Mustavalkoisia mattoja

 

Mustavalkoisesta mattolöydöstä muihin mustavalkoisiin mattovaihtoehtoihin – tällaisen toiveen minulle tässä taannoin esitti eräs lukija. Keräsin tähän neljän liikkeen valikoimista muutaman omaa silmääni miellyttävän vaihtoehdon (tarkemmat tuotetiedot löytyvät liikkeiden sivuilta, linkit postauksen lopussa).

Ensimmäisenä kivana vaihtoehtona nämä CarpetVistan erittäin kohtuuhintaiset villamatot. Jos luonnonvalkoisuus häiritsee, voi maton valita mustana (luonnon)valkoisilla raidoilla:

Kuvakansiot1

Ellokselta olen eniten tykästynyt tuohon oikeanpuolimmaiseen lankamattoon, joka muistuttaa hieman Ikean Stockholm Rand -mattoa. Kaunis ja saa edelleen miettimään, pitäisikö se hankkia esim. tietokonehuoneeseen…

Kuvakansiot1

Ikeasta oli pakko valita mukaan tuo jo niin nähty blogimatto, sillä se nyt vain näyttää niin kivalta kuvissa :). Raitamatot miellyttävät silmää aina ja tuo Lappljung Ruta -matto olisi varmaan jo meillä, jos ei siinä olisi tuota yhtä värillistä reunaa…

Kuvakansiot1-001

Annon Viiru-mattoa Kodin Ykkösestä hankkiessani tykästyin kovasti myös tuohon Maja-puuvillamattoon. Maton neliön muoto sai kuitenkin jättämään sen liikkeeseen. Keittiöön sitä kaavailin, mutta mies ei innostunut ajatuksesta ja koska itsekään en ollut 100 % varma, en alkanut viemään kantaani läpi ;).

Kuvakansiot1

Kodin Ykkösestä löytyy tuota raitamattoa sekä puuvillaisena että villaisena versiona. Olen miettinyt sitä puuvillaista meidän vaatehuoneeseen; luulen että puuvilla tuntuisi paljaan jalan alla kivemmalta kuin hieman pistelevä villa… Vaatehuoneprojektini edistyy siis hitaasti, mutta varmasti!

Mitä mieltä te olette näistä matoista; löytyykö kodistanne kenties joku ylläolevista?

Tuotekuvat lainattu CarpetVistaEllos, IkeaKodin1.

Comments

 1. Henna
  31.7.2013 / 11:53

  ei! Oli pakko tulla kommentoimaan tuota Elloksen mattoa, jonka sanoit muistuttavan Stockholm Rand mattoa. Tilasin sen itselleni ja odotin kyllä siihen hintaan jotain paljon laadukkaampaa… Matto oli todella likaisen värinen, valkoisten lankojen ”valkoinen” jopa hieman vaihtoi väriään eri puolella mattoa. Näytti tuhruiselta. Mustat raidat olivat jotain ihan muuta kuin mustat, enemmän harmaan sävyiset. Villalangalle toki ominaista, mutta maton pinta oli sellainen karvainen kauttaaltaa. Ja etten liikaa pääsisi kehumaan, niin viimeinen niitti oli maton tuoksu – kamala. Uudet matot kyllä aina tuoksuvat hieman oudolta, mutta tämä tuoksui joltain ihan hirveältä enkä usko, että tuoksu olisi hävinnyt edes viikon tuuletuksella. Arvatakin saattaa, että palautukseen lähti :) Harmitti, koska kuvissa oli niin kaunis matto!

  • 31.7.2013 / 15:33

   no voihan! hinta antaisi kyllä odottaa ihan laadukasta tuotetta. olitko yhteydessä liikkeeseen: onko yleistä tuossa matossa vai sattuiko joku harmillinen maanantaikappale?
   tämä kyllä sai miettimään asiaa uudestaan…

   • Henna
    31.7.2013 / 15:57

    Mistähän tuo ”ei!” tuonne alkuun on tupsahtanut ;)

    En laittanut Ellokselle sen kummempaa kommenttia matosta palautuksen yhteydessä, mutta muistaakseni meinasin käydä jättämässä palautetta sinne nettisivuille tuotteen kohdalle. Joku oli jo ainakin tuosta väristä jättänyt palautetta ennenkuin tilasin maton, mutta halusin silti uskoa, että raidat ovat musta/valkoiset kuvien mukaan. Eivät olleet, joten se palautteen antaja oli ihan rehellinen.

 2. 31.7.2013 / 11:59

  Minäkin ihailen aina kuvissa tuota Ikean raitamattoa mutta paikanpäälä se on vaan niin beige… Sama koskee tuota Kodin 1:n Zigzag mattoa. Sinäkin ns. Valkoiset osat ovat luonnossa melko beiget. Onneksi piuvillamatoissa valkoiset osat on tosiaan valkoiset, niinkuin meilläkin Jampan huoneessa olevassa Elloksen matossa.

   • 31.7.2013 / 21:47

    Ja näemmä minulla on ihan ihka uusi nimimerkki :DD sekä muutamia muita erinäisiä kirjoitusvirheitä… Ipadissa on joku ihmeen automaattinen sanansyöttö päällä ja aina jälkikäteen huomaa sen väännelleen meikäläisen juttuja ihan uuteen kuosiin…

 3. 31.7.2013 / 12:06

  Talveksi meinasin keittiön laattalattialle ostaa jonkun (mustavalkoisen) pitkän maton, mutta en vielä ole löytänyt sitä oikeaa. Pitääkin vähän tutustua tuohon CarpetVistaan :)

 4. 31.7.2013 / 13:58

  Heippa! Pakko vähän mainostaa oman kauppani valikoimiin kuuluvia mattoja, saat valita itse raitojen värit, raitojen paksuuden sekä toisessa mattovaihtoehdossa maton pituuden (lev. 80cm, pituus päätettävissä tai 140x200cm, hapsut päissä) Matto kudotaan etelä-pohjanmaalla ja on todella nopeaa valmis. Matto on napakka ja laadukas. Kude on eko-ontelokudetta. http://www.rukodesign.fi ja kotimaiset matot.

 5. Teija
  31.7.2013 / 14:29

  Mä olen miettinyt Askon Block mattoa. Kuvissa näyttää kivalta, mutta en ole päässy vielä kauppaan katsomaan….tarjousta olis vielä hetki jäljellä ;) Kellään tästä mitään tietoa?

  • Piia
   31.7.2013 / 14:58

   Ostin juuri viime viikolla tällaisen. Hyvä on! Tukeva (ei siis sellainen ”lirppu”), valkoinen on valkoinen. Kaiken kaikkiaan ryhdikäs. Kokona meillä 80×200.

   • Laura
    31.7.2013 / 19:17

    Taidan mennä Askoon katsomaan tuota mattoa.
    näyttää hyvältä ja on kyl edullinen tarjouskin

  • Nimetön
   31.7.2013 / 23:31

   Minut yllätti livenä tuo että maton valkoinen loimi(?) paistoi niin voimakkaasti läpi mustien raitojen kohdalla, ihmeen sekainen yleisvaikutelma läheltä katsottuna. Jäi siksi toistaiseksi kauppaan. Taitaa olla useimmiten juuri noin mustavalkoraidallisten mattojen kohdalla, koetan tässä totutella ajatukseen jos vaikka mieli muuttuisi! :)

 6. A
  31.7.2013 / 14:33

  Tästä listasta jäi kokonaan uupumaan Linie Designin Bologna!!! Innolla scrollasin sivua alaspäin että milloin se tulee eikä tullut milloinkaan!

  Olen sitä mattoa ihaillut lähes päivittäin Room21:ssa, mutta vielä en ole tilannut.. olisko kenelläkään tietoa onko sen valkoiset osat luonnossa valkoisia, vai luonnonvalkoisia?

  • 31.7.2013 / 15:12

   voi niin jäi! se oli mulla haaveilulistalla tuossa muutama kuukausi takaperin, mutta harkittuani tarpeeksi, jäi tuo vaihtoehto sitten pois… mutta upea matto se on! kysyin silloin ROOM21:n suomalaiselta asiakaspalvelijalta maton valkoisen sävyä ja hän vastasi tarkistettuaan vielä valmistajalta, että se on vitivalkoinen :)

   • A
    31.7.2013 / 15:15

    Kiitos tästä vitivalkoisesta tiedosta!

    Saanko kysyä minkä takia sinä jätit maton haaveidesi ulkopuolelle? :)

    • 31.7.2013 / 15:17

     no se oli mulla yksi vaihtoehto tuohon makkariin, johon ostin sitten sen Annon Viiru-maton. ajattelin, että makkarin matoksi se olisi liian kallis. olohuoneeseen haaveilen erästä törkeän kallista ihanuutta, josta ajattelin postailla joku päivä lähiaikoina :)

     • A
      31.7.2013 / 15:18

      Katoin että Bolognan hinta 170 x 240 cm olisi 523 €. Mikähän sulle mahtaa olla törkeän kallis kun mun mielestä tuo on jo tosi kallis ;-)

      • 31.7.2013 / 15:23

       on, tuokin on tosi tosi kallis! en uskalla edes sen toisen maton hintaa sanoa :D. se on haave, katsotaan katsotaan… joskus haaveet toteutuu, joskus ei ;)

 7. 31.7.2013 / 16:35

  Jos yksi noista on Annon Lankku, niin minulta löytyy se vaaleana kodarista :)

   • 3.8.2013 / 09:20

    Tuosta Lankku matosta sen verran, että jos joku on sitä tilaamassa Netanttilasta niin suosittelen ennemmin, että menee Anttilasta sen itse hakemaan jos siihen on mahdollisuus. Itse ostin Anttilasta ja mattoja oli siinä useampi mutta yksikään ei kyllä ollut täysin virheetön, joissakin oli nuo raidat kierot, ei mennyt reunaan asti suorassa vaan teki pienen loivan nousun, mutta ihan silmään pistävän kyllä. Toisissa taas oli vähän jotain möykkyä langoissa jossain kohtaa. Itse löysin sellaisen jossa raidat on suorassa mutta toinen sivu hieman kireämpi mitä toinen, mutta sen kuitenkin otin, sillä juuri tuon maton halusin. Hinta kuitenkin oli suht edullinen, mutta oli matolla kuitenkin sen verran hintaa että sais vähän parempi olla. Monta mattoa kyllä tosiaan rullasin auki, että löysin parhaan, onneksi niitä oli tullut lisää sillä edellis viikolla kun olin mattoa katsonut, oli sitä vaaleaa vain yksi.
    Tuon kireän reunan saa varmasti suoristettua kun hieman vetää reunoista, eikä sitä lattiassa niin huomaa.

 8. Tiia
  1.8.2013 / 00:50

  Oi kiva ku teit tällaisen postauksen, oiskin just samanmoinen musta-valkoinen matto hakusessa meilläkin!

 9. 1.8.2013 / 01:02

  Nuo postauksen ensimmäiset matot miellyttävät ehkä eniten. Monista muistakin kyllä pidän, esimerkiski Kodin ykkösen kolmiomatosta, mutta jotenkin ei sitten kuitenkaan ehkä istuisi omaan kotiin. Blogimatto meiltäkin löytyy. Pitkään sitä mietin kun aina kaupassa on niin kellertävän näköinen tosiaan. Ja onhan matto luonnossakin kellertävä vitivalkoisen rinnalla, mutta ei se ole minua haitannut. Kaupassa matto myös tuntui todella karhealta kun kädellä kokeili, mutta jalan alla karheutta ei edes lainkaan huomaa.

  • 1.8.2013 / 19:34

   joo äkkiä siihen varmasti silmäkin tottuu! ja eri asia, jos tietää asian jo ennalta eikä odota vitivalkoista :)

 10. 1.8.2013 / 08:41

  Blogissani on sinulle hauska haaste, käy kurkkaamassa :) Ihanaa päivää!

  • 1.8.2013 / 19:33

   voi kiitos muistamisesta Susanna! tuo olikin jo kolmas haaste samasta aiheesta; jokohan kohta saisin sen työn alle :P

 11. 1.8.2013 / 20:02

  Meillä on tuo carpetvistan villamatto ja tykkään kyllä. Toki on luonnonvalkoinen, mutta nyt olen jo tottunut. Ainakin ekan kuukauden matto Haisi tosi paljon lampaalle jo eteisestä kun tuli kotiin mutta kai haju on jo hälventynyt (tai sitten ollaan totuttu) ;) Stockmannilla oli vasta musta-valkoisia puuvillamattoja, itse haluaisin sellaisen tai vastaavan käytävälle tai keittiöön. :)

  • 2.8.2013 / 14:36

   mun mielestä nuo CV:n matot on molemmat aivan ihania! ja on luonnonvalkoinenkin kaunista; meilläkin on kotona monta eri valkoisen sävyä :). mä haluan sellaisen raikkaan raitamaton vaatehuoneeseen, en malta odottaa!

 12. Neiti Yrjänä
  5.8.2013 / 19:43

  KIITOS tuhannesti mattopostauksesta! :)
  Kaikki vaihtoehdot olivat tosi kauniita ja kollaasista löytyikin muutama jo tutkailemani malli. Vaakakuppi alkaa kallistua Kodin1:sen Pandora villamattoon, jonka molemmat puolet ovat kauniit ja puolta kääntämällä saisi vaihtelua sisustukseen. Olen käynyt paikallisessa Anttilassa katsomassa mattoa livenä ja se oli (onneksi!) riittävän valkoinen makuuni. Sitä Ikean ”blogimattoa” olen myös silitellyt myös monta kertaa Ikeassa, mutta joka kerta se on jäänyt kauppaan juurikin niiden valkoisten raitojen luonnonvalkoisuuden takia..

  • 6.8.2013 / 08:39

   eipä kestä :)
   Pandoran jätin pois kollaasista, koska ajattelin että omaan makuuni se on ehkä liian romanttinen :P. mutta tosi kiva kuulla että mieluisa vaihtoehto on löytynyt! ei ole helppoja nämä mattovalinnat…

 13. Heidi
  5.8.2013 / 22:07

  Etola myy muovi- ja räsymattoja metritavarana. Tänään ne löysin, en ollut tiennytkään ennen. Ainakin punavalkoista oli räsymattona ja mustavalkoista oli valmiina mattoina ainakin 150 ja 200 pituuksissa. Ja huom, niissä valkoinen oli puhtaanvalkoinen, ei luonnonvalkoinen tai kermansävyinen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.