Alkukesän kukkasista syksyyn

 

Vaikka aamusella oltiinkin hieman talvisemmissa tunnelmissa, niin nyt kuitenkin paluu tähän hetkeen. Kotia koristaa tällä hetkellä aivan ihana syyshortensian oksa, jonka sain eilen mukaani vanhempieni pihalta. Siitä tulikin mieleeni alkukesä, jolloin sain ensimmäisen kerran kotiinviemisiä heidän pihaltaan – tuolloin ne olivat syreenin oksia. Muistatteko kuinka aikaisin tänä kesänä huumaavan tuoksuiset syreenit kukkivatkaan!

153

Muistan vielä tuon alkukesän illan, kun tulin kotiin ja asettelin syreenit maljakoihin ja ripottelin niitä sitten ympäri kotia. Nautiskelin siinä samalla lasillisen valkoviiniä ja fiilistelin kesää, joka oli vasta aluillaan ja moni kiva juttu vasta edessäpäin.

157

cats

Niin nopeasti se kesä taas vierähti! Onneksi tuli vietettyä monia kivoja hetkiä, joita näin jälkeenpäin on mukava muistella. Pihaistutukset jäivät hieman vaiheeseen, mutta mitäpä noita stressaamaan – tuleehan noita kesiä! Nyt on talvi aikaa miettiä, minne istuttaa syreenejä, minne pari lumipalloheisiä ja mitäs muuta… Aika näyttää!

Tältä näyttää ruokapöytäämme tällä hetkellä koristava syyshortensian kukkanen:

023

Kukinto muistuttaa kovasti syreeniä, ihana! Täytyy varmaan istuttaa jossain vaiheessa tällainenkin pihallemme, niin upea väritys siihen syksyn edetessä tulee. Löytyykö tällainen kaunotar teidän pihaltanne?

cats

018

Olen täällä puuhastellut erään kivan blogiprojektin parissa, josta enemmän lähipäivinä. Mutta nyt sytyttelen muutamat kynttilät ja ryhdyn ruuan valmistukseen – mökkiraksalta ja tenniksen peluusta kotiutuu kohta eräs nälkäinen. Aloitan yksinkertaisen, mutta herkullisen kermaviilikastikkeen valmistamisesta; sitä en olekaan hetkeen tehnyt. Toivottavasti siitä tulisi yhtä herkullista kuin koulussa oli aikoinaan… Kodikasta sunnuntain jatkoa!

 

Comments

 1. 15.9.2013 / 17:13

  Meillä ollut syyshortenssia pihalla jo useamman vuoden. Tänä syksynä se kukki ensimmäistä kertaa :)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   16.9.2013 / 10:28

   Kuulostaa ihanalta! Eilen ihastelin monen talon pihalla upeita syyshortensioita, oi että, on sellainen saatava :)

 2. Pilvi
  19.9.2013 / 11:49

  Hei, pitkästä aikaa!

  Syyshortensia löytyy, en vain ole osannut leikata enkä tukea sitä. Ei oikein pääse oikeuksiinsa kun roikkuu vääristä paikoista ja pari oksaa venähtänyt liikaa. Noista istutuksista: vielä olisi hyvää aikaa istuttaa jotain. Maa ei ole jäässä ja monet taimet ovat halvimmillaan. Ja kastellakaan ei tarvi niin kuin keväällä :). -Pilvi

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   19.9.2013 / 12:52

   Moi Pilvi! Vielä tosiaan hyvin ehtisi istutella, saapa nähdä ryhdymmekö tuumasta toimeen vai siirrämmekö ensi kevääseen :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.