Perjantainen pinnasänkypähkinä

 

Suupieliä ylöspäin vetää ja korvissa edelleen kaikuu nopeat sydämensykkeet, joita vauvamme eilen minulle ja terveydenhoitajalle neuvolan dopplerin läpi tarjoili <3. Väkisinkin hymyilemään saa myös 11-vuotias kissaystäväni, joka tuossa edessäni nukkamatolla niin onnellisen näköisenä torkkuu. Siitä lähtien, kun nukkamatot taas kesän jälkeen olohuoneen lattialle levitettiin, on tuo nukkamaton yksi kulma ollut vanhemman kisumme aamupäiväunien vakiopaikka!

Mutta sitten otsikon aiheeseen: viime päivinä olen miettinyt pinnasänkyvaihtoehtoja ja painanut mieleeni muutamia toiveita sängyn suhteen. Väri kokovalkoinen, säädettävä nukkumiskorkeus, mahdollisimman siro ulkomuoto ja mielellään umpinaiset päädyt. Harmillista, miten usein pinniksistä tehdään niin valtavia (ja yleensä myös rumia…). Voisin kuvitella, että vauvan olisi kivempi nukkua sängyssä, joka on suht tiivis ja ns. pesämäinen, toki kasvunvara huomioiden.

Yhdestä Instagramissa näkemästäni pinnasänkyvaihtoehdosta en pääse yli enkä ympäri, niin ihana se on! Kyseessä on AVA Roomin AVA-pinnasänky:

Kuvakansiot1

Tässä pinnasängyssä on tosi monta plussaa, vain yksi miinus näin äkkiseltään: hinta. Koska saan teiltä aina niin loistavia ideoita ja hyvää lisätietoa asiassa kuin asiassa, niin ajattelin kysellä mielipiteitänne tämänkin asian suhteen! Saa suositella pinniksiä, laittaa verkkokauppalinkkejä yms. Ja jos joltain sattuu tuo AVA-pinnasänky löytymään, kuulisin enemmän kuin mielelläni kokemuksianne! Entäpä onko vauvanne aloittanut yönsä suoraan pinnasängystä vai onko ensisänkynä toiminut jokin muu?

 Näiden ajatusten kera kivaa viikonloppua!

(Kuvat lainattu Finnish Design Shop.) 

 

Comments

 1. Elisabet
  15.11.2013 / 11:04

  Meillä on itse tehty pinnasänky. Paljon pienempi kuin yleensä, pyörät alla, joka helpottaa siirämistä ja neliön muotoiset pinnat. On ollut toimiva ja koko menee niin kauan kun menee (1v?) ja sitten laitetaan normi lasten sänkyyn. suosittelen teettämään jos haluat just semmosen mistä haaveilet :)

 2. Anna
  15.11.2013 / 11:11

  Meillä on ollut ensisänkynä katosta roikkuva Leander-kehto ja siinä se katosverho. Se on ollu kyllä ihana. Ollaan käytetty sitä n. 8 kk ikään asti. Sen jälkeen on siirrytty pinnasänkyyn. Oon kyllä nähnyt pieniä pinnasänkyjä markkinoilla, mutta en nyt muista missä. Ehkä löytyisi googlettamalla.

  • 16.11.2013 / 16:32

   Noista kehdoista olenkin luonnostellut omaa postausta, nekin siis yhtenä vaihtoehtona alkuun! Tuo Leander on aivan huippu kaunis, siitä haaveilen :).

 3. SanMa
  15.11.2013 / 11:25

  Meillä laitettiin suoraan pinnasänkyyn (meillä Brion sänky), mutta ihan vastasyntyneelle vuorasin sänkyä peitteillä sellaiseksi pesämäiseksi. No esikoinenhan ei oikeastaan pinnasängyssä juurikaan nukkunut, vaan nukkui vieressä. Siksi olisin kaivannut pinnasänkyyn alaslaskettavaa reunaa, jotta olisin saanut vauvan sängyn ikäänkuin sivuvaunuksi meidän sängyn viereen. Esikoinen siirtyi vajaa 2-vuotiaana nukkumaan omaan huoneeseen tavalliseen lasten sänkyyn. Nyt sitten tämä toinen saa nukkua meidän huoneessa pinniksessä niin kauan kun mahdollista ja mietitään sitten huonejakoja ja nukkumisjärjestyksiä myöhemmin.

  • 16.11.2013 / 16:34

   Alaslaskettava reuna on kyllä käytännöllinen, lähes ehdoton vaatimus. Sellainen onneksi onkin tuossa AVA Roomin pinniksessä myös.

 4. Ansku
  15.11.2013 / 11:53

  Meillä molemmat lapset nukkunu ensimmäiset 3kuukautta vaunuissa yöt.. pinnasängyssä ei osanneet nukkua. :)

 5. Oivallinen
  15.11.2013 / 12:04

  Mukavia pohdintoja siellä edessä. Meillä kukaan kolmesta lapsesta ei ole osannut nukkua heti alkuun pinnasängyssä – kaksi nukkui äitiyspakkauksen laatikosta tuunatussa versiossa ja tuorein tapaus nukkui parhaiten vaunuissa (kaiketi pesämäisyyden vuoksi) yönsä. Nyt kun pienimmäinen on 8kk ja nukkuu pinnasängyssä, harva se yö saa olla siirtämässä häntä, kun on pönkinyt itsensä jompaan kumpaan päätyyn – eli oma mielipiteeni on, että tilaa saisi olla. Ja miksi oi miksi, pinnasänkyjä ei ole pyöreinä – ei olisi mahdollisuutta pukata itseään johonkin kulmaan ;) Tai itseasissa Stokkella löytyy ovaalinen mallinen :D

  Mikäli olet miettinyt sitteriasioita, käypäs kurkkaamassa kohteeni huuto.netissa:
  https://salattu.huuto.net/kohteet/baby-bjorn-balance—sitteri-puisella-lelukaarella/289642624
  Kaiketi asumme samoilla seuduilla :)

  • 16.11.2013 / 16:36

   Stokkella tosiaan on tuollainen ovaalin mallinen, aivan upea mutta aah niin kallis! :)
   Ei olla vielä mietitty sittereitäkään… Kivan näköinen kyllä tuo teidän, mutta olemme ajatelleet hankkia tarvikkeita vasta ensi vuoden puolella :).

 6. 15.11.2013 / 12:13

  Meillä ei kumpikaan lapsista ole lopulta nukkunut pinnasängyssä vaan vieressä. Siksi alaslaskettava laita olisi voinut olla näppärä kuten SanMa yllä kirjoitteli. Meillä on siirrytty suoraan ”isojen poikien” sänkyyn n. 1,5-vuotiaana. Pinnasänky toimi lähinnä turvalaitana meidän sängylle…

  • Pinja
   15.11.2013 / 17:19

   Sama täällä, neiti 7 viikkoa on suostunut nukkumaan pinniksessä/äitiyspakkauksen laatikossa tasan yhdet päiväunet tähän mennessä… Meillä siis nukutaan perhepedissä, ainoa tapa saada neiti unten maille.

   Meillä on Ikean (valtavan kokoinen) pinnis, jos rahasta ei olisi kiinni niin olisin ostanut joko tuon Ava-pinniksen tai Stokken ovaalin. Ikean sängyn hyvä puoli on se, että menee kokonsa ja irroitettavan laidan ansiosta myös taaperolla.

   • 16.11.2013 / 16:46

    Noin se juurikin menee, että vauvahan se nämä asiat päättää ja munkin on vähän turha nyt mitään kovin tarkkoja suunnitelmia tehdä ;). Se Stokken ovaali on aivan unelma, oi että!

 7. innkk
  15.11.2013 / 12:34

  Meillekin on tulossa pikkuinen alkuvuodesta ja pinnasänkymietinnät ovat myös täällä ajankohtaiset. Päädyttiin stokke-sänkyyn. Siitä se mini-versio on juurikin sopivan pieni ja pesämäinen vastasyntyneelle. Lisäosilla siitä saa sitten isomman, joka menee ihan kolmivuotiaaksi saakka.
  Mukavaa viikonloppua myös sinne, sinulla on ihana blogi! :)

 8. 15.11.2013 / 12:39

  Meillä oli sellainen pinnasänky, mistä sai sen reunan alas. Älyttömän kätevää, kun lapsi kasvaa. Voi laittaa vaikka vanhempien sänkyyn kiinni ja hän on siinä ihan lähellä. Voi tulla vaikka viereen, että kukaan herää. Tietysti pohjan on oltava säädettävä korkeussuunnassa.

  Voiettä elätte ihania aikoja :) Kivaa viikonloppua!

  • 16.11.2013 / 16:39

   Joo tuollainen laskettava laita on kätevä, sellainen lyötyy myös tuosta AVA Roomin pinniksestä. Kiitos Johanna! :)

 9. Lisbe
  15.11.2013 / 14:02

  Meilläkin on Leanderin kehto + katosverho ja tytöt on nukkuneet siinä tosi hyvin (paljon on myös nukuttu meidän sängyssä :D). Se on niin kiva kun voi vähän keinutella ja kehto on kaunis!
  Minäkin olisin halunnut tuon AVA-pinnasängyn, mutta mies ei hinnan vuoksi lämmennyt. Ja jälkeenpäin on harmittanut :/
  Ostettiin siis Ikeasta valkoinen pinnasänky, missä pitkän sivun laidan saa kokonaan pois. Siitä ollaan tykätty ja tyttö pääsee vähän vanhempana itse pois ennen kun siirrytään isojen tyttöjen sänkyyn :)

  Ihanaa odotusta! <3

  • 16.11.2013 / 16:40

   Se on kyllä todella kaunis ja olen sitä miettinyt itsekin. Olenkin luonnostellut kehtopostausta, täytyy tehdä se valmiiksi ensi viikolla… Tuossa AVA Roomin pinniksessä on laskettava laita myös, mutta hinta mietityttää minuakin :). Kiitos Lisbe!

 10. EmiliaMaria
  15.11.2013 / 14:09

  Meillä on ajatuksissa laittaa vauva ensin meidän makuuhuoneeseen perintökehtoon, jossa on nukutettu kaikki suvun lapset isoveljeni syntymästä (-77) lähtien. Sitten kun yösyötöt on loppuneet niin vauva saa muuttaa omaan huoneeseensa pinnasänkyyn. Pinnasänky saadaan kavereilta, ei mitään hajua millainen, muuta kuin että ilmeisesti taisi olla valkoinen.

  Kangaroo riippumattosänkyä haaveilin itse, mutta on niin kallis etten raski, varsinkin kun tuo kehto on kuitenkin perintöesine.

  • 16.11.2013 / 16:43

   Kuulostaa oikein kivalta! Meillä ei ole mitään tuollaista suvussa kiertänyttä kehtoa, joten uusi täytyy hankkia (jos kehtoon ihan alkuun päädymme). Jotenkin itsestäni ajatus kehdosta ensimmäisinä kuukausina tuntuisi kovin kivalta :). Tuota riippumattosänkyä katselin itsekin, mutta jotenkin näyttää siltä että vauva saattaisi keikahtaen tippua sieltä lattialle! Tai se siitä tuli ensimmäisenä mieleen… Ja luulen, että kissat omisivat paikan heti…

 11. Kaisa
  15.11.2013 / 15:29

  Meillä poika nukkunut heti alusta lähtien pinnasängyssään. Tykkää paikasta tosi paljon eikä nykyään (10kk) haluaa oikein muualle nukahtaakaan. Ei edes isin ja äidin viereen :) Pinnasänky on tosi rakas!

 12. Jutta
  15.11.2013 / 20:16

  Tänään posti toi uusimman Vauva-lehden, jossa pinnos vertailu. Kannattaa kipaista hakemaan. Löytyy varmasti vinkkejä.Meillä pieni 3kk köllöttelee peruspinniksessä.

 13. Kape
  15.11.2013 / 22:06

  Täällä 20 kuukauden ikäinen tytteli nukkui ensimmäiset 2 kuukautta n. 70 vuotta vanhassa pienessä rottinkisessa sängyssä samassa makuuhuoneessa meidän vanhempien kanssa. Sitten sain tarpeekseni melko äänekkäästä pikkunukkujasta ja hän sai siirtyä omaan huoneeseensa Stokken Sleepiin. Tänään oli sitten aika ottaa yksi laidoista pois ja nyt jännätään, että pysyykö tyttö sängyssään koko yön, vai…
  Voin suositella tuota pinnasänkyä lämpimästi, sillä pohjan saa moneen eri korkeuteen ja laitojapystyy tarvittaessa poistamaan, joten käyttöikä on pitkä.
  Renkaat helpottavat siivoamista huomattavasti, kun ei tarvitse kurotella sängyn alle karanneita leikkikaluja tai sohia imurin varrella lattiatasossa.

  • 16.11.2013 / 16:49

   Voi minäkin oon niin ihastunut tuon Ava-pinniksen lisäksi tuohon Stokken ovaaliin malliin, se on huikean ihana! Minkä värisenä se on teillä?

   • Kape
    17.11.2013 / 21:04

    Valkoisena ja tykkään kovasti!! Ja muuten; tyttö pysyi sängyssään koko yön… :)

    • 18.11.2013 / 16:18

     Hyvä tyttö! Mä mietin valkoisen ja sen puunvärisen väliltä, jotenkin tässä tapauksessa tuo puunsävy vetää kovasti puoleensa… :)

 14. Omppumamma
  15.11.2013 / 22:08

  Suosittelen lämpimästi ensisängyksi vuokrattavaa Vaavi-sänkyä. On niin kätevää, kun vauvan saa roudattua mukaan joka paikkaan. Plussaa myös siitä, että vauvaa on helppo heijata, kun sängyssä on pyörät alla.

  • 16.11.2013 / 16:50

   Tuohon olenkin törmännyt, kun mietiskelin kehtovaihtoehtoja… Saakohan noita Vaavi-sänkyjä ainoastaan harmaina..?

   • Omppumamma
    17.11.2013 / 05:31

    Kyllä se minun mielestäni enemmän valkoinen on. :)

    • 17.11.2013 / 12:52

     Ahaa no sitten. Sivustolla näkyi sänky vain harmaana (enkä huomannut mitään värivalintanappia) niin siitä ajattelin :D.

 15. Ellu
  15.11.2013 / 23:39

  Äitiyspakkauslaatikon vuorasin tummilla lakanoilla esikoiselle, jostain luin, että tumma pesämäinen sänky muistuttaa kohtua ja on vastasyntyneelle parempi kuin vaalea avara paikka nukkua. Toinen vauveli nukkui vanhojen vaunujen kopassa (Se pinniksen sisällä) ekat kuukaudet ja siirtyi siitä kopasta pois vasta n.puoli vuotiaana, pinnikseen. Vaunukoppa älyttömän kätevä, kun oltiin reissussa kesällä, ni koppa otettiin mukaan ja vauveli nukku tyytyväisenä tutussa sängyssä ulkomaillakin. Mutta kuten sanottu, hyvät suunnitelmat saattaa mennä enemmän vauvan kuin oman suunnitelman mukaan

  • 16.11.2013 / 16:52

   Joo, itsekin olen lukenut tuosta kohtumaisuudesta. Luin, että tummanpunainen väri muistuttaisi niistä ajoista eniten :). Ja ihan totta, vauvahan nämä asiat viime kädessä päättää…

  • sarko
   17.11.2013 / 09:06

   Hei, mua kiinnostais tietää onko teillä ollut tuo Alma mini vai tuo isompi? Mietityttää, että minkä kokoinen lapsi tuohon miniin mahtuu, jääkö heti pieneksi..:) ? Näyttää tosi kivalta tuo sänky, ja meillä alkaa olemaan pinnasängyn osto edessä :)

   • Suvi
    17.11.2013 / 20:15

    Meillä on toi mini ja menee valmistajan mukaan 2 vuotiaaksi saakka. Mä en 2-vuotiasta siinä enää pitäisi, mutta yli yhteen vuoteen menee. Siitä voi sitten mahdollisesti siirtää suoraan juniorisänkyyn. Riippuu tietysti paljon lapsestakin, meillä keskimmäinen siirtyi suurempaan pinnikseen, on niin kova pyörimään sängyssä. Meillä oli esikoisella Stokken sänky, mutta myytiin se pois suuren kokonsa vuoksi. Tai pitäisikö sanoa, että pienen asunnon vuoksi.

 16. Susq
  16.11.2013 / 10:58

  Tyttömme nukkui ensimmäisen reilun kuukauden äitiyspakkauksen laatikossa pinnasängyn sisällä. Pakkaukseen saa nykyään kivoja reunansuojuksia, jotka vähän ”kaunistavat” rumaa laatikkoa. Laatikko on juuri sopivan kokoinen pesä pienelle nukkujalle :) Sitten vauva siirtyi nukkumaan pinnasänkyyn, vuorasimme reunat aluksi peitteillä, ettei sänky tuntuisi pienestä liian avaralta. Ihan Ikean sänky on kyseessä ja hyvin on toiminut! Nyt 7 kk iässä pohja on laskettu alas ja sitten vähän isompana lasketaan reuna. Sänkyyn kuuluu lisävarusteena matala reuna, ettei sieltä tipahda niin helposti alas. Uskomme, että tämä sänky menee ainakin kaksivuotiaaksi asti, niin tilava se on. Ensisängyksi suosittelen myös tuota vaavi-sänkyä, synnytyssairaalassa sitä käytettiin ja ihan kätevä on! :) Nauttikaa odotuksesta ja jännityksestä, esikoisen odotus on ihanaa aikaa :)

  • 16.11.2013 / 16:56

   Se laatikko onkin varmasti juuri sopivan kokoinen ensimmäisiin öihin.
   Yritämme nauttia parhaamme mukaan, kyllä tämä aika vaan tuntuu aika nopeasti menevän :).

 17. 16.11.2013 / 13:47

  Minäkin ihailin aikanaan tuota Ava Roomin sänkyä, mutta siinä ei ymmärtääkseni ole laskettavaa laitaa. Siinä vaiheessa kun vauva kasvaa, ja pohja pitää laskea alas ettei hän kierähdä sängystä alas, on kullanarvoinen ominaisuus se laskettavissa oleva laita. Kun pieni ei vielä osaa nousta seisomaan, on todella raskasta selälle kaivella painavaa vauvaa kumarassa sängyn pohjalta monta kertaa päivässä. Mutta nämä nyt on tällaisen selkävaivaisen mietteitä, ellei sellaisia huolia ole, niin onhan tuo ihana. :) (Meillä oli itsellä Brio Two.)

  • 16.11.2013 / 17:00

   Kuvauksessa ainakin lukee, että laidan saa halutessaan irti. Mutta täytyyköhän se siis kokonaan irrottaa vai miten toimii, en tiedä… Olen kovasti ihastunut myös Stokken ovaalin malliseen, oi oi… Liikaa vaihtoehtoja tässäkin :).

   • Sandy
    16.11.2013 / 20:45

    Se, että laidan saa irti tarkoittaa siis sitä, että kun on aika taaperovaiheessa siirtyä ns. tavalliseen sänkyyn, saa laidan irti niin että lähelle jää kolme seinämää. Briossa taas on sellainen pikamekanismi yhdellä laidalla, josta saa laitaa nostettua ja laskettua yhdellä klikkauksella muutaman kymmenen senttiä. Kannattaa käydä esim. Babystylessä paikan päällä testailemassa, heillä on myynnissä myös Stokkea. :)

 18. Heidi
  16.11.2013 / 14:58

  Meillä molemmilla on ollut ensin äitiyspakkauksesta vuorattu sänky, mutta melko pian on siirrytty pinnasänkyyn.Kuopus muutti laitokselta suoraan omaan huoneeseen, kaikkien yöuni oli huomattavasti parempaa.Ja terveydenhoitajana kehotan tekemään juuri niin kuin teidän perheelle tuntuu hyvältä, neuvoja saat sieltä ja täältä.Tärkeintä, että vauva tuntee itsensä rakastetuksi ja äiti ja isä huomioivat myös toisiaan.

  • 16.11.2013 / 17:02

   Noin se juurikin on! Toiselle perheelle loistava ratkaisu voi olla toiselle se huonoin :). Käytäntö opettaa, mikä on meille se paras tapa missäkin.

 19. 16.11.2013 / 15:57

  Meillä oli Brio Two ja voin suositella lämpimästi. Laskeva reuna oli ehdottoman hyvä. Alussa sitä pystyi pitämään alhaalla ja vauvan kasvaessa nostettiin ylös. Lisäksi myöhemmällä iällä helpotti laskea esim syliinnukahtanut lapsi sänkyynsä kun reuna oli alhaalla mistä nostin sitten ylös. Tuossa ei ole umpipääty mutta minusta oli kiva pitää siinä jotain nättiä peitettä. Vauva nukkui alusta saakka pinniksessään mutta vuorasimme sitä peitolla pienemmäksi. Samalla se tuki kyljellään nukkuvaa. <3

 20. @nne
  17.11.2013 / 20:26

  Meillä oli Brion pinnasänky, jonka yhden laidan sai laskettua alas. Mä vaan en kertaakaan sitä toimintoa tarvinnut :D Kyllä mä aina yöllä sit nousin ylös, syötin vauvan ja laitoin takas pinnikseen. Yritin välttää sitä, että nukkuu vieressä. Mä nimittäin niin pelkäsin että kierähtäisin päälle :( Tai mies. Mut hyvin se niin toimi.

 21. 17.11.2013 / 22:07

  Meillä molemmat lapset ovat nukkuneet vieressä tuonne 8 kk ikään saakka. Tämän jälkeen olemme siirtäneet omaan sänkyyn aloittamaan unet, mutta edelleen tuo kuopus tulee yöllä viimeistään puolen yön paikkeilla viereen <3 Itse koin, että kun molemmat lapsemme ovat olleet huonounisia, on ollut minulle helpompaa, että he ovat vieressä. Mutta oma tapa löytyy teillekin varmasti. Pinnasänkynä meillä on nyt Ikean valkoinen Gulliver sänky, josta pidän todella paljon. Esikoisella oli Brion color sänky..mallia ei taideta enää edes myydä…

  • 18.11.2013 / 16:21

   Tuo olisi tosiaan kiva tapa, mutta itseni tuntien luulen, etten uskalla vauvaa vieressäni nukuttaa (olen aika kova pyörimään). No, käytäntö sitten osoittaa, mikä meille sopii parhaiten :).

 22. Terhi
  17.11.2013 / 22:20

  Kiva ensi sänky on myös googlaa Seimi ensisänky. Se menee vielä tosi pieneen tilaan joten sitä voi hyvin säilyttää vaatehuoneen ylähyllyllä. Helppo liikutella ja sopiva pieni.

 23. karoliina
  18.11.2013 / 18:52

  Hei, ihania asioita saat suunnitella :) http://www.vaunula.fi/keinuva-kehto-ruskea-p-835.html tuossa olis kans yks liikuteltava ja keinuva vaihtoehto pienen vauvan kanssa.. ja tuo avaroomin pinnasänky on niin kaunis! itsekin sen ostaisin jos siihen jostain rahat repisin.. :)

  • 19.11.2013 / 11:05

   Onhan näitä kieltämättä kiva pohdiskella :). Mulla on tuon AVA Roomin pinniksen rinnalle noussut eräs toinenkin ihanuus…

 24. Noora
  25.11.2013 / 10:28

  Ensinäkin, seurasin blogiasi aiemmin tiiviisti, sittemmin se ”unohtui” muiden kiireiden alla. Tulipa mieleen pitkästä aikaa vilkaista mitä sinulle kuuluu, ja mitä ihania uutisia täällä onkaan jaettu! Sydämelliset onnitelut tulevan pikku paketin johdosta!!
  Itselläni nyt 6kk:tta vanha prinsessa ja on tämä vauvaelämä ihanaa, jokaikinen hymy pienillä kasvoilla saa unohtamaan jokaikisen valvotun yön. Sitä löytää itsestään tunteita, joita ei aiemmin osannut kuvitellakkaan, sanat ”rakkaus” ja ”kiintymys” saavat aivan uudet merkitykset.
  Muistan ikuisesti odotusaikana neuvolatädin sanomat sanat ”vaikka äitiys on murhetta, elinikäistä huolta toisesta ihmisestä ja jatkuvaa riittämättömyyden tunnetta, se on maailman palkitsevin asia”. Ja olen kokenut sen olevan juuri näin.
  Oman äitiytymisen myötä osaan entistä enemmän iloita myös muiden vauvauutisita, sillä tämän onnen soisin kyllä kaikille siitä haaveileville. Elämän parasta aikaa.

  Mutta sänkyasiaa.. Meillä pinnasänky Ikeasta (en muista nimeä), irrotettavalla reunalla, umpinaisilla päädyillä ja ”litteillä” pinnolla. Sellaiset halusin, mielestäni kauniimmat kuin perinteiset pyöreät.
  Umpinaiset päädy halusin myös ehdottomasti, ihan ulkonäöllisistä syistä, mutta käytännössä huomasin, yhden asian, jota ajatellen kauttaaltaan pinnoista koostuvat reunat olisivat olleet kätevämmät. Syy: reunapehmusteen laittaminen! Siinä hommassa olen saanut yhden jos toisenkin harmaan hiuksen. :D
  Kun reunapehmustetta asettaa patjan ja sängynreunojen väliin, sitä ei saa sillätavalla kivasti sidottua kiinni napakaksi, koska sängyn kulmissa ei ole niitä pinnoja, joihin sen saisi kiristettyä ja sidottua. Pehmusteiden kiinnitusnauhat eivät muutenkaan osu kivasti pinnojen kanssa kohdilleen, kun päädyistä ei saa kiinnitettyä ollenkaan, se vain on omineen siinä patjan ja seinän välissä.
  Oikeasti mitään käytännön merkitystä tällä ei ole, mutta omaa silmää haittaa kun ei saa pehmustetta kauniisti ja napakasti laitettua.
  Ehkä tähänkin ”ongelmaan” on joku ratkaisu, jota vain en ole vielä keksinyt, mutta asiaa kannattaa miettiä esteettisyyden kannalta. ;)

  • 25.11.2013 / 10:47

   Mukava että löysit blogini taas uudestaan Noora! Lämmin kiitos onnitteluistasi :). Kirjoitit kivasti!
   Kiva kuulla myös noita käytännön pointteja pinnisasiaan, pohdinnat jatkukoon :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.