Sateinen kotoilulauantai

 

005

Lauantaitervehdys! Eilen oli niin lämmin ja aurinkoinen päivä, kun taas tänään on koko päivän satanut vettä. Tämä lauantaipäivä on kuitenkin sujunut oikein mukavissa merkeissä kotoillen. Olen valmistellut ensi viikon työjuttuja ja nauttinut, että voin olla kotona lämpimässä tällaisella hieman kurjemmalla kelillä. Villasukat jalassa ja lämmin teekuppi kädessä; miten tuollaisista pienistä asioista tuleekin niin turvallinen ja sellainen sisältä lämmin olo!

103

Mies oli aamun mökkiraksalla ja kotiutuu ihan näillä minuuteilla kaupan kautta. Ajattelin, että tällainen ilma on omiaan herkkupizzan tekoon! Iltasella voisikin sitten jo hieman harjoitella syksyä varten: saunoa hämärässä valaistuksessa, sytytellä kotiin kynttilöitä ja tunnelmavalaistusta, kaivaa esiin vähän paksumpia & lämpöisempiä torkkupeittoja, ottaa sohvalta hyvä asento ja alkaa käymään digiboxille tallennettuja ohjelmia läpi. Joskus tällaiset koti-illat on niitä maailman parhaimpia ideoita, kun taas joskus kaipaa vauhdikkaampaa menoa sekä musiikkia & ystäviä ympärilleen. Tänään on selvästi rauhallinen koti-ilta -fiilis.

cats

004

Vaikka elokuu on mielestäni vielä ehdottomasti kesäkuukausi, alkaa ajatukset pikkuhiljaa siirtyä väkisinkin syksyyn. Jotenkin nämä syksyiset ilmat on tänä vuonna saapuneet niin varkain, että hieman kyllä takaraivossa jyskyttää sellainen aurinkoloman kaipuu. Olemmekin ahkerasti tutkineet eri lomakohteita, mutta mitään ei olla vielä varattu. Voi hyvinkin olla, että tässä pääsee vielä ennen joulua auringosta ja lämmöstä nauttimaan! Lämmintä lauantain jatkoa! :)

Comments

 1. Aikku
  17.8.2013 / 15:19

  Ihania kuvia taasen ja ihana karvatassu <3 Olipa kiva nähä susta kuva tuolla Indiesin puolella… tulit tavallaan tutummaksi :) Täälläkin sataa… heti, kun mulla loma loppui, niin alkoi nää syksyiset ilmat :( Ei muuta kuin matkaa varaamaan, jos mahdollista on! Mullaki on niin hyvä fiilis, vaikka kesäloma loppui, sillä lomaa vielä viikko lokakuussa jäljellä ja silloin lähdemme toistamiseen Puerto Ricoon, kun tykättiin viime matkasta niin kovin… meistä tais tulla Espanja-faneja :) Vielä kiinnostais Mallorca, Menorca ja vielä Portugalin Madeira, niistä pitäis arpoa seuraava matkakohde :)

  • 18.8.2013 / 09:11

   kiitos Aikku! jännitin aivan mahdottoman paljon miten reagoitte kuviin, huh huh :D
   mun vanhemmat on ollu myös useamman kerran Puerto Ricossa, olen ihaillut heidän upeita kuviaan! kannattaa joskus tehdä matka myös Espanjan mantereelle, siellä näkee sen aidon Espanjan <3
   tuo on niin kivaa et voi säästää lomia tai ottaa omaa lomaa johonkin väliin, ettei kaikki tule kesällä kerralla kulutettua! itsekin suosin tuota keinoa aina jos vain työn puolesta mahdollista :) sitä jaksaa huomattavasti paremmin, kun lomia on useammin kuin vain kerran/pari vuodessa!

 2. Lottta
  17.8.2013 / 17:11

  Täälläkin on sateista, syksy tuntuu todella tulleen. Tänään voisi toisiaan sytytellä kynttilöitä ja fiilistellä pimenevää iltaa. Televisiosta katson keihäsfinaalia, kohta se jo alkaa! Toivottavasti saadaan Suomeen mitali:)

  • 18.8.2013 / 09:13

   tulihan se mitali! yleensä en ole noista kisoista kovin kiinnostunut, mutta kun vahingossa torkahdin sohvalle niin kisat oli juuri sopivasti meneillään :)

 3. Anu
  17.8.2013 / 17:49

  Olipa kiva saada kasvot ID:n bloggariesittelyssä, kaunis olet :) Rentouttavaa lauantai-iltaa :)

 4. Piia
  17.8.2013 / 19:18

  Kertakaikkisen ihana kuva tuosta teidän ruusutapetista. Olen sitä ennenkin ihaillut, mutta tuon lampun valossa se on entistäkin upeampi.

  Ja pieneen pinkkiin nenuun pusu :)

  • 18.8.2013 / 09:16

   se on kyllä kiva, miellyttää itseänikin kovasti! se on myös sellaisessa paikassa, ettei siihen jatkuvasti törmää, joten se on varmasti estänyt kyllästymiseni :)
   pusu toimitettu!

 5. Niina ja 4kisua
  17.8.2013 / 20:24

  Täällä on (taas) vietetty kisujen kanssa laiskottelu lauantaita ;)
  Ulkoilu hullun kisun kanssa tehtiin lenkki sateessa ja toista ei siltikään meinannut saada sisälle vaikka sade vain koveni ja koveni…mun hassuliini ;D
  Villasukat on täälläkin otettu käyttöön :)
  Ihania kuvia kisuistasi taas ;)
  Mukavaa viikonloppua teille :)

 6. Rags
  17.8.2013 / 21:16

  Koti-illat villasukat jalassa on ihan parhaita! :-) Vanhemmalla kisuneidilla on oikea asenne sadepaiviin. ;-)
  Kauniita kuvia, tapetti on aivan ihana!!

  • 18.8.2013 / 09:18

   kyllä vain! illalla sade lakkasi ja käytiin kisujen kans lenkillä. kohtasimme matkalla neljä koiraa: kyllä muuten tultiin juoksujalkaa omaan pihaan :D tosin portailla piti sitten hieman patsastella ja elvistellä et enää en juokse karkuun, tää on MEIDÄN piha :D

 7. 17.8.2013 / 21:32

  Minä äsken torkahdin sohvalle ja oli kyllä vähintääkin yhtä makoisat nokoset kuin tuolla toisella kaverilla :)
  Elokuun minäkin miellän kesäkuukaudeksi, mutta nyt tuntuu vain jo niin syksyiseltä, meillä on ainakin etupihalla koivusta tippunut hirveästi lehtiä maahan, ihan keltaisena maa ja niin on kyllä kohta se koko koivukin.
  Mitenkähän muuten iltatori kokkolassa, onko siellä enää niin paljon kojuja, että kannattaisi sinne asti lähteä? Tais olla pari viikkoa siitä kun käytiin ja ankara vesisade, eikä siellä ollu juuri mitään. Kannattaakohan ottaa edes uutta yritystä vai jättääkö suosiolla ens kesälle?

  • 18.8.2013 / 09:21

   täälläkin alkaa koivut lehtiä pudottamaan… kesä menee aina niin äkkiä!
   en osaa kyllä sanoa tuosta iltatorista, en ole siellä hetkeen käynyt… mut aurinkoisella ilmalla uskoisin et myyjiä on! sehän on muuten venetsialaisiin asti.
   vastailen kohtapuoliin sun sähköpostiin :)

 8. Pilvi
  17.8.2013 / 22:17

  Hei! Gardajärveä suosittelen, Italiasta kotiuduttiin vrk sitten ja sydän jäi taas kerran sinne… Tosin syksyhän sielläkin pian tulee, mutta ei ihan vielä. Ja kisuille rapsutuksia! -Pilvi

  • 18.8.2013 / 09:23

   se on kyllä munkin haavelistalla keikkunut jo kauan, mut en huomannu et sinne ois matkoja myynnissä… sit ku sinne suuntaan, haluan tehdä siitä kiertomatkan: Como-Milano-Garda-Venetsia-Verona. halpalentoyhtiöt on nykyään mulla aika mustalla listalla, täytyy vielä jonku aikaa kerätä rohkeutta ennen ku uskallan niitä sen dokkarin jälkeen käyttää.
   kuinka lämmin oli Gardalla? :)

   • Pilvi
    18.8.2013 / 10:15

    Lennettiin Norwegianilla Venetsiaan ja kaikki meni kyllä loistavasti. Norwegian oli positiivinen yllätys, uudet koneet, suomea puhuvat lentoemännät, aikataulut pitivät jne. Ja lämpöä piisasi Gardalla, jopa yli 30 välillä :). Verona nähtiin myös, ihana sekin!

    • 18.8.2013 / 13:08

     kiva että teillä oli mukava kokemus ja matka! oon itekki lentäny halpalentoyhtiöillä, eniten Ryanairilla, mut alkoi niin kovasti mietityttää ku näin sen dokkarin…

 9. 17.8.2013 / 23:53

  Ensimmäinen ja viimeinen kuva – <3 !!

 10. 18.8.2013 / 00:43

  Täällä vietetään kanssa täykkärimaratooni-iltaa kynttilänvalossa Aino-jäätelön kanssa :) Mies meni jo nukkumaan kun lähtee aamulla metsälle. Toivottavasti löydätte jonkun hyvän reissun! Meillä on ensi viikolla Rodoksen matka tiedossa ja tälläisistä ilmoista on kyllä ihana lähteä sinne hikiseen ilmastoon :)

  • 18.8.2013 / 09:25

   oi, kuulostaapa ihanalta illalta tuollainen! ja mahtavaa Rodoksen reissua teille, eiköhän mekin johonkin lennetä :)

 11. Anne
  18.8.2013 / 11:04

  Hei,

  Tämä on muuten ihana sisustusblogi. Itse tykkään juuri tämän tyylisestä sisustamisesta vaikka kaiken tyylisiä on kiva seurailla ja niistä poimisa itselle kivoja yksityiskohtia. Saisit Satu tulla meille sisustamaan ja en epäröisi yhtään, etteikö ratkaisusi olisi minun mieleeni :-).

  Olen tällainen ”hiljainen seuraaja blogissasi”, mutta nytt on pakko kommentoida Norwegianin lentoja. Yhdesti on lennetty aiemmin kyseisellä koneella Helsinki-Oulu väli ja oli aika karmaiseva kokemus. Kone oli pieni potkurikone ja meno tuntui epävarmalta, koska niin pienessä koneessa en aiemmin ole koskaan matkustanut. Kone rämisi ehkä penkit tai jotku peltiset osat piettivät ääntä. Sisällä koneessa alettiin yllättäen patistaa ihmisiä, että käsimatkatavarat täytyy laittaa ruumaan. Minä en suostunut, koska käsimatkatavaroissani oli särkyvää tavaraa. Toinen kokemus oli tänä kesänä Kreetan lennolla. Menomatkalla särkivät toisen matkalaukkumme ja tulomatkalla toinen Samsonitelaukku, josta lukko rikki. Jäjjet kummassakin laukussa olivat sellaiset, että laukut eivät normaali käsittelyssä mene rikki siihen kuntoon, vaan niitä oli jyrätty aika pahasti ja toinen tiputettu varmaankin korkealta.

  • 18.8.2013 / 13:12

   heippa Anne ja voi että, kiitos kovasti kunniasta että luottaisit kädenjälkeeni! :)
   itse en ole vielä koskaan Norwegianilla lentänyt, mutta onpa kurjia tuollaiset kokemukset :/

   • Pilvi
    18.8.2013 / 19:43

    Käsittääkseni lentoyhtiöllä ei ole vaikutusta ruuman matkalaukkujen kohteluun, vaan lentokenttähenkilökunnalla. Voin toki olla väärässäkin.

    • Anne
     19.8.2013 / 12:17

     Heip,

     En itsekkään ole perillä lentokenttähenkilökunnan ”työnantajista”, mutta näin meille aika paljon matkustaneille kävi. Pisti silmääni, että lastenrattaistakin oli tuolla kyseisellä lennolla repeytyneet kaikki suojapussit ja pussit tulivat laukkuhihnalla tyhjiltään lastenrattaiden perässä (meillä ei lastenrattaita ollut), sekä meno, että tulo lennoilla. Hihnaa pitkin tuli myös hajonneita laukun osia mm. vetokahvaa, mutta ne ei ollut meidän laukusta. Norwegian ja esim. Finnairin työntekijöillä oli omat henkilökunnat ainakin lentokentän tiskillä, jonne laukkujen särkymiset täytyi ilmoittaa ja lentoyhtiöltä täytyy korvaukset hakea raportin kanssa itse.

     • Pilvi
      19.8.2013 / 16:19

      Niin, voihan se olla että Norwegianilla on jotenkin huonot tilat/hyllyt siellä ruumassa ja siksi on sattunut niitä kolhuja. Tällä kertaa meillä säilyi ohutkaulaiset Limoncello-pullot ja litran oliiviöljy ehjinä. Mutta pakattiin ne kyllä ekstrahyvin :).

      • 19.8.2013 / 18:58

       tuo voi hyvin olla yksi selitys asialle. mutta yleisesti ottaen tosiaan lentoyhtiö ei itse käsittele ruuman tavaroita, vaan lentokentän henkilökunta. esim. Helsinki-Vantaalla taitaa olla Finavian henkilöstö vastuussa tästä (vai vaihtuiko tuo firma vastikään, en muista…).

 12. 18.8.2013 / 12:25

  Ihana kisutin ja niin kaunis koti! :) Aloin vasta hiljattain seurailemaan blogiasi… – J

  • 18.8.2013 / 13:09

   voi mikä ihana sana tuo kisutin, täytyy ottaa käyttöön :D
   kiitos tosi paljon viestistäsi ja tervetuloa blogini pariin J!

 13. Mape
  19.8.2013 / 10:33

  Oi miten ihana tuo ensimmäinen kuva <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.