Pastellisävyinen syysbrunssi

 

Mainitsinkin viime viikonloppuna hääräilleeni erään blogiprojektin parissa ja nytpäs kerron teillekin mistä oli kyse! Olen valtavan innoissani, kun näinkin tuoreena Indiedays-bloggaajana pääsin mukaan Indiedaysin Arabia-kampanjaan, jossa etsitään Suomen kauneinta kattausta. Mahdollisesti tämä kampanja onkin teille, kuten minullekin, tuttu viime syksyltä..?

Voitte varmaankin arvata, miten innoissaan tällainen kattaus- ja astiafani tämän blogiyhteistyön äärellä oli… Osana yhteistyötä osallistun tosiaan itsekin tähän kisaan ja tässäpäs tulee vino pino kattauskuviani! (Osa astioista saatu blogiyhteistyöstä.)

035

004

005

Kuten varmaan jo tiedättekin, lähes kaikki omistamani astiat ovat valkoisia, koska olen sitä mieltä, että ne sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen ja ovat erittäin monikäyttöisiä. Tähän kattaukseen halusin kuitenkin tuoda jotain muutakin ja niinpä vuosia kestävä ihastus pastellisävyihin ratkaisi valintani. Tummat ja ehkä ns. perinteisemmät syysvärit eivät ole minua varten, mutta pastellisävythän toimivat aina. Usein nämä hempeät sävyt mielletään kevääseen ja kesään, mutta omasta mielestäni (ehkä vähän yllättäenkin) ne sopivat käytettäviksi ympäri vuoden: sekä talven valkeuden että syksyn ruskan kanssa. Niinpä tähän kattaukseen loihdin mustavalkoisen keskelle ripauksia herkullisia pastellisävyjä (sävyt aqua, pale pink ja mint) sekä jotain pientä syksyistä pöytäkoristeiden muodossa. En yleensä noudata kattauksissani mitään sen kummempaa teemaa, mutta pyrin siihen, että kattaus jollain tapaa kertoo meneillään olevasta vuodenajasta tai juhlapyhästä.

065

077

Kattauksessa käytin sekä mustia että valkoisia Nero-lautasia, KoKo-kulhoja, KoKo-mukeja ja löytyypä joukosta vielä valkoinen KoKo-kaadinkin. Yksinkertaisen virtaviivainen Nero-sarja sopii kivasti yhdisteltäväksi pyöreämpimuotoisen KoKo-sarjan kanssa. Astiasarjoja yhdistellessä toimivat mielestäni hyvin juurikin yksinkertainen ja hillitynsävyinen sarja jonkin hieman huomiotaherättävämmän sarjan kanssa. Onko teillä tapana yhdistellä astiasarjoja?

036

cats

Tällainen brunssikattaus muuttuu helposti illalliskattaukseksi lähes pelkästään kahvi-/teemukit poistamalla. Puuro-/jogurttikulhot toimivat alkukeittokulhoina eikä joukosta puutu enää muuta kuin kuohuviinilasit ja illallinen voi alkaa.

047

027

Pidän kovasti yksinkertaisista kattauksista, mutta pöytä saa kuitenkin näyttää runsaalta, joka tekee siitä mielestäni kutsuvan. Ei kuitenkaan liikaa tavaraa, jotta itse ruokailulle jää hyvin tilaa. Eikä liian korkeita pöytäkoristeita, jottei vastapuolella istuvien kanssa seurusteleminen käy hankalaksi. Tämän syyskattauksen koristeiksi päätyivät kaunis syyshortensian oksa vanhempieni pihalta sekä puolukanvarvut omalta pihaltamme.

086

cats

Ihastelen aina suunnattomasti rennolla otteella tehtyjä kattauksia, mutta omiin kattauksiini kaikki päätyvät aina viivasuoraan omille paikoilleen. Yllättävän hankalaa sellaisten rentojen kattausten loihtiminen :).

052

098

091

101

Tästä puuttuu enää takkatuli taustalta ja tunnelma olisi täydellinen. Viettää brunssia tai istua iltaa läheisten kanssa, sisällä lämpimässä, kun ulkona myrskyää ja lehdet putoilevat maahan. Takkatulen lämmittäessä ja kynttilöiden tunnelmaa luodessa huoneen täyttää iloinen puheensorina ja astioiden hilpeä kilinä.

062

073

Sellainen oli minun kattaukseni, jota voit halutessasi käydä äänestämässä täällä. Loistavaa tässä on se, että kuka tahansa voi loihtia oman Arabia-kattauksensa ja osallistua Suomen kaunein kattaus -kilpailuun. Palkinto on melko muikea: kuuden hengen vapaavalintainen astiasto! Eli ei muuta kuin ystävät koolle ja omaa kattausta loihtimaan!

 

Comments

 1. 18.9.2013 / 10:08

  Oiiih mikä herkkukattaus! Käyn kyllä äänestämässä :) Pitäisiköhän sitä itekin osallistua… hmmm :)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   18.9.2013 / 20:41

   Voi kiitos, oot aina niin ihanan pirteä! :) Ja ilman muuta osallistut, kerro sitten kun on kuva siellä niin käyn äänestämässä :).

 2. 18.9.2013 / 10:30

  Ompa mielettömän kaunis kattaus ja hienot ja laadukkaat kuvat! Ilo silmälle! Nero ja Koko ovat oiva parivaljakko. Tuskin täytyy montaa kertaa miettiä ketä äänestän :) Täytyy käydä tutustumassa muihin kattauksiin.

  Meillä yhdistellään sujuvasti eri sarjoja, yleensä kaksi kovaa I:itä kulkevat kimpassa, Iittala ja Ikea: http://syhina.blogspot.fi/2013/07/astiakaapin-sisaltoa.html

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   18.9.2013 / 20:43

   Kiitos ihana, olipa siinä kehuja! Itsekin vietin eilen siellä pitkän tovin muita kuvia selaillessa ja lisää tulee varmasti koko ajan :).

 3. 18.9.2013 / 10:43

  Oijoi, noin kauniiseen brunssipöytään olisi ilo istua :) Juu ja se takkatuli taustalle <3 Toimii ihan äärettömän hyvin nuo pastelliset Kokot tuon valkoisen Kokon ja Nerojen kanssa. Mustat Nerot tuovat kuitenkin juuri sopivasti särmää kattaukseen. Tykkään!

  Mulla on aivan sama; siis kaikki ne ihanat ryppyiset pöytäliinakattaukset ja sinne päin heitellyt lautasliinat näyttävät muiden kuvissa niin ihanalta. Mutta sitten kun itse tekee kattausta niin pyrkii siihen, että pöytäliina on rypytön ja astiat aterimineen ihan millintarkasti aseteltuna. Pitäisköhän ihan heittäytyä ja repäistä tällä kertaa? :D

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   18.9.2013 / 20:45

   Kiitos Maria! :) Ihanasti sanottu! Ja niin tiedän mitä tarkoitat tuossa viimeisessä kappaleessa, oon ihan samanlainen. Toisaalta ihan hyväkin ettei kaikki tee samanlaisia, kävishän tämä elämä aika piankin tylsäksi… Odotan innolla sun kattausta!

 4. 18.9.2013 / 12:34

  Onpa kaunis kattaus! Tuossa toimii tosi hyvin tuo musta lautanen antamassa vähän särmää muuten melko hempeään ilmeeseen. Omissa kattauksissa yhdistän aina kaikkia astioita/merkkejä sekaisin. Kahta I:tä meilläkin löytyy mitä yleensä käytän rintarinnan: Iittalaa ja Ikeaa :)

  Meillä oli taas viime vuotiseen malliin Neljän tähden illalliset ystävien kanssa. (Taisin lähettää viime vuotisista jotain kuviakin sun blogiisi niistä kattauksista?) Meidän teema-iltaan sopivan kattauksen voit käydä tsekkaamassa täältä: täältä: http://checklistbyblond.blogspot.fi/2013/09/american-style-teemailta.html

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   18.9.2013 / 20:47

   Kiitoksia! Ajattelin kans, et musta Nero ois kiva katelautasena ja vähän kuin pohjana kattaukselle :).
   Joo muistan ne sun lähettämät kattauskuvat! Olipa kiva tuo sinipunavalkoinenkin kattaus :).

 5. 18.9.2013 / 13:36

  Oi miten kaunis kattaus! Heti ensimmäisenä tuli mieleen kaunis raikas talvipäivä, kokonaisuudesta huokuu ihanaa kaunista kuulautta. :)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   18.9.2013 / 20:48

   Oi, kiitos Anna-Maria! Ihanasti kuvattu :).

 6. Tipi
  18.9.2013 / 14:22

  Täytyy sanoa, että olet yhdistellyt astioita upeasti. Väriyhdistelmistä tuli kerrassaan herkulliset. Oikein sellainen raikas tuulahdus syksyyn, vaikkei syksyssä mitään vikaa olekaan! :)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   18.9.2013 / 20:50

   Kiitos Tipi! Olipa kivasti sanottu :). Munkin mielestä nuo sävyt yhdessä on oikein herkulliset. Vielä kun olisin löytänyt vaahteranoksan kattaukseen hieman ruskan väriä tuomaan, mutta toimii noinkin ja syyshortensia tuo kattaukseen mielestäni ihanaa herkkyyttä.

 7. Johanna
  18.9.2013 / 15:19

  Sait ääneni! Ihanan hempeä, ja sellainen kutsuva kattaus – huomaa että siihen on käytetty kunnolla aikaa ja vaivaa. :-)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   18.9.2013 / 20:51

   Kiitos Johanna äänestäsi! Niin mukava kuulla, että kattaus näyttää kutsuvalta, kiva että onnistuin siinä :).

 8. Nimetön
  18.9.2013 / 17:25

  Täytyy sanoa että vahvoilla olet tuossa kisassa, kun selasin gallerian läpi. Onnea matkaan :)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   18.9.2013 / 20:52

   Olipa nätisti sanottu, lämmin kiitos! Varmasti tulee vielä paljon lisääkin kattauskuvia kisaan :).

 9. Irma
  18.9.2013 / 19:44

  Nuorekas, ajaton ja raikas kattaus, äänestin!!

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   18.9.2013 / 20:52

   Ihania adjektiiveja kattausta kuvaamaan! Kiitos Irma :).

 10. Rags
  18.9.2013 / 23:00

  Taalla toinen astiafriikki ihastelee kaunista kattaustasi ja aani kayty antamassa. <3
  Onnea kilpailuun!!

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   19.9.2013 / 09:08

   Kaunis kiitos <3 Kiva että tykkäsit :)

 11. 18.9.2013 / 23:27

  Kivan raikas kattaus sinulla! Silmäni kohdistui tuohon ziczac-kuvioiseen alustaan. Mistä olet ostanut sen?

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   19.9.2013 / 09:09

   Voi kiitos Dahlin! Olen tilannut tuon alustan/leikkuulaudan RK-Design -putiikista.
   Kiva blogi sinulla, ihana kissakin siellä näkyi! :)

   • 20.9.2013 / 11:38

    Okei. Kiitos Satu! Teillä myös ihanat kisut! Vähän saman väriset kuin minun! Hyvää viikonloppua!

    • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
     20.9.2013 / 11:39

     :) Kiitos, hyvää viikonloppua sinullekin!

 12. Niina ka 4kisua
  19.9.2013 / 09:56

  Ääni annattu sinun kattaukselle joka on kaikista harmoonisin kokonaisuus :) Tykkäsin !

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   19.9.2013 / 12:51

   Voi kiitos Niina! <3

 13. anja välimäki
  21.9.2013 / 10:20

  kaunista

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   21.9.2013 / 11:26

   :)

 14. 22.9.2013 / 23:20

  Aivan ihana pastellinen kattaus.

  Perfektionistina on pakko sanoa, että mua sapettaa noi tarrat! Ne on ensimmäiset, jotka revin astioista aina pois, ne ei vaan kuulu niihin. Itselleni tarrat ovat samanlainen etiketti virhe kuin se, että miesten puvuntakin hihasta ei ottaisi valmistajan merkkiä pois. :p Tässä ymmärrän kyllä asettelun, koska kyseessä on Arabian kamppis. ;) Siitä huolimatta tarrat ovat kuin roska silmässäni. :D Tiedät, että monet ovat tästäkin asiasta eri mieltä. :p

  • Nimetön
   22.9.2013 / 23:49

   Muuten millä linssillä kuvaat? Tosi hyvänlaatuisia kuvia!

   • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
    23.9.2013 / 09:22

    Voi kiitos paljon, mahtava kuulla! Nämä kuvat on otettu Sigman 30mm f/1.4 -linssillä.

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   23.9.2013 / 09:20

   Kiitos Jonna! Jep, nuo tarrat ne jaksaa puhuttaa ihmisiä vuodesta toiseen, huoh :D

 15. klaara
  5.10.2013 / 22:17

  Tämä sun kattaustesi on paras. En päässyt äänestämään mutta kuitan uudestaa.

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   5.10.2013 / 22:30

   Oi kiitos, olipa mukava kuulla! :)

 16. 18.10.2013 / 11:29

  Pastellisävyjen ja valkoisen yhdistelmä toimii aina, yksinkertaisen kaunista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.