Ikkunanurkkauksesta lukunurkkaus

 

Joulukuusen paikka olohuoneen ikkunanurkkauksessa sai Joulukuusi saapui -postaukseen ääniä sekä puolesta että vastaan. Asia ratkesi viimeistään sillä hetkellä, kun yhtenä päivänä saavuin kotiin ja astuin aulaan, silloin katse suuntautuu aina automaattisesti olohuoneen päätyyn ja toiseen ikkunaan. Tuossa näyssä häiritsi heti se, että korkea joulukuusi peitti toisen ihanan ikkunatähden taakseen – ei näin. Niinpä mies tarttui samana iltana kuusen runkoon ja siirsi sen sille tutulle ja hyväksitodetulle paikalleen. Ensi vuonna en enää edes pohdi asiaa, jos uskallamme pienen touhutonttumme vuoksi kuusta silloin edes pystyttää :) … No ainakin jokin pikkukuusi tulee silloinkin, jos ei tätä isoa!

Ikkunanurkkaus ei näyttänyt tyhjänä kovin kivalta, joten sinne piti keksiä jotain. Laitoin nyt alkuun sinne tuon muutama vuosi sitten Ikeasta hankkimani nojatuolin, siinä on kiva istua! Tällä hetkellä nojatuolin selkänojalla makoilee tosin vanhempi kissamme – mukava tähystellä takapihaa samalla.

008

Joulunpunainen tyynykin on päässyt enemmän esille, kun siirsin sen makuuhuoneesta olohuoneeseen. Ihanan pirtsakka punainen piste kaiken vaaleuden keskellä! Ja on kyllä taas kerran todettava, että mikä upea winter wonderland tämä meidän Suomi onkaan <3.

013

Tässä vuodenajassa yksi kauneimmista asioista on ehdottomasti tämä hämärtyvän iltapäivän sininen hetki. Tuota näkyä tuijottaisi vaikka kuinka kauan! Tässä kuvassa tulee myös kivasti esiin tuo, miten ikkunoiden ansiosta tähdet ikään kuin moninkertaistuu; moisen näyn olisi joulukuusi peittänyt.

005

Olen jo jonkin aikaa tuijotellut tuota lukunurkkaustani cappuccinohammasta kolottaen, mutta miten ihmeessä mulla on koko ajan niin kiire ja sata asiaa työn alla! Kuka lie bookannut kalenterin niin täyteen, että joka päivälle jotain aikaa vievää puuhastelua (onneksi kuitenkin suurin osa erittäin mieluisaa sellaista!), normivelvollisuuksien lisäksi. Joulukortitkin pitäisi saada viimeistään perjantaina matkaan ja tilanne on edelleen sama: vasta postimerkit ostettuina :D. Oli niin tai näin, tänään vietän aivan takuuvarmasti iltapäivällä pienen kahviherkutteluhetken tuossa nurkkauksessani ja selailen läpi pari joululehteä! Mukavia joulupuuhasteluhetkiä kaikille!

 

Comments

 1. ooNa
  11.12.2013 / 14:38

  Aivan ihana lukunurkkaus, näyttää niiin kutsuvalta! Olet varmaan aiemmissa postauksissa kertonutkin, mutta mistä olet hankkinut nuo kivat ikkunatähdet? Mukavaa joulun odotusta sinulle!

  • 11.12.2013 / 21:27

   Voi kiitos! Nuo tähdet olen ostanut ohikulkumatkalla jostain torniolaisesta liikkeestä, ovat halkaisijaltaan 110 cm. Clas Ohlson myy isoja tähtiä myös, meiltä löytyy yksi sellainenkin yhdestä makuuhuoneesta. Sen halkaisija on tasan 100 cm :).

 2. 11.12.2013 / 15:04

  Teillä on kyllä niin upeet ikkunat, isot – vau!

 3. Äippä
  11.12.2013 / 15:33

  Tuo punainen tyyny sopii tosi hyvin tuohon, tekisi mieli kääntää tuoli toisin päin ja tuijotella kaikessa rauhassa ulos – kisun seurana :)

  • 11.12.2013 / 21:29

   Niin tekis munki mieli kun eipä sitä kahvihetkeä ehtinyt tänäänkään viettää – huomenna uusi yritys! :)

 4. 11.12.2013 / 16:10

  Miellyttävä nurkkaus ja totta tosiaan, tuollaiset nurkkaukset tulisi myös hyödyntää laiskottelemalla ja kahvia nautiskellen! =)

  -Miessisustaja

 5. Elisabet
  11.12.2013 / 17:14

  Ihanalta näyttää!:) Mistä on teidän olohuoneen valkoiset verhokankaat hankittu? Itsellä olis edessä pitkien verhojen ompelu kun vain löytyisi hyvä kangas.. isojen ikkunoiden huonopuoli kun ei oo hienoja valmisverhoja :D

 6. 11.12.2013 / 20:08

  Arvasinkin, että kyllä se kuusi sinne omalle paikalleen siirtyy :). Eihän tuota ihanaa maisemaa voi millään peittää!

  Ja nyt tuollaisena lukunurkkauksena tuo onkin aivan mielettömän ihanan ja kodikkaan näköinen <3. Ja tosi hauska idea laittaa pallovalot koriin, saatanpa ehkä joskus kopsata tuota omassakin kodissa :).

 7. 12.12.2013 / 07:22

  Näyttääpä ihanan kutsuvalta tuo nurkkaus! Kyllä kelpaisi tuossa rentoutua kaakaota siemaillen (:

 8. 12.12.2013 / 13:56

  Ihanan valoisa nurkkaus ja hämärällä niin tunnelmallisen kaunis <3 Mukavaa joulunodotusta sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.