Joulukuusi saapui

 

Kuten eilen itsenäisyyspäivänä jo kirjoittelinkin, saapui joulukuusi jo tämän viikonlopun aikana kotiamme koristamaan: mieluummin fiilistelyä ennen joulua kuin joulun jälkeen! Kokosin joulukuusen nyt alkuun tähän ikkunanurkkaukseen, josta viime kuussa mainitsin. Aina etukäteen mietin, että haluan sen tuohon kulmaukseen, mutta sitten kun sen siihen laitan, alan epäröidä. Täytyy nyt viikonlopun yli makustella kuusta tuossa ja siirtää se sitten vakiopaikalleen olohuoneen ja ruokailutilan rajalle, jos siltä alkaa tuntua. Mahdollisen siirron vuoksi en viitsi koristeitakaan kuuseen vielä ripustaa, ne ehtii ensi viikollakin.

007

Tuossa ikkunakulmauksessa nököttäessään kuusi jotenkin pienentää olohuonetta, tulee tunne kuin huone loppuisi kesken! Normaalisti nimittäin tuntuu siltä, kuin olohuone jatkuisi takapihan metsikköön asti :). Illalla sohvalla istuskellessa tuntuu varmasti kivalta, kun kuusi on noin lähellä ja samassa tilassa, mutta tuolta paikaltaan se ei näy oikeastaan muualle kuin tähän olohuoneeseen. On lisäksi eräs muukin pieni miinus: päiväsaikaan kuusi peittää näkyvyyttä takapihalle. Olen tottunut tuijottelemaan metsikköön ja bongailemaan oravia; nyt kuusi on kieltämättä jonkin verran edessä. Entä jääkö ikkunatähdet liikaa sen taakse..?

010

Vaikka tällainen ikikuusi onkin helppohoitoinen ja vaivaton, on siinä kokoamisessa oma urakkansa, huh! Vieläkin tuntuu, että saa käydä oikomassa oksia vähän siellä sun täällä, jotta näyttäisi paremmalta. Runkoa miehen täytyy vielä vähän säätää, se jäi hiukan vinoon. Kuusen jalan taidan viime vuoden tapaan peittää lampaantaljoilla.

004

Täällä on takassa tuli ja kissat nauttii. Kohta monen kuukauden tauon jälkeen nachoburgereita valmistamaan, sitten pieni happihyppely ja saunan lämpöön! Joko teillä on joulukuusimietinnät käynnissä? Tuleeko teidän kotianne koristamaan aito vai ikikuusi, vihreä vai valkoinen vai kenties jonkin muun värinen?

027

Leppoisaa lauantain jatkoa!

 

Comments

 1. 7.12.2013 / 16:07

  Näyttääpä kauniilta! Meille kuusi tulee vasta aattona tai vähän ennen, mutta mielestäni kuusi sopii mainiosti kotiin jo tähänkin aikaan:)!

  Aito, ihana kuusi tulee meille, vaikka aina välillä olen haaveillut valkoisesta tekokuusestakin.

 2. Hanna
  7.12.2013 / 17:27

  Ihanaa ku saa kuusen sisälle, mulle ainoa oikea kuusi on se ihan oikea kuusi. Meillä on joka vuosi ostokuusi, yleensä tanskalainen ja ne on kyllä hyvän näköisiä ja tiheitä. Jos oikein muista niin se viljelty kuusi ei taida edes olla kuusi vaan joku muu puu, mutta ainakin siis kuusen näköinen. Kuitenkin oikean kuusen tuoksu on ihana ja ymmärrän toki senkin, että toiset ei voi aitoa kuusta taloon tuoda ja mielläkin oli vuoralla asuessa vuosia sitten muovikuusi, mutta kyllä siitä taidettiin heti seuraavana jouluna luopua.
  Tänään kävin halpahallissa ja siellähän oli jo kuusia myynnissä, sanoinkin miehelle et pitää het ens viikolla hakea kuusi.

  • Hanna
   7.12.2013 / 17:33

   Oli pakko hieman googlettaa ku menin tuosta kuusesta puhumaan, niin ainakin joskus meidän ostokuusi on tainnut olla Kaukasianpihta. Pitään hyvin neulaset ja on tuuhea.

  • 8.12.2013 / 10:48

   Aidon kuusen tuoksu on kyllä niin ihana että! Meillä ei ole allergiaa eli voitaisiin kyllä aito hankkia, mutta tiedän miltä se näiden kissojen käsittelyn jälkeen näyttäisi :/. Joten ikikuusi on hyvä :).

 3. Mintsu
  7.12.2013 / 19:22

  Mekin toimme tänään kuusen sisälle vaikka mies mukamas purnasi että nyt jo ;) Vihreä ikikuusi meilläkin ja kuitenkin hommaa tuossa kokoamisessa ja koristelussa että pitää siitä ehtiä nauttia!

  Ainakin näin kuvien perusteella kuusi istuu hyvin tuohon uudellekin paikalle. Minä jättäisin sen siihen ihan vaihtelun vuoksi ja aika paraatpaikkahan tuo on :)

  Meillä on kans kuuselle kaksi sopivaa paikkaa ja tänä vuonna ajattelin että laitan sen toiseksi parhaimpaan paikkaan vaihtelun vuoksi, ikkunan eteen meilläkin. Yleensä on ollut kulmauksessa nurkassa sohvien välissä. Ajatus siitä että se näkyy kauniisti ulos vaikka ei sitä sieltä ulkoapäin itse katsellakaan tuntuu sekin kivalta :)

  • 8.12.2013 / 10:51

   Heh, täällä mies on jo tottunut, että joulukuusi tuodaan sisään jo joulukuun alussa eikä enää mutise vastalauseita :D. Oon ihan samaa mieltä et miksi nähdä kaikki se vaiva vain parin-kolmen päivän takia, joten paras näin!
   En ole vielä kuusen paikkaa päättänyt, vielä mietintämyssy päässä :).

 4. 7.12.2013 / 19:37

  Tuoksun takia sitä kestää aidon kuusen neulasten varistelun ja kastelun muistamisen :)
  Viime jouluna meillä oli hopeakuusi ja se oli todella upea.

  • 8.12.2013 / 10:51

   Aito kuusi tuoksuu kyllä aivan ihanalta, oi että! Hain kuusenoksia maljakkoon ja kun sulivat kylppärin lattialla, piti monta kertaa käydä nuuhkimassa :).

 5. 7.12.2013 / 19:44

  Tuo teidän olkkarin ikkuna on niin upea, että ehkä en itse malttaisi sitä peittää:)

  Meillä on aina aito kuusi, useimmiten valitsen jalokuusen, koska se ei varista niin paljon kuin suomalainen kuusi. Meille kuusi tulee yleensä joku päivä ennen aattoa.

 6. 7.12.2013 / 22:06

  Meilläkin luotetaan ikikuusen tunnelmaan, sillä vaikka oikea kuusi olisi aina Se Oikea Kuusi, niin siivousfriikkinä en ainakaan toistaiseksi jaksa sitä neulasten määrää, joka oikeasta kuusesta auttamatta tulisi :). Mutta olen kyllä ajatellut hankkia jonkin pienen huonekuusen, että saisi hieman sitä kuusen tuoksua tänne sisälle :). Näinköhän niitä vain enää löytyy mistään, täytyypä vaikka huomenna hurauttaa katsastamaan Plantagenin tarjonta.

  • 8.12.2013 / 10:53

   Joo mullakin tökkii ne neulaset ja nämä kissat tuntien uskon, ettei niitä olisi ihan vähän :D.
   Mä hain kuusenoksia maljakkoon, tuoksuivat huumaavalta kylppärin lattialla sulaessaan! <3

 7. Tiina
  7.12.2013 / 22:40

  Kyllähän se upeelta näyttää tuossakin, voisin kuvitella sen näkyvän kauniisti ikkunasta ulos(vai näkyykö vaan metsän puolelle…) Joulun odotus on parasta aikaa, siitä kannattaa ottaa kaikki ilo irti :D

  • 8.12.2013 / 10:55

   Näkyy varmasti kivasti tuonne takana kulkevalle tielle, mutta itse emme sitä sieltä näkisi (harvemmin tulee tuolla käytyä) eikä takapihallakaan tule tähän vuodenaikaan aikaa vietettyä.
   Tämä on kyllä just sitä parasta aikaa, nautitaan! :)

 8. Tiina
  7.12.2013 / 22:45

  Meidän kuusi tulee olemaan oikea kuusi, sellainen aika pieni, joka saa tänä vuonna minimalistisen, värikkään koristuksen. Kuusen tuoksua ei vaan voita oikein mikään.. :)

 9. Maria
  8.12.2013 / 11:17

  Meillä on joka vuosi oikea kuusi. Vaikkakin niitä neulasia nukkamattojen uumenista bongaa vielä juhannuksenakin. Pari viikkoa ennen joulua mennään aina miehen ja lasten kanssa omaan metsäämme kuusenhaku reissulle. Termariin lämmintä mehua ja makkarapaketti mukaan.

  Kuusi tuodaan sisälle yleensä viikko ennen joulua. Sitä ennen se saa koristaa pihaamme. Tänä vuonna laitamme kuusen olohuoneeseen, terassin oven eteen. Siitä se on helppo sitten nostaa pihalle. Ja jos terassille on asiaa, voi sinne kulkea kodinhoitohuoneen kautta.

  Haluaisin pienen valkoisen tekokuusen, jonka voisi joulukuun alussa jo ottaa esille olohuoneeseen. Sitten kun oikea kuusi tuodaan sisälle, niin veisin tekokuusen yläkerran aulaan ”lasten joulukuuseksi”.

  Teillä kyllä on niin upeat maisemat noista ikkunoista ja olohuone tuntuu jatkuvan loputtomiin. Kuusi jotenkin estää tuon jatkuvuuden. On niin iso ja peittävä.

  Ihanaa joulunodotusta! Ja ihanille kisuille paljon rapsutuksia <3

  • 8.12.2013 / 22:21

   Ihana jouluperinne teillä! :)
   Ja tosi kiva idea tuo valkoinen pikkukuusi, voi olla että itsekin otan tuon joskus käyttöön! Olen samaa mieltä kuusen paikasta, ei se taida (taaskaan) tuohon ikkunakulmaukseen jäädä :D.
   Rapsut vien ilomielin perille ja kiitän kivasta viestistäsi! Ihanaa joulunodotusta sinullekin! :)

 10. Rags
  8.12.2013 / 16:58

  Kivalta nayttaa kuusi tuossakin, mutta totta; peittaa kauniin maiseman. Nuo ikkunat on kylla kuin taulu; vaihtelee vuodenaikojen mukaan. :-) Meille ei tanakaan vuonna tule kuusta, sattuneesta syysta. ;-)

  • 8.12.2013 / 22:25

   Jep, kyllä se kuusi taitaa taas päätyä entiselle paikalleen :D. Nooh, kyllä niitä kuusijouluja ehtii myöhemminkin ;).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.