Kolme sanaa kodistamme

 

Olettekin varmaan lukeneet tästä samasta aiheesta muista blogeista eli tiedätte jo, mistä on kyse. Sain tämän haasteen sekä Kertulta Modernisti Kodikas -blogista että Viljalta Muotoseikka-blogista, kiitos naiset! Haasteen tarkoituksena on valita kolme sanaa, jotka parhaiten kuvaavat omaa kotia. Mietin näitä kyllä aika kauan ja monenlaisia vaihtoehtoja pyöri mielessä, mutta lopulta valitsin nämä kolme:

valoisa, toimiva ja rauhallinen. 

Tykästyin erityisesti tuohon viimeiseen sanaan, jonka keksi mieheni. Se oli kyllä ihan napakymppi valinta, niin kuvaava!

Kotimme on todella valoisa valkoisten seinien ja katon sekä suurten ikkunoiden ansiosta. Maaliskuusta syyskuuhun ei juurikaan valoja tarvita, päivänvalo riittää noina kuukausina mainiosti. Valkoisilla pinnoilla sekä ilmansuunnilla suhteessa talon pohjaan on ratkaiseva merkitys.

121

cats20

016-860x573

Toimiva-sanan tilalle olisin voinut valita myös sanan käytännöllinen. Pääasiassa tarkoitan tuolla toimivalla kotimme pohjaratkaisua, jonka suunnittelussa onnistuimme omasta mielestämme (amatööreinä) hienosti. Myöskin Sähkösuunnittelua-postaukseni sähkösuunnitelma meiltä hoitui melkoisen moitteettomasti (luulen, että oman kotimme kohdalla jopa ammattilaisia paremmin!), jonka kolme ja puoli asuinvuotta ovat käytönnössä todistaneet.

Pohjaratkaisussa pidän kovasti toimintojen keskittämisestä: makuuhuoneet löytyvät toiselta puolen taloa ja yhteiset oleskelutilat toiselta. Meidän makuuhuoneemme vieressä on vaatehuone, jonka läpi pääsee kodinhoitohuoneeseen: pyykkipäivinä pyykkejä ei tarvitse montaa askelta omille paikoilleen kiikutella. Saunailtona kodinhoitohuone toimii pukeutumistilana ja likapyykin voi sujauttaa suoraan pyykkikoriin: ei lojuvia pyykkikasoja lattioilla/tasoilla. Viikonloppuvieraille kodinhoitohuone tuo myös yksityisyyttä eikä tarvitse puolialastomana hipsiä makuuhuoneen puolelle pukeutumaan.

cats11

009-860x573

Kodinhoitohuoneen nurkasta löytyy myös pikkuvessa eli kyseessä on todellinen monitoimitila! Sekä kodinhoitohuone että kylpyhuone sijaitsevat olohuoneen seinän takana, mutta mitään ääniä ei olohuoneeseen kantaudu – tästä kiitos miehille, jotka hoksasivat rakennusaikana tehdä huoneiden välisestä seinästä normaalia äänieristetymmän. Skaalan valmistamat väliovemme ovat myös äänieristetyt ja näiden seikkojen ansiosta olohuoneessa voi jammailla kaikessa rauhassa ja kylpyhuoneessa kuunnella omaa musiikkia joko kattokaiuttimen tai poreammeen kautta, olohuoneessa olevia häiritsemättä.

Sana toimiva kattaa myös sen, että kodin tilat ja neliöt on hyvin hyödynnetty.

033

068

Sanalla rauhallinen on mielestäni suuri merkitys. Luulen, että se pohjautuu meidän kohdallamme pitkälti kotimme värimaailmaan sekä rauhoittavaan yleisilmeeseen. Koti on silloin onnistunut, jos se tuntuu asukkaistaan kodikkaalta ja rauhalliselta, sillä kodin tarkoitus on toimia juurikin rauhoittavana paikkana, lepopaikkana. Omassa kodissa sekä keho, mieli että silmä lepää.

044

063

Tämä kiva haaste on niin monessa blogissa kiertänyt, etten laita tätä enää eteenpäin, mutta olisi tosi mielenkiintoista kuulla, millaisilla sanoilla te omaa kotianne kuvailisitte! Oli teillä sitten blogia tai ei, niin kommenttiboxiin saa laittaa kuvailuja tulemaan :).

 

Comments

 1. 14.11.2013 / 11:12

  Teidän koti on todellakin kaikkea sitä millä sitä kuvailit. Ja tunnelma välittyy erinomaisesti kuvien kautta!

  Tekstisi sai minut ajattelemaan – haluaisin nimittäin myöskin tulevasta kodistamme ennen kaikkea toimivan. Meillä on huonekorkeutta ja haluaisimmekin rakentaa vierasparven eteisen päälle. Mutta totta tosiaan, missä vieraat vaihtaisivat unipukujaan? Tätä täytyykin alkaa miettimään :) Neliöitä ei meillä kuitenkaan ole kovin paljoa, mutta ehkä jotakin pystymme tekemään helpottaaksemme heidän yöpymistä.

  Sitten olisi vielä pieni pyyntö – olisiko mahdollista, että tekisit kotinne pohjaratkaisusta oman postauksen (tai jos olet jo tehnyt, niin en löytänyt sitä), mistä pohja tulisi myös näkyviin. Kiitos vielä kerran kivasta blogista!

   • 16.11.2013 / 00:51

    Kiitos linkistä pohjapiirustuspostaukseesi! Olipa todella perusteellinen ja myös hyvin perusteltu :) Hieman kateellisena ihailen teidän talon neliömäärää… Meille kun tulee noin puolet vähemmän neliöitä käyttöön (toki meillä on kerrostalossa oleva asunto :)

 2. 14.11.2013 / 11:15

  En voisi enempää olla samaa mieltä kodistanne! Se on ihana ja olette hoksanneet paljon käytännöllisiä pikkujuttuja, joiden avulla arki helpottuu! :)

 3. M
  14.11.2013 / 11:36

  minä kuvailisin kotiamme sanoilla:
  värikäs, viihtyisä ja käytännöllinen

  perusteiluina sanoisin että rakastan värejä joten kotimme ei ole vaalea ja viilea, hillitty ja hallittu vaan ihanan raikas, reipas ja energinen..viihtyisyys liittyy siihen että meillä koti on elämistä varten eli siellä ei vaatemytty tuolilla, lehtipino pöydällä tai kissat röhnöttämässä sohvalla pilaa koko sisustusta -kuten tuntuu usealla kaverilla tekevän ;-)käytännöllinen taas tarkoittaa että meillä on noin 40neliön katettu oleskeluterassi, katettu toinen hieman pienempi terassi ja portaat -toinen olohuone keväästä syksyyn. Makuuhuoneet ja ns. työhuone ovat yläkerran rauhassa, sinne ei vieraat kurki eikä alakerran puheensorina kuulu. Saunaan mentäessä meillä on ns. kamari jossa vaatekaapit ja josta yhteys vaatehuoneeseen. Kätevää, saa pyyhkeet ja vaatteet mennessä sekä tullessa sekä antaa yksityisyyttä jos on vieraita. Näin meillä <3

  • 15.11.2013 / 10:48

   Nuohan on elämisen jälkiä ja kuuluvat kotiin siinä missä ihmisetkin! Etenkään kissat eivät voi koskaan pilata sisustusta, täysin päinvastoin! Kissat tekevät kodin.
   Kiva lukea kuvauksesi kodistanne :).

 4. Tove
  14.11.2013 / 12:46

  Kotinne on todella kaunis, valoisa ja toimiva, aina pärekoria myöten – juuri sopiva suloiselle killisilmälle! :)

 5. Noora
  14.11.2013 / 13:33

  Kissa korissa <3

 6. Pilvi
  14.11.2013 / 13:53

  Kaunista! Tuo tietokone liukuovien takana on kyllä mainio keksintö! Ja kodinhoitotilojen on myös mielestäni oltava pesutilojen lähellä/yhteydessä. Kuka niitä likapyykkejä jaksaa raahata talon toiseen päähän :)!

  Kisut pisteenä iin päällä kodissanne!

  • 15.11.2013 / 10:51

   Kiitos Pilvi! Tuo pieni työpiste on kyllä kivasti tuolla piilossa, mutta silti helposti käytettävissä :). Ja kyllä, kissat tekevät kodin <3.

   • Pilvi
    15.11.2013 / 11:33

    Hih, meillä muuten kissat ovat sopineet väritykseltäänkin sisustukseen :D. Se ei tokikaan ole ollut itsetarkoitus, mutta hauskaa jotenkin silti ;). Kaikki kissat ovat kauniita – ja kaikki kodit, joihin panostetaan sydämellä :).

 7. Eija
  14.11.2013 / 20:44

  Ihana koti ja IHANA KISSA. Kissojensuojelu.fi sivustolla on kisujen viiksikilpailu. Teillä olisi niin hyvät viikset.

 8. 14.11.2013 / 22:44

  Minusta on ihana katsoa kuvia värikkäistä kodeista, joissa on eripariastioita, tuoleja ja värikkäitä kukkia. Sellaisessa kodissa en kuitenkaan itse voisi asua:) Minullekin rauhaa tuovat pelkistetyt linjat, valoisuus, selkeys ja tavarat pitäisi ehdottomasti viedä aina omille paikoilleen:D Aivan unelmien koti teillä!

 9. Maria
  15.11.2013 / 06:13

  Hei, aivan ihana koti sulla. Näin jossain vanhemmassa postauksessa sisustustarroja.. Mistä olet ne ostanut? Tahdon kans :)

  • 15.11.2013 / 10:54

   Kiitti Maria! Hmm ne tarrat taitavat olla peräisin Kärkkäiseltä :). Aika moni nettikauppakin myy (esim. Tarravimma).

 10. 15.11.2013 / 08:16

  Meillä on todellakin uskomattoman paljon samanlainen sisustusmaku : D
  Omaa kotiani kuvailisin sanoilla; valoisa, kodikas, rauhallinen.

 11. kissatäti
  15.11.2013 / 11:54

  Kaunista, kaunista on teillä. Meillä on paljon ikkunoita, joten valoa riittää. Yhden seinän kyllä kaataisin, mutta isäntä ei anna, muuten kyllä toimii. Rauhalliset värit sopivasti tavaraa. Tilaa saisi olla enemmän, haaveilen huoneesta vintille johon pääsisi välillä karkuun tätä eläinlaumaa :). Meillä on todella iso akvaario, meillä on aina ollut akvaario, mitä isompi sen helpompi hoitaa. Meillä on malawiakvaario, eli siellä on kiviä ei kasveja, malawit elävät luonnossa kalliojärvessä. Isännän ylpeys ja erittäin rauhoittavaa on katsella kalojen touhuja. Ulkoveranta muutettiin lämpimäksi sisäverannaksi isoin ikkunoin, se on ihana ja turvallinen kissoille niiden lempipaikka. Teilläkin olisi hyvä tällainen kissoille ja vauvaa olisi mukava nukuttaa turvallisesti siellä :).

  • 15.11.2013 / 16:39

   Iso kiitos! :)
   Mielenkiintoista kuulla kodistanne! Meilläkin mies on puhunut alusta asti, että pääterassin voisi joskus lasittaa – katsellaan milloin tuo joskus on ;).

 12. sanna
  15.11.2013 / 13:48

  Hei, pakko kysyä mistä tuo teidän tamminen? jakkara/baarijakkara keittiössänne on ? olen koittanut metsästää tuollaista jo kauan ilman mnkäänmoista löytyä. ja muistatko onko väri tammi ?

  • 15.11.2013 / 16:40

   Heippa Sanna! Jakkara on koivua ja Ikeasta, nimeltään Bosse-baarijakkara (muistaakseni), on valikoimissa edelleen noin 35 euron hintaan :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.