, jos ei muuten päivällä jaksa/viitsi niin sekin säästää akkua melkoisesti!

  • 24.5.2013 / 18:17

   hmm aukeaako niitä itsestään johki taustalle? olen käyttänyt normipuhelintoimintojen lisäksi lähes vain ja ainoastaan facebookia ja sähköpostejani. tosin näin alussa käytän puhelinta lähes koko ajan, harjoittelen ja tutustun katsos :D, joten siksikin akku kestää maksimissaan sen 2 vuorokautta. luulen et normikäytöllä vähän eri asia..?

   • Nooh
    24.5.2013 / 19:33

    No siis kaikki kuvakkeet mihin kosket ”asetukset”, ”kuvat” yms. jäävät auki sinne taustalle. Ne saa suljettua kun painat kaksi kertaa sitä kotinappulaa (se ainoa nappi näytön alla :D). Ja sitten aukeaa siihen alas sellainen palkki missä on niitä kuvakkeita. Painat jotain niistä kuvakkeista pohjassa kunnes ne alkavat heilumaan ja niiden päälle ilmestyy sellanein punainen merkki. Painat sitä merkkiä niin siten se sammuttaa ne ohjelmat. :)

    Minulla meni ensimmäinen puoli vuotta puhelimen kanssa ennen kuin tuon toiminnon tajusin olevan olemassa. :DD

    • 24.5.2013 / 21:10

     wau mahtava vinkki, kiitos tosi paljon! olihan siellä punaisella vaikka ja mitä :D. otanpas tämän käyttöön niin akku kestää taatusti nykyistä pidempään :)

 11. Sara
  24.5.2013 / 17:05

  Minun oma puhelimeni on juuri tuo Samsung Galaxy S2. Työpuhelin taas on tuo iPhone 4S. Molemmissa on kyllä puolensa. Kaikki eivät tietenkään voi vertailla puhelimia päivittäisessä käytössä. Jos pitäisi kuitenkin valita yksi puhelin, ottaisin Samsungin, sillä siinä on niin paljon isompi näyttö. Toki iPhonekin on hieno puhelin. Siinä on sellaisia kivoja juttua ja hienouksia, mitä ei ole Samsungissa. :-)

  Omassa puhelimessa on kaikenlaisia sovelluksia, joten sen akku kestää vähän yli vuorokauden. Työpuhelimen akku taas kestää jopa ainakin 2-3, joskus 4 vrk. Sitä en ole ladannut täyteen eri sovelluksia.

  Hienoa, että löysit omasi ja olet tyytyväinen hankinnasta. Onko luvassa uusi postaus siitä, mihin nuo säästämäsi 200 euroa käytät?
  :-p

  • 24.5.2013 / 18:15

   ai jaa, miten mun mielestä noi oli lähes samankokoisia :D. ois kyllä kätevää tuolla tavalla pystyä vertailemaan paria vaihtoehtoa päivittäin!
   mulla on akku kestänyt juurikin 1,5-2 vuorokautta, näin alussa opetellessa se kun on lähes koko ajan käytössä :D
   200 euroa polttelee vielä taskussa, joten saapas nähdä ;). tai sit oon tylsä bloggaaja ja laitan säästöön muhimaan, heheh!

 12. 24.5.2013 / 23:16

  Jeee, ihan mahtavan valinnan teit. Itse en kestäisi olla ilman iPhoneani. Nythän saat instagraminkin! :) Tuo laukku on tosi kaunis, Longchampilla on tyylikkäitä ja ajattomia laukkuja.

  Muuten pidän aina iPhoneni yön latauksessa yöpöydällä, näin ei koskaan lopu akku kesken eikä tarvii miettiä latauksia. Toiminnosta on tullut jo automaattinen, kun menen sänkyyn laitan puhelimen herättämään ja johdon päähän. Toki joskus annan akun mennä tyhjäksi se tekee sille hyvää.

  • 25.5.2013 / 10:03

   joo mullakin kävi toi instagram mielessä, täytyy jostain varata vähän aikaa siihen tutustumiseen. tosin siihen taitaa koukuttua aika lailla et onkohan se viisasta sittenkään ;P
   kiitos! Longchampin nahkalaukut iskee kyllä muhun ja lujaa, tosi moni ihan mun makuun tehty :). niin kauniin yksinkertaisia!
   yölataus on kätevä ja hoituu vaivatta, tosin en nyt vielä ota sitä käyttöön, koska haluan testailla kauanko tuo akku kestää ns. normikäyttöäni. tässä alussa kun olen näppäillyt sitä hiukan normaalia tiheämpään tahtiin :)

 13. M
  25.5.2013 / 21:39

  Pääasia, että mieleinen puhelin löytyi :) Alkuun mullakin kesti S3 minin akku saman verran, kunnes hoksasin sulkea appsit ja gepsit ;) Mullahan oli toki kaikki mahdollinen päällä ja latailin surutta Instagramit sun muut, joita sitten räpelsin vähän väliä :)

 14. Anselmi
  8.6.2013 / 10:56

  Haha! Hauska yhteensattuma! Itse osti myös piiitkän harkinnan ja nopeahkon hintavertailun lopputuloksena Gigantista muutama viikko sitten valkoisen 4S:n ja juurikin samaisen suojakotelon. :) Suojakoteloa hetken käytettyäni on sen kulmissa havaittavissa pientä värjäytymää meikeistä johtuen (ja käytän todella kevyttä meikkiä! ;)), mutta muuten tosi näppärä suoja!

  Noiden sovellusten sulkemisen ohella taitaa netin käyttäminen olla verrannollinen akun kestoon.. Itsehän en ole tainnut kertaakaan käyttää kotikonettamme puhelimenvaihdon jälkeen! Eli netti on käytössä paljon ja akkua saa siksikin latailla joka yö. :D

  Sovelluksia kotivalikkoon ladatessa voi ns. tarpeettomammat sovellukset laittaa ”kansioihin” painamalla pitkään tiettyä sovellusta ja vetämällä se toisen päälle. Puhelin luo kansion ja näin säästät tilaa uusille, tärkeille sovelluksille kotivalikossa. Pikku vinkkinä. ;)

  • 8.6.2013 / 15:59

   ai kiva, onnittelut uudesta puhelimesta! :)
   mun suojassa ei ole vielä värjäytymiä, en näin kesäaikaan käytä oikeastaan ollenkaan puuteria/meikkivoiteita. hyvä kuitenkin tietää kun syksy koittaa :). mulla kestää akku mun normiarjessa pari päivää, mut tosiaan heti kun joutuu enemmän käyttää nettiä, kestää sen reilun vuorokauden. mut ei häiritse ollenkaan, niin paljon helpotusta tuo on elämääni tuonut! kiitokset tuosta vinkistä! mulla on hiukan perehtyminen ensimmäisten parin päivän jälkeen jäänyt; arki kiireineen imaissut mukaansa :)

 15. Anselmi
  9.6.2013 / 15:13

  Kyllä hieno on puhelin ja niin paljon kaikkea pystyy tällä tekemään! Ei tosiaan paljon latailu haittaa, kun hyödyt on suuret. Ja kamera ❤ itse ihan pokkareita käyttäneenä, on tämä Ompun kamerakin jo aika luksus ja kulkee nyt aina mukana.

 16. Minna
  3.1.2014 / 09:45

  Moi. Ootko ollu tyytyväinen iPhoneen? Mites 4s:n kamera, saako ihan ok kyvia?

  • 3.1.2014 / 12:22

   Olen ollut todella tyytyväinen, en keksi mitään moitetta kyllä! No järkkärin laatuun tottuneena kameran laatu on vähän niin ja näin, mutta kännykkäkameraksi kyllä saa hyviä kuvia :). Jos haluat, voit käydä kurkkaamassa Instagramissani, kaikki siellä olevat kuvat olen ottanut iPhonellani.
   http://instagram.com/allyouneediswhite

 17. anonyymi
  10.12.2014 / 22:04

  Tuo on kyllä hyvä puhelin! Itse meinasin ensin ostaa, mutta halusin sen sormenjälkitunnistimen ja vähän isomman näytön niin päädyin iphone 5s:ään :)! Kaverillni on 4s, ja siinä on hyvä kamera ja kaikko muutkin jutut :D voin sanoa että oikean valinnan teit!

  • 12.12.2014 / 18:27

   Olen kyllä lähes kahden vuoden kokemuksella samaa mieltä: erittäin hyvä hankinta! Jo tuon hinta kirpaisi jonkin verran, joten uusin iPhone-malli sai suosiolla jäädä hyllyyn :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.