Palasia mereltä

 

022

Olen sitä mieltä, että heti loman alkumetreillä kannattaa lähteä reissuun, jotta lomafiilikseen pääsee mahdollisimman aikaisessa vaiheessa kiinni eikä siten yksikään lomapäivä mene hukkaan. Tällä tavoin loma tuntuu myös normaalia pidemmältä. Niinpä heti viime viikon alussa suuntasimme Helsinkiin ja astuimme laivaan: Silja Serenadelle, suuntanamme Tukholma.

026

Pubista juomat ja kilistelyiden jälkeen kannelle seuraamaan satamasta poistumista. Oli ihanan aurinkoinen kesäilta ja matka vasta alussa!

cats

036

cats

Laivan sijaan harkitsimme myös Tukholmaan lentämistä, joka olisikin Helsingistä maksanut vain muutaman kympin/suunta, mutta päätimme satsata vähän enemmän sekä aikaa että rahaa ja valitsimme laivan. Ajattelin myös itsekseni, että laivalla Tukholma-ostokseni matkaisivat kotiin helpommin kuin lentokoneella ;).

En ollut koskaan aiemmin matkustanut Serenadella/Symphonylla, joten oli mukava kokea tämäkin! Halusimme merinäköalan sijaan hyttiimme näkymän promenadelle, joka varsinkin iltaisin oli kivan tunnelmallisesti valaistu. Jännitin hiukan, saisiko hytissä nukuttua ollenkaan promenadella järjestetyn ohjelman vuoksi, mutta huoli oli turha: äänieristys oli todella hyvä eikä mitään ääniä kantautunut hyttiin. Ensimmäinen kuva otettu hissistä, toinen hytistämme:

151

158

Olimme perillä Tukholmassa seuraavana aamuna vähän ennen kymmentä ja buffet-aamiaisen jälkeen suuntasimmekin metrolla keskustaan. Viime kesän reissuun poiketen (Turku-Tukholma) aikataulut oli nyt huomattavasti miellyttävämmät ja oli myös kiva, ettei laiva vaihtunut paluumatkaa varten, joten jätimme tavaramme hyttiin. Päivän vietimme siis Tukholmassa shoppaillen ja kierrellen, nipinnapin ehdimme kiertää kaikki haluamamme liikkeet (ruoka- ja juomataukoineen) seitsemän tunnin maissaolon aikana…

071

Mietimme etukäteen sitäkin, että olisimme olleet yhden yön hotellissa Tukholmassa, mutta edestakainen reittimatka laivalla nousi mielestäni jo sen verran pöyristyttäviin hintoihin, että valitsimme tämän Päivä Tukholmassa -vaihtoehdon.

Laiva lähti Tukholmasta Helsinkiä kohti viideltä iltapäivällä ja ilma oli täydellinen kannella oleskeluun:

082

cats

093

Kiertelimme ylimmällä aurinkokannella ja kamerani lauloi. Rakastan kaikenlaista mereen liittyvää ja laivastakin olisin löytänyt vaikka mitä kuvattavaa kaikenmoisia yksityiskohtia myöten :D. Tässä taisin päihittää kanssamatkustavat japanilaisetkin!

099

cats

106

136

Kiertelyn ja kuvailun lomassa tuli välillä istahdettua alaskin; auringosta ja Deck Barista tilatuista virvokkeista nauttimaan.

cats

107

121

122

Sellainen kiva kesälomamatka! Matka jatkui paluun jälkeen vielä mm. Helsingissä, mutta siitä myöhemmin. Kovasti houkuttelisi myös aurinkoloma Euroopassa, mutta siellä taitaa olla kyllä liian kuuma… Jos jättäisi tuollaisen lomavaihtoehdon hautumaan ja odottamaan syksyä ja tekisi vielä pari lähimatkaa..?

Comments

 1. -Tintti
  9.7.2013 / 12:31

  Heippa! Tästä tulikin mieleen, että olen unohtanut kiittää Milanon hotellivinkistä :) Pari yötä vietimme suosittelemassasi hotellissa ja hyvä oli. Kulkuyhteydet metron ja muidenkin julkisten osalta olivat hotellin vieressä loistavat, mutta kummasti päädyimme vain kävelemään. Koko päivät.. Onneksi oli hyvät kengät :)

  Milano itsessään ei säväyttänyt kummemmin kuin shoppailumahdollisuuksien osalta, mutta kyllä Italia kokonaisuutena pysyy kuitenkin lempparilistani ykkösenä! Aina päästävä uudestaan johonkin päin saapasmaata :D

  Kun nyt kirjoittelen pitkästi, niin mainitaan vielä, että jaan täysin mielipiteesi noista laivamatkailun hinnoista! Varsinkin heinäkuussa älyttömiä ja reittimatkat tosiaan suhteettomia kun tunnissa pääsee lentokoneella muutamalla kympillä!! Siinäkin olet kyllä oikeassa, että laivalla ostokset kulkee helpommin (meillä varattu lento tukholmaan, muutama yö kaupungissa ja sitten laivalla kotiin :D).

  Aurinkoisia lomailuhetkiä!

  • 9.7.2013 / 13:29

   kiva että tekin tykkäsitte hotellista! mä jotenkin tykkään Milanosta kovastikin, se on niin erilainen eikä uskoisi sen sijaitsevan Italiassa :). tokikaan siellä ei sen vuoksi aitoa Italiaa kokemaan pääsekään, sitä varten on sitten muut kohteet.
   reittimatka olisi tullut maksamaan tuplasti tuon verran, varmastikin siksi, että hytti olisi tyhjillään kaksi reittiä, jos ei sitä joku muu sattuisi reittimatkana ostamaan… sinänsä ymmärrettävää, mutta kun vertaa lentohintoihin niin huh! mä mietin kans et jos lentäis sinne ja laivailis takaisin, mut sit muistin et meillähän on auto maissa :D
   ihanaa matkaa teille!

 2. 9.7.2013 / 18:35

  Oon niin samaa mieltä siitä, että reissuun kannattaa lähteä heti loman alussa. Muuten menee loman alkupäivät/-viikot reissua odottaessa ja sen takia ihan liian nopeasti. Tämän ajatuksen voimalla jaksankin vielä ensi viikon töissä, ja sitten heti loman aloittajaisiksi suuntaan Santorinille…;-)

  Hauska oli muuten katsoa noita sun laivakuvia, kun olen itse ollut Serenadella silloin, kun se aloitti liikennöimään! Siitä taitaa olla, ööö, 20 vuotta (ei voi olla niin kauan!!!)…. :-D

  Mulla on sulle pieni haaste blogissa ;-)

  • 10.7.2013 / 15:33

   oi että, upeaa lomaa sulle Emppu! :)
   kiitos haasteesta, sainkin tuon aikaisemminkin, mutta en ole saanut aikaiseksi toteuttaa… joskos nyt ;)

 3. Niina ja 4kisua
  10.7.2013 / 09:49

  Täällä mietiskelen että tukholman vai tallinnan risteily ;D Tallinna on vaan joten niin tavista ;D Tukholma houkuttaisi mutta katsotaan mitä matkaseura on asiasta mieltä. Päiväreissu täälläkin tiedossa, hyvin hyvin hyvin harvoin raaskin jättää kisut yhdeksi yöksi keskenään. Loman jatkoja ;)

 4. Neiti Yrjänä
  10.7.2013 / 19:15

  Mikään ei ”lähimatkailusta” voita kunnon Tukholman risteilyä! :) Ja samaa mieltä olen tuosta heti loman alussa reissuun lähtemisestäkin. Ollaan avopuolison kanssa tehty nyt viimeiset 5 vuotta niin, että ensimmäinen lomaviikko on vietetty AINA ulkomailla. Mukavasti pääsee heti työasioista eroon ja kun palataan kotiin, on vielä useampi viikko lomaa jäljellä. Pari viikkoa sitten oltiin 5 pv Budapestissa!
  Syyskuussa ollaan lähdössä heti häiden jälkeisenä päivänä ”minimoon:lle” uudelle Viking Grace -laivalle Turku-Tukholma miniristeilylle. Häiden ohella odotan jo sitäkin reissua kovasti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.