Jouluinen ajatus

 

Tuosta otsikosta se lähti; idea tähän postaukseen. Muistan nimittäin tuon yhden lauseen, jouluisen ajatuksen, jonka olen vuosia sitten jostain lehdestä lukenut ja se kuuluu näin:

Jouluihminen vetäytyy pimeyden turvin sisälle kotiinsa ja rakentaa joulustaan pienillä eleillä nautinnollisen pitkän seikkailun.

Ajattelin, että koska joulufiilikset on tällä hetkellä aika kadoksissa (vaikka syyskuussa jo hyvään alkuun pääsinkin :D), niin mikäs paremmin niitä nostattaisikaan kuin joulublogien selaaminen ja viimevuotisten jouluvalmisteluiden muisteleminen.

Viime vuonna, marraskuun alkupuolella, meidän kodissa näytti jo tältä, kirjoittelin silloin aiheesta Pientä suunnittelua -postaukseeni.

078

Viime vuonna löysin pitkään etsimäni kranssin äitini tekemän upeuden kaveriksi. Kisu mietti, että tästä olisi kyllä ihan pediksi asti, ainakin joulukilojen jälkeen… Uusi kranssi -postauksessani lisäkuvia.

001

Jouluvalmisteluihini kuuluu myös joulunpunaisen tyynyn esille ottaminen. Tyynyn punaisen sävy on todella kaunis ja tyyny koristaakin kotiamme aina jouluisin.

0062

Viime vuonna mietin, että mua ei ehkä kannata päästää joulun aikaan kaupoille yksin, sillä mukaani tarttui aina pieni tonttu. Niistä muodostuikin lopulta kiva kolmen kopla, kaikilla omat piirteensä: yksi on salaperäinen, toinen hyväntahtoinen ja tämä kolmas kujeileva:

009

Joulukuun ensimmäinen kun koitti, koristi kotiamme ensimmäinen hyasintti. Sopivasti tuo valkoinen on tuoksultaan miedoin, itse kun en hyasintin tuoksusta (=hajusta) niinkään välitä. Mutta ei seurannut päänsärkyä, joten tällaisen voin hankkia tänäkin vuonna!

013

022

Tonttuja ja hyasinttejakin enemmän hullaannuin viime vuonna valkoisiin amarylliksiin, oi että! En malta odottaa sitä hetkeä, kun se taas koristaa kotiamme – varmasti jo ensi kuussa. Lisää amarylliskuvia Sohvapöydän katseenvangitsija -postauksessani.

cats5

0682

Joulupuuhasteluiden keskellä ei missään nimessä saa unohtaa ihan pelkästään itse tunnelmasta nautiskelua! Käydä reippailla kävelylenkeillä pakkassäässä, ihastella lumoavia talvimaisemia, kuunnella vitivalkoisen lumen narskuntaa talvikengän alla… Posket vielä punottaen nauttia kupponen jos toinenkin talvipäivän herkkujuomaa.

087

catsklop

199

Sitten kun kodin jouluvalmistelut alkavat olla enää pientä silausta vailla, näyttää kodissa tältä ja joulu voi tulla: (lisäkuvia postauksessani Miten Joulu näkyy meillä?.)

073

031

Ei muuta kuin lunta ja sen myötä talvitunnelmia odottelemaan!

 

Comments

 1. 12.10.2013 / 16:52

  Voi että on ihania kuvia! Tuo toiseksi alin kuva on tunnelmaltaan jotenkin ihan ylitsepääsemättömän hieno. Täällä yksi joulu-hömppä odottelee jo kovasti, tule joulu, tule, tule, tule!

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   13.10.2013 / 10:08

   Voi kiitos, kiva kuulla! Mä taas tykkään tuosta alimmaisesta niin kovasti :). Kohta se joulu on, tämä odotus on niin parasta aikaa :).

 2. 12.10.2013 / 20:43

  Tuo Joy-kynttelikkö on kyllä kaunis kaikessa vähäeleisyydessään. Kyllä sitä joulua voi kohta jo ihan oikeasti alkaa odottamaan :) Mulla on suunniteltu tämän vuoden joulukortit jo, jouluaaton kattauksia olen miettinyt ja joulukukkiakin! :) Ihanaa, kun minäkin pääsen tänä vuonna elämään joulua myös postauksien muodossa!

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   13.10.2013 / 10:10

   Se on kyllä ihan lemppari :). Oi, sinähän olet ehtinyt. Ihania pohdintoja ja suunnitelmia!

 3. 12.10.2013 / 21:20

  Tuli hyvä ja rauhallinen mieli tätä lukiessa. Kiitos :)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   13.10.2013 / 10:10

   Voi miten mukava kuulla, kiitos Ansku vain itsellesi!

 4. 12.10.2013 / 21:58

  Voi täälläkin jo niin odotellaan joulua! Muistan nuo ihanat kuvasi viime joululta, hauskaa nähdä minkälaisia kuvia ja tunnelmia tänä vuonna on :)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   13.10.2013 / 10:11

   Kivasti sanottu Susanna! Tuo viime joulu oli jotenkin koristelujensa puolesta niin omaa tyyliäni, että varmaan kovin suuria muutoksia ei ole luvassa :).

 5. 12.10.2013 / 22:45

  Ihana postaus, täälläkin odotetaan jo joulua malttamattomana! Amaryllikset on minunkin suosikkikukkia jouluna.

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   13.10.2013 / 10:12

   Joulua on niin ihana odotella, tämä aika ennen joulua on juuri parasta :).

 6. 13.10.2013 / 09:17

  Hauska juttu, mulle kävi kukkien kanssa täsmälleen samalla tavoin viime vuonna. Eli ”löysin” vähätuoksuisen valkoisen hyasintin ja amarylliksen, joka on todella kaunis. Luulempa hankkivani niitä heti marraskuulla ;)

  • Satu //ALL YOU NEED IS WHITE
   13.10.2013 / 10:13

   Ai niinkö, kiva sattuma! Valkoinen amaryllis on kyllä niin niin upea, en varmasti koskaan niihin kyllästy. Marraskuussa aion minäkin ensimmäisen amaryllikseni hankkia, viime vuoden tapaan :).

 7. Heli
  21.10.2013 / 15:11

  Aivan ihana talo,just meikäläisen tyyliä :) monta hyvää ideaa saa näistä kuvista. Mutta hei,mistä noi ihanat lipastot on? Onko ne Ikeasta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.