Valoa syksyn pimeyteen

 

Illalla tein pientä nettikierrosta mielessäni viime syksyinen pieni haaveeni. Jätin sen silloin kuitenkin toteuttamatta, sillä mietin, että ehkä se on vain sen syksyn must have -juttu, koska niitä näkyi silloin joka puolella. Ajattelin, että villitys menisi ehkä osaltani pian ohi ja haluan välttää kaikenlaista turhaa roinaa, joka päätyisi ennen pitkää vain kaapin perukoille. Niinpä päätin, että jos vielä seuraavana syksynä moiset haluan, tilaan ne sitten. No nyt on tämä seuraava syksy ja valot on edelleen mielessäni – pallovalot.

Löysin muutaman kuvan tällaisen valosarjan luomasta tunnelmasta; tosin nämä kuvan valot on hieman erilaiset, ns. hehkulamppumaiset ja tällaisia en ole hankkimassa, vaikka nämä aivan ihanat onkin. Ajattelin hankkia sellaiset pehmeämmän näköiset pallovalot (tiedätte varmaan mitä tarkoitan, niitä joita enemmän näkyy..?).

SFD4DB5FBEA8B114819850A264ADD73754C_1024x

SFD310D77BD539049CABB6099A3BD7DCCD4_1024x

Löytyykö teidän kodista pallovalot? Mietin vielä pallojen sävyä: ottaako kaikki valkoisina vai laittaako joukkoon muutaman beigen/hiekan sävyisen? Kiinnostaa kovasti tuollainen lämmin hiekansävy ripauksina… Entä montako palloa olisi hyvä määrä – 20 vai enemmän? Ja mistä tilata (haluan tilata ne kotimaisesta putiikista); onko toimittajien välillä eroja?

Tiedän, että valosarjan valo on aika kellertävä, jolloin valkoinen pallo ei näytä kovin valkoiselta, mutta minua se ei häiritse. Pidän suunnattomasti lämpimästä valonsävystä ja mielestäni se luo kodikkuutta ja pehmeyttä vaaleaan kotiimme.

SFD80B6610ABCAF4F14978C5108AC0F2AAB_1024x

SFDA35FC4FB93F047388ABC9C957BE1C234_1024x

Valot on juuri sellaiset ihanat, joita voi käyttää vuoden ympäri, mutta sopivat silti myös joulun aikaan. Ajattelin valoja nyt alustavasti ainakin takan yhteyteen, sängynpäätyyn, eteiseen/aulaan ja ruokailutilaan, jonne ne varmasti ensimmäisinä päätyisivät. En malta odottaa! Valoisaa syysviikkoa!

(Kuvat lainattu Alvhem/Fredrik Karlsson.)

 

Comments

 1. 16.9.2013 / 11:06

  Olen tilannut molemmat valoni Seita Shopista. Nyt juuri tilasin 35 pallon kokovalkoiset ja ledisarjalla, joilla saa mahdollisimman valkoisen valon. Niihin voi myös valita hehkulamppusarjan, jolloin valo on lämpimämpi. Toiset valoni ovat 20 pallon valko-musta-harmaat (Winter-sarja). Nekin on kivat, mutta siirsin ne vauvan huoneeseen ja valkoiset haluan olkkariin verhotangosta roikkumaan.<3

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   16.9.2013 / 16:36

   Oi, kuulostaa täydellisiltä! Voi tätä valinnan vaikeutta: montako palloa ja millä valosävyllä :P. Niitä ei varmaan saa palauttaa, jos valinta ei osukaan nappiin…

 2. 16.9.2013 / 11:18

  Heippa! Meiltä löytyvät tuollaiset pehmeän valkoiset valot olohuoneesta. Olen pitänyt niissä valoja kesäiltoinakin. :)Mukavaa viikon alkua!

 3. Äippä
  16.9.2013 / 11:26

  Voi että, kun hyvin sattui – mullekin juuri ajankohtainen aihe. Pitääkin lukea saamasi vastaukset tarkkaan. Odotan niiiin kovasti ensi lauantaita, kun olen lähdössä Habitareen katselemaan kaikkea kivaa. Toivottavasti sieltä pystyisi ostamaan pallovalot :)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   16.9.2013 / 16:40

   Voi mukava juttu! Tämä on just näitä bloggaamisen parhaita puolia, kun pähkäilet jotain ja sitten käy ilmi, että niistä pohdinnoista voi olla apua jollekin muullekin :).
   Milloinkahan minä pääsisin Habitareen… Nautihan munki puolesta :)

 4. Aino
  16.9.2013 / 11:47

  Täältä löytyy! Happy lights-valot :) Sisältäen valkoisia ja hopeisia palloja ja kyllä, ne on ihanat!!! Mihin meinaat valot laittaa? Ripustaako jonnekin? Mulla on ollut tähän asti isossa lasivaasissa mutta täytyykin kokeilla ripustusta, vaihtelu virkistää :)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   16.9.2013 / 16:42

   Oi, sinä onnellinen! No enköhän kohta pääse itsekin moisista nauttimaan :). Ajattelin alkuun ripustaa ne ruokailutilaan, verhotangosta roikkumaan. Tuossa on juuri sellainen tyhjä kohta noita valoja varten! Lisäksi mulla on iso lattiamallin sylinterimaljakko, siinäkin niitä tulee varmasti pidettyä :)

 5. 16.9.2013 / 12:20

  Meillä on juuri tuontyyppiset valot kuin kuvassa, joskin ne on hankittu Clas Ohlsonilta. Itsekin olen haikaillut Jampan huoneeseen valko-harmaa-sävyisiä pallovaloja, ja koska olen kuullut sekä Seitashopin että La Case De Cousin Paulin palloista, että saattavat olla melko heikkokestoisia, ajattelin käydä tsekkaamassa eräästä blogista bongaamani vinkin, että Tokmannilta löytyisi edullisesti Airamin vastaavanlainen pallovalosarja. :)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   16.9.2013 / 16:44

   Höh, olisipa tosi kurjaa jos heti menisivät rikki :/. Tosin ainakin LED-valot on kestävää laatua, mutta tiedä sitten…

  • Teija
   20.9.2013 / 21:49

   Meillä on kolmet ”Pauli-serkun pallovalot”, enkä kyllä ole huomannut niissä mitään moittimisen aihetta! Ja jokaisessa valosarjassa on valot päällä lähes joka päivä monta tuntia! Ollut jo reilun vuoden :-)

   • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
    20.9.2013 / 21:50

    Niin voihan olla, että ovat sattuneet olemaan maanantaikappaleita. Niitähän valitettavasti aina syntyy… :)

 6. 16.9.2013 / 12:22

  Kauniita kuvia. Noita valoja viime vuonna haaveilin, nyt niitä tuntuu olevan joka kodissa, niin vähän on maku mennyt. Kauniita edelleen ovat, ehkä kuitenkin ;)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   16.9.2013 / 16:46

   Tuonpa takia juuri pidinkin tällaisen vuoden pituisen mietintätauon :D. Jotku asiat innostaa, kun niitä näkee blogeissa, mutta innostus saattaa myös sen vuoksi nopeasti laantua… Mutta joidenkin asioiden kohdalla innostus säilyy ja sen halusin tässä pallovalo-asiassa varmistaa ja jep, kyllä ne meille muuttaa :)

 7. Maarit
  16.9.2013 / 12:45

  Meillä on Happy Lights -pallovalosarjoja

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   16.9.2013 / 16:47

   Juuri noita googlettamalla löysinkin :). Ovatko olleet kestäviä?

   • Nimetön
    16.9.2013 / 17:27

    Hassua, mun laitoin kommentin kännykästä ja siitä oli tässä vain osa :)
    …siis…
    Happy Lights:t ovat kestäviä. Aluksi oudoksuin, kun piti itse työntää pallon sisään ne tuikut, mutta hyvin se onnistuu näin tumpeloltakin ;)
    Niitä saa netin kautta tilaamalla ainakin Seita shopista ja Millan putiikista! Seita shopista sai suunnitella irtopalloilla oman värimaailman.
    Meillä on 35 kpl:n pallot roikkumassa tikkaissa ja 20 kpl:n pallot laakealla vadilla. Vielä en ole testannut niitä ruokapöydän keskelle pitkittäin…
    Niistä tulee ihana tunnelma <3

    • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
     17.9.2013 / 07:54

     No voi kurja, mutta kiva että viitsit tulla korjaamaan asian!
     Tuollaisen 35 pallon setin taidan minäkin tilata, jos sillä pääsisi alkuun :).

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   16.9.2013 / 16:49

   Näytti tosi kauniilta! Ne on just noi samat kuin tämän postauksen kuvissa eli itse etsin nyt tällä kertaa sellaista toisenlaista pallovalosarjaa :)

 8. Lellu
  16.9.2013 / 13:37

  http://www.lacasedecousinpaul.com/

  Tilasin viime syksynä omani täältä. Tuli halvemmaksi kuin esim. Stocmannin saman valmistajan pallot. Saa tehdä sellaisin sarjan kun haluaa. Toimitus tuli erittäin nopeasti ja lamput on kestäneet erittäin hyvin. Suosittelen vaikka ei kylläkään ole kotimainen toimittaja :)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   16.9.2013 / 16:49

   Kiitti vinkistä Lellu! Ja onpa mukava huomata, että seurailet blogiani edelleen :)

   • Nimetön
    16.9.2013 / 22:00

    mukana lähes alusta asti :) taidan olla pikkusen koukussa :D

    • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
     17.9.2013 / 07:55

     No niin mä muistelin kanssa! :) Ei siinä koukuttumisessa mitään pahaa ole ;).

 9. 16.9.2013 / 15:38

  Itsekin olen haaveillut pallovaloista jo varmaankin yli 1,5 vuotta, enkä vieläkään ole saanut aikaiseksi tilata niitä. Jospa tänä syksynä klikkailisin pallot ostoskorin kautta kotiin :)…

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   16.9.2013 / 16:50

   Tilaa ihmeessä, niin aion minäkin :).

 10. millla
  16.9.2013 / 15:59

  mistä löydät näitä ihania sisutuskuvia? bongailetko vaan jostain blogeista vai selailetko jotain tiettyä sivua ? :)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   16.9.2013 / 16:57

   Kiva kysymys! :) Valitettavasti en ehdi kovinkaan paljoa blogeja seurailla ja kuvien lainailun suhteenkin olen tosi tarkka. Pyydän aina luvan ja kaikkialta sitä ei saa/valokuvaajaa tavoita. Tämä Alvhemin sivusto on kuitenkin yksi ehdoton lempparini ja heiltä (sekä heidän valokuvaajaltaan) olen luvan kuvien lainaamiseen saanut.
   Laitan aina lainattuja kuvia sisältävään postaukseen linkin kuvien lähteeseen, linkki löytyy tämänkin postauksen lopusta.
   Tässä se vielä:
   http://www.alvhemmakleri.se/
   Ja toinen kiva sivusto:
   http://www.stadshem.se/

   • milla
    17.9.2013 / 19:18

    aivan okei ! kiitos paljon :) en huomannut tuota linkkiä postauksessa (:

    • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
     17.9.2013 / 19:34

     Eipä kestä! :)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   17.9.2013 / 08:32

   Kiitos kommentistasi Iina! Tämä oli harmillisesti joutunut roskapostilaatikkoon, siksi ei eilen vielä näkynyt muiden kommenttien joukossa… Täytyypä vielä tutustua tähänkin vaihtoehtoon! :)

 11. AnskuliP
  16.9.2013 / 17:16

  Hei! Omat pallovalot tilasin jo reilu vuosi sitten Seita-shopista, muistaakseni Winter- niminen valmis lajitelma. Tuossa ne on koko ajan olohuoneen nurkassa ikkunan vieressä olleet ja ihanaa tunnelmavaloa antaneet! Mulla ei ainakaan mitään moittimista, hyvin on kestäny tähän saakka. Mun pallovalosarjassa on 20 palloa ja mielestäni juuri sopivasti tuohon ikkunaan suhteutettuna. Jännä nähdä mihin päädyt, suosittelen kyllä lämpimästi! :)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   17.9.2013 / 07:57

   Kiva kuulla kokemuksiasi! Nyt muistankin tuon SeitaShopin, kurkin heidän sivuilleen myös viime syksynä ja aina niiden valkoisten pallovalosarjojen tilaaminen viivästyy. Nytkin luki, että tilattavissa 14.10. lähtien, blaah. Onneksi löysin toisenkin putiikin :).

 12. Kirppu
  16.9.2013 / 18:02

  Moikka!
  Minulta löytyy Annon LED pallosarja… sopivat niin sisälle kuin uloskin :)
  Tällä hetkellä ovat olohuoneessa Luhta Homen koti hyllyjen ympärillä, antavat mukavan pehmeän valon

  Mukavaa syksyä sinne!

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   17.9.2013 / 07:59

   Kuulostaa kivalta! Ne onkin juuri tuollaiset kuin tämän postauksen kuvissa näkyy, itse ajattelin tällä kertaa hankkia sen pehmeämmän näköisen sarjan :).
   Kiitos, kivaa syksyä sinullekin!

 13. 16.9.2013 / 18:16

  Meillä roikkuu verhotangossa nuo mun omatekemät pallovalot: http://whiteandblack.casablogit.fi/lue/2013/09/keittion-varit

  Silloin kun pallovaloihin ihastuin niin niitä ei kovinkaan moni paikka myynyt, joten oli pakko tehdä itse kun ei valmiita tuon värisiä löytynyt :) Nyt niitä voi ostaa jopa irrallisia palloja ja vaikka kaikki eri värisiä. Lastenhuoneeseen pitäis vielä yhdet hommata, ehkäpä kokovalkoiset :)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   17.9.2013 / 08:00

   Nostan hattua sun viitseliäisyydelle, multa olisi jäänyt tekemättä :P. Kokovalkoiset aion minäkin tilata!

 14. 16.9.2013 / 18:59

  Kyllä! Pallovalot kutkuttelevat kovasti. Jospa niitä olis taas tänä vuonna Hulluilla Päivillä, niin varmasti lähtee mukaan!

  Laitoin sinulle pienen haasteen uunituoreessa blogissani. Pihakuvia vilahtaa aina silloin tällöin, varsinkin teidän suuresta olkkarin ikkunasta otettuna, joten tämä haaste osuisi sulle kuin nenä päähän! Käypä kurkkaamssa, iskeekö tämä haaste? :)

   • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
    17.9.2013 / 08:03

    Tuo haaste olikin hauska, sillä viime keväänä täällä kirjoittelin, että mulla oli aikomus toteuttaa tuollainen kuvajuttu vuoden alusta lähtien. Pari-kolme ensimmäistä kuvaa jäivät kuitenkin ottamatta, joten siirsin kuvauksen ensi vuoteen. Eli ensi tammikuussa ajattelin sen aloittaa, jotenkin haluan tehdä sen mieluummin kalenterivuoden järjestyksessä :D.

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   17.9.2013 / 08:01

   Ai sä olet perustanut blogin, onpa mukavaa! Kiva että tulit kertomaan ja kiitokset haasteestakin :).

 15. Ansku
  16.9.2013 / 19:17

  Meillä on Seita shopin pallovalot, ja ovat hyvin kestäneet jo vuoden verran. Pallojen määrä riippuu siitä, että haluatko pallojen roikkua verhotangosta kaksinkerroin koko matkan ja onko pistorasia kuinka lähellä. Meillä on 20 pallon sarja, ja en laittaisi sitä verhotankoon (varsinkin jos normaalia korkeampi huonekorkeus) roikkumaan, koska minusta se näyttää vähän hassulta, kun pallot eivät riitä koko pituudelle verhotangosta lähes lattiaan saakka.

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   17.9.2013 / 08:06

   Just tällaista tietoa olinkin vailla, käytännön esimerkkiä! Kiitos paljon Ansku! Tämä auttoi päättämään, että 35 pallon satsi se on :). Meillä on huonekorkeus 2,7m, mutta esim. ruokailutilassa, johon noita ensimmäisenä ajattelin, on verhotanko noin kolmessa metrissä.

 16. 16.9.2013 / 21:08

  Nuo kuvan valot taitavat olla ruotsalaisesta Granit-liikkeestä (sellainen on rantautunut nyt Helsinkiinkin).

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   17.9.2013 / 08:04

   Joo, myöskin Anttila ja Clas Ohlson myyvät. Granitissa tulikin kesällä piipahdettua!

 17. 17.9.2013 / 08:36

  Samat hankita suunnitelmat myös täällä ;) Olen suunnitellut makuuhuoneeseen sellaisia beigejä palloja, jossa olisi pehmeä valo.

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   17.9.2013 / 17:43

   No niin, kiva kuulla! Ei muuta kuin tuumasta toimeen :)

 18. Hanna
  17.9.2013 / 09:39

  Seitashopista tilasin minäkin viime iikolla Happylights-pallot, mutta eivät ole vielä edes lähteneen postitukseen. Jospa ne sieltä pian tulis, malttamattomana odotan jo.
  Luulisin että saa palauttaa jos värivalinta ei mene ihan nappiin, ainakin jos ei niitä palloja kiinnin vaan aukaisee paketin ja toteaa värin heti vääräksi.
  Minä valitsin hehkulampun sillä en niinkään tykkää siitä ledin valkoisuudesta. Nuo olis varmaan hyvä lasten yövaloksi joulun aikaan vai onkohan liia kirkkaat??

  • Hanna
   17.9.2013 / 09:44

   Kävin kurkkaamassa seitashopin sivulta niin noissa valkoisissa ainakin oli lisätty että ostettavissa 14.10 lähtien. Sillon niitä näytti olevan kun tilasin mutta eipä ollut enää, harmi kun nnyt joutuu niin kauna odottaa. Pitääköhän hommata jostain muualta, minä kun en malttais millään odottaa.

   Ja sain muuten suostuteltua miehen tv-tason kasaamisenn, tai minä ne illalla kasin mutta kun hän tuumas aluksi että vasta ku on tapetoitu, mutta enhän minä malta odottaa niin kauan, joka ei kuitenkaan ois kun viikko, vähän reilu :)

   • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
    17.9.2013 / 17:47

    Tuohon ekaan tulikin vastaus jo aamuisen postaukseni kommenteissa :).
    Mitäpä sitä turhaan viivyttämään, tuumasta toimeen kuten teitkin!

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   17.9.2013 / 17:45

   Jep, pitkä oli toimitusaika siellä, joten siksi minäkin tilasin muualta. Nuo voisi olla just ihanat yövalot! Tai ainakin ne 20 pallon sarjat.

 19. Ninnukka
  17.9.2013 / 12:27

  Aijai täälläkin polttelisi erilaiset valaisimet hankintoineen! Remontti olisi valmis ja sisustus täydessä tohinassa! Kiitos blogien, olen hitusen hurahtanut valaisimiin… Tahtoisi sitä ja tätä ja kaikkea ;)Mistä päädyit tilaamaan valosarjan?

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   17.9.2013 / 17:48

   Syksy onkin oivaa valojen ja valaisinten aikaa :). Tilasin sen Millan Putiikista.

 20. 17.9.2013 / 12:45

  Heipsan,

  minäkin laitan kauhani soppaan ja kuten monet muutkin; tilasin omani Seitashopista ja niissä oli iiiihana valo <3 Mutta kestivät vajaan kuukauden, kunnes valot alkoivat poksumaan rikki. Nyt ei pala yksikään valo. Mutta no hätä, ajattelin tilata uuden valonauhan noihin palluroihin. Ehkä nyt led:inä niin kestää kauemmin. Hehkulamppuvaloissa oli kyllä ainakin lämmin valo, pelkään että led menee liian kirkkaaksi. Täältä löytyy aika totuudenmukaisia kuvia tuosta sävystä http://siirappiajahunajaa.blogspot.fi/2012/10/aina-ei-voi-onnistua-case-makuuhuone.html.

  Ja hei, ihana tuo taannoinen joulu-postaus. Joulu <3

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   17.9.2013 / 17:53

   Tähän soppaan mahtuu kauhoja! :)
   Voi miten harmillinen juttu, olikohan joku maanantaikappale… Reklamaation paikka, tulisi kyllä kestää huomattavasti pidempään.
   Olenkin ihastellut teidän ruokailutilassa sitä valosarjaa, niin kaunis ja kohta saan omat pallovaloni, kiva juttu! Lisätunnelmaa pimeisiin iltoihin :). Ajattelin, että se lämpimän valkoinen valo olisi kiva meille ja erottuisi paremmin valkoisista seinistä.

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   17.9.2013 / 17:49

   Kivan erilainen tuo sarja :)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   18.9.2013 / 09:57

   Kuulostaa kivalta! En malta odottaa oman valosarjani saapumista :). Tuunpas kurkkimaan sun valoja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.