Kotiamme viime jouluna

 

Nyt kun kodin pukeminen jouluasuun alkaa pikkuhiljaa olla ajankohtaista, palasin kuvakansioihini muistelemaan viime joulua: millaiselta kotonamme näytti tuolloin? Ilman kuvia en kyllä kovinkaan tarkkaan muistaisi, missä mikäkin jouluinen esine sijaitsi ja missä mitkäkin valot valaisivat… Itse tykkään lukea blogeista erilaisia muistelupostauksia, toivottavasti tekin! Lisäksi nyt kun blogini äärelle on löytänyt uusiakin lukijoita, niin ehkä tällainen on ihan paikallaankin? Poimin kuviin paljon myös sellaisia otoksia, jotka eivät ole blogissani vielä näkyneet. Tekstin joukossa on myös linkkejä viimevuotisiin joulupostauksiin, jos joku haluaa käydä kurkkimassa; linkit näkyvät vaaleanharmaina.

Lumihiutalekoristeita ostin jonain vuonna Stockmannilta, aivan ihania ja niitä voisi olla lisääkin! Sohvapöydällä kokoelma lempparijoulupallojani: kirkkaita, helmiäisvalkoisia, mustia ja pari värikästä lasipalloa, jotka olen vuosia sitten saanut edesmenneeltä kummisedältäni (valitettavasti vain kaksi säilynyt ehjänä, niitä oli alunperin muistaakseni neljä):

Kuvakansiot3

Äidin paperinarusta minulle tekemän kranssin taidan ripustaa taas ruokailutilan oveen, kahvasta roikkumaan – siinä se näyttää niin kivalta ja näkyy moneen suuntaan! Kuusenjalan aion tänäkin vuonna peittää lampaantaljoilla, se on paitsi kivan näköinen, tulee siitä myös kissoille kiva lekottelupaikka. Siellä patsastelivat ahkerasti viime joulunakin ja toki aina tasaisin väliajoin täytyy hieman maistella neulasiakin, muovisia sellaisia…

Ensimmäisen amarylliksen kotiutumista odotan innolla, se tapahtuu viime vuoden tapaan jo tässä kuussa! Herkullisia fudge-paloja täytyy tehdä kyllä tänäkin vuonna, nam! Tämänvuotisten joulukorttien suhteen puolestaan vielä emmin: teenkö tänäkin vuonna itse vai lähetänkö valmisversiot, ehkä kallistun tällä kertaa jälkimmäisiin… Tai jos pari tekisi itse, ihan vain sen fiiliksen vuoksi?

Kuvakansiot11

Tänään täytyykin kaivaa esiin tuo mm. kattauksissa käyttämäni valoköynnös, joka näyttää tosi kivalta myös tuolla tavoin verhotangosta roikkuen. Valkoiset unelman pehmeät tossut jalassa äidin tekemään palmikkotyynyyn nojaaminen olisi huomattavasti mieluisampaa, jos ikkunasta näkyisi kauniin valkoinen, luminen talvimaisema. Ei auta kuin odotella ja toivoa parasta…

Kuvakansiot1

Joulunpunainen sydän on perinteisesti koristanut makuuhuoneemme ikkunaa – ehkä myös tänä jouluna! Takan ääreen loihtimassani tunnelmanurkkauksessa viettivät viime vuonna eniten aikaa kissat… Joulua edeltävinä paukkupakkaspäivinä maistui piparmintulla höystetty höyryävän herkullinen ja suklainen mocha-kahvi.

Kuvakansiot12

Viime jouluna olohuoneemme oli aika tähtipainotteinen – tuskin luvassa suurta muutosta tänäkään vuonna. Valotähdet ovat niin yksinkertaisen kauniita ja niitä meiltä löytyykin kolme ikkunaversiota sekä pari pöytäversiota. Viime jouluna ripustin ensimmäisen ikkunatähden ruokailutilaamme lapsuuden joulumuistot mielessäni jo marraskuun alussa!

Kuvakansiot2

Tämän kuvatulvan myötä toivottelen kaikille ihanaa ja lämpöistä Isänpäivää! 

 

Comments

 1. 10.11.2013 / 11:49

  Oi miten ihanaa tunnelmaa. Minäkin tein pienen muistelupostauksen tuossa joku aika sitten.. Siitä sai kyllä lisää intoa suunnitella tätä joulua :) Mutta voi että tuo harmaus tuolla ulkona masentaa. Sitä lunta odotellessa!

  • 11.11.2013 / 10:22

   Kiitos J! Muistelupostauksia on kiva silloin tällöin tehdä :). Lunta odotan minäkin kuumeisesti, toivottavasti parin viikon sisällä sataisi pysyvä lumi maahan.

 2. Julia
  10.11.2013 / 13:54

  Voi itku kun tuli aivan joulufiilis :) Harmi vaan,etta tana vuonna en vieta sita koti-Suomessa.Mielettoman kaunis koti sulla ! Oon jo pienen hetken seurannu sun blogia ja sulla on just semnonen sopivan minimalistinen tyyli sisustaa :)

 3. Joy
  10.11.2013 / 14:01

  Kauniilta näytti teillä viime jouluna! :) mistä teidän kuusi on ostettu? Olen katsellut muovikuusia kaupoista, ja näyttävät paljon harvemmilta, missään en ole noin kaunista nähnyt. Vai johtuukohan ero vaan siitä että ne ei ole niin kauniissa ympäristössä? :)

  • 11.11.2013 / 10:25

   Mukava kuulla, ihana kommentti, kiitos Joy! Kuusi on ostettu Halpa-Hallista kolme vuotta sitten, munkin mielestä kivan tuuhea ja kauniin muotoinen. Ja aivan älyttömän edullinen! Myöskin Stockmann myy kauniin tuuheita joulukuusia.

 4. 10.11.2013 / 14:50

  Oo, onpa kauniin tunnelmallista. Itse en ole koskaan vielä koristellut omaa kämppääni mitenkään joulua varten. Koen sen turhaksi, koska jouluaattona ei tule kotona oltua koskaan, enkä juuri muutenkaan koe tarpeelliseksi koristella kotiani mihinkään juhlaan. Siivoaminenkin kun tuntuu joskus olevan niin ylivoimainen suoritus :D Ihailen ihmisiä, jotka jaksavat koristaa kauniita kotejaan jouluksi ja muiksi juhlapyhiksi :)

  • 11.11.2013 / 10:27

   Kiitos Pauline! En osaisi olla koristelematta kotiani, etenkään jouluisin. Joulu on mulle vuoden tärkein juhla ja suuri osa joulua on joulua edeltävät viikot. Ja varmasti tämä tapa on tarttunut jo lapsuudenkodista, silloinkin oli (äitini toimesta) aina koti koristeltu juhlan teemaan sopivaksi :).

 5. Tipi
  10.11.2013 / 18:35

  Kuvista välittyy lämmin, onnellisen ja joulusta nauttivan perheen tunnelma. <3 Olisipa jo joulu! Onneksi joulukuun alussa voi alkaa jo ripotettelemaan vähän rekvisiittaa pitkin kotia. :)

  • 11.11.2013 / 10:30

   Voi miten ihana kuulla! Joulu on meille kyllä tärkeä ja erityinen juhla :). Kyllähän niitä koristeita tai valoja voi laittaa jo nyt, jos siltä tuntuu. Mitä sitä turhaan joulukuuta odottelemaan!

 6. Rags
  10.11.2013 / 19:42

  Niin kaunista ja tunnelmallista ja kisut piste ii:n paalle. <3

 7. 10.11.2013 / 22:22

  Ihanasti välittyy tunnelma kuvista, alkoi heti tehdä mieli ripustaa valoja ikkunaan. Koristelaatikolla olenkin jo käynyt rapistelemassa, ehkä kohta pitää ottaa jo esille muutakin kuin yhdet valot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.