Joulukukkasia

 

Huomenta perjantai 13. päivä! Täällä aamulla hieman väsytti, yöllä ei auttanut täysin korvatulpatkaan sulkemaan pois myrskyn ääniä… Miksi ne iskeekin aina yöllä?! Murrr! Olen muutenkin alkanut nukkumaan 10-11 -tuntisia yöunia, tätä on jatkunut jo viikon-parin ajan. Normaalisti, jos nukun noin paljon yössä, olen aamulla ihan kohmeessa, mutta nyt herään vain virkeänä (paitsi tänään haukotellen). Iltaisin alkaa jo yhdeksän maissa tuntumaan siltä, että voisi kömpiä yöunille ja viimeistään kymmeneltä olenkin peittoihin sujahtanut. Aluksi ajattelin, että hemoglobiinini on varmaan laskenut roimasti, mutta alkuviikon neuvolakäynti osoitti luuloni vääriksi: lähes viidessä kuukaudessa hemoglobiini on laskenut alun 137-lukemasta 132:een. Ehkä siis kuuluu vain asiaan, että uni maistuu..?

Viime aikoina kotiimme on ilmestynyt muutamia joulukukkasia, kuten kolmen kopla valkoisia hyasintteja. Viime vuonna hoksasin, että näitä miedoimman tuoksuisia hyasintteja voin kotiimme tuoda, näistä ei seuraa päänsärkyä kuten vaaleanpunaisista ja sinisistä, joista jälkimmäinen onkin tuoksultaan voimakkain. Jouluun kuuluu kaikenlainen tuike ja välke, kuten nuo kellotaulusta heijastuvat valopallerot:

022

Mietin, että kuinkahan kauan hyasintit kestävät, täytyykö ostaa jouluksi uudet..? Tuo yksi näyttää kasvattaneen reilusti varttaan, onkohan saanut liikaa vettä vai mistä johtuu… Ihan niukasti olen niitä kyllä kastellut. Viimevuotiset hyasinttini kuolivat olohuoneeseen, koska olivat liian lähellä takkaa! Ei sitä aina muistakaan, kuinka kauas iso lasiluukku hohkaa. Nyt vein nämä hieman kauemmaksi ruokailutilan perälle.

024

Pienehkön sypressinkin ostin parin vuoden tauon jälkeen – nämä on niin kivoja ja helppohoitoisia :). Näyttääpä muuten hassun kierolta tästä kuvakulmasta… Meillä kun ei oikein mitään vihreää kotona nähdä, tekstiileissä siis, niin näissä kukkasissa (ja joulukuusessa) olkoon tarpeeksi joulunvihreää meidän kotiin!

026

Ja sitten se lempijoulukukkani: valkoinen amaryllis <3. Yksi tuli jo tiensä päähän, mutta kotona kasvaa vielä neljä vartta kukan puhkeamista odotellen. Viidennessä varressa on jo kolme kukkaa auki, neljännen kukan aukeamista odotellessa! Tämä kyseinen amaryllis onkin hieman erilainen, koska se on kerrottu – todella kauniin ja herkän näköinen kukkanen. Otinkin siitä kuvia eilen, samalla kun muutenkin kuvasin joulukotiamme; täytyy postailla kuvia lähipäivinä.

032

Onpas ollut mukava viikko tämäkin ja viikonlopuksikin olisi jos minkämoista ohjelmaa ja tapahtumaa! Saapa nähdä mitä kaikkea ehtii tehdä ja mihin kaikkiin ehtii osallistumaan, meinaa käydä päivät vähiin ennen joulua…

027

 Iloisin viikonlopputerkuin,

 

Comments

  1. Elina
    13.12.2013 / 10:24

    Mistä tuo amaryllis ja nuo kynttilät pöydällä on?

  2. Tiina
    14.12.2013 / 23:44

    Ooh, noi valkoiset hyasintit oliskin ihania, en kyllä muista törmänneeni kaupassa sellaisiin, pitääpä alkaa katsella tarkemmin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.