Joulukuusen oksilla

 

160

Tunnelmalliset lauantaiterkut! Toivottavasti teillä on ollut kiva päivä. Täällä hyvä mieli kun sai hankittua taas muutamia lahjoja, ensi viikoksi jäi enää muutama ostoslistalle. Täytyy hoitaa ne alta pois arkipäivinä, jotta viikonloppuna voi sitten jo kaikessa rauhassa vetäytyä kotiin.

Sain jokin aika sitten kysymyksiä kuusenkoristeistamme, joten tässäpäs muutamia kuvia! Joulukuuseen päätyy meillä aina hopeisia, kultaisia sekä valkoisia koristeita; niistä pidän eniten. Myös mustia, punaisia ja pari moniväristäkin lasipalloa meiltä löytyy, mutta niitä ei ripusteta kuuseen vaan koristavat maljakoita, kulhoja jne. Mustat pallot eivät kunnolla vihreästä kuusesta erottuisikaan. Lasiset koristeet ovat kuusessa muutenkin hieman vaaravyöhykkeellä, sillä jouluihimme kuuluu olennaisesti kahiseva ja viuhuva ääni, joka syntyy siitä kun tassu koskettaa joulupalloa… Tänä jouluna kuuseen päätyi lähes yksinomaan mattaisia palloja, kiiltävät jäivät koristelaatikon uumeniin.

137

138

Löytyy erikokoisia pyöreitä palloja, sydämiä, lumihiutaleita, pieniä kirkkaita lasipalloja, muutama tähti sekä Pentikin valkoinen lasilintupari. Koristeita on tullut hankittua niin Anttilasta, Hemtexistä kuin Stockmanniltakin. Lasiset koristeet ripustetaan riittävän korkealle, jotta vahinkoja ei pääse syntymään ja alaoksille sitten ne, jotka kestävät osumaa. Kissojenkin täytyy saada iloita joulusta ja joulukuusesta!

148

149

Mulla on koko päivän soinut päässä Herkkua on siinä monenlaista, mooneenlaista… Miehelle en onnistunut kyseistä pätkää tartuttamaan, mutta ehkä täällä jollekin..? Joten ei muuta kuin vahinko kiertämään! :D

146

Käytiin äsken pikainen happihyppely kissojen kera (pikainen kissoja/pakkaslukemaa ajatellen), mies asetti sitä ennen takkaan tulen. Sisääntullessamme huomasimme, ettei takka ollutkaan kunnolla syttynyt. Voi olisittepa nähneet kissojen reaktiot! Aivan pettyneinä kököttivät takan edustalla takkaa tuijottaen, miehen molemmin puolin :D. Eikö se ollut sellainen puhe, että täällä on lämmin kun tullaan takaisin… On ne aivan kuin pikkuihmisiä! No nyt alkaa jo lämmittää ja olkapäälläni on palkkio: koko huoneen täyttävä äänekäs ja tyytyväinen kehräys. Näissä tunnelmissa lauantai-iltaa viettämään! Josta ehkä ainakin allekirjoittaneen kohdalla tulee aika lyhyt, sen verran jo luomet lupsuu… Mutta mikä onni onkaan mahdollisuus mennä nukkumaan heti kun siltä tuntuu!

161

 

Comments

 1. 14.12.2013 / 22:16

  Heh, niin tuttua tuo kissan ehdoilla sisustaminen ja koristelu (ja muutenkin elo…)! Kauniita koristeita teidän kuusessa. Nuo Pentikin linnut ovat suosikkejani. En itse meinaa malttaa odottaa, että päästään koristelemaan meidän kuusi. Ehkä viikon päästä jo!

  Ihanaa joulunaikaa!

  • 15.12.2013 / 11:12

   Kiitos Kaisa! Muistinkin juuri, että unohdin kuusesta valkohopeiset perhoset kokonaan! Ne täytyy ehkä vielä lisätä :). Kiitos samoin sinulle!

 2. -tintti
  16.12.2013 / 12:10

  Kauniita koristeita! En nyt muista edellisvuosista (mäkin taidan olla roikkunut täällä jo muutaman vuoden!), mutta laitatteko valoja kuuseen? Mä niin odotan ensi viikonloppua kun haetaan kuusi! Se tuoksu on niin ihana <3 Meilläkin kuusi koristellaan kissan ja pojan ehdoilla, mutta äidin valitsemilla koristeilla.. Kaunista, mutta käytännöllistä sen olla pitää :D

  ps. voin niiiin kuvitella kisujen ilmeet! :D Raasut =^.^= mutta onneksi saivat lopulta lämpöä!

  • 16.12.2013 / 14:41

   Kiitos! :) Juu onhan tuossa kuusessa LED-valosarja, sävy lämmin valkoinen. Ei varmaan sitten kuviin osunut lamppuja, mutta johto vilahtelee ainakin.
   Kivaa kuusenhakureissua teille!

   • -tintti
    16.12.2013 / 14:59

    Siis, nyt anteeksi! Mähän olin ihan sokea :D Tuijotin kai niin vaan noita koristeita, etten huomannut lamppuja!! Ihan selkeästihän ne siellä loistaa :)

    • 16.12.2013 / 15:03

     :D En mäkään asiaa tarkistanut, koska vastailen kommentteihin täällä toisella puolella, jossa ei kuvat näy :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.