Kesäkattausmietteitä

 

070

Kuten edellisessä postauksessani mainitsinkin, innostuin eilen vanhempieni pihasta katkottujen syreeninoksien ansiosta katsastamaan hieman kesäkattausvalikoimaani. Kesäisiin kattauksiin sopii mielestäni täydellisesti rennot ja ryppyiset pellavalautasliinat. Harmikseni omistan sellaiset vain mustina, mutta ennen kuin jonain päivänä hankin vastaavat valkoisina, menettelevät nämä mustat ihan hyvin. Jotta näkymä ei olisi liian synkkä, voi kattausta keventää muilta osin:

110

Joukkoon voi lisätä väriä erilaisin ja -sävyisin tabletein sekä kukkasin. Kukkia maljakoihin, esim. yksi tai kaksi isoa ja näyttävää maljakkoa tai sitten pikkumaljakoita pitkin pöytää. Erilaiset kukkavarret toimivat myös oivina ja rentoina lautasliinarenkaina!

113

cats

Illanistujaisiin ja illallishetkiin sopivat mielestäni kesälläkin tummemmat sävyt, jos joukossa on kuitenkin jotain kesästä kertovaa. Päiväkahvihetkiin on taas puolestaan kiva lisätä väriä eri keinoin, kuten esimerkiksi juuri pöytätabletein.

091

077

111

Yksi pieni haaveeni olisi joskus päästä toteuttamaan jotkin tunnelmalliset, kesäiset puutarhajuhlat. Kattaa kulunut, puinen pöytä kauniisti pellavaliinoin ja luonnonkukkasin, ripustaa ympärillä oleviin vahvoihin puiden oksiin pieniin lasipurkkeihin palavia tuikkuja. Istua ystävien kanssa pöydän ääressä aamuyön tunteihin asti, rupatella ja herkutella, nauttia lämpimästä kesäyöstä!

Näistä tunnelmista – hyvän mielen viikonloppua! 

Comments

 1. 14.6.2013 / 13:47

  Ihania kattauksia, pienillä muutoksilla. :)

  Mahtavaa viikonloppua sinne.

 2. kissatäti
  14.6.2013 / 14:06

  Mukavia ajatuksia. Teen koiran kanssa kukkaretkiä usein. Poimin luonnonkukkia, siinä näkee kesän kulun, kun eri kasvit kukkivat eri aikaan. Laitan kimpun isoon maljakkoon etupihalle, tai takapihalle, missä voin sitä ihailla. Sisälle meille ei voi tuoda kukkia, kissat syövät niitä, toiset kukat ovat myös myrkyllisiä. Kirjoitat aidosti, heti kuvittelin miltä puutarhajuhlasi näyttäisivät.

  • 14.6.2013 / 16:05

   itsekin tähystelen aina tarkasti teiden ja peltojen varsia, kauniita kukkasia vaikka millä mitalla!
   kiitos kommentistasi, oli mukava kuulla susta pitkästä aikaa :)

 3. 14.6.2013 / 14:07

  Ihania kattauksia! Tuo limenvihreä on ihana! Jos pihalla kasvaa raparperiä, niin niiden lehdistä saa näyttävän ”taustan” kukkakimpulle :)

  • 14.6.2013 / 16:06

   kiitti! ja hei loistava raparperi-vinkki! meidän pihalla sitä ei kasva, mut ehkä jonain päivänä :)

 4. Anu
  14.6.2013 / 20:40

  Ihanat pellava lautasliinat! Pitääkin joku päivä kaivaa omat valkoiset pellavaiset arkikattauksen piristykseksi, niitä kun tulee käytettyä lähinnä juhlissa vain :) Olen etsiskellyt lapuan kankureiden tiettyjä lautasliinoja..ilmeisesti niitä ei enää valmisteta :/ Aurinkoisia kesäpäiviä!! :)

 5. 14.6.2013 / 23:28

  Onpa ihana tuo lime tabletti, kivan raikas! :) Voisiko sellaisia löytää jostain? Ja tuollaiset puutarhajuhlat mäkin haluisin päästä kokemaan tai järjestämään, ihanaa tunnelmaa :)

  • 15.6.2013 / 15:10

   kiitti Vilhelmiina! katoin ne tänään terassipöydälle, sopivat kivasti kun ympärillä vihreä luonto koivuineen ym. :). olen ostanut nuo reilu vuosi sitten Kärkkäiseltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.