Miten ois Mallorca?

 

city-103-2-0235820-1307190141

city-103-3-0235819-1307190141

Piti keskeyttää kaikki muu ja alkaa (taas) selailemaan eri lomakohteita… Miehellä ei ole kovin vahvaa mielipidettä kohteesta, hänelle käy lähestulkoon mikä vain, mutta itse haluan pohtia asiaa muutaman päivän. Harkinnassa on ollut niin Santorini, Parga, Lefkas, Zakinthos, Kroatian rannikko kuin muutama Italian rantalomakohdekin… Mutta jostain syystä päädyn kuitenkin lopulta Espanjan kohteisiin: sieltä kiinnostaa viime kesän lailla Menorca ja nyt vahvasti myös Mallorca. Matkan ajankohdalle oman rajoituksensa asettaa miehen eräs työprojekti, joten se on osaltaan rajannut muutaman kohteen ulos, mutta Mallorcalle olisi useitakin lähtövaihtoehtoja suunnittelemaamme ajankohtaan.

city-103-4-0219766-1307190141

Mulla on ollut hieman ennakkoluuloja kyseistä saarta kohtaan, olen luokitellut sen aika lailla samantyyliseksi kuin Ibizan… Mutta nyt kun olen tutustunut asiaan paremmin, huomaan erehtyneeni. Toki Mallorcaltakin näyttää tuollaisia bilehilepaikkoja löytyvän (jota me emme tältä lomaltamme ole etsimässä), mutta keskittyvätkö ne pääosin pääkaupunki Palmaan ja siitä parinkymmenen kilometrin päähän Palma Novaan? Toivottavasti joku osaisi tähän vastata!

city-103-8-0219767-1307190141

city-103-14-0235826-1307190141

Mallorcan kohdalla mietin lähinnä, ottaako kohteeksi juurikin pääkaupunki Palma de Mallorcan (en kyllä usko että tähän päädymme), itärannikolla sijaitsevan Cala Millorin alueen vai saaren pohjoisosassa sijaitsevan Alcúdian. Tähän kaipaisin Mallorcan matkaajien vinkkejä ja mielipiteitä! 
Entä onko saari sen kokoinen, että viikon lomalla ehtii vuokra-autolla kiertää kaikki nuo mainitut kohteet? Itse kun olen siinä uskossa… Haluaisin myös yhdistää lomaan Menorcalla vierailun, joten olisiko senkin vuoksi kätevä suunnistaa Alcúdiaan (käsittääkseni lautat lähtevät sen lähellä sijaitsevasta satamasta?)? Vai viettääkö vastaavasti koko viikko Menorcalla (kuten viime kesänä suuresti haaveilin) ja tehdä päiväretki Mallorcalle, kas siinä pulma!

city-103-7-0248398-1307190141

city-103-16-0235824-1307190141

Odotan lomalta leppoisaa lomafiilistä ja rentoutumista, aurinkoa ja lämpöä, kauniita maisemia ja tunnelmallisia pikkukujia, pimeitä & lämpimiä iltoja, heinäsirkkojen sirkutusta… Tällaisia tunnelmallisia ravintolailtoja:

city-103-23-0248385-1307190141

city-103-21-0248388-1307190141

Kaikki ylläolevat kuvat on Alcúdiasta, seuraavat Palma Novasta:

city-52-1-0235973-1307200140

city-52-2-0145394-1307200140

city-52-6-0200856-1307200140

city-52-13-0200846-1307200140

city-52-9-0200857-1307200140

city-52-16-0145401-1307200140

Finnmatkoilla on aina upeat lomakohdekuvat, päätä niistä nyt sitten! Mutta nyt, puheenvuoro teille!: Kaikki vinkit niin Mallorcasta kuin Menorcastakin ovat tervetulleita, jään innolla odottelemaan :).

Kuvat lainattu Finnmatkat.

Comments

 1. 18.8.2013 / 12:52

  Mallorcalla olen ollut joskus kymmenen vuotta sitten, teinin muistelmat rajoittuvat biitsiin ja hotellin uima-altaaseen. Sittemmin olen kuullut paljon kehuja Mallorcasta, joten itsellänikin olisi pieni hinku päästä sinne aurinkolomailemaan! Pargaa olitte myös miettineet, siellä olen viettänyt elämäni parhaan loman, paikka on ihan mieletön. Pieni, mutta tunnelmallinen, täydellinen paikka rentoutua. Tosin lasten kanssa ei varmaan kaikista kätevin… Lomahaaveilu on kyllä ihanaa, varsinkin näin syksyn sateiden keskellä se antaa voimaa ja valoa!

  • 18.8.2013 / 13:15

   ehkä sillä tosiaan oli aiemmin enemmänkin sellainen bilemaine, mutta tänä päivänä se on varmaan hieman erilainen/tasokkaampi kohde.
   ihanalta kuulostaa Parga! lapsuudenystäväni on Kreikka-fani ja hän on kovasti kehunut sekä Pargaa että Lefkasta. nyt mua kuitenkin vetää eniten puoleensa Espanja :)

  • Leena
   28.8.2013 / 18:12

   Hei!
   Tyttäreni asuu Mallorcan Cala Mayorissa ja olen käynyt siellä useamman kerran. Voin kertoa, että ei todellakaan ole pelkästään bilepaikka. Kannattaa ehdottomasti ottaa hotelli Palmasta ja vuokrata auto,koska saari on melko pieni ja viikonkin aikana kerkii moneen hienoon paikkaan.Turistikohteita tottakai kannattaa välttää, esim juuri palma nova oli muistaakseni täyteen pelkkiä ruotsalaisia.Palmassa isommissa hotelleissa osataan hyvin englantia ja ollaan ystävällisiä.Voin suositella Cala Mayorissa esim Mirablauta,keskitason hotelli tai keskustassa vaikkapa Hotel Mallorca & Spa:ta

   • 28.8.2013 / 18:55

    oi mikä paikka asua! :)
    varasimme hotellin Alcudiasta ja auton koko ajalle, jotta pääsemme näkemään saaresta kaiken haluamamme vaivatta :)

 2. Piia
  18.8.2013 / 13:04

  Hieman sekoitan pakkaa, koska Mallorcasta ei ole kokemuksia, sorry….mutta jos ette ole käyneet Kroatiassa, niin suosittelen äärimmäisen lämpimästi!

  • 18.8.2013 / 13:06

   emme ole käyneet ja sitäkin olemme miettineet (unohdin sen tekstistä, mutta lisäsin). Kroatia näyttää upealta turkoosine merineen! jotenkin tällä hetkellä kuitenkin tuo Espanja vetää eniten puoleensa :)

 3. lisbeth
  18.8.2013 / 13:35

  Katso Mallorcan karttaa, esimerkiksi Pollencasta pääkaupunkiin Palmaan on matkaa vain vajaa 50km, saari on niin pieni että siellä ehtii autolla ajaessa nähdä paljon :)

  • 18.8.2013 / 18:38

   juu katsoinkin, Alcudiasta Palmaan noin 60 km, ei paha! auto vuokrataan aivan ehdottomasti, haluan koluta koko saaren läpi kun sinne kerran menen :D

 4. Aikku
  18.8.2013 / 13:43

  Oi kun ihania kuvia! <3 Täällä yks Espanja-fani ihastelee… Meillä odottaa reissu Puerto Ricoon (toistamiseen, kun niin siitä tykättiin) lokakuussa, mutta seuraavaa matkaa olen ajatellut Mallorcalle ja juuri tuonne Palma Novaan, tai sitten Portugaliin tai Santorinille. Valinta on vaikea, joten kiva kuulla kokemuksia Mallorcasta.

  • Aikku
   18.8.2013 / 16:19

   Nyt kun olen lukenut näitä juttuja, niin hylkäänpä Palma Novan ainaki… liian pieni paikka taitaa olla mun makuun. Alan itse kallistua Palman puolelle, onpahan monipuolista: biitsiä, ravintoloita, shoppailua… :) Tai sitten lähemme Santorinille… (tuostaki ois ihana kuulla kommentteja, että mikä paikka siellä olis paras)

   • 18.8.2013 / 18:42

    mulla Palma Nova ei ollut edes harkintalistalla, tosin moni lukija erehtyi niin luulemaan noiden kuvien vuoksi ;)
    Alcudiassa kiehtoo kyllä jokin, upeat rannat ainakin. mutta nyt mietin kyllä yhtä vakavissani myös Palmaa, erityisesti Playa de Palmaa, joka on 11km päässä pääkaupungista. en nimittäin halua ihan Palman keskustaan, se on aivan nou-nou. aurinkolomalla kuuluu asua rannan tuntumassa :P

  • 18.8.2013 / 18:39

   juu niin kerroitkin siihen aiempaan postaukseeni. en yhtään ihmettele että teistä tuli Espanja-faneja, aivan UPEA maa! <3
   toivottavasti näistä vastauksista on hyötyä sinullekin :)

 5. Anonyymi
  18.8.2013 / 14:37

  Alcudiaa en tunne mutta ilman muuta valitsisin Palman enkä Palma Novaa joka on vain tylsä, pieni rantalomakohde, jossa ei ole muuta tekemistä kuin biitsi ja ravintolat.

  Palma on aivan ehdoton vaihtoehto, todella kiva kaupunki, jossa tekemista riittää eli biitsit, shoppailu, kulttuuri, ravintolat, baarit jne. Sieltä on myös tosi helppo itse tutkia saarta vaikka bussilla, joita menee eri puolille saarta. Ehdottomia käymisen arvoisia paikkoja on Soller ja Port de Soller(jonne pääsee vanhalla hienolla junalla Palmasta, alla linkki), Deia seka Port d`Andratx (jonne pääsee bussilla Palmasta).

  http://www.trendesoller.com/en/cms.php

  • 18.8.2013 / 18:44

   Palma Nova mulla ei ole edes harkintalistalla, mutta Finnmatkoilla ei ollut äkkiseltään katsottuna kuvia kuin noista kahdesta kohteesta :)
   ajattelin että hotelli voisi sijaita Playa de Palmalla itse kaupungin sijaan… auto joka tapauksessa vuokrataan, joten todennäköisesti saari kolutaan aika tehokkaasti läpi. kiitos paljon vinkeistäsi!

 6. Suffeliini
  18.8.2013 / 14:38

  Itse olen käynyt tuolla Alcudiassa Mallorcalla… Hyvät muistot jäi ja sinne olisikin nyt näin vanhempana mukava matkustaa uudelleen. Olimme silloin ystäväni ja siskon kanssa nuorina siellä eli yli kymmenen vuotta sitten ja silloinhan oli ne tärkeimmät mielessä eli biitsi ja illanvietot… ;) Nyt haluaisi nähdä myös nähtävyyksiä ym… ;)

  • 18.8.2013 / 18:46

   mukava kuulla kokemuksiasi! vaikea valinta: Alcudia vai Playa de Palma, itärannikon jo hylkäsin :). toki molemmissa paikan päällä käymme, mutta harmi jos siellä huomaa et voi vitsi, tämä olisi ollut kivempi yöpymispaikka… en usko että saarelle ainakaan ihan heti lähivuosina uudestaan tulee lähdettyä, joten siksi kaikki irti ensimmäisestä lomasta :)

 7. Äippä
  18.8.2013 / 14:42

  Moi, ihan minkä vaan noista valitset, niin ei varmaan mene hukkaan :) Seuraavalla kerralla sitten jonnekkin muualle :) Mulla ei ole noista mistään kokemusta, itse haluaisin jonnekkin Kreikan saarelle..

  • 18.8.2013 / 18:47

   joo no mä ajattelin käydä koko saaren läpi nyt ekalla kerralla ja sit seuraavalla reissulla taas johonkin toiseen kohteeseen :D

 8. 18.8.2013 / 14:54

  Itse en ole tuolla saarella käynyt. Mies teki kymmenen vuotta sitten veneenkuljetus matkan; lentäen Palma de Mallorcaan ja sieltä veneellä Ibitzalle. Usein palaa vieläkin vaikuttavaan matkamuisteluun, Puerto Anraixia kehui nätiksi paikaksi. Mallorca on samalla nykyaikianen ja tasokas, vanhaa kulttuuria henkivä paikka.

  Tämä aika kesästä on siinä mielessä aivan ihanaa, kun on saanut ensin kesästä/lomasta nauttia ja sitten vielä pääsee uudelleen etelänmaille uuteen kesään!

  Itselle on tullut tavaksi joka syksy palata samoille tutuille Costa del Solin rannoille, useinmiten Torremolinokseen tai Marbellaan, jopa samoihin hotelleihinkin. Lennot nytkin varattuna 13.9. ja sama huoneisto missä viime syksynäkin oltiin. Matkatoimistoja ei olla enää käytetty, itse vaan lennot (edulliset) tilattu ja majotus myös suoraan hotellista. Toimii mainiosti ja tulee edulliseksi.

  • 18.8.2013 / 18:52

   mun mielestä syksy on juurikin paras ajankohta lähteä ulkomaan lomalle. nautin Suomen kesästä, vaikka se onkin melkoisen vaihteleva ja pidennän sitä sitten mielelläni ulkomailla :)
   voi, Costa del Sol <3 olen ollut siellä lukuisia kertoja! Malaga, Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola, Mijas, Marbella… kaikki tuttuja ja niin ihania! niin varma lomakohde, siellä on aina onnistunut loma :)
   mäkin oon ostanu tasan kaksi kertaa valmismatkan, muuten aina tilattu lennot, hotskut ym. erikseen. nyt tulee kolmas valmismatkahankinta sitten.
   ihanaa lomaa sulle! niin menetkö nyt Torremolinokseen? me oltiin siellä viimeksi, Bajondillossa :)

 9. - Suvi
  18.8.2013 / 15:01

  Alcudia on huomattavasti Palma Novaa rauhallisempi mutta toki sieltäkin paljon löytyy ravintoloita ja muita palveluita. Hyvin ehtii ajella saarta pitkin poikin, hienot näköalat on Alcudian päässä saarta sijaitsevasta saaren kärjestä korkealta kallion huipulta. Toisessa päässä saarta on kiva luonnonpuisto jossa on kymmeniä pieniä vesiputouksia. Reittikään ei ole kovin pitkä, joitakin kilometrejä. Puolessa välissä on pieni ”eläintarha” jossa saa syöttää mm. vuohia :)

  • 18.8.2013 / 18:53

   Palma Nova ei ole meidän harkintalistalla :P. mietin vielä Alcudian ja Palma de Playan välillä, hmmm…
   kivoja yksityiskohtia kirjasit, kiitti! :)

 10. Maria
  18.8.2013 / 15:14

  Hei!
  Olen käynyt Mallorcalla kuusi kertaa…tykkään vaikkakin välillä saa pitää laukusta hyvää huolta. Missään muualla en ole törmännyt niin paljon ”taskuvarkaisiin” kuin tuolla vaikka olenkin matkustellut aika paljon.
  Olen ollut yleensä aina Palman keskustan läheisyydellä. Josta on niin hyvät kulkuyhteydet mm. Palma Novaa, Soller (ihan pieni kylä johon pääsee saaren ainolla junalla!!), Inka (Nahka kaupunki)…
  Alcudiassa kävimme vaan rannoilla ja se jäi kaupunkina hiukan vieraaksi.
  Siskoni on pari kertaa ollut Cala Dor paikassa ja tykkäsi kovasti.
  Mallorca on sen verran pikkuinen saari että autolla kerkiää kierrellä monessakin paikassa vaikka valitsisitte Palma Nova tai Alcudian. Nuo on vaan mielestäni enemmän ”rantapaikkoja” ei niin ostospaikkoja…
  Mutta tämä on vaan mun mielipide..
  Tykkään kovasti saaresta ja nyt pitää miettiäkin että jos ensi kesän lomamatkan tekeisikin Mallorcalle kun siitä on jo hetki aikaa kun kävin viimeksi…
  -Maria

  • 18.8.2013 / 18:56

   sinähän oletkin sitten konkari! hyvä että kerroit taskuvarkaista, niin osaa olla entistä varovaisempi!
   niin siis Palma Novaa emme ole harkinneetkaan, valitsin vain noita kuvia sieltä. mietin enemmänkin Alcudian, itärannikon tai sitten Palman välillä. nyt luulen et itärannikolla vain vierailemme ja itse kohde on joko Alcudia tai Playa de Palma.
   kiitos sulle vinkeistä, mukava kuulla ja nämä nostattaa kivasti matkakuumetta :)

 11. Heidi
  18.8.2013 / 15:51

  Lomailimme viime syksynä Mallorcalla, Santa Ponsassa.Vietimme päivän Palmassa ja suosittelin sitä pääkohteeksi.Sieltä voi sitten matkailua näihin pienempiin kaupunkeihin.Tykkäsimme kovasti, vaikka ei nyt minusta mikään yksi ylitse muiden -kohde ollukaan.Kroatiaa suosittelen, kuten täällä joku muukin.

  • 18.8.2013 / 18:58

   kiitti mielipiteistäsi! Palma tai oikeastaan Playa de Palma on vahvoilla (noin 11km Palmasta). auton vuokraamme, joten sillä tulee varmasti tehokkaasti tutustuttua saareen.

 12. Tuija
  18.8.2013 / 17:44

  Kävimme Alcudiassa mieheni kanssa 2010. Voin suositella. Thaimaankin jälkeen paikasta tykkäsin..Nimenomaan on rauhallisempi kuin pääkaupunki Palma, joka varmaan taas shoppailuun soveltuu. Toki Alcudiastakin jotain löytyy, ainakin Zara. Alcudiassa ihana vanha kaupunki, jossa ihania ravintoloita, tapaspaikkoja, nähtävää, shoppailtavaakin..ja iltaisin etenkin juuri sitä tunnelmaa. Satama-alue jäi myös mieleen, ökylaivoja löytyy :) Muistan, että mieheni kanssa käveltiin paljon ah, niin valkoista ja pitkää rantaviivaa – todella ihana ranta!! Ruoat ja viinit maistuivat ja lämmintä riitti eli kaikki omaan makuuni, mitä rentouttavalta lomalta haen. Ei siis tod mielestäni mikään bilepaikka. :)

  • 18.8.2013 / 19:00

   voi voi, kuulostaa niin houkuttelevalta että! Palman keskustahotelleihin en halua, joten se on joko Playa de Palma (11km Palmasta) tai sitten juurikin Alcudia. molemmissa tulemme joka tapauksessa vierailemaan.

 13. jenni
  18.8.2013 / 18:23

  Heippa hei.
  Itse suosittelisin Alcudiaa, rauhallinen ja tunnelmaa löytyy iltaisin. Ihania ja ystävällisiä ihmisiä. Rantaa on missä naatiskella. Toki sieltä löytyy myös niitä kaupustelijoita mutta muuten.. Päivä retket markkinoille, hevoskärryillä romanttisissa maisemissa. Voi voi, tahtoo takaisin. Finnmatkojen kautta mekin oltiin siellä vuonna 2011..

 14. 18.8.2013 / 18:35

  Moi! Olen asunut Mallorcalla reilu puoli vuotta. Vaikka imago kertoo toista, vain pieni osa on turistirysäaluetta – suurin osa saarta on aivan hurmaavaa seutua!

  Palma Nova on täysi turistikeskus, joten sen kiertäisin kaukaa, jos ette etsi yöelämää, brittipubeja ja feikkiaurinkolasikojuja. Palman vanha kaupunki on herttainen ja pidin Palmasta muutenkin. Keskusta on kotoisa ja kompakti.

  Suosittelen myös maaseutua, marenrantoja ja esimerkiksi Sóller-kylää. Kannattaa vuokrata auto. Välimatkat ovat lyhyitä ja niin näkee paljon autenttista Mallorcaa.

  Tulipa ikävä takaisin. :)

  • 18.8.2013 / 19:05

   mahtava kuulla Laura! Palma Novaa emme missään vaiheessa edes harkinneet, nuo kuvat taisi hämätä monta lukijaa luulemaan niin, vaikka teksti sanoikin muuta :P
   auton vuokraamme ehdottomasti! monta paikkaa jo missä haluan käydä :D
   mitä mieltä olet Alcudiasta? jos miettii, että käy saarella vain kerran, niin missä olisi paras yöpyä? missä kokisi eniten? mietin tällä hetkellä Alcudian ja Playa de Palman väliltä… joten mitäs sinä entisenä mallorcalaisena sanot? :)

   • 19.8.2013 / 09:59

    Heh, oli vaan pakko vielä vähän erikseen korostaa Palma Novan kauheutta. ;) Alcudiassa en koskaan käynyt, vaikka muuten kiertelimme saarta, joten siitä en valitettavasti osaa sanoa mielipidettä ollenkaan. Jos haluaa viettää aikaa keskustassa shoppaillen ja kahvitellen, suosittelen Palmaa. Siinä saa kivasti irti sekä rantalomasta että kaupunkilomasta samaan tapaan kuten vaikka Barcelonassa, koska kaikki on lähellä. Mutta jos taas haluaa enemmän rantameininkiä, lienee saaren toinen pää oiva vaihtoehto. Kuvat ainakin näyttävät aivan ihanilta. Tsemppiä päätöksentekoon ja aurinkoista lomaa!

    • 19.8.2013 / 19:11

     :D jotenkin nyt se rantameininki ja kaikki siihen liittyvä helppous vetää eniten puoleensa… kaupunkilomilla ollaan käyty jo tälle vuodelle, joten nyt aurinkoloma voisi olla paikallaan. illalla perehdyin asioihin vähän enemmän ja kyllä se Alcudia on meidän kohde, jos vain matkaan tänä syksynä varmasti pääsemme!
     kiitti sulle Laura :)

 15. Irma
  18.8.2013 / 19:22

  Olipa kiva lukea ja saada tietoa Mallorcasta, siellä en minäkään ole koskaan käynnyt. Ihan niinkuin kiinnostuin kohteesta.

  Minun matkasuosikkikohde on Krakova ja vanha Kazimierz kaupunginosa, yleensä Spaz Hotellissa. Ihana historiallinen vanha kaupunki. ikävä kyllä viimevuosina on sielläkin ollut liian paljon turisteja. Mutta missäpä ei olis.

  • 18.8.2013 / 19:30

   kiva että kiinnosti ja kiinnostuit! mulla onkin vielä käymättä Krakova, Praha ja Wien… ne on pitkään keikkuneet matkakohdelistallani :)

   • Irma
    19.8.2013 / 19:47

    Wieniin lähdenkin kuoromatkalle joulukuun alussa. Siellä on juuri silloin ah niin upeat joulutorit.

 16. Hanna
  18.8.2013 / 19:33

  Moikka, Mallorcan ja Menorcan väliltä valitsisin ehdottomasti Menorcan. Olin siellä viime kesänä äitini kanssa viikon ja tykästyin saareen tosi paljon. Äitini tykästyi niin paljon, että oli siellä tänä kesänä uudestaan. Ehdottomasti menen minäkin uudestaan.
  Mallorcalla olen käynyt Alcudiassa ja itärannikolla ja enemmän pidin Alcudiasta.

  • 19.8.2013 / 19:14

   en ihmettele, niin upeita kuvia minäkin Menorcalta olen nähnyt. Mallorcalle jos menemme, tulee Alcudia olemaan kohde :)

 17. Virve
  18.8.2013 / 19:36

  Moi! Olimme Alcudiassa v 2006 ja todella tykkäsimme (on reissattu suht paljon joten oli mihin verrata). Emme ole mitään rantalöhöilijöitä ja haluamme nähdä mahdollisimman paljon lähiympäristöä ja pidämmqe luonnosta paljon. Alcudiasta mieleen jäi vanha laupunki hieman etäämpänä rannasta (joka tosin sekin oli todella ihana mutta keväällä merivesi oli vielä aika kylmää joten rannalla uinti ei ollut mieluista lasten kanssa). Vuokrasimme viikon lomalla auton kahdeksi päiväksi ja se kannatti. Saari on kompakti ja näkemistä riittää. Metsäiset kapeat vuoristotiet ja joku vanha luostari, itäpuolella hienot tipukiviluolat. Jossainpäin kävimme myös isossa outlet paikassa. Soller oli tosiaan kiva paikka. Lapsiperheelle Alcudia oli onnen omiaan. Viikko meni yhdssä hujaukasessa. Menisin takaisin miloin vaan! Hauskaa loman suunnittelua! Se onkin tärkeä ja hauska osa onnistunutta matkaa.

  • 19.8.2013 / 19:16

   oi että, kuulostaa aivan mahtavalta! juuri tuollaista mekin lomaltamme kaipaamme :). sait matkakuumeen nousemaan entisestään! viimeisestä lauseestasi olen täydellisen samaa mieltä. kiitos Virve! :)

 18. Stiina
  18.8.2013 / 20:23

  Suosittelen lämpimästi Mallorcalla viehättäviä Solleria ja sen rantakaupunkia Port de SOlleria, jonne pääseet Sollerista vartissa suloisella vanhanaikaisella ratikalla. Kaunista, sopivan pientä ja viihtyisää. Palmasta pääsee Solleriin vanhalla höyryjunalla tunnissa läpi laaksojen, joissa kasvaa sitruuna- ja appelsiinipuita. Jos vuokraat auton Palman lentokentältä, kannattaa tuonne länsipuolelle ajaa saaren luoteiskulman kautta: todella upeat jylhät maisemat ja viehättäviä pikkukyliä koko ranta täynnä. Siis kunhan ensiksi ohittaa Palman länipuoliset turistirysät, kuten Magaluffin jne.

  • 19.8.2013 / 19:18

   olenkin katsellut jo kuvia tuolta Sollerista, myös satama-alueelta ja sinne suuntaamme ehdottomasti, jos Mallorcalle matkaamme. myöskin kohde siellä on päätetty: Alcudia :). kiitos Stiina vinkeistä!

 19. 18.8.2013 / 20:51

  Huhtikuussa Mallorcalla olleena voin sanoo samaa kuin joku tuossa aiemminkin. Palma Nova vaikuttaa lähinnä hotellikeskukselta hiekkarannan kera. Itse oltiin Santa Ponsassa. Sopivan pieni paikka, oma hiekkaranta. Ja koska saari on sen verran pieni, autolla ehtii hyvin viikon aikanakin kierrellä ja kaarrella saarta. Saaren pohjoisosa on maisemiltaan vaikuttavampaa kuin tuo Palma-Santa Ponsa välimaasto. Menorcan upeasta luonnosta ja kirkkaista vesistä olen kuullut pelkkää hyvää, se on siis meillä ehdottomasti seuraavana lomavaihtoehtona, juurikin senkin vuoksi, ettei nuo bilehilepaikat kiinnosta. Mutta kaikenkaikkiaan, Mallorca yllätti todella positiivisesti. Aluksi ajattelin, että onko koko saari jäänne vuosikymmenien takaa, mutta näin ei ollut. Ihana paikka!

  • 19.8.2013 / 20:34

   mahtava kuulla kokemuksianne! ja kivaa sekin, että Mallorca yllätti positiivisesti :). me taidetaan kallistua Alcudiaan, jos tuonne nyt lähdemme. aika huonosti oli enää matkavaihtoehtoja, höh!

 20. ninuski
  18.8.2013 / 20:54

  Suosittelen lämmöllä Alcudiaa! Olimme siellä 3 vuotta sitten, ihana tunnelmallinen ja monipuolinen paikka! Pyörät kannattaa vuokrata vaikka edes päiväksi ja ajella niillä vanhaan kaupunkiin ja rantaa myöten hieman länteen, siellä tulee vastaan ihanat pienet ”kivilaiturit”. Mahtava paikka viettää piknikki. Ja bussilla pääsee näppärästi Palmaan sekä Inkaan, jossa järjestetään kerran viikossa markkinat. Myyvät perusrihkaman lisäksi kaikkia herkkuja ja käsitöitä.. Voih mikä kaipuu iski.. :)

  • 19.8.2013 / 20:36

   tuota tunnelmaa juurikin kaipaan, Alcudia vaikuttaa sitä hyvin tarjoavan! kiitos kivoista vinkeistä :)

 21. Elisa
  18.8.2013 / 21:37

  Olimme muutama vuosi sitten Alcudiassa ja meille paikka oli pieni pettymys. Paikka oli aika kulunut ja tosiaan kaikki oli vain turisteille rakennettua. Hiekkaranta siellä oli ok ja venesatamakin kaunis, mutta muuten siellä ei ollut kovin paljon ihasteltavaa.. Muuten Mallorca oli viehättävä ja voisin matkustaa uudelleenkin jos parempi tukikohta löytyisi :) Palman kaupunki oli tosi viehättävä. Todella aito espanjalainen: pikkuisia kujia, putiikkeja, kahviloita ja puistoja. Sinne kannattaa todella tutustua ainakin yhden päivän ajan.

  • 19.8.2013 / 20:37

   ai jaa. me ollaan just päädytty Alcudiaan, jos Mallorcan tällä kertaa valitsemme. Alcudia kiinnostaa enemmän kuin Palma, jostain syystä. ja ilman muuta teemme retkiä vaikka minne, Palmaankin ehdottomasti. aikomuksena kiertää koko saari, sitten kun sinne menemme :)

 22. 18.8.2013 / 23:14

  Kaksi viikkoa sitten palasin Mallorcalta. Olimme Cala Major -rannalla Finnmatkojen matkalla. Asuimme all inclusive hotellissa nimeltä Luabay Marivent. Aiemmin olen ollut Playa de Palmassa mutta ehdottomasti Cala Major oli kivempi. Heti hotellinnulkopuolella tavallista espanalaista elämää kahviloineen. Hyvin siistiä myös. Näppärä matka bussilla Palmaan. Kävellenkään ei mahdoton jos ei ole kova helle. Blogissani on juttua hotellista, jos haluat katsoa. Lisää olisi tarkoitus matkasta laittaa kuvia vielä tällä viikolla. Palman kaupunki on ihana! Voisinpa asua sielläkin seuraavalla kerralla. Suosittelen!

  • 19.8.2013 / 20:39

   voi laita vain lisää kuvia blogiisi, näkisin mielelläni! päädyimme Alcudiaan, mutta harmittavan vähän sinne on matkavaihtoehtoja. tai ainakin silloin, kun itse matkaan pääsisimme. no täytyy miettiä eri vaihtoehtoja :)

   • 25.8.2013 / 07:39

    Nyt olisi blogissa lisää kuvia, Palmasta tällä kertaa ja ensi viikolla tulee rantakuvia ja vähän muutakin :).

    • 25.8.2013 / 17:51

     mahtavaa, tulenpas heti illemmalla selailemaan! kiva että tulit kertomaan, piristi tätä sairasteluviikonloppuani :)

 23. 18.8.2013 / 23:25

  Oi ihanan näköinen paikka, voi kun pääsisikin. No ehkä joskus :)

 24. Maisa
  19.8.2013 / 01:25

  Tarkistaisin sinuna vielä tuon Playa de Palman tiedot. Lienee sama paikka kuin Arenal, jonne saksalaiset turistit tulevat laumoittain. Eniten puhuttu kieli siellä on saksa. Kun aikanaan suunnittelimme Mallorcan matkaa, Suomessa asuva espanjalainen ystävämme kielsi meitä ehdottomasti varaamasta hotellia ko. paikasta. Kuulemma aivan kauhea.

  Muuten voin suositella Mallorcaa. Saari kannattaa ehdottomasti kiertää autolla, varsinkin länsiosissa maisemat ovat huikeat. Ja minä pidän Palman kaupungista, se on kaunis ja täynnä katsottavaa. Ja osotokset kannattaa ehdottomasti tehdä siellä.

  Mukavaa lomaa, minne nyt sitten päädyttekin :)

  • 19.8.2013 / 20:41

   tutkailin asioita illalla ja päädyin Alcudiaan monestakin syystä. Palmaan voi tehdä sitten päivämatkan tai parikin, koko saari kuitenkin kierretään kun sinne joskus lähdetään. kiitos Maisa! :)

 25. Marie
  19.8.2013 / 07:31

  Mallorcasta ei kokemusta (mitä nyt mies lapsena ollut). Ystävät olleet Alcudiassa ja sitä kehuivat.

  Noista muista mainitsemistasi kohteista ollaan Lefkaksessa oltu. Se oli kyllä mukava kohde. Ihania ravintoloita rannassa illan pimetessä. Silloin meillä oli vain yksi pikkuinen vajaan vuoden ikäinen matkassa mukana, joten illallisetkin meni tosi mukavasti, kun tyyppi nukkui rattaissa. Autokin oli silloin, ihan kivasti meni kiertelyt. Silloin oli yhden päivän. Enempää ei olis lomaa viittinyt ”uhrata”, kun vain viikko oltiin.

  Ens viikolla ollaan lähdössä viikoksi Korfulle. Nyt noita lapsia on jo 2. Iältään muksut ovat nyt 4 ja 6 v. Nyt ei oteta autoa eikä ole mitään tinkiä nähdä mitään erityistä. Kunhan lomaillaan. Eli odotukset korkeella lähdetään nauttimaan rantaelämästä, uima-altaasta, vesipuistosta, vehreistä maisemista, hyvästä safkasta, punaviinistä ja Mythoksesta. :)

  • 19.8.2013 / 20:48

   kiva kuulla matkastanne! Lefkaksesta olen kuullut kehuja ystävältänikin. me tykätään vuokrata auto, jotta lomalla näkee mahdollisimman paljon muutakin kuin hotelliympäristöä. eikä se suinkaan tarkoita, että aamusta iltaan autossa istuisi, vaan sellaista vapautta: saa mennä ja tulla omien aikataulujen mukaan. lisäksi usein teemme reissuja lähikaupunkeihin/-kyliin ja vietämme rantapäivää vaikka jossain muualla, jos kiva paikka löytyy! eli ihan samaa kuin majoituskohteessa, mutta vaihtelevissa maisemissa :)
   ihanaa Korfun lomaa teidän perheelle!

 26. Sini
  19.8.2013 / 09:44

  Olimme mieheni kanssa muutama vuosi sitten Mallorcalla, hotellimme sijaitsi Palma Novassa. Mallorca on ihana saari ja varsinkin saaren pääkaupunki Palma hurmaa nähtävyyksillään, ystävällisillä ihmisillään, pienillä kujillaan… Viihdyimme hyvin juuri Palmassa ja pienessä rantakylässä Santa Ponsassa, Palma Novasta emme pitäneet. Olen matkustellut monissa Välimeren lomakohteissa ja täytyy myöntää että Mallorca nousi yhdeksi suosikikseni!

  • 19.8.2013 / 20:49

   kiva että kerroit kokemuksiasi Sini! näitä on aina mielenkiintoista lukea :). oletko käynyt Sardinialla? suosittelen ehdottomasti jos et ole, päihittää Sisiliankin mennen tullen :)

 27. 19.8.2013 / 13:28

  Sekä Mallorca että Menorca ovat kohteita, joissa en ole koskaan käynyt, mutta molempia olen kuullut kehuttavan paljon. Mallorca on tietääkseni kohde, jossa on ”jokaiselle jotakin” ja kauniit maisemat. Menkää siis sinne! :()

  • 19.8.2013 / 20:51

   se kyllä kiinnostaa kovasti, saapa nähdä saammeko matkavaihtoehdot sopimaan omiin mahdollisiin matkustuspäiviimme :). toivottavasti!

 28. 19.8.2013 / 17:26

  Joo pakettimatka kohteet ovat sitä parasta!
  Mikä olisikaan parempi tapa viettää lomaa kuin toisella puolella maapalloa suomalaisten ja suomea puhuvien paikallisten kanssa.

  • 19.8.2013 / 20:54

   niin, tosin pakettimatka ei automaattisesti tarkoita sitä, etteikö kohteessa pääsisi myöskin halutessaan eroon suomen kielestä ja näkisi sitä aitoa paikallista elämää ;)

 29. 19.8.2013 / 18:39

  Kaikki tuommoiset on mulle ihan kauhistuksia! :) Lomat vietetään aina jossain erämaassa tai kaukana kaikesta, ja se sopii tälle luonteelle oikein hyvin. Viimeksi käytiin Huippuvuorilla. Ei ehkä kilpaile samassa kategoriassa Mallorcan ja muiden kanssa, mutta oli oikein ihana paikka!

  • 19.8.2013 / 20:52

   onneksi löytyy jokaiselle jotain :). muhun ei ehkä oikein erämaa iske, mutta ymmärrän ajatuksen ja sinne kaipuun oikein hyvin!

 30. Elisa
  20.8.2013 / 13:00

  Me oltiin viikko Mallorcalla heinäkuussa. Hotelli oli Palma Novan rannalla. Ei valittamista. Palma Novan ja Santa Ponsan väliin jäävä Magaluffin alue on se kuuluisa bilemesta. Aivan käsittämätön jytke yötä myöten ja alue on täynnä pelkästään nuoria bilettäjiä. Sinne ei kannata majoittua, jos bilekulttuuria vierastaa. Se on sitä täynnänsä! Meillä oli koko viikon auto käytössä, ja ajelimme kaikki mahdolliset paikat läpi. Ja niitähän riitti. Soller, Alcudia, Inca (siellä oli just silloin markkinat mut muuten ei ihmeellinen paikka), Valdemossa (todella romanttinen ja kaunis rauhallinen paikka!) jnejne. Illalla käytiin usein Palman pääkaupungissa, siihen kun ei Palma Novasta ajellut kuin vartin. Siksi valitsimme hotellin rannalta, koska oli kuuma ajanjakso ja halusimme vilvoitella paljon meressä. Aurinkoa emme niinkään ottaneet. Oli ihana pulahtaa hotellilta suoraan mereen. Jos olisi ollut jossain Palmassa, niin ei siitä hetken mielijohteesta mereen pulahdeta. Aijjai, lähtisin vaikka heti uudestaan. Saarella riittää katselemista, ja tosiaan, se auto on ehdoton juttu!

  • 20.8.2013 / 17:41

   Alcudiaan haluaisimme majoittua :). aiomme sitten kierrellä autolla kaikkia noita muita paikkoja ja nähdä saarta mahdollisimman paljon. kivoja vinkkejä annoit, kiitos! tuo Valdemo olikin entuudestaan ihan vieras paikka, mukava kuulla siitäkin :)

 31. 20.8.2013 / 14:05

  Jos haluaa nauttia pitkästä hiekkarannasta ja mukavasta tunnelmasta, niin ehdottomasti Alcudiaan kannattaa mennä. Kävimme siskon kanssa muutama vuosi sitten siellä. Käytiin paikallisella bussilla vanhassa kaupungissa ja kävellen kierreltiin lähiympäristöä. Oikein kiva paikka :)

  • 20.8.2013 / 17:42

   mukava kuulla! ja jep, sen olemmekin pääkohteeksemme päättäneet :). täytyy vain vielä katsella päiviä, jolloin voisimme lähteä, että onko sopivia matkoja tarjolla…

 32. Anu
  20.8.2013 / 17:43

  Itse olen kerran käynyt Zakinthoksella enkä ainakaan sitä suosittele…. Kaupunki oli ihan kiva, mutta majoittauduimme lähelle rantaa ”turistikylään”, muistan tukahduttavan kuumuuden, keskinkertaiset ravintolat, britti- ja saksalaisturistien karaokelaulut liian myöhään ja turistirihkamakaupat.

  • 20.8.2013 / 17:45

   ahaa! tänä syksynä emme sinne kyllä olekaan menossa, mutta alunperin kiinnostuin saaresta siitä otettujen upeiden kuvien vuoksi :)

 33. 21.8.2013 / 13:01

  Itse olen käynyt sekä Alcudiassa, että Palma Novassa ja ehdottomasti suosittelen enemmän Palma Novaa… Alcudia oli tosi pikku paikka, vähän ravintoloita ja etenkin kauppoja, ja aika pitkä matka Palmaan, mutta jos haluaa vaan rentoutua niin toki Alcudia siihen soveltuu. Mielestäni myös Palma Novassa oli kadut, rannat ym. paljon paremmassa kunnossa ja kivasti viimeisteltyjä :)

 34. 22.8.2013 / 13:45

  Suosittelen Menorcaa, mikäli kaipaatte rauhaa, upeita maisemia, tunnelmallisia vanhoja kaupunkeja ja helposti kierrettävissä olevaa saarta. Itse olin viikon tänä kesänä Menorcalla ja viihdyin mainiosti. Kesäkuun lopussa lämpötilat eivät olleet tuskaisen korkeita, joten oli mahdollista harrastaa jonkinlaista urheilua myöskin. Merivesi tosin oli minulle liian kylmää snorklailuun.

  • 22.8.2013 / 16:49

   se on kyllä niin upea saari ja ehdottomasti siellä joskus kyllä käyn. toivottavasti onnistuu yhdistää päiväreissu Menorcalle tuohon Mallorcan lomaan :). voi olla, että sitten joskus myöhemmin tehdään ihan oma reissu pelkästään Menorcalle, jos oikein tykästymme.

 35. Guest
  22.8.2013 / 18:45

  Thaimaahan, Kanariaan ja moneen muuhun kohteeseen
  ”kyllästyneenä” päätimme myös suunnata tänä syksynä Mallorcalle ensimmäistä kertaa. Pitkään mietittiin Alcudiaa, kun näytti niin ihanalta, mutta matkatoimistovirkailija sai meidät kallistumaan Palma Novaan. On kuulemma sentään vähän eläväisempi paikka kuin Alcudia ja tosi lähellä meitä kiehtovaa Palmaa. Lämpö ja ranta oli kuitenkin lopulta se ratkaiseva tekijä, jonka vuoksi valitsimme Palma Novan. Alcudia on kuulemma tuohon aikaan jo todella hiljainen ja sää huomattavasti viileämpi, emmekä ihan pelkälle Palman kaupunkilomallekaan lasten kanssa halua. Palma Novassa on kuulemma myös huomattavasti rauhallisempaa asua kuin Palmassa, silti Palmaan voi suunnata vaikka joka ilta. Tämä kaikki siis ”oppaan” kertomaa, totuus selviää lokakuussa ;)

  • 22.8.2013 / 19:22

   kivaa matkaa teille! onpa mielenkiintoista nähdä saarta paikan päällä ja että miten ja mihin paikkoihin siellä itse lopulta tykästyykään :)

 36. Sinikka
  23.12.2014 / 17:12

  Mallorca on hieno saari. Ja espanjalaiset ovat rentoja ja ystävällisiä.

  Rantalomiin on myös loistavia mahdollisuuksia Ranskassa: esim. Bordeaux-seudun rannikkoalueet, Normandian Le Havre, Cannes-Mandeleau, Biarritz’in seutu ja Cassis. SUOSITTELEN :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.