Valopalloja ruokailutilassa

 

Lauantai-ilta kynttilänvalossa -postauksen hämärässä tunnelmoinnista hieman valoisampiin sunnuntaipäivän tunnelmiin:

029

Muistatte varmaan Valoa syksyn pimeyteen -postaukseni muutaman päivän takaa..? Sain sinne valtavasti hyviä vinkkejä pallovaloja koskien (kiitos!) ja sainkin sitten pian päätökseni tehtyä ja oman valosarjani tilattua. Blogini Facebook-sivulla yksi kuva näistä pallovaloistani jo perjantai-iltana vilahtikin, nyt nähtävillä vähän useampia. Tilasin valot muistaakseni tiistaina ja jo torstaina sain noutaa ne postista.
35-palloisen valosarjan kokoamisessa vierähti tovi… Jokaisessa pallossa oli pienenpieni reikä, jonka vieressä siisti lovi, joiden avulla polttimon sai pallon sisään. Hieman sai voimaa tuossa värkkäilyssä käyttää ja pelkäsinkin koko ajan rikkovani joko pallon tai polttimon. Pakko myöntää, että mielessäni kävi pariinkin otteeseen, että olisin ollut valmis maksamaan valoista enemmänkin, jos ne olisivat olleet valmiiksi koottuina ;).

022

Pallovalot on Happy Lights -merkkiset ja tilasin kaikki pallot sävyssä snowball. Pallot ovat kauniit palamattomina ja vitivalkoisina, mutta valaistuina vasta katseenvangitsija ovatkin! Lämmin valonsävy saa pallot kellertämään hieman, mutta koska pidän kovasti tuosta valonsävystä (meidän valaisimet ovat kaikki samaa valonsävyä), ei asia häiritse lainkaan; päinvastoin. Erottuvat mielestäni ihanasti vitivalkoisesta ympäristöstään ja tuovat kotiin ripauksen lämpöä ja kodikkuutta – tätä juuri valoilta toivoinkin.

cats

Meillä on ollut yleensä joulukuusi tuossa kulmauksessa ruokailutilan ja olohuoneen rajalla, nämä laitoin siihen samasta syystä: näkyvät tosi moneen paikkaan! Keittiön ja ruokailutilan lisäksi osaan olohuonetta, lisäksi näihin osuu katse heti kotiin tultaessa eli näkyvät kivasti myös aulaan. Jopa portaille ja tielle näkyvät tuosta!

026

Olen tyytyväinen, että tilasin 35 pallon sarjan 20 pallon sarjan sijaan, sillä tämä sarja on kotiimme huomattavasti monikäyttöisempi, koska sitä voi käyttää ruokailutilan korkeiden ikkunoiden lisäksi myös olohuoneen ikkunanurkkauksessa. 20-palloinen sarja olisi ollut auttamattomasti liian lyhyt ja yksinkerroin roikkuessaan omiin silmiini ehkä hieman liian harva. Tosin polttimoita on tässä tiheämmässä kuin monissa muissa näkemissäni pallovalosarjoissa: tässä polttimot ovat 13 cm:n välein eikä näin ollen johtoa näy liikaa pallojen väleistä.
Ripustin pallovalot verhotankoon kaksinkerroin ja ne on kuin tehty tuohon korkeuteen; pallot yltävät maahan saakka. Tykkään myös siitä, että niitä on kaksinkerroin ollessaan entistäkin tiheämmästi, jolloin pallovalonauha näyttää ihanan runsaalta ja ryöpsähtelevältä.

cats

Joistain asioista tulee nopeasti ns. blogijuttuja (blogimatto, blogityyny, blogipallot?) ja joihinkin asioihin sen vuoksi ehkä kyllästyykin sitten yhtä nopeasti kuin ihastuu. Toisaalta toiset asiat pysyvät mielekkäinä, vaikka niitä näkisikin joka puolella ja itselleni nämä pallovalot ovat tuollaiset.

016

Mies ei yleensä kovinkaan kummoisesti sisustushankintojani kommentoi, saattaa ehkä tuumata että jaa tuollainen, mutta nämä keräsivät kehuja kyllä häneltäkin :). Loistohankinta, sanoisin! En olekaan sitten Tukholman reissun hankkinut kotiin (saati itsellenikään) mitään uutta, joten ehkä sitä siksikin nauttii tästä hankinnasta normaalia enemmän..? Jos ostelisin koko ajan jotain, menisi siitä fiilis kyllä melkoisen nopeasti enkä voisi elää sitä seuranneen huonon omatuntoni kanssa. Nämä harvat ja harkitut hankinnat on minun kohdallani parhaita: tulee hyvä mieli ja ostamisen mielekkyys (jos noin voi sanoa…) säilyy. Myöskin se tunne, kun on tarpeeksi harkittuaan päättänyt tehdä jonkin hankinnan ja tietää ettei se ole turha eikä jää vain kaapin perukoille pölyyntymään, on tosi mukava.

Jos pärjäisi näillä nyt tämän syyskuun lopun ja lokakuun alun ja lisäisi sitten pikkuhiljaa vähän muitakin tunnelmavaloja kotiin… Mitäs sanotte tästä hankinnastani?

 

Comments

 1. Nimetön
  22.9.2013 / 11:01

  Näyttävät nimensä mukaisesti ihan ”happy lights” :) Kauniisti asetettu!

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   22.9.2013 / 20:52

   Eikö vain :). Kiitos, kiva kuulla!

 2. Nimetön
  22.9.2013 / 11:01

  itsekin viime syksynä näistä palleroista haaveilin, mutta en sitten kuitenkaan hankkinut.. joskohan minäkin nyt, aivan ihanat tunnelman luojat! nää valkoiset tosin taitaa olla tällä hetkellä vähän kiven alla :)
  on tuo vaan niin kaunis tuo teidän koti <3 *huokaus*

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   22.9.2013 / 20:53

   Tuovat kyllä tosi kivaa tunnelmavaloa, suosittelen lämpimästi! Valkoiset tosiaan loppuvat aina aika ajoin eri liikkeistä, mutta kyllä niitä lisääkin myyntiin tulee. Kiitos kovasti ihanasta kotikommentista, tuli lämmin ja hyvä mieli :).

 3. Mg
  22.9.2013 / 11:18

  Toimii, kauniit ovat! :)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   22.9.2013 / 20:54

   Oon samaa mieltä :).

 4. @nne
  22.9.2013 / 12:27

  Mä ensin olin ihan nou nou näiden ”blogivalojen” kanssa kun niitä alkoi näkymään, mut nyt kun näin nämä teidän pallot, niin voisin harkita meillekin! Ehkä valko-harmaana, hmmm… :) Sopiva nurkkauskin niille löytyis. Kuinka pitkä teidän valosarja on mitattuna verhotangosta alaosaan? Epäilisin että meillekin vois sama pituus olla hyvä, et sais kaksinkerroin laittaa. On tää netti vaarallinen paikka ;)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   22.9.2013 / 20:55

   Sama täällä! Mut tosi kivat on. Tuo on kaksinkerroin noin kolmisen metriä, ehkä vähän alle, muistaakseni…

 5. Suffeliini
  22.9.2013 / 12:56

  Kaunis koti ja kauniit valot! :)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   22.9.2013 / 20:56

   Voi kiitos :).

 6. Nimetön
  22.9.2013 / 13:34

  hei ja mikäs taulukollaasi tuolla viimeisessä kuvassa pilkottaa…? ;)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   22.9.2013 / 20:56

   Joo siellä on pari taulua ja kello :).

 7. 22.9.2013 / 14:58

  Todella upeat! Teillekin sopii niin hyvin nuo pidemmät. Onneksi minäkin otin 35 pallon sarjan.<3

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   22.9.2013 / 20:57

   Kiitti Jemina! 20-palloinen ois kyllä jääny turhan lyhyeksi meidän kotiin.

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   22.9.2013 / 20:57

   On kyllä minustakin kivat :).

 8. 22.9.2013 / 15:29

  Itselläni on ollut samanlainen olotila noita ”blogipallovaloja” kohtaan, mutta nuo ovat valkoisena kyllä kieltämättä todella kauniit!

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   22.9.2013 / 20:58

   Eikö, munkin mielestä kokovalkoiset on kauneimmat :).

 9. Tanja
  22.9.2013 / 15:56

  Moi!
  Mistä loppujen lopuksi valot tilasit?
  Sopii tosi kivasti teille.
  Tanja

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   22.9.2013 / 20:58

   Millan Putiikista, mutta sieltäkin taisi tällä hetkellä olla kokovalkoiset loppu.
   Kiitti Tanja, mukava kuulla :).

 10. 22.9.2013 / 17:20

  Aivan todella ihanat palloset! Itsekin samanmoisia harkitsen, mutta en osaa päättää väriä enkä sijoituspaikkaakaan. Pienessä asunnossa kahdet valot olisivat varmasti too much, joten jatkan vielä pohdintoja :) Kiva, että sinäkin teet hankintoja harkitsevaisesti. Olen huomannut, että blogimaailma alkaa tulla käännekohtaan tässä vuosia vallinneessa kulutushysteriassa.

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   22.9.2013 / 21:00

   Kyllä varmasti kahdet valot mahtuu, vaikka asunto olisi pienikin :). Nuo voi laittaa vaikka johonkin vadille tai maljakkoon yms., ainakin ne 20 pallon sarjat soveltuvat hyvin tuollaiseen tarkoitukseenkin.
   Juu oon aina tehny harkitsevasti, mutta varmaan parin-kolmen viime vuoden aikana se on entisestään korostunut.

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   22.9.2013 / 21:00

   Oi, kiitos Syhi! :)

 11. mari
  22.9.2013 / 21:35

  Hei!

  Osaatko sanoa, voiko oman tietokoneen asetuksia muuttaa jotenkin, että blogisi näkyis järkevämmin? Vai näkyykö kaikilla näin.. Minulla on läppäri käytössä ja kun selaan postausta, ruutuun ei mahdu yksikään kuva kokonaisena. Blogisi osoitteen kun lyö tietokoneelle, etusivussa on ylhäällä ensin vaalea bloglovin palkki, sitten musta indiedays palkki ja sen jälkeen vasta oma ”otsikkopalkkisi”. Lisäksi sivuilla on mainospalkit, jotka vie kuvilta tilaa ja tekee mielestäni näkymän sekaiseksi. En tiedä, ymmärrätkö mitä tahdon sanoa :) Mutta tympäisee, ettei tule enää tätä blogia luetta, kun koko postaukset on muuttunut niin sekavaksi nuiden yläpalkkien takia. Eli ne syö ruudulta niin paljon tilaa, ettei mitkään kuvat mahdu kokonaisina näkyviin.

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   23.9.2013 / 09:09

   Hei Mari! Tosi hyvä juttu, että otit asian puheeksi, muuten en tästä olisi tietoinen! Eli todellakaan noin ei kuuluisi olla, vaan voi olla että koneesi asetuksissa on jokin juttu, minkä saa muutettua. Tai sitten kyseessä on blogini asetukset. Kyselin tekniseltä tueltamme asiaa ja sain pikaisesti vastauksen.
   Ensinnäkin, minkä osoitteen kautta tulet blogiini? Jos tulet Bloglovinin kautta, silloin ainakin minulla jää hassusti Bloglovin-palkki sivun yläreunaan. Se johtuu siis Bloglovin-seurantapalvelusta. Mutta jos tulet suoraan osoitteeseen http://allyouneediswhite.indiedays.com/ tuota palkkia ei tule.
   Päästäisiin alkuun sillä, että jos voisit kurkata tästä osoitteesta, mikä on oman näyttösi ruudun koko: http://www.whatismyscreenresolution.com/
   Sen lisäksi asiaa auttaisi, jos voisit laittaa mulle sähköpostilla muokkaamattoman screenshotin näytöltäsi, kun olet blogissani, niin olemme taas viisaampia! Tekniikkavelhomme mukaan näyttäisi siltä, että läppärissäsi on mahdollisesti sen kokoinen näyttö, että sen kanssa blogini käyttää iPadille suunniteltua ruudun kokoa ja se olisi hyvä viilata kuntoon.
   Kuulostaa varmasti monimutkaisemmalta kuin on, mutta tämä on nopea juttu! :)

   • Mari
    24.9.2013 / 00:05

    Tulin tuosta ehdottamastasi linkistä suoraan, mutta yhä edelleen näkyy nuo bloglovin- sekä indiedays-palkit sekä joku ”kysely-palkki” (”äänestä bloggaajien upeita kattauksia”). Näytön koko sanoo olevan 1366 X 768. Pitääpä perehtyä asiaan vielä paremmalla ajalla…

    • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
     24.9.2013 / 09:46

     ID-palkki ja tuo kyselypalkki mullakin näkyy, mut ei mitään Bloglovin-juttua. Jos vain ehdit, niin olisi kiva jos voisit lähettää mulle screenshotin näytöltäsi sähköpostiini:
     allyouneediswhite@hotmail.com
     Jos mainokset blogeissa häiritsevät kovasti, niin suosittelen AdBlockin asentamista koneelle, se nimensä mukaisesti blokkaa kaikki mainokset näkyvistä :).

 12. Hanna
  22.9.2013 / 21:41

  Noitten pallojen laittaminen valoihin kiinni ei ollut mikään mukavin juttu ja yhden pallon sain vähän ruman näköiseksi kun yritin valoa sinne tunkea, muutaman sai laittaa ennen kuin hoksasi parhaan tavan siihen. Ehkäpä siinä syy, että ne joutuu itse laittaa, en minä ainakaan viittis laittaa palloja paikoille satoihin valosarjoihin joita myytäis :)
  Onko kisut antanut pallojen olla rauhassa vai onko käyty jo vähän heilauttelemassa tassuilla?

  Mulle tuli muuten nyt vähän kissakuume, eilen oli takassa tuli ja ajattelin et olishan se kiva kun takan lähellä tuolissa karvapallero kehräis tai tulis syliin makoilemaan, mutta se hoito vaan on niin vaikea juttu kun jonnekin lähtee :) Meidän kissat ei muuten koskaan tulleet syliin, toinen joskus vuosia sitten tuli ennen lapsia, mutta huomas varmaan että sylin täytti joku muu niin etsi itselle muun paikan.

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   23.9.2013 / 09:12

   Jep, muutaman jälkeen alkoi jo sujumaan, mutta kyllä piti pari taukoa pitää :D. Kisut ei välitä palloista, nuorempi meinas hieman kokoamisvaiheessa riehaantua, mutta muuta kiinnostusta ei näyttäisi olevan.
   Meillä vanhempi kisu tulee syliin monta kertaa päivässä, nuorempikin aina joskus, etenkin syksyisin ja talvisin :D.

 13. 22.9.2013 / 21:50

  Ihanat pallot! Verhotanko on kyllä oiva paikka ripustaa pallot, ovat juuri sopivan mittaisetkin ;)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   23.9.2013 / 09:15

   Niinpä! Muistan viime vuodelta sen kuvan teidänkin pallovaloista, ovat niiiiiin ihanat!

 14. 22.9.2013 / 22:49

  On ne kyllä tosi kauniit! Olen hipeltänyt ”Pauli-serkun” valopalloja tuhat kertaa, mutta aina on jäänyt kauppaan. Korjaan asian; )

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   23.9.2013 / 09:16

   Jep, kyllä sun täytyy ehdottomasti korjata asia :).

 15. Ellyn
  23.9.2013 / 00:46

  Valopallot näyttää ulottuvan lattiaan saakka, ainakin kuvan perusteella. Mahtaako siellä käydä pikkutassut röpeltämässä palloja kun noin houkuttelevasti on nenun korkeudelle laitettu.

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   23.9.2013 / 09:18

   Juu niin ulottuvat. Ei ole kisuja kyllä kiinnostanut nuo valot, hassua. Nuorempaa kiinnosti kokoamisvaiheessa ja silloin piti käydä hieman räpeltämässä, mutta sen jälkeen ei ole ollut kiinnostunut. Tosin kyllä tässä vielä ehtii :P.

 16. 23.9.2013 / 08:40

  Toimii! Noi ballerot ovat vuodesta toiseen mun suosikit. :)
  Ja valkoinen on täydellinen väri…

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   23.9.2013 / 09:19

   Valkoinen on tosiaankin täydellinen väri! :)

 17. Niina ja 4kisua
  23.9.2013 / 11:06

  Oikein kauniin valopallot :) Täällä taitaisi saada kisu nelikolta liikaa huomiota kyseiset pallot ;D

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   23.9.2013 / 13:15

   Kiitti Niina! Ihme, että meillä ovat saaneet olla rauhassa, ainakin toistaiseksi…

 18. 23.9.2013 / 20:51

  Oi että kun on hyvän näköiset! Itsekin olen vastaavanlaisia valopalloja monena vuotena pyöritellyt Stockmannilla, mutta ei ole tullut ostettua. Ehkä tänä vuonna on sitten pakko jo.. (:

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   24.9.2013 / 09:38

   Kiitos, mukava että tykkäät! Ehkä nyt on tullut sitten sinunkin aika hankkia :).

 19. Nina
  11.10.2013 / 08:19

  Mahtavan näköiset ovat nämä lamput:) Olen ajatellut tilata itselleni myös tuollaiset valot nettikaupasta, mutta mietin, että osaatko sanoa paljonko teillä on tuo verhotangosta-lattiaan väli korkea? Tässä nimittäin arvon 20 ja 35 pallon välillä ja mietin, että jos tilaan 35 pallon sarjan,niin onkohan se liian pitkä ja palloja roikkuu siten jo lattiallakin. Kun siis tahtoisin kans laittaa pallot juurikin tuolla tyylillä :)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   11.10.2013 / 21:44

   Moi Nina! Pahoittelut viiveestä, mutta jouduin tässä tilanteessani odottelemaan miehen kotiutumista ja hän pääsi mittaamaan ;D. Pituus verhotangosta lattiaan on noin 245 cm. Mulla on tosiaan tuo 35-pallon valosarja kaksinkerroin verhotangosta roikkumassa.

 20. Leena
  3.12.2013 / 10:40

  Hei, samoja pallovaloja eilen kokosin ja ihmettelin, että meneekö oikein. Eli laitetaanko koko lamppussa oleva valkoinen pätkäkin pallon sisälle? Itse työnsin vain itse polttimon pienestä reiästä. Ulkonäöllisesti ei näytä kauniilta niin. Voisitko laittaa lähikuvan pallovaloista.

  • 3.12.2013 / 11:28

   Hei Leena! Kyllä laitetaan eli nyt valosi eivät ole ihan valmiiksi asetellut ja siksi näyttävät hassuilta. Aika lailla voimaa saa käyttää, jotta koko sen polttimopidikkeenkin lampun sisään saa. Itse lampun ulkopuolelle jää vain se pieni valkoinen pyörylä, josta johdot sitten tulevat ulos :). Kysy, jos jäi epäselväksi!

 21. Leena
  3.12.2013 / 22:38

  Kiitos neuvosta. Uusiksi meni ja nyt näyttää siltä miltä pitääkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.