Tähti tähdistä kirkkain…

 

On illansini luonto vaiti hetkisen
Ja tähtitaivas harmaa pilvinen
Kuin kauan sitten taaskin lapsen mielin avoimin
Mä hiljentyä jouluun tahtoisin
Vaan ajatukset, työ ja arki kiireinen
On sumentaneet lapsen herkkyyden
Mä katson kauan ylös talvi taivaan hämärään
Ja toivon että jouluntähden nään
Tähden tähdistä kirkkaimman
Mä toivoisin hohtavan taas joulun sanomaa
Tähden tähdistä kirkkaimman
Mä tahtoisin johtavan taas vuosisatain taa
Sen lapsenmieli löysi, tuntein vaistosin
Ja tunnelman niin herkän tavoitin
Nyt aikuisena pienen hetken ohikiitävän
Voi löytää vielä tunteen lämpimän
Jos lapsen vahvan uskon vielä löytäisin
Niin jouluntähti loistais vieläkin
Se syttyy niille jotka sen vain nähdä haluaa
Ja valaisee vain lapsen maailmaa
Tähden tähdistä kirkkaimman
Mä toivoisin hohtavan taas joulun sanomaa
Tähden tähdistä kirkkaimman
Mä tahtoisin johtavan taas vuosisatain taa

(Lainaus: sävel Kristian Jernström ja Kalervo Halonen, sanat Vexi Salmi)

037

Olen aina tykännyt kovasti Tähti tähdistä kirkkain -joululaulusta, erityisesti Vesa-Matti Loirin tulkitsemana. Tänään Loirin joululevy soi vanhemmillani heillä ollessani ja tuo kyseinen joululaulu onkin iltapäivästä asti soinut mielessäni. Niin kaunis! Innostuin kaivamaan laulun sanatkin netin syövereistä ja perehdyin niihin hieman syvemmin – aivan ihana ja tärkeä sanoma.

044

Olen täällä viettänyt koti-iltaa kissojen kera – mies on matkalla kotiin uuden automme kanssa, jei! Huomasin taas täällä kotosalla sipsutellessani ja joulukukille paikkaa etsiskellessäni, että kuinka ihanaa tämä aika ennen joulua onkaan! Tämä jouluinen vuodenaika taitaa kyllä olla se paras vuodenaika, viides vuodenaika. Miten onnekkaita olemmekaan tässä kauniissa ja tunnelmallisessa maassa asuessamme; saamme täällä vapaina elää ja olla, on katto pään päällä, oma koti, lämpöä ja turvallisuutta. Huomasin samalla myös sen, että tähän aikaan vuodesta meillä ei juuri muita valoja käytetäkään kuin näitä erilaisia tunnelmavaloja. Tammikuussa on sitten taas mukavaa vaihtelua sytytellä pitkästä aikaa normivalaisimet kotia valaisemaan.

cats

Tähti taitaa tosiaan olla se lempparijouluvaloni – niitä kun näyttää eksyneen huoneeseen jos toiseenkin. On erikokoisia, pöytä- ja ikkunamallisia. Vauvan huoneeseenkin tulee vuoden päästä syttymään suloinen pöytätähti. Voihan vauva <3.

Nauratti eilen, miten puhti pois meidän kissat on näillä pakkasilla! Illalla riitti viiden minuutin lenkki ja takan lämpö, sitten nukuttiin aivan rättipuhkipoikki -näköisinä aamuun asti. Vanhempi kissaneiti laittoi jarrut päälle tosin jo naapuritalon kohdalla ja jäi siihen odottelemaan, kun kävimme nuoremman kanssa hieman kauempana. Sitten kun palasimme takaisin, paineli naapuritalon edustalta kuin jänis kotiportaille oven aukeamista odottelemaan… Sisällä ensimmäisenä takan eteen kököttämään, molemmat. Jos takassa ei ole tulta, suuntaavat lenkin päätteeksi kodinhoitohuoneeseen, sillä siellä ja kylpyhuoneessa on aina niin lämmin laattalattia :D. On niillä hoksottimet terässä!

054

Aivan näillä näppäimillä täällä syttyy toinen adventtikynttilä eli jouluilon kynttilä – tunnelmallista iltaa! Ja muistakaa; kun lapsenmielisenä taivaalle tähyilee, löytää sieltä sen joulun sanomaa hohtavan jouluntähden!

 

Comments

 1. julia
  8.12.2013 / 20:26

  Hei nyt jäi kiinnostamaan autojen ystävänä että minkälainen pirssi teille on tulossa! :)

  • 8.12.2013 / 20:30

   Heh, mitä tarkalleen tahtoisit tietää? E-sarjan Mersu, alle 10 vuotta vanha, ööh osaankohan vastata ees muuta :D

 2. 8.12.2013 / 20:53

  Tuo on aivan ihana joululaulu ja myös yksi mun ehdottomista suosikeista. Se on todella kaunis ja sanat aika osuvat: kiireen keskellä olisi ihan jees osata vähän rauhoittua ja nauttia joulusta kuin lapset. :)
  Nyt se soi myös mun päässä ;) Kiitos!

  • 8.12.2013 / 22:32

   Todella! Niin osuvat sanat, niitä oikein pysähtyy kuuntelemaan. Heh, kiva laittaa (hyvä) vahinko kiertämään! :)

 3. Emma
  9.12.2013 / 11:14

  Mulla olisi etsinnässä jouluksi sellainen joku puinen alusta vaikkapa joulupöydän juustoille. Sulla jossain kuvassa vilahti joskus sellainen kuusikulmio alusta/leikkuulauta. Mistä sen löysit? Ai niin ja sitten vähän tällainen tyhmä kysymys, että jos kyselen/kommentoin jotain johonkin vanhempaan postaukseen, niin tuleeko siitä sulle joku ilmoitus ja löydät vastaamaan sinnekin?

  • 9.12.2013 / 11:45

   Tilasin sen aikoinaan RK Design -verkkokaupasta. Se on kyllä suht pieni, mutta esim. Iittalalla löytyy tuollaisia kivoja tammisia alustoja vähän isompinakin :).
   Ei yhtään tyhmä kysymys! Saan paljon kommentteja/kysymyksiä vanhoihin postauksiin ja juuri siitä syystä mulla on kommenttien julkaisu käytössä: näen kaikki kommentit eivätkä siten mene ohi/unohdu. Joten löydän vastaamaan vanhempiinkin postauksiin :).

   • Emma
    16.12.2013 / 15:35

    Kiitos vielä tästä Iittala vinkistä. Kotiutin tänään sieltä alustan :) Samalla ostosreissulla hankin myös muuton ihanat puiset salaattiottimet. Myyjäkin huomasi miten sävysävyyn sopivat yhteen. Eikä nämä suinkaan ole ainoat puiset jutut mitkä olen lähiaikoina hankkinut joulukattausta ja sisustusta silmällä pitäen :)

    • 16.12.2013 / 21:07

     Voi ole hyvä vain! Olipa ihana ele tulla näin kiittämään, näistä tulee aina niin hyvä mieli :). Kuulostaapa ihanilta hankinnoilta!

 4. Hennis
  9.12.2013 / 12:40

  Nyt kyllä sait tällä kirjoituksellasi pienen joulumielen liikahtamaan täälläkin ei-niin-jouluihmisen mielessä. ;) Muutenkin on vähän semmonen välijoulun fiilis tänä jouluna, kun asutaan väliaikaiskodissa, niin ei sillä tavalla edes voi joulua laittaa kuin normaalisti. Meinattiin aluksi, että oltaisiin lähdetty täksi jouluksi johonkin kauemmas reissuun, mutta päätettiin kuitenkin tehdä se reissu jo tuossa aikaisemmin syksyllä…
  Saanko kysyä kun tuli tästä postauksesta mieleeni, että oletko siis vielä sairauslomalla niiden jalkojesi takia vai oletko ollenkaan töissä? Et ole aikoihin maininnut mitään töistä ja ennen kuitenkin jotain aina ohimennen olet sivunnut.

   • Hennis
    10.12.2013 / 13:28

    Niin juu ja onhan tää blogikin toki työtäsi! Anteeksi, sävyni oli hieman epäarvostava siinä mielessä, ei ollut missään nimessä tarkoitukseni! Ja ihan hyvässä hengessä muutenkin minua kiinnostaa, kun ymmärtääkseni teit työmarkkinoilla rohkean liikkeen ja mietin, että tuliko tuo onnettomuutesi pahaan saumaan työnhaun tms. kannalta. :)

    • 10.12.2013 / 14:24

     Kyllä, tämä blogi myös. Irtisanouduin tosiaan pitkän harkinnan jälkeen monen vuoden vakituisesta työpaikastani (paras päätökseni vuosikausiin); olin suunnitellut, että lomailen rauhassa jokusen kuukauden ennen kuin alan tosissani etsiä uutta. No, ei mennyt edes kuukautta kun oli töitä tarjolla :D. Joten ei huolta :).

 5. Rags
  9.12.2013 / 22:06

  Onnea autokaupoista! :-)
  Kauniit tahdet, ihanan tunnelmallista. Ja voi etta noita kisuja, alkoi pikkuvarpaita palelemaan. <3 Onneksi paasivat takan eteen lammittelemaan. :-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.