Lauantai-ilta kynttilänvalossa

 

050

Nyt se on käynnistynyt: kynttilöiden sesonkiaika. Poltan kynttilöitä mielelläni syyskuusta (joskus aloitan jo elokuussa) helmi-maaliskuuhun, hieman fiiliksestä riippuen. Tutkailin tuossa hetki sitten kynttilävarastojani ja tulin sellaiseen tulokseen, että ihan heti ei tarvitse kynttiläkaupoille lähteä… Lämpökynttilöitä täytyy varmasti jossain vaiheessa ostaa lisää, mutta ei vielä niitäkään.
Viime talvena sain muuten lukijalta loistovinkin 8 tuntia palavista lämpökynttilöistä, en ymmärrä miten moinen mahtavuus oli mennyt multa ihan ohi! Nyt löytyy niitäkin 4-tuntisten joukosta, joihinkin kynttilälyhtyihin/-jalkoihin nuo 8-tuntiset ovat nimittäin liian korkeita.

cats

Tämä pimeä vuodenaika tuo taas omat haasteensa valokuvaukseen: hämärä-/pimeäkuvaus on mielestäni kaikkein haastavinta. Täytyykin taas pikkuhiljaa muistella kameran erilaisia pimeäkuvauksen asetuksia… Inhoan kuvissa silloin tällöin näkyvää kohinaa, mutta joskus sitä vaan kiireessä kuviin ilmaantuu. Eikä asiaa tietenkään huomaa kuin vasta koneen näytöltä… Viime vuonna mieheltä joululahjaksi saamani jalustakin täytyy ottaa ahkerampaan käyttöön, se on vietellyt nyt kesän ajan melko toimettomia viikkoja. Jalusta on kyllä ehdoton pimeällä kuvaamisen apuväline ja lähestulkoon ainoa keino estää kohinan ilmaantuminen kuviin. En malta odottaa sitä hetkeä, kun pääsen täyttämään kotia erilaisilla tunnelma- ja jouluvaloilla, niitä on mukava valokuvata!
Pienillä jutuilla on yllättävän suuri vaikutus: kuva voi sinertää tai kellertää, kumpi mielestänne parempi? Kellertävä kuva vastaa kai enemmän todellisia sävyjä..?

cats

092

Täällä sataa vettä ja aika reippaasti sataakin. Täydellinen syysilma viettää lämmintä ja tunnelmallista koti-iltaa. Istun tässä sohvalla kynttilänvalossa ja kuuntelen hyvää mieltä tuovaa rauhallista musiikkia, jota täytyi hetki sitten laittaa suuremmalle, jotta voimakas vesisateen ropina ei peittäisi sitä täysin alleen. Kohta sauna päälle ja sukellus lämpimiin löylyihin: täydellinen rentoutuminen. Tuosta tulikin mieleen, että meillä ei ole kylpytakkeja! Olisi ihana kietoutua siihen saunan jälkeen, joku sellainen superpehmeä ja muhkea, mielellään valkoinen tai kyllä mustakin olisi kiva. Miltähän merkiltä löytyisi hyvä ja laadukas kylpytakki?

048

Mulla on muuten tosi jouluinen olo, hassua näin syyskuussa, jopa mulle! Nyt taidan sytytellä vielä pari kynttilää, kun niitä muutama näytti tuolla olevan… (ehkä kynttilänvalossa saunaankin?),  ja sitten vain nautiskelen olostani, tekemättä mitään sen kummempaa. Haahuilen kotona ja nautin viikonlopusta ja näistä mukavista pikkuhetkistä. Tehkää tekin niin!

 

Comments

 1. Rags
  21.9.2013 / 19:28

  Ihana tunnelma ja hyvin onnistuneet kuvat! Nautinnollista lauantai-iltaa. <3

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   22.9.2013 / 10:47

   Voi kiitos! :) Kivaa sunnuntaita sulle! <3

 2. HannaKoo
  21.9.2013 / 20:21

  Täällä kanssa alkoi heti aamusta jouluinen fiilis, hassua myös mulle näin syyskuun puolella, yleensä alkanut vasta lokakuussa! Pinterestiä selaillessa on jo useampi tunti yhteensä tänään vierähtänyt varsin jouluisissa tunnelmissa :) Tuohon kynttiläasiaan sen verran, että omaa silmää mielyttää enemmän nuo sinertävät kynttiläkuvat, vaikka kellertäväthän ne enemmän sitä aitoa vastaakin…Ja kylpytakkiasiaan oma kokemukseni on Marimekon hupullinen kapearaitainen kylpytakki ( ei löytynyt enää nettikaupasta), jonka sain joululahjaksi jo 10 vuotta sitten ja olen vasta viimeisen puolen vuoden aikana alkanut pohtimaan että pitäisikö hankkia uusi…Tosi hyvä ollut ja varmasti maksanut itsensä lähes päivittäisessä käytössä takaisin viimeisen (melkeen) 10 vuoden aikana. Ja isona plussana on huppu, jonka toivoisin seuraavassa kylpytakissani myös olevan!

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   22.9.2013 / 10:49

   Mullakin normaalisti lokakuussa starttaa :). Ja voi, kiitos tuosta Pinterest-vinkistä, tiedänpä missä vietän sunnuntain haaveilutuokioni!
   Kuulostaa hyvältä tuo Marimekon kylpytakki! Juuri tuollaista laadukasta etsiskelen, täytyypä katsastaa tuo vaihtoehto :).

 3. 21.9.2013 / 20:44

  Mikä tunnelma! <3 Täälläkin sytytellään takkaa ja kynttilöitä, niin parasta! :)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   22.9.2013 / 10:49

   Kuulostaa ihanalta! Mukavaa sunnuntaita! :)

 4. 22.9.2013 / 09:05

  Samoissa kynttilä tunnelmissa meni eilinen lauantai-ilta. Kynttilän valo ja sen elävä liekki rentouttaa ihanasti!
  Mukavaa sunnuntaita sinulle :)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   22.9.2013 / 10:50

   Kynttilänvalo ja -liekki on kyllä ihanan rentouttavaa katseltavaa, oi että <3. Kiitos samoin Erja! :)

 5. johanna
  22.9.2013 / 10:27

  Hei!

  Mistä tuo teidän keittiön musta taso on? Tuntuu ettei mistään keittiöfirmasta saa mattamustaa tasoa!

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   22.9.2013 / 10:51

   Heippa Johanna! Tilasimme kalusteet paikalliselta keittiöfirmalta (voit laittaa sähköpostia, jos haluat tarkempaa tietoa). Silloin oli kyllä monella toimittajalla mattamusta laminaattitaso valikoimissaan, onpa harmi jos ei nyt löydy!

 6. Niina ja 4kisua
  23.9.2013 / 11:13

  Kynttilät kaivettu esille täälläkin ;)
  Itselläni on Risto-Matti Ratia valko-harmaa raidallinen kylpytakki ja olen ollut siihen todella tyytyväinen :) Niitä on eri materiaaleja , itsellä on PAKSUMPI JA PEHMEÄMPI VELOUR versio ja on niin ihana! (vaikka taitaakin olla miesten versio hihih)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   23.9.2013 / 13:16

   Kiitos kylpytakki-vinkistä, kuulostaa oikein varteenotettavalta vaihtoehdolta tuokin! Velour on materiaalina aivan ihana :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.