Kokkolan Joulumarkkinoilla

 

014

008

Kävin eilen Mannerheiminaukion Joulumarkkinoilla. Oli jotenkin niin ihanan kirpsakka pakkaspäivä, juuri sellainen kuin tähän vuodenaikaan kuuluukin! Ihania jouluisia juttuja siellä täällä, mutta harmillisesti joulupukki ei yrityksistään huolimatta saanut musiikkilaitteita toimimaan, joten se piste iin päältä jäi puuttumaan.

015

018

Etsiskelin vaaleaa olkipukkia, sellaista sopivan kokoista pöydälle laitettavaa, mutta en harmikseni löytänyt. Etsinnät siis jatkukoon! Vasta tästä kuvasta huomasin nuo taustalla roikkuvat valkoiset tähdet: kivat! Täytyyköhän joku päivä käydä vielä nuo katsastamassa…

012

019

cats

Löytyykö sinun kotikaupungistasi Joulumarkkinat? Mitkä ovat parhaimpia joulumarkkinoilla tekemiäsi löytöjä?

026-crop

 

Comments

 1. 9.12.2013 / 14:30

  Mahtavaa kun Suomeenkin on tullut keskieurooppalaista jouluviettokulttuuria toreineen ja kojuineen.

  Olin juuri Saksassa missä näillä on jo pitkät perinteet ja tunnelmakin sen mukainen.

  -Miessisustaja

  • 9.12.2013 / 20:32

   Eikö olekin! Kunpa ne vain kannattaisivat, niin varmasti saisimme nauttia niistä tulevaisuudessakin. Saksassa oli varmasti upeita joulumarkkinoita, oi että! Olen itsekin haaveillut, jos joskus pääsisin joillekin eurooppalaislle markkinoille joulufiilistelemään :).

 2. 9.12.2013 / 18:24

  Kankurissa on ainakin kaislapukkeja myynnissä.

  • 9.12.2013 / 20:33

   Joo huomasinkin ne, mutta nuo kaislapukit on hieman vihertäviä, kun itse etsin vaaleita, ovatko ne sitten olkipukkeja… T. vaativa asiakas :)

 3. Sara
  9.12.2013 / 19:15

  Meillä on täällä Turussa markkinat perinteisesti neljänä sunnuntaina ennen joulua ja joka vuosi siellä tulee käytyä, yleensä useammankin kerran. Tänä vuonna en kahdella kerralla ole rahaa kuluttanut ollenkaan, haussa oli kranssi ulko-oveen mutta mieleistä ei vaan löydy. Hieman liian nirso taidan olla… Pitänee jaksaa itse askarrella. Ihastuin jo viime vuonna sellaisiin kransseihin ja koristeisiin jotka on väännetty hopeanvärisestä metallilangasta ja joukossa on helmiä. Ne ovat tosi kauniita mutta ulos sellainen ei oikein sovi joten sisälle pitäisi joku kolo moiselle etsiä :).

  Onkos muualla ollut huomattavissa että nämä markkinat olisi hiukan niukentuneet valikoimaltaan? Tuntuu etteivät myyjätkään saisi ihan niin hyvin kauppaa käymään kuin aiempina vuosina. Itsekin osallistuin yksiin myyjäisiin myyjänä, eikä myyntiä ollut nimeksikään vaikka tapahtuma oli kohtalaisen suuri ja mainostettu. Samaa surivat muutkin myyjät kyseisissä myyjäisissä. Harmillista!

  • 9.12.2013 / 20:36

   Kuulostaapa ihanalta! Olisi kiva vierailla joku joulu Euroopan joulumarkkinoilla ja Suomessakin jonkin isomman kaupungin vastaavilla. Nämä meidän täällä on tällaiset pienet, tunnelmalliset ja kompaktit :).
   Olisi kyllä sääli, jos tämä perinne Suomesta loppuisi, kun tuntuu, että juuri vastahan se on oikeastaan alkanut!

 4. 9.12.2013 / 20:17

  Heips,
  Tulehan käymään Riinan vinttipuodissa.
  Olemme auki perjantaisin 11-17 ja lauantaisin 11-15
  auki jouluun asti. Löytyy kokkolalaisten taiteilijoiden ja
  käsityöläisten tuotteita joka lähtöön:)
  Glögiä, piparkakkuja ja vanhankaupungin rauhaa ja hyvää fiilistä.
  Isokatu 27 ja vintille vaan<3

 5. Veera
  9.12.2013 / 21:55

  Heips! Pyytäisin sinulta vinkkiä/ näkemystäsi pariin sisustus ongelmaani… Meillä on käytävän mallinen noin 4 m pitkä, 1 m 20 cm leveä eteinen. Heti ovesta sisään tullessa on reilun metrin pituinen kura-eteinen harmaalla isolla laatalla. Sen jälkeen eteinen jatkuu samalla vaalealla laminaatilla kuin muukin asunto. Eteisessä on molemmin puolin ovia huoneisiin, tyjää seinäalaa ei ole paljoakaan. Mitä ehdottaisit sisustukseen? Ehkä joku kapea lipast, katseen vangitsijaksi erilainen tuoli, vakka laatikot…? Entä millainen matto? Pitkä ei ainakaan, mutta en tahtoisi myöskään pöyreää. Hmm. Toisena kysyisin vinkkiä pöydän jaloista, olisiko sinulla tiedossa jotain kivoja kevyt profiilisia jalkoja? Hayn pukkijalat ovat jo tulossa, mutta löytyisikö jotain muita vielä. Tarvitsisin työpöydän levyn kanssa.

  Kiitos upeasta blogistasi, ja hyvää joulun aikaa! :)

  • 10.12.2013 / 10:57

   Hieman vaikea tietysti näin tilaa näkemättä sanoa, mutta varmasti laittaisin jonkin kapeahkon lipaston ja kivan pöytävalaisimen ja ehkä se tuolikin olisi eteiskäytössä kätevä! Kaikki keskitetysti lähekkäin, jos vain mahdollista, jotta tila ei niin ns. hajoa. Jos lipastoa ei mahdu niin ehkä joku tasokin voisi tulla kyseeseen..? Jos nuo mattomuodot ei ole vaihtoehtoina, niin sitten joku suorakulmainen matto lähelle kalusteita, ehkä yksikin riittäisi? Kovin leveää mattoa tilaan ei kyllä mahdu.
   Noista jaloista ei kyllä tule mieleeni muuta kuin nuo HAY:n pukkijalat, valitettavasti :/.
   Kiitos, kivaa joulun aikaa sinullekin! :)

 6. 9.12.2013 / 23:22

  Joulumarkkinat ja tapahtumat on niin parhaita! Niissä on sellainen vanhan ajan fiilis. :)

 7. Niina ja 4kisua
  13.12.2013 / 08:02

  Eripuolella saksaa käynneenä en voi kuin kehua heidän joulumarkkinoitaan :) Siellä on niin kauniin jouluista ja tunnelma aivan super jouluinen :) Siellä tulee joulu fiilis aivan varmasti ja ne saksalaiset jouluherkut nam nam ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.